Ahoj, jsem v Eilatu a mám v plánu si zitra  půjčit auto. Nevlastním ale mezinárodní řidičák. Myslíte, že se mi to podaří i bez něho? Pokud ano, co policejní kontroly, budou s tím mít problém? .

Auto v Izraeli

Založil ve fóru Půjčení auta

16 reakcí

Ahoj, jsem v Eilatu a mám v plánu si zitra  půjčit auto. Nevlastním ale mezinárodní řidičák. Myslíte, že se mi to podaří i bez něho? Pokud ano, co policejní kontroly, budou s tím mít problém?

0

V Izraeli akceptujú EU vodičský preukaz(teda aj CZ a SK ) aj požičovne aj polícia, nie je potrebný medzinárodný.

http://rishuy.mot.gov.il/en/driv...israel-fdl

0 Citovat

Když jsem půjčoval auto v Tel Avivu v lednu 2017, mezinárodní ŘP jsem neměl a všechno proběhlo ,,bez problému" (pominu-li, že to bylo drahý jak ... a deposit byl snad 1500 EUR). Policie nás ani jednou nezastavila, takže nevím.

0 Citovat

Ahoj,

v pátek jsem se vrátil z Eilatu. Auto jsme měli půjčené u Europcar. Mezinárodní řidíčák jsem sebou měl, ale vůbec je nezajímal, policii jsme nepotkali. K základní pojistce byl depozit 600 USD.

Stejná situace byla před rokem u Hertzu (akorát vyšší depozit).



0 Citovat

ahoj, 

nevíte jak je to s pujcenim auta a kreditkou? Vsichni mame jen "normalni" kartu a kreditku ne, tak jestli nam auto pujci..? 

0 Citovat

Ahoj Terezo, bez kreditky to nejde, na to si dejte pozor. Já si jí kvůli tomu speciálně zařizovala. Musím ale dodat, že samotná rezervace přes net se mi povedla na debitní kartu.

0 Citovat

A dejte pozor na to, že kreditku musí mít řidič. Všechno musí být na jedno jméno (řidičák i kreditka).

0 Citovat

Ahoj,

máme rezervaci auta v Eilatu a platba proběhla přes Rentcars debetní kartou. Na kauci vyžadují kreditku řidiče.

Před čtyřmi lety v TelAvivu bylo půjčení podobné,stačí náš ŘP, vše proběhlo OK, jen si musíte dát pozor - pojištění neplatí na Palestinském území kromě silnice č.90 od Mrtvého moře do Jeruzaléma. Dávají informace při zapůjčení.

Policie nás kontaktovala jednou,když jsme zastavili u silnice jen aby se zeptali jestli je vše OK.


0 Citovat

Díky všem za odpovědi. Vše proběhlo bez problémů. Stačil český ŘP.  I když jsem měl kreditku, zkusil jsem jim strčit debetní. Prošla bez problémů. Kontrolu jsme nepotkali. Největší zážitek, když nás navigace zavedla v Jeruzalému do arabské refugees oblasti. Úzké uličky s neskutečným bordelem a lidmi doslova skákajícími pod kola. Adrenalinový zážitek k nezaplacení :-D

0 Citovat

Ahoj, letime za týden do Eilatu na 7dni, chceme to projet do Jeruzaléma, přes nějaký NP, Mrtvé moře a tak.. je lepší půjčit si auto nebo je tam hromadná doprava dobrá? Díky za rady:-)

0 Citovat

Ak chcete ísť k Mŕtvemu moru, do NP, niekam na sever na Golany a pod., tak by som si požičiaval auto. Hromadná doprava medzi dôležitými mestami (Tel Aviv, Jeruzalem, Haifa...) je úplne v pohode, ale napr. niekam do NP, k Mŕtvemu moru a pod. môže ísť len 1-2 busy denne, ktoré napr. pri ceste nazad, ak sú plné, ani nezastavia na niektorých zástavkách.


A auto by som si požičal buď už v Eilate, alebo až v Jeruzaleme.

Asi by som sa rozhodoval podľa toho, či sa chcete v Jeruzaleme len zastaviť na pár hodín a pokračovať ďalej k Mŕtvemu moru, alebo chcete v Jeruzaleme pár dní pobudnúť.

Ak je to myslené ako road-trip po Izraeli len s nejakou poldennou zastávkou v Jeruzaleme, tak by som si auto požičal už v Eilate. Ak chcete deň-dva zotrvať v Jeruzaleme, tak by som to z Eilatu do Jeruzalemu dal autobusom a auto by som si požičal až v čase odchodu z Jeruzalema ďalej. Auto v Jeruzaleme je nanič, drahé parkovanie, zápchy a pod.  

Navyše, pri určitých požičovniach (minimálne Eldan, Budget, možno aj iné) ani neplatíte one-way poplatok.

