Ahoj, máme na letišti v Palmě na tenhle pátek zařízené a zaplacené půjčení auta od GoldCar, nastal nám problém že nemám funkční kreditní kartu a do té doby mi nikdo novou nevydá. Mám to risknout s debetní kartou? Máte nějaké zkušenosti? Předem díky.  .

Pronájem auta na Mallorce bez kreditní karty?

Založil ve fóru Půjčení auta

21 reakcí

Ahoj, máme na letišti v Palmě na tenhle pátek zařízené a zaplacené půjčení auta od GoldCar, nastal nám problém že nemám funkční kreditní kartu a do té doby mi nikdo novou nevydá. Mám to risknout s debetní kartou? Máte nějaké zkušenosti? Předem díky.


0

:((( prosim vygoogli si goldcar, prip. preluskaj toto forum. o pozicani aut na Malorke sa tu napisalo mraky

0 Citovat

S Goldcarom by som to neriskoval ani s kreditkou...

Ale asi je to jedno, skásnu ťa o to ich poistenie a ďalšie príplatky navyše rovnako z debetky ako z kreditky.

0 Citovat

Goldcar jsou smejdi. V zadnem pripade nebrat.

0 Citovat

Půjči si auto na WiberRentalCar.. vezmeš ten jejich top balíček s pojištěním, zaplatíš to debetní kartou a víc se nestaráš. Ani oni.. ;)

0 Citovat

Díky za odpovědi, u Goldcar jsme rezervaci zrušili, byla to moje blbost že jsem si nepřečetl recenze na tuto "společnost". 

0 Citovat

Ahoj, u společnosti Hiper Rent a Car chtějí depozit 1000 euro (nemám kreditku). Na debetce mám nastavený denní limit 15000 kč a pokud to není nutné, nechci chodit na pobočku ho zvyšovat. Může to být problém nebo ten limit na blokaci peněz nemá vliv? Díky

0 Citovat

Samozřejmě, že je to problém, na debitce Ti provedou jednorázovou blokaci ve výši 1000 euro, takže logicky platba neprojde a kartu Ti to odmítne. Vyřeší to full pojištění, kdy by nemuseli dělat depozit žádnej nebo minimální.

0 Citovat

Díky. Já mám pocit, že u Hiper Rent a Car se depozit 1000 euro platí i u plného pojištění (pokud nemáš kreditku).

0 Citovat

Zkus jinou půjčovnu, jsou jich tam mraky, pokud to můžeš změnit, my měli od od OK Rent a Car, hodnocení sice hrozný, ale s plným pojištěním si myslím, že ani neblokovali žádnej depozit, jestli si dobře pamatuju, to samý myslím Wiber.

0 Citovat

Wiber si s plnym pojistenim neblokoval vubec nic. Navic pri odevzdani jen zkontrolovali, jestli je plna nadrz a nic vic je nezajimalo. Urcite bych je v kombinaci s plnym pojistenim doporucil.

0 Citovat

Koukám na stránky společnosti Wiber a na květen stojí nejlevnější auto 35 euro/den (all in), což je snad nejvíc ze všech půjčoven. Má cenu ještě čekat na zlevnění nebo je lepší objednávat co nejdříve?

https://www.wiberrentacar.com/en/reserva

0 Citovat

wiber myslim najde aj billiger-m, prip rentalcars, skus aj tade

0 Citovat

Bez kreditky uz nikam nejedu :)  Posledne jsme na Sicilii meli rezervovany dve auta u dvou ruznych pujcoven, jednu pres rentalcars a druhou pres economycarrentals, obe to odmitli bez kreditky vydat. Jedno bylo placene predem cele, u druheho jen 10% zaloha, kazdopadne ani z jednoho zprostredkovatele jsem zpet nic nedostal.

