Zdravim, aktualne planujeme nasu cestu po Maroku kde si planujeme pozicat auto. Najde sa tu niekto kto ma skusenosti s pozicanim v Maroku a vedel by poradit? Planujeme pozicat auto v Marrakechi a vratit ho v Tangieri. Vo vsetkych pozicovniach maju v podmienkach ze musime mat kreditnu kartu, no mame len debetnu. Nemate niekto typ na pozicovnu kde nebola nutna Kreditna karta? (mali sme uz pozicane auto viac krat a nikdy nebola nutna kreditna karta ale neviem ako je to v Maroku) A aka bola velka spoluucast ktoru si pozicovna rezervovala? Ake problemy boli/neboli s autom pripadne pri vrateni? Ak si najdete chvilu casu a poskytnete nam informacie budeme Vam velmi vdacny. .

Auto v Maroku

Založil ve fóru Půjčení auta

Zdravim,
aktualne planujeme nasu cestu po Maroku kde si planujeme pozicat auto. Najde sa tu niekto kto ma skusenosti s pozicanim v Maroku a vedel by poradit? Planujeme pozicat auto v Marrakechi a vratit ho v Tangieri.

Vo vsetkych pozicovniach maju v podmienkach ze musime mat kreditnu kartu, no mame len debetnu. Nemate niekto typ na pozicovnu kde nebola nutna Kreditna karta? (mali sme uz pozicane auto viac krat a nikdy nebola nutna kreditna karta ale neviem ako je to v Maroku)

A aka bola velka spoluucast ktoru si pozicovna rezervovala?

Ake problemy boli/neboli s autom pripadne pri vrateni?

Ak si najdete chvilu casu a poskytnete nam informacie budeme Vam velmi vdacny.

0

Jednosměrná výpučka nebude problém, všechny větší půjčovny to určitě nabídnout (za poplatek) - koukal jsem že tam je rozdíl cca 900 MAD, oproti tomu když se vrací na stejném místě.

Každá větší autopůjčovna po mne vždycky kartu chtěla, mají to jako záruku za auto a případnou škodu, většinou tam blokují určitou částku během výpůjčky (případnou spoluúčast), ale moje osobní praxe je že kreditku nemám a vždy mi auto půjčili, mám normálně embosovanou Visu, na který ale není napsáno Debit (což bohužel na některých napsané je), to je podle mne jedině jak mohou ty karty rozeznat. Každopádně je tam třeba mít peníze na tu blokaci a samozřejmě to výpůjčku. Nikdy jsem s tím neměl problém, i když v podmínkách striktně stálo, že je třeba kreditka - i když v Maroku jsem to nezkoušel smiley

U té spoluúčastí záleží co má člověk za pojištění, jestli základ tak to je zhruba 1000 EUR a víc za bězná auta, pokud si člověk dokoupí pojištění tak je to o dost nížší nebo není vůbec žádná spoluúčast. Třeba v Itálii bych bez toho neodjel.

Jinak talší tipy: pozor na nádrž, vrátit plnou, dát si pozor jestli auto nemá nějaký škrábance atd při vypůjčení, pokud ano, tak aby to bylo v rental agreementu, jinak je člověk bez šance to reklamovat později, a zkotrolovat si co člověk podepíše, hlavně částky - aby tam nebylo nic co nechceme.

0 Citovat

V Maroku auto mohu jen doporučit. Cesty jsou pěkné, jen občas trochu zatáčkovité (nejběžnější Dacia Logan nemá posilovač). Mimo města je klid a cestuje se docela rychle. Rozhodně si zaplaťe plné pojištění, buď přímo u půjčovny nebo externě třeba přes insuranceforcarhire.com. V Základním pojištění je opravdu vysoká spoluúčast. Provoz ve městech je šílený a řídí se právem silnějšího. Je to horší jak Itálie, ale dá se na to časem zvyknut. Zvlášť bych upozornil na měření rychlosti. Je třeba se dát velký pozor a i to je málo. Mezi Marakéší a Essaeoirou nás stavěli 3x za rychlost a z toho 2x pokuta 200MAD (Sleva z původních 500, i tady se smlouvá:)). Stojí většinou u výjezdu nebo vjezdu do vesnice a měří vás 20m od značky...