0 Citovat

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak je to s pojištěním auta v Izraeli? Budeme si půjčovat auto v Eilatu u Cal Auto přes Ryanair. Auto jsme rezervovali s pojištěním Premium, ale do mailu nám přišlo, že budeme muset zaplatit i nějaké pojištění na místě. Máme tedy pojištění od Ryanairu zrušit a sjednat pojištění pouze s nimi přímo na místě?


Díky za odpovědi.

0 Citovat

Poistenie "Premium cover" je produkt externej poisťovne Axa (5 eur na deň), požičovňu zaujímať nebude. Na prepážke vám budú ponúkať ich poistku (cca 10-20 eur na deň, plus mínus), ktorú ale nemáte povinnosť zobrať. Ak si nevezmete ich poistku, na karte vám budú blokovať plnú sumu spoluúčasti ,  v prípade škody si túto škodu strhnú a vy si to následne necháte preplatiť od Axa.

(neviem ako je na tom s plnením Axa, lacnejšie a overenejšie poistenie od tretej strany sú icarhireinsurance a worldwideinsure, ale to len tak mimochodom).


Zároveň odporúčam dobre si skontrolovať, čo máte vlastne na voucheri od Ryanair - v Izraeli niektoré porovnávače ponúkajú ceny bez povinnej poistky CDW (hlavne US porovnávače; Ryanair by mal mať snáď v cene aj CDW, ale odporúčam skontrolovať). Ak by ste naozaj nemali CDW, to si budete musieť na prepážke prikúpiť povinne, cena CDW vám zvýši cenu za požičanie na dvojnásobok.


Na mieste môžu byť ceny za požičanie výrazne vyššie, ako cez sprostredkovateľa vopred cez net.


Pomohlo by, ak by ste presne citovali, čo vám to vlastne prišlo do mailu "...budeme muset zaplatit i nějaké pojištění na místě".

0 Citovat

My sme mali minulý týždeň požičané auto v Eilate od Budgetu cez Economy Car Rental, auto (Nissan Micra) na dva dni stálo 42€ plus poistenie sme brali cez Economy Car Rental (9€/deň - preplatia prípadnú spoluúčasť 950€) Vyjde to lacnejšie ako Super Cover  s nulovou spoluúčasťou priamo od požičovne.  Omylom som predtým platil kreditkou a už som tam nemal potrebné krytie, tak si z debetky stiahli 950€, vrátia ich do 30 dní, na kreditku vracajú do 10 pracovných dní. Ale aspoň viem, že to ide aj na debetnú kartu :-) Aj keď je výhodnejšie použiť kreditku. 

Pozor na obmedzené kilometre, majú to zákonom všade v Izraeli pri požičaní do 3 dní, je to 250 km/deň, potom sa dopláca cca 0,5 dolára za km, od 3 dní sú km neobmedzené, resp. 4000 km. My sme chceli ísť len k Mŕtvemu moru (Ein Bokek), tak nám 500km na dva dni aj s rezervou stačilo. ( Na Jeruzalem treba už auto na 3 dni) V Eilate sú všetky tie požičovne na jednom mieste oproti starému letisku - Hotel C s nákupným centrom. Celkovo nič moc prístup, aj v ostatných požičovniach som si všimol, akoby to robili za trest, asi sa tešili na šabat. Ale aspoň nás rýchlo vybavili. V sobotu sú v Eilate všetky požičovne zatvorené, v piatok končia skôr. A kto má deti, tak podsedáky alebo sedačky vôbec neriešili.

0 Citovat

Půjčené auto u Thrifty v Ejlat. 

Při zapůjčení jsem se dotázal na fuel policy, a bylo mi řečeno, že mám natankované a mám vrátit auto s plnou nádrži.

Při převzetí auta na parkovišti byl stav 7/8, na což jsem zaměstnance (jednalo se o jiného než na přepážce) upozornil.

Auto jsem vrátil se stejným stavem 7/8.

Toto mám potvrzené - pick up 7/8, return 7/8 písemně od půjčovny.

Druhý den jsem dostal na mail vyúčtování, kde mi byla ůčtována plná nádrž 43,82,- eur.

Šel jsem na pobočku, kde jsem řekl stejnému zaměstnanci, že jsem přebral 7/8 a vrátil 7/8.

On mi řekl, že to opraví a že mi šéfová zavolá.

Řekl jsem mu, že stačí mail, že odlétám.

Na mail mi přišel Tax invoice (daňový doklad), kde byla fakturovaná částka jenom za pronájem 17,- eur.

Zároveň druhý mail s Tax credit, kde byla částka s platbou za palivo (Miscellaneous Details) 43,82,- eur.

Po kontrole smlouvy jsem zjistil, že je psáno dodáno s naplněnou nádrži (filled), musí být vráceno s full tank.

Asi takový malý háček filled/full.

Co teď - reklamovat u banky s jejich fakturou na 17,- eur a požadovat vrácení platby za palivo, protože to není na ofiko faktuře?



0 Citovat

oficiálně s vozidlem pujcenym v izraelské pujcovne nesmíte na palestinská uzemi kromě silnic 90 a 1, jak bylo uvedeno.

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes http://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.  

0
16 reakcí