Španělsko - Renfe
Má někdo zkušenost s nákupem jízdenek přes:
Mě to už čtvrtý den nepustí k platbě vyberu spoj kliknu na "SELECCIONAR" a pokaždé to vyhodí Error ??
Já jsem letos kupoval jednu jízdenku na webu nějakého zprostředkovatele s příplatkem asi 0,5-1 euro. Když to nepůjde na renfe.com, jinde určitě ano.
Ty ceny na renfe se nějak zásadně hýbají nahoru/dolů ??
Jestli mám čekat ještě(březen) či to rovnou koupit?
kupoval som len raz, Girona-Barcelona a tiez som to vopred radsej, kym nezmizli najlacnejsie tarify
jj díky,tak to koupím raději rovnou
..ono i u těch nejl. tarifů jsou ty čísla na můj vkus docela velká ..
tonic napsal(a):zalezi asi podla trasy, taka Madrid-Barcelona nebude asi nikdy nejak lacna
No já toho kupuji více,ale někde jsou ty částky až šílené....třeba Granada - Madrid za 50 éček (to jsem nakonec koupil raději letenku za 28 euro).
Levnější jsou většinou ranní a večerní spoje,ale to mi zase nezapadá do plánů ..
A není to jen AVE či Alvia i za ty regionální chtějí docela dost tj.jsem dal někde přednost ač ho nerad autobusu ..
jakob napsal(a):Když ti nevyhovuje cena, proč nejedeš výrazně levněji busem? Já tam jel asi za 5 eur s Blablacar. Dálnice je kvalitní a zácpy asi nebývají.Dneska kupované Madrid-Toledo a bez problémů s nákupem. Cena o ho*ně ale co se dá dělat.
Libor_S napsal(a):
Když ti nevyhovuje cena, proč nejedeš výrazně levněji busem? Já tam jel asi za 5 eur s Blablacar. Dálnice je kvalitní a zácpy asi nebývají.
Koukal jsem na to. Vlakové nádraží máme ale kousek od ubytka a žena nerada busem. Volím vyloženě jen tam, kde není jiná možnost.
Takže zvítězilo pohodlí na úkor ceny..
Ja kupoval pres https://raileurope.tp.st/SKhGzlTZ
O neco drazsi nez primo na nadrazi, ale zase si clovek muze rezervovat misto predem bez cesty na nadrazi, hodinove fronty a komunikace s vetsinou anglicky nemluvici obsluhou.
Ahoj, nedaří se mi koupit jízdenky na www.renfe.com . Karta PartnersBanky vyhazuje chybovou hlášku ještě před potvrzením platby (viz screen) a u Monety sice platba jednou prošla, ale lístky nedorazily. Po pár dnech a čtyřech mailech mi bez jediné informace poslaly platbu zpět.
Je nějaká rozumná alternativa kde koupit?
Zkoušel jsem trip.com, ale cena vice než dvojnásobná a na OMIO.com to není o moc lepší.
Na Renfe mi to kdysi také kartu nechtělo vzít ,tak jsem zkusil PayPal a bez problémů tj. u Renfe používám už jen tuto možnost platby.
Tak asi budeš muset zaplatit 2x tolik na jiných portálech. Nebo si "odvážně" založit PayPal... Ten se může hodit i jindy. Mě kdysi PayPal zachránil při platbě na worldwideinsure, když mi předtím neprošla platba ani jednou z karet co vlastním.
fakt je omio dvojnasobek? ja si to porovnaval a co mi prisly listky do emailu, tak cena sedi 1:1 jako na omio a omio si prihodilo servisni poplatek.... to jsem za pohodli akceptoval
add OMIO: Asi nějaký dočasný kiks, nebo jsem něco párkrát blbě zadal - to už nezjistím. Dnes už to dává lepší cenu (asi 15% nad Renfe, což bude možná tím, že to ignoruje levnější cenu za zpáteční jízdenku + cca 1€ servisní příplatek). Zkusím ještě večer přes bráchu PayPal a když nic, tak búkuju OMIO. - Díky
btw: dnes dorazilo info z Renfe :-) :
En respuesta a su solicitud de información recibida el día 08/02/2025 le comunicamos que:
Una vez que se han hecho las comprobaciones oportunas en nuestra base de datos, hemos localizado que en el momento de la compra que nos indicas hubo un incidente (p.e. corte de la conexión con el banco, error validando los datos ...) que no ha permitido formalizar la compra de manera satisfactoria, por lo que no se completó el proceso de esta. En este caso la incidencia se denomina "anulación técnica".
Sin embargo, aunque tu banco demuestre que el cargo se ha hecho, cuando el sistema Renfe detecta este tipo de fallo, ordena automáticamente que se haga un reembolso por la misma cantidad a esa entidad. Si necesitas viajar tendrás que realizar nuevamente la compra.
En cualquier caso, lamentamos las posibles molestias ocasionadas.
Atentamente,
Departamento de Información y Normativa Comercial
Dirección de Experiencia de Cliente y Accesibilidad
Renfe Viajeros