Ahoj, přes Rentalcars jsem rezervoval auto u společnosti Budget vč. plného pojištění u Rentalcars a zarazila mě jedna věc.1) mám depozit 300e - což je v pohodě 2) spoluúčast cca 1600eStrhnou mi z karty obě částky, nebo jen deposit?Na poukázce k pronájmu je to psáno jako: "Karta musí obsahvat dostatek prostředků k pokrytí spoluúčasti/depozitu."Vše klasicky malym písmem.A v souhrnym info je psáno at mám 300eTak nevim kolik teda mám mít.  .

Spoluúčast a deposit

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Ahoj, 


přes Rentalcars jsem rezervoval auto u společnosti Budget vč. plného pojištění u Rentalcars a zarazila mě jedna věc.
1) mám depozit 300e - což je v pohodě 
2) spoluúčast cca 1600e

Strhnou mi z karty obě částky, nebo jen deposit?
Na poukázce k pronájmu je to psáno jako: "Karta musí obsahvat dostatek prostředků k pokrytí spoluúčasti/depozitu."
Vše klasicky malym písmem.
A v souhrnym info je psáno at mám 300e

Tak nevim kolik teda mám mít. 

0

Zablokuji jenom deposit 300,- eur, který uvolní po vrácení, v případě, že se nebude nárokovat nějaké poškození.

Částka 1 600,- eur je potom maximální úhrada za spoluúčast. Tu částku ti v případě nárokování strhne z kreditní karty autopůjčovna a ty budeš celou škodu nárokovat u Rentalcars. 

0 Citovat

Tak blokuje se depozit. Ten ale obvykle bývá právě ve výši spoluúčasti + případně hodnota plné nádrže. Pokud píšou depozit 300,- tak asi ano, ale je to divné. Máš tam externí pojištění spoluúčasti?

0 Citovat

Audit:

1) Nemám kreditní kartu, ale debetní. Autopůjčovna jí bere, takže tam problém nebude.

2) částku 1600e momentálně na kartě nemám, tak mi jde o to, jestli je mám shánět, nebo ne a je to spíš jen informační částka maximálního pojištění.


Cali:

1) vhledem k tomu, že mám debetku tak si peníze strhávají a pak vracejí. 

2) ano mám navíc připojištění přímo od rentalcars.


Pro urychlení a ujasnění přikládám Voucher na vyzvednutí auta. 

img-20190309-121101.jpg

0 Citovat

Tak pak jasné, blokace 300... Hlavně jestli máš ošéfovanou tu kartu debit/credit. Ať ti tam na místě nenacpou ještě jejich extra pojištění.

0 Citovat

JJ, v přijímanejch kartách mají přímo napsaný jak visu, tak master kard debit. 

Takže strhávaná částka bude jen 300e a zbytek peněz vůbec mít nemusím?

Případně jak by to řešili kdyby se stala nějaká nehoda?
0 Citovat

Vzpomínám, že jsem kdysi používal ve Španělsku jenom debetku a blokaci mi provedli i přes debetku.

V každém případě při debetce nemá autopůjčovna možnost si zajistit u tebe nárokování případné spoluúčasti až do výše 1 600,- eur a to bude problém.

Zavolej na Rentalcars a chtěj podrobně informovat o kreditní/ debetní kartě.

Půjčovna rozhoduje na místě zda ti půjčí, nebo nepůjčí auto - největším problémem je právě rozdíl v kartách.

Před několika roky v době recese některé půjčovny akceptovaly debetky na deposit.

Dnes o tom silně pochybuju, je konjunktůra a všeobecně se spousta podmínek u půjčoven změnila v neprospěch zákazníka.

Do které země cestuješ?


0 Citovat

Prosím tě debetka není problém, to mám ověřené i přes rentalcars už asi před měsícem, když sem tu rezervaci řešil.
- Půjčovna má možnost jedině tak, že mi strhne celkem 1900e což je docela randál a budu asi mega skeptickej, jestli se těch peněz někdy dočkám.
- Na rentalcars zavolám jen ve všední den a v pondělí odlítám, takže trochu naprd.
- Letím na Madeiru

0 Citovat

On ten rozdil asi moc nebude  pokud vycerpa  z kreditky uverovy ramec , tak  si autopujcovna taky nic nestahne  ,ovsem asi  by to  z nej vymahali na miste  a pri tech pojistenich to tak je s tou mensi castkou, co je tam uvedena , nejlepsi je asi sjednat extra pojisteni primo u toho kdo auto pujcuje a pak to je treba uplne bez depozitu, mozna nekdo namitne, ze jsou to vyhozene penize ,ale pak se nestaram o zadne skrabance ,Ono se vyplati mit pojistene v nekterych zemich hlavne sklo , pneu a podvozek , navic kdyz vim  kam s tim pojedu 

0 Citovat

Taky je mi záhada, jak se chtějí půjčovny dostat k penězům ve výši spoluúčasti, pokud mají depozit/bond nižší, něco se s autem stane a klient nemá na účtu dost peněz nebo má limit na kartě nastavený níže. V tom případě jim nepomůže ani kreditka. To mám osobně vyzkoušené, když mě omylem chtěla půjčovna strhnout víc, než měla nárok a má banka to vyhodnotila jako pokus o zneužití a kartu zablokovala, což jsem následně odsouhlasil.