Uznavam, moje blbost, mel jsem se ridit podminkami. Ale z predchozi zkusenosti z ruznych koutu sveta (USA, JV Asie) nebyl s debetni akrtou nidky problem(Pak jsem nekde cetl, ze pujcovna mimo EU ma horsi moznost rozeznat co je EU debetni a co EU kreditni karta, mozna to bylo jen stesti - tezko rict)

Pro priste jsem si kazdopadne zridil kreditku. Jen k temto ucelum. Dalsi karta do me pomerne rozsahle sbirky(clovek potrebuje ke kazde firme, k nekterym firmam EUR i CZK, jednu kartu pro HKD a jednu pro USD, pak osobni EUR a CZK, nejakou VISU a MasterCard kvuli obcasne neakceptaci obou,  a ted navic kreditku pro autopujcovny :) )

Nechapu co k tomu pujcovny vede, kdyz blokace se da udelat i na debetni karte, ale je to proste problem. Ze nechteji hotovost bych jeste pochopil, ale proc je problem s debetkou s dostatecnym zustatkem?

0 Citovat

doporučuji Wiber car, jak už tu bylo řečeno, platba předem kreditkou nebo na místě s plnou pojistou bez jakékoliv blokace

0 Citovat

Asi by to chtělo rozlišovat debetní a kreditní kartu.

http://m.finparada.cz/936-Rozdil...Cechu.aspx

0 Citovat

superweb: půjčovny chtějí kreditku, protože ten zůstatek z debitky převedeš během mrknutí oka kamkoliv jinam, kreditka je úvěrový produkt, kdy Ty si půjčuješ od banky, máš nějaký kredit, jinak bys ji nedostal, nedosáhne na ni každý, projíždějí se registry atd. a už jen tím jsi, a musíš být, jistým způsobem důveryhodný. Dále moc nedává smysl vybírat peníze z kreditky nebo je někam převádět. Prostě je to pro obchodníka mnohem větší jistota stran solventnosti klienta.

mirjur: superweb ale nikde nepsal, že má tolik kreditek, ale mluvil o debitních kartách - viz odkaz od Petra.

Finanční gramotnost aspoň na tomto serveru bych čekal už vyšší.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Asi by to chtělo rozlišovat debetní a kreditní kartu.

to je určitě na mě, jasně, multitasking občas zaskřípe... moje blbost

0 Citovat

My jsme meli letos v sezone pujcene auto pres  https://www.centauro.net/en/ a muzu jen doporucit. Priplatil jsem si plne pojisteni, tzn. nic ti nestrhavaji a tusim primo v obchodnich podminkach maji uvedeno, ze neni v tomto pripade nutna kreditka (to si ale radeji potvrd). Kazdopadne my ji nemeli, dali nam jeste lepsi auto, nez jsme meli dostat a s nicim nebyl problem.

0 Citovat

eremi napsal(a):

superweb: půjčovny chtějí kreditku, protože ten zůstatek z debitky převedeš během mrknutí oka kamkoliv jinam

S tím ostatním souhlas, ale pokud si nějakou částku zablokují, tak ji nikam nepřevedeš. Spíš jde o pohodlnost a zkostnatělost půjčoven, které si myslí, že je pro ně kreditka větší záruka.

Já mám zrovna letošní zkušenost s kreditkou, kdy jsem měl kredit jen 10000 Kč, půjčovna si blokovala určitou částku na depozit nižší než kredit i půjčovné (to bylo také nižší než kredit, ale kdyby bylo vyšší, tak taková kreditka není zrovna záruka oproti debitce s vyšší blokací). Půjčovné se platilo až během vrácení. Kdybych auto poškodil (plné pojištění jsem si snad nikdy nedělal) a chtěli z ní zaplatit depozit i půjčovné, tak by mohli mít smůlu, pokud bych nesouhlasil a neposlal si tam další peníze, i když byla kreditka povinná. To mám ověřené i tím, že mi chtěli omylem strhnout následně znovu další podobnou částku, banka to vyhodnotila jako možné zneužití karty a zeptala se mě, jestli s platbou souhlasím. Půjčovna sice měla nárok na malý doplatek (strhla si původně omylem o něco méně), ale nekontaktovala mě (ona na mě kontakt má, já na ni ne) a chtěla si strhnout mnohem víc (znovu celou částku). Karta tak zůstala zablokovaná a půjčovna má smůlu.

0 Citovat

No já to myslel třeba v případě nějakého následného problému, např. pokuty atd.

0 Citovat

Wiber letos v létě - Qashqai v plné palbě za pár EUR s full insurance, placené na místě debetní kartou, víc nic nechtěli.

0
21 reakcí