0 Citovat

Dakujem za informacie, ano externe poistenie si davam stale ak je tam nejaka spoluucast, zvykol som vyuzivat www.worldwideinsure.com. Ved to ze tiez mam debetnu embosovanu VISU kde nikdy nebol problem a nikdy neskumali ci je to debetna alebo kreditna aj ked v podmienkach bolo, ze to ma byt kreditna, ale nemate niekto skusenost ze to preslo s takouto kartou aj v Maroku? A pri akej spolocnosti?

0 Citovat

Minuly rok sme si pozicali daciu logan v Marakeshi na 5dni. Na ulici sme nasli pozicovnu co vedie nejaky american. Dobra cena aj pristup k zakaznikovi, zabezpeku nepytal. Zvlastnost je ze pri vrateni auta chceli prazdnu nadrz. Kreditnu kartu nemam iba debetnu, ale to som mu nepovedal a on sa nepytal smiley Ako spominali vyssie, cesty su dobre, nie vsade su asfaltky a vo velkych mestach je to divocina. My sme sa autom dostali az do M'Hamid. Treba si davat pozor na cestne kontroly v noci. Prehliadol som znacku na spomalenie, zastavili nas, ale pokuta nastastie nebola smiley Policia bola vsade ustretova a nemali zaujem tahat z nas peniaze.

0 Citovat

V Maroku jsme si pujcovali auto Dacia z ,,hotelu yussef,,(kontakt pres kontakt zadna velka spolecnost nejakej strejda s nama vecer podepsal pujceni a rano privezl auto na domluvene misto a tam sme jej i predali) v marrakesi na 10 dni a tam sme ho take vraceli, platilo se hotove ale davala jsem kartu kdyby byl nejaky problem v mem pripade taky embasovana debetni karta... no problem
Nadrz byla prazdna a tak jsme ji take vratili, cestovani dobre jen je opravdu vsude hodne policejnich kontrol .
Pri kontrolach ktere jsu vetsinou pri vjezdu a vyjezdu z mesta ale muzou byt kdekoliv na silnici jsou dve moznosti bud a vzdycky to vidite na znackach, bud jenom zpomalit nebo nejprve zpomalit a pak zastavit , pokud to nedodrzite pak vas zastavi a kontroluji , nas na to nastesti upozornil jeden mistni....
Taky docela dost mereni rychlosti, ale to uz tu nekdo zminil...

0 Citovat

Ahoj, také se tento rok chystám do Maroka a chci si vypůjčit auto, tak jsem se chtěl zeptat co mi poradíte, je lepší si půjčit auto na místě nebo dopředu(co je levnější) a na kolik přijde půjčení na místě od zdejších? Cena benzínu bude asi zanedbatelná co?

0 Citovat

Taky se chci zeptat, jestli je lepší auto rezervovat předem nebo je levnější až na místě od místních půjčoven?

0 Citovat

Právě jsem dojel do Casablanky a zítra budu řešit půjčení auta na místě - zítra dodám fresh info smiley

Odesláno z mého EVOLVEO_StrongPhone_Q8_LTE pomocí Tapatalk

0 Citovat

Taky mámě letět do Maroka, jak to tam teď vypadá ohledně situace kolem IS? Myslíte, že je bezpečnost stále na nějaké dostačující úrovni ? smiley

0 Citovat

Myslím si, že auto lze řešit až na místě, výrazně tím že si ho objednáte teď neušetříte..Většinou půjčujou Dacie, my měli hrozný střep,ale kupodivu vydržel i přejezdy po písku..Kontroly policejní jsou všude, a pozor, každý z mých známých co tam byl, včetně nás dostal pokutu, že překročil povol.rychlost třeba jen o 3-5km/hod..stačí chvilka nepozornosti a máte je v zádech.. smiley Nicméně myslím si, že řízení v Maroku, zvlášt ve městech je pro otrlé povahy, jezdí jako blázni, sem tam nutno počítat s oslem, psem a jimi podobnými..Řídili jsme několikrát v Asii ,ale tam mi přišli řidiči víc v poho a ohleduplní..