Nebál bych se, že se budou snažit blokovat (v případě debetní karty to je, myslím, provedené jako platba, která se nezaúčtuje, ale už si to nepamatuju a může to být různé) částku ve výši spoluúčasti a jinak auto nepůjčí. Pro klid duše bych si ale nechal třeba od člena rodiny poslat peníze na účet pro případ poškození auta a uplatnění depozitu. Škodu pak proplatí rentalcars.

Častější je případ depozitu a spoluúčasti ve stejné výši, ale setkal jsem se i s vyššími rozdíly. Třeba v Austrálii je běžně spoluúčast 4000 AUD (64000 Kč), ale depozit je výrazně nižší. V mém případě loni se píše v podmínkách toto:

All our vehicles have Minimum Cover included Which has an Excess of $4,000 that will be charged to your credit card in the event of any damage to the vehicle while on hire, Minimum Cover also has a Bond of $250 that will be held on your credit card for the duration of the rental period.

Tj. blokovali jen 250 AUD a stačila i debetní karta.
0 Citovat

@kubajz, dej pak prosím vědět, jak to proběhlo. Já letím na Madeiru za měsíc a pořád jsem to auto nerozsekl. Taky to vypadá na Budget přes Rentalcars, ale obecně jsou recenze na všechny půjčovny na Madeiře strašné.

0 Citovat

Požičovňa si bez problémov stiahne z karty peňazí koľko potrebuje bez ohľadu koľko máš na účte a aký máš limit. Dokonca ani zrušenie karty nemusí pomôcť. A Ty skončíš s nepovoleným prečerpaním limitu v banke, ktorý je s mastným úrokom.

To, že sa na to niektoré požičovne vyfláknu, je ďaľšia možnosť.

0 Citovat

Leonard: poslal sem ti soukr. zprávu.


789: tím seš si 100% jistej? Jestli to tak je tak nemusím nic řešit... Krom teda úroku banky za mínusovej stav na účtu za 9 dní.
0 Citovat

kubajz napsal(a):

Leonard: poslal sem ti soukr. zprávu.


789: tím seš si 100% jistej? Jestli to tak je tak nemusím nic řešit... Krom teda úroku banky za mínusovej stav na účtu za 9 dní.


Ano, má pravdu, vzpomněl jsem si jak mne před cca 5 roky nějaký vtipálek z půjčovny po dotazu, proč nemám vrácený deposit po 2 týdnech od vrácení, opětovně deponoval další částku. 

Měl jsem tenkrát v blokaci cca 64 000,-Kč. jel jsem na banku (GE) a řešil jsem to, jako neoprávněné.

Bohužel, při převzetí potvrzuješ autorizaci na svou kartu na přepážce autopůjčovny a oni můžu tvůj účet dostat do mínusu. Tenkrát jsem nic nevymohl. Peníze z depositu se mi vrátili na účet na 2x.

Někde na AL jsem četl, někomu stáhli peníze z účtu po 6 měsících - přes Booking.com v Izraeli.

Taky se jednalo o svolení k autorizaci karty u obchodníka.

Proti tomu není obrany ani s blokací karty. 
0 Citovat

Kdysi se resili i pripady kdy si i normalni obchodnik strhl dodatecne penize. Napriklad byl nakup jen spatne zauctovan a dodatecne si obchodnik strhl si spravnou, vetsi castku. Bez dodatecne autorizace. Uz je to delsi dobu, ale bylo to i v mediich. Nevim, jak a zda se vubec v tomto ohledu nejak zmenila legislativa.

0 Citovat

Kubajz, to že Ti následne môžu spoluúčasť strhnúť aj keď na účte pôjdeš do debetu, nerieši blbca za prepážkou. Ten ak bude vyžadovať na účte sumu = depozit + spoluúčasť, tak máš problém. Podľa vouchera by tomu tak nemalo byť, ale v požičovniach občas pracuje skvelý materiál. V tom prípade budeš musieť dokúpiť ich poistku. Pravdepodobnosť takejto možnosti je síce nízka, ale je.

0 Citovat

789 napsal(a):

Kubajz, to že Ti následne môžu spoluúčasť strhnúť aj keď na účte pôjdeš do debetu, nerieši blbca za prepážkou. Ten ak bude vyžadovať na účte sumu = depozit + spoluúčasť, tak máš problém. Podľa vouchera by tomu tak nemalo byť, ale v požičovniach občas pracuje skvelý materiál. V tom prípade budeš musieť dokúpiť ich poistku. Pravdepodobnosť takejto možnosti je síce nízka, ale je.


