Dobrý den,chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost s cestou trajektem na Korsiku. Zvažuji, jestli jet autem až do Livorna a lodí pak kolem 4 hodin, nebo z Janova na noc celých 10 h. Raději bych jela z Janova, ceny se tolik neliší, ale nevím, jestli se člověk na lodi aspoň trochu vyspí (když si zaplatím jen základní palubenku). Nebo jsou ještě jiné možnosti?Díky za odpovědi! .

Trajekt na Korsiku

Založila ve fóru Vodní doprava

3 reakce

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost s cestou trajektem na Korsiku. Zvažuji, jestli jet autem až do Livorna a lodí pak kolem 4 hodin, nebo z Janova na noc celých 10 h. Raději bych jela z Janova, ceny se tolik neliší, ale nevím, jestli se člověk na lodi aspoň trochu vyspí (když si zaplatím jen základní palubenku). Nebo jsou ještě jiné možnosti?

Díky za odpovědi!

0

Dobrý den Jano, já jel právě nočním trajektem z Korsiky do Janova jen se základní jízdenkou a vyspal jsem se docela slušně. Dá se natáhnout na sedačky ve velké restauraci, na zem (většina lodí má v hlavních prostorách pro cestující měkké koberce), ale i na docela pohodlná lehátka ven na palubu. Místa bývá dost, jen nezapomeňte na teplé oblečení, často se stává, že interiéry jsou opravdu hodně překlimatizované. 

0 Citovat

Super, děkuji za info! Když jsem jela z Malty na Gozo (asi půl hodiny), dělalo se mi dost špatně, tak jsem si jen nedovedla představit, jak to vydržím 10 hodin a ještě vsedě. Ale pokud nejsou nijak striktní a je možné si různě lehnout, tak to snad půjde zaspat. :) :D 

Máte zkušenost i s tím, jestli se palubenky zdražují? - jestli si mám kupovat zrovna zpáteční, nebo stačí cestu zpět koupit příští týden.

0 Citovat

Asi záleží na konkrétní lodní společnosti, ale bývá obvyklé, že ceny se s blížícím se datem zvyšují, zvlášť při cestě s autem.

0
3 reakce