0 Citovat

Tak cena dnes v Casablance v místních půjčovnách v centru je 270,- až 300,- MAD za 24 hod. Nakonec jsme se vlakem přesunuly do Marrakeše a půjčily jsme auto zde. Cena 1.
200,- MAD/4 dny. Deposit 4.000,- MAD hotově nebo blokace na kartě. S tím že pokud auto budem chtít déle stačí zavolat. Přejely jsme do Essquiry a silnice i provoz je bez problému a v pohodě. Snad bude v poho i cesta na Saharu a vrácení auta. smiley

Odesláno z mého EVOLVEO_StrongPhone_Q8_LTE pomocí Tapatalk

0 Citovat

Ahoj. V Maroku jsme byli letos v únoru. Auto jsme si půjčovali v Marrakeši. Sjednávali jsme vše z ČR a nakonec vyzvedávali na letišti na terminále. Co se týče dopravy po městech mi příde auto naprostá zbytečnost (taxíků je milion a cena je jako ve všech arabských zemích "upravitelná" smiley ). co se týče policejních kontrol tak jich je opravdu hodně. Dá se říct, že jako turisti máte lehce navrch a ne pokaždé vás zastaví jako místnáky. My jsme bohužel narazili na kontrolu, která nám začla vyhrožovat za něco co podle nás ani neexistuje a chtěla všechny naše peníze (nakonec jsme jim něco dali ale bylo to celkem divoký smiley). Každopádně silnice jsou celkem bez problému, nicméně nepočítejte s nakou extra třídou.
Co teda týče auta, měli jsme nasmlouvanou Dacii Duster ale znáte to ... ještě v životě jsem nedostal auto co bylo domluvený. Nakonec jsme dostali Dacii Logi což je trošku rozdíl smiley. Nicméně benzín je skoro zadarmo a na hlavních silnicíh je benzínek dost. Jak jsem řikal, silnice celkem v pohodě a policajtů mraky.
Nakonec bych chtěl přidat jednu vyjímku co se silnic týče. Silnice, která vede od vodopádů Ouzoud přes Demnat na Ait Tamlil a je napsaná jako "R", rozhodně není "R", skoro žádná silnice jak jí znáte tam neexistuje. Projet se to dá ale je to dost masakr obvzlášť v rodinným autě bez vzorku na pneumatikách (jak jsme zjistili později). Pokud budete mít něco rozumnějšího, tak to za to určitě stojí. Vysoký Atlas a místí příroda je opravdu nádherná. Zastavte se v obchůdko, hotelo restauraci v Ait Tamlil a pozdravujte Mohameda od Čechů z února smiley .... jsou to skvělí lidi smiley

0 Citovat

fasttraveler napsal(a):

Tak cena dnes v Casablance v místních půjčovnách v centru je 270,- až 300,- MAD za 24 hod. Nakonec jsme se vlakem přesunuly do Marrakeše a půjčily jsme auto zde. Cena 1.

200,- MAD/4 dny. Deposit 4.000,- MAD hotově nebo blokace na kartě. S tím že pokud auto budem chtít déle stačí zavolat. Přejely jsme do Essquiry a silnice i provoz je bez problému a v pohodě. Snad bude v poho i cesta na Saharu a vrácení auta.

Mohl bych se zeptat, u jaké autopůjčovny jste auto měli? Řeším teď hlavně deposit, protože většina půjčoven chtějí 15000 a více dirhamů což se mi zdá až přehnané... Takový deposit jsem dával max v Norsku ale tam je to k cenám adekvátní...

0 Citovat

Chystáme se do Maroka a máme v plánu půjčit auto. Chápu dobře, že pokud si  v autopůjčovně sjednám plné pojištění, tak už po mě nebudou chtít ten vysoký depozit? Přemýšlím, jestli je lepší sjednat si toto pojištění dopředu nebo právě z důvodu vysoké blokace peněz to nechat až do autopůjčovny..Předpokladám, že pojištění je v půjčovně dražší... Můžete mi prosím někdo poradit, jak to je? díky

0 Citovat

Ahoj,právě jsem se vrátil z Maroka a přidám pár tipů a rad.