Jak říkáš, kvalitní materiál. Problém bude mít ten, že bude mít duplicitní pojištění (Rentalcars / Budget), které mu nikdo nevrátí.

Na jeho místě bych už jenom zajistil, abych měl na účtu potřebnou sumu, ať nemusím kupovat druhé pojištění od Budgetu.

0 Citovat

Audit, ano  pri najhoršej variante a zrážke s blbcom alebo sliepkou za pultom, bude 2x poistený. Lepšie tak, ako byť bez auta. Pánom situácie je vždy ten na druhej strane pultu a vôbec nevadí, že si v práve. Môže kľudne zažiť situáciu - sťažuj sa na lampárni, ale auto nepožičiame, keď nemáš 300+1566€ na účte. Buď si kúp našu poistku a externá poistka ma vôbec nezaujíma.

Osobne by som to vôbec neriešil a  300€ na účte musí stačiť.  Buď bloknú depozit 300e€/98-100%/ alebo pri najhoršom kúpi ich poistku so zero excess /1-2%/ a bude 2x poistený. To je život a občas takéto situácie cestovanie prináša...

0 Citovat

Před časem tu někdo psal, že mu z rentalcars peníze za externí pojistku vrátili, když se nechal z nějakého důvodu přemluvit k pojistce spoluúčasti v půjčovně. Samozřejmě to chce hned nahlásit.

Jinak zrušení karty (něco jiného je blokace kvůli podezření ze zneužití) opravdu nepomůže proti pozdějšímu stažení peněz třeba za pokuty a našel jsem si, že embosovanou kartou se dá dostat do nepovoleného mínusu. Pokud máš kontokorent, nebudeš ani platit příliš velké úroky nebo sankce jako u nepovoleného čerpání. Pokud ne, můžeš si ho možná nastavit po internetu.

Ten limit na kartě ale nikdo neobejde, jinak by neměl smysl. A není důvod, aby ho půjčovny mohly nějakým zázračným způsobem obejít. Často taky půjčovny upozorňují, že je třeba ho mít dostatečně nastavený.

Určitě nebudou chtít blokovat depozit + spoluúčast, protože depozit je součástí spoluúčasti. Maximálně by mohli (ale to je málo pravděpodobné) chtít zablokovat výši spoluúčasti a někdy k tomu i hodnotu paliva v nádrži. Při dostatečném limitu na kartě by to mělo projít i při malém zůstatku (aspoň při platbě embosovanou kartou při off-line transakci přes imprinter tzv. žehličku).
0 Citovat

Libor_S, podle toho, co píšeš, by mělo stačit, nastavit limit např. na 500 Kč a následně zrušit kartu, ne? Přes limit se nikdo nedostane a ani dodatečně nestrhne vyšší částku? Aspoň čistě teoreticky... 

0 Citovat

Nevim jak je to s ceskymi kartami  sice jednu mam ,ale vetsinou davam k platbe irskou a  tam proste pres  ramec nejede vlak a neni sance nic strhnout  a nemelo by to jit ani na ceske kreditce  .mozna neco malo pres limit kdyz tam predtim neco zustalo to jde , ale to nejsou zadne zavratne castky , ale skutecne si myslim ze nejlepsi je to zajistit tim plnym pojistenim na miste  i kdyz jsou to penize navic a casto  zbytecne  ,ale to muzeme pak polemizovat i o zdravotnim pojisteni  ,pokud neprovadim nejake adrenalinove sporty a podobne tak ta pravdepodobnost  vyuziti poijistky je stejna,  ne li jeste nizsi ,nez na silnici  ,teda az na ty skutry ,to uz jsem si vsimnul ze  tam zraneni na dovcach ma hodne cestovatelu

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Ten limit na kartě ale nikdo neobejde, jinak by neměl smysl. A není důvod, aby ho půjčovny mohly nějakým zázračným způsobem obejít. Často taky půjčovny upozorňují, že je třeba ho mít dostatečně nastavený.

Toto som si svojho času myslel aj ja, až do okamihu, kedy Avis v Lamezia Terme si dokázal z karty, s nastaveným limitom na MO/TO platby 0 eur strhnúť celú sumu za požičanie auta. (predpokladal som, že si to strhne ako klasiclú platbu cez terminál, tak som si limit na MO/TO platby nechal na 0 eur).  Nedával som to ako reklamáciu, na tie peniaze mal Avis normálne nárok, ale písal som do banky (mBank) ako je možné strhnúť sumu z karty pri nastavenom limite 0 eur.

