Ahoj všem, v listopadu jedeme do Laosu a hodláme si zde půjčit auto, můžete mi někdo doporučit nějakou autopůjčovnu? Děkuji .

Půjčení auta Laos

Založila ve fóru Půjčení auta

9 reakcí

Ahoj všem, v listopadu jedeme do Laosu a hodláme si zde půjčit auto, můžete mi někdo doporučit nějakou autopůjčovnu? Děkuji

0

Ahoj, za měsíc v Laosu jsem tam nepotkal nikoho s půjčeným autem a ani si nevzpomínám, že bych o někom takovém četl, i když je tu pár přispěvatelů, kteří cestují zásadně půjčeným autem - i v zemích, kde to není moc vhodné *). Půjčovny tam jsou, ale na výběr stejně moc není, takže doporučení by ani nebylo třeba (rentalcars ukazuje na listopad 10 aut na letišti u dvou půjčoven a 5 aut v centru Vientiane u jedné půjčovny).

Počítej s tím, že laoské silnice mají jedno specifikum. Jedeš po dobré rovné poloprázdné silnici stovkou i víc (já na menší motorce tak max. 80) a pak je najednou úsek bez asfaltu s velkými dírami. Možná proto většina aut mimo Vientiane jsou terénní pick-upy Toyota, ale s opatrností jde obvykle projet jakýmkoli autem.

Listopad je ideální měsíc z hlediska počasí. Loni jsem Laos projel od jihu k severu během celého listopadu. Fotky na web jsem dal zatím jen ze závěru na severu:

https://www.zonerama.com/liborst...um/5351605

*) Důvody, proč není auto do těchto zemí vhodné, jsou např. i tady:

https://www.cestujlevne.com/disk...vek-104702

0 Citovat

v laose som nebol, ale otazka ma zaujala - najlepsie asi vychadza Avis/Budget vo Vientiane. Ratajte okolo 350 USD na tyzden, jedno ake auto - van, sedan, alebo pickup

0 Citovat


"Za největší riziko řízení považuji to, že v těchto zemích je viníkem nehody takřka automaticky cizinec. Daleko méně tam funguje smysl pro objektivní spravedlnost, jak ho známe v naší západní civilizaci."

Tesat do kamene.

0 Citovat

Budeme tam 14 dni a chceme toho projet co nejvic, takze se nechceme spolehat na prejezdy autobusy. Na netu nejake pujcovny nabizi, ale spise jsem chtela nekoho, kdo ma s nejakou zkusenosti

0 Citovat

To asi veľa ľudí nebude mať. Ale pri tých cenách by som to áno neriešil. To vás niekto odvezie vždy:)

0 Citovat

Zkousimto, neco si pujcime, ale mam radsi neco s recenzema 😀

0 Citovat

Tak jsme se uspene vratili, auto jsme meli z Avisu a super, bylo v super stavu. Doprava ram take v pohode, kdyz si clovek zvykne na skutristy, kteri nerespektuji nic a nikde. Jedine, co musim podoktnout, pokud budete nekdo zkouset, tak si neplanujte cesty delsi jak 200km za den, vzhledem ke stavu silnic je to takovy strop

0 Citovat

Souhlasím, pokud se člověk zdržuje cestou na různých zajímavostech a vyhlídkách, je 200 km dobrá rada. Ale dá se i víc, třeba trasu 340 km Vientiane - Thakhek ujede i bus v pohodě za necelý den. V horách je to už pomalejší, ale i 310 km Luang Prabang - Luang Namtha se ujede busem za den.

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://economybookings.tp.st/PBudWWBo zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace. 

0
9 reakcí