Půjčili jsme si v Maroku auto na 9 dní. Nejdříve jsme chtěli sjednat rezervaci dopředu, ale nakonec jsme po přečtení mnoha diskuzí a zhrozením se nad výší depozitu půjčili auto až na místě. A udělali jsme dobře ! Po několika hodinách jsme se domluvili s místní půjčovnou Roman car rental, kterou vlastní mladý sympaťák Roman. Usmlouvali jsme auto s cenou za 2500 MAD ( byla to pěkná dřina...pod 3000 MAD nechtěli jít ), na 9 dní s vrácením ve Fezu,BEZ DEPOZITU, v ceně 2 řidiči. Ve smlouvě jsme měli napsáno Full Insurance ( kdoví,jestli... :D ).  Místo depozitu jim stačil jen okopírovaný pas obou řidičů. Prázdná nádrž při startu a s vrácením taky prázdné. Mohli jsme si vybrat mezi novým Fordem Fiestou nebo klasikou Dacii Logan, cena byla stejná. Raději jsme si vybrali dačku (r.v. 2016,1.2 motor, 100k najeto), která byla trošku otlučená a poškrábaná, abychom se nemuseli obávat o nové auto ( že nám ho někdo odře, nabourá atd. ). S autem jsme ujeli 1800 km ( Marakeš-Essaouira-vodopády Ouzod-přejezd Atlasu do Ait Ben Haddou-Todra-Merzouga-Fez ). Kromě lehkého defektu zadního kola ( nejspíš jsme ho už dostali při půjčení), kdy jsme museli kolo asi 2x  během celého pobytu dofouknout a slabší baterii ( 2 nám dačka nenastartovala, tak jsme ji museli roztlačit ) bylo auto naprosto v pořádku. Trošku jsme se obávali vrácení, jestli bude všechno v pohodě. Přes messenger jsme si domluvili předání s majitelem u vlakového nádraží. Přijel nějaký Mohammed... zkontroloval,jestli má auto 4 kola, motor na svém místě a volant, zapálil si cigaretu,nasedl do auta a odjel. Drobné šrámy ho vůbec nezajímaly. Takže vše v naprostém pořádku. 

Po čtení různých recenzí a  mých zkušenostech s autopůjčovnami  jsem měl s půjčením auta v Maroku mírné obavy, ale společnost Roman rental car mohu jen doporučit. Na google mapách ani na internetu jsme žádný odkaz nenašli,nemá snad ani žádné recenze, avšak přidám zde aspoň adresu půjčovny. Snad to někomu pomůže :) 

Roman Rental Car Marrakech, 68 Boulevard Mohamed Zerktouni, Marrakesh 40000, Maroko ( 31.636647, -8.013053)

Půjčovna se nachází vedle společnosti Kat Car Marrakech, asi ve 4.patře. Nás si odchytili před půjčovnou. Pokud by měl někdo zájem, dalo by se s majitelem domluvit i přes Messenger.

Co se týká místní policie,tak jich bylo nejvíce v okolí Marakeše. Většinou nás nechali projet dál, zastavili a zkontrolovali nás jen párkrát. Co se týká pokut, tak jsme platili pouze jednou a to díky naši blbosti. Kdy kluci vzadu nebyli připoutaní  a to se strážníkům moc nelíbilo. Nejdříve po nás chtěli 300 MAD, ale usmlouvali jsme to na 150 dirhamů. Byli moc hodní a milí, nakonec se nám ještě omlouvali, že jim to musíme platit, že by nám to odpustili, ale že mají na uniformě nějaké ,,kamery", které to všechno zaznamenávají ( říkali jsme jim, že dnes budeme bez jídla kvůli toho a že budeme spát pod stromem,tak se smáli :D ).

Měření rychlosti probíhalo většinou při kontrolách u větších měst, jen dvakrát jsme potkali hochy schované, ale to nás místní vždy upozornili blikáním a tak jsme zpomalili a projeli bez zastavení.

Půjčení auta tak v Maroku mohu jen doporučit, bez něj je to opravdu hodně složité a zdlouhavé. Ve větším počtu osob se to určitě vyplatí( my byli 4 ). Cena benzínu vychází průměrně na 11.6MAD/litr , nafta je malinko levnější. Cesty byly většinou v pohodě, občas nějaká ta díra, horší cesta byla jen přes Atlas do Ait Ben Haddou, ale s tím jsme počítali ( výhledy na krajinu vám to mnohonásobně vrátí ) . Delší přesuny se docela vlekly, protože hodně projíždíte vesničkami, kde je rychlost omezená na 60 nebo vás brzdí plně naložené kamiony.