Citujem doslovne ich odpoveď:


Štandardne prichádza po platbe kartou autorizačná/blokačná požiadavka od obchodníka do banky. Banka danú sumu zablokuje, klient ju vidí v rezerváciach, nezaúčtovaných operáciach, poníži sa mu disponibilný zostatok na účte. Obchodník si spraví uzávierku a následne pošle do banky požiadavku na zaúčtovanie. Banka klientovi strhne danú sumu z účtu a operáciu riadne zaúčtuje. Väčšinou dôjde k zaúčtovaniu do 10 dní. Ak obchodník nepošle požiadavku na zaúčtovanie, banka blokovanú sumu uvoľní.

Niekedy sa stane (zriedka, neštandardne), že obchodník pošle priamo požiadavku na zaúčtovanie, bez predchádzajúcej autorizačnej/blokačnej požiadavky. Banka je povinná zaúčtovať KAŽDÚ takúto požiadavku, bez ohľadu, či prišla pred tým blokácia. Klient má právo operáciu reklamovať, ak nebola autorizovaná ním, alebo má podozrenie, že je podvodná, t.j. nevykonal ju klient vo všetkých prípadoch, bez rozdielu na to, ako bola platba autorizovaná.

Limity na platby, ktoré máte dostupné a variabilné v Internet Bankingu, sú autorizačné limity. Ak by autopožičovňa poslala ako prvú autorizačnú požiadavku, platba by neprešla.


koniec citácie...


Čiže inak povedané, požiadavka na zaúčtovanie bez predchádzajúcej autorizácie je akceptovaná bankou vždy, limit-nelimit.

Na moju ďalšiu otázku, čo by sa stalo, ak by som mal zostatok na karte 0 - odpoveď: dostal by som sa do debetu. Samozrejme, vždy mám možnosť reklamovať platbu...  :)

0 Citovat

@Leonard  , meli jsme na Madeire pres econonmy car  ,uz nevim presne kdo byl finalnim pujcovatelem musel bych to nekde vyhrabat ,ale nebyl sebemensi problem ,  zatim nejvic nespokojeny jsme byl ve Skotsku  .hlavne cenove  a cekanim na auto v Edinburghu ,

Samozrejme na Madeire bych si urcite  vzal plne pojisteni ,cesty tam sice jsou dobre ale je to sama zatacka  a pri vyhlikovych usecich , nekdy uzavrenych  a prujezd po hlavni tunelem , ti vodopad a kameny muzou nadelat paseku
0 Citovat

Michal napsal(a):

Libor_S, podle toho, co píšeš, by mělo stačit, nastavit limit např. na 500 Kč a následně zrušit kartu, ne? Přes limit se nikdo nedostane a ani dodatečně nestrhne vyšší částku? Aspoň čistě teoreticky... 

Vždyť píšu, že zrušení karty nijak nepomůže proti oprávněnému stržení peněz. Pozdější snížení limitu taky na věci nic nemění, když už jsem jednou autorizoval vyšší částku (teda aspoň předpokládám, protože takto to u pokut a mýtného běžně funguje - já mám zkušenost jen s mýtným).

S tím, co píše jery taky asi není můj předchozí post v rozporu, i když nevím, jestli tomu úplně rozumím. Důležité je, jaký mám limit při autorizaci a pak už je to jedno. Limit na MO/TO podle mě nehraje roli. Třeba u Fio banky nejde mít na MO/TO nastaveno méně než na ostatní věci.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Vždyť píšu, že zrušení karty nijak nepomůže proti oprávněnému stržení peněz. Pozdější snížení limitu taky na věci nic nemění, když už jsem jednou autorizoval vyšší částku (teda aspoň předpokládám, protože takto to u pokut a mýtného běžně funguje - já mám zkušenost jen s mýtným).

S tím, co píše jery taky asi není můj předchozí post v rozporu, i když nevím, jestli tomu úplně rozumím. Důležité je, jaký mám limit při autorizaci a pak už je to jedno. 

V podstate tam ide o to, že ak obchodník dodrží postup  ... autorizácia -> zaúčtovanie... , tak naozaj nemá šancu dostať sa cez tvoj limit.

Ak zvolí postup ...zaúčtovanie bez predchádzajúcej autorizácie... môže si strhnúť čokoľvek, limit nehrá rolu.


je to v tej citácii:

Niekedy sa stane (zriedka, neštandardne), že obchodník pošle priamo požiadavku na zaúčtovanie, bez predchádzajúcej autorizačnej/blokačnej požiadavky. Banka je povinná zaúčtovať KAŽDÚ takúto požiadavku, bez ohľadu, či prišla pred tým blokácia. ...

Limity na platby, ktoré máte dostupné a variabilné v Internet Bankingu, sú autorizačné limity. Ak by autopožičovňa poslala ako prvú autorizačnú požiadavku, platba by neprešla.


0