0 Citovat

Takze ste dobrovolne stravili niekolko hodin z dovolenky dohadovanim sa s pozicovnou?

0 Citovat

Osobně se raději budu dohadovat nějakou tu hodinku z dovolené, než potom platit několik tisíc navíc nebo riskovat, že mi nevrátí celý depozit ( a dávat zálohu minimálně 30k se mi taky nechtělo ). Za ušetřené peníze  si zase můžu někam zaletět... Jestli ale máte tisíce na rozhazování, tak  to klidně neřešte a užijte si o hodinku více z dovolenky . A obecně dohadování se o ceně je snad arabský sport, ale to jsem si myslel, že víte...

0 Citovat

ved v poriadku, len som sa spytal :) ja som mal auto na 7 dni za 1370 MAD +  poistka (dokopy 2200 MAD a aj to len preto lebo som bol mlady a hlupy a nevedel o icarhireinsurance) a len som prisiel, podpisal papier a dostal kluce, co je +- to iste, tak mi to nepride ako nejaky hyper super deal :) a depozit sa vola depozit od toho, ze ho potom vratia ;)

0 Citovat

1324 MAD na 8dní, půjčovna Locationauto. Vybral jsem si to přes net dopředu, abych ušetřil čas. Vyzvednutí přímo na letišti. Ale tak hlavně, že jste byli spokojení :)

0 Citovat

@Ridder: Hlavne, zes byl spokojen ty, ale  nez tu budes priste doporucovat nejakou pujcovnu, precti si aktualni recenze. Temer vsechny na Googlu obsahuji slovo podvod nebo aspon zminuji auto v hroznem stavu. Na rentalcars ma Locationauto take spatne.

@cizy: Precti si 1 ze zkusenosti s Locationauto v priloze, aby ses poucil, k cemu nektere firmy vyuzivaji depozit. Je otazka, jak by fungovalo externi pojisteni v takovychto pripadech, zvlast pokud by vse nebylo perfektne dolozene a pujcovna nespolupracovala.

Ja si full insurance nikdy neplatil krome rocni pojistky worldwideinsure za 64 GBP na vicero pujceni auta na NZ a v Australii, casto jsem krome zakladniho pojisteni v cene nemel zadne a depozit mi ve vyspelych zemich s poctivejsimi obyvateli nevadi, ale do zemi jako Maroko bych variantu od Kub@js videl jako nejlepsi (mozna s kratsim smlouvanim).


screenshot-20181026-084521.png

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

 casto jsem krome zakladniho pojisteni v cene nemel zadne

A kolik jsi měl nehod? 

0 Citovat

@Libor já doporučuji mnou osvědčený a je to aktuální - květen. Recenze na googlu/fb atd jsou dost zavádějící, protože spousta lidí nečte podmínky a pak se diví. Např na Sicílii mají špatný hodnocení i půjčovny jako Budget atd. Nejvíc dám na doporučení právě na fórech. 

Půjčování na místě je za mě blbost. Několika násobná cena, ztráta času a nemáš ani jistotu, že mají volný auto. Všechny karty jsou na jejich straně. Chceš auto, tak zaplať vysokou cenu a jestli se ti to nelíbí, tak támhle jezdí bus. 

0 Citovat

My si pujcovali v unoru v Agadiru auto u Location auto pres Autoescape.com. A vsechno tip top, nebyl nejmensi problem. Hrozny recenze mely uplne vsechny pojistovny, takze jsme se bali, ale nakonec fakt uplne OK.

0 Citovat

Tak ono většinou převažuje snaha napsat špatnou recenzi, když si nespokojený. Pokud vše proběhne bezproblémů, tak si každý řekně, že to tak mělo být a dále neřeší. Nevýhodou v Maroku jsou fakt vysoké kauce, které nemusí úplně každý na kartě mít povoleny. Mnohdy to začíná na 1200 eur za nejmenší auto. Za střední třídu nebo SUV už to může být i 2000 eur. Většinou lze vše dohledat ve smlouvě a podle toho případně bezplatně zrušit a objednat jinde. Samozřejmě na letišti už je pozdě a člověk neudělá nic krom propadnutí rezervace nebo zaplacení dodatečné pojistky.

0