Ahoj, měl bych dotaz / žádost o radu. Máme na Martiniku půjčené auto u https://www.saintpierrelocations.com/Někdo nám na parkovišti asi při otevírání dveří udělal svými dveřmi malý důlek (nic velkého, ale vidět to jde). Všiml jsem si toho, až když jsme přijeli k ubytování. Byl bych nerad, kdyby mi kvůli tomuto vzali deposit 650 €. Nicméně na webu mají uvedeno:Exclusions Insurance:Damage caused by the absence of identified third party...Takže stejně máme asi smůlu. Mám i připojištění u Directu, ale ta je asi taky k ničemu.Máte někdo podobnou zkušenost?Díky. .

Ťuknuté auto na parkovišti (Martinik)

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Ahoj, měl bych dotaz / žádost o radu. Máme na Martiniku půjčené auto u https://www.saintpierrelocations.com/

Někdo nám na parkovišti asi při otevírání dveří udělal svými dveřmi malý důlek (nic velkého, ale vidět to jde). Všiml jsem si toho, až když jsme přijeli k ubytování. 

Byl bych nerad, kdyby mi kvůli tomuto vzali deposit 650 €. 

Nicméně na webu mají uvedeno:

Exclusions Insurance:

Damage caused by the absence of identified third party...


Takže stejně máme asi smůlu. Mám i připojištění u Directu, ale ta je asi taky k ničemu.


Máte někdo podobnou zkušenost?


Díky.


0

Ahoj. Pokud si toho všimnou, tak samozřejmě si strhnou peníze za opravu. Ale těch 650 eur je spoluúčast havarijka, takže by měli naúčtovat reálnou škodu, max. 650 euro. Nikoliv fixně 650 euro. Tolik stojí dveře možná tak na Mercedes. 

0 Citovat

Tak hlavně záleží na tom, jak jsou seriózní půjčovna. Některé nemají problém vyučtovat 650,- eur  jen za zrcátko.

Kdybys pročetl fórum, tak stačilo pojistit u icarhireinsurance, např. na dobu jedné dovolené cca 15,- eur a měl jsi to bez problému.

0 Citovat

Koukni do podmínek půjčovny, jestli tu spoluúčast účtují i když ti to auto ukradnou a totálně ho zničí. Pokud ne, dá se to řešit.

0 Citovat

Hlavně si myslím, že tohle nikdo nebude řešit a ani si toho nevšimnou, pokud nemáš půjčený fungl nový luxusní auto. Ještě nikdy jsem při vracení auta neviděl, že by dělali něco jiného, než že to oběhnou asi za 5 sekund a podívají se, jestli tam není nějaké naprosto zjevné poškození. Buď v klidu, užij si dovolenou a neřeš to.

0 Citovat

Tak třeba v Dubaji kontrolovali auto cca 20 minut - lezli kolem něj po 4 s baterkou a kontrolovali každý detail vč. prahů a spodku nárazníků. 



0 Citovat

Záleží, jak moc je ten důlek velkej... Jestli je tam i škrábanec, tak by mohl pomoct hadřík s trochou zubní pasty, párkrát už jsem takhle nějakej ten parking dent řešil :-) Netroufám si odhadnout, jak moc to někdo bude nebo nebude řešit. Zažil jsem vrácení auta s klíčkem pod koberečkem (bez zálohy, bez kreditní karty), ale i detailní prohlídku.

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Tak třeba v Dubaji kontrolovali auto cca 20 minut - lezli kolem něj po 4 s baterkou a kontrolovali každý detail vč. prahů a spodku nárazníků. 




Asi záleží od koho jsi auto měl, já v Dubaji od Avisu a proběhlo to i tam, jak jsem psal výše.
0 Citovat

Také Avis loni v prosinci. V jiných půjčovnách vždy jen převzali klíče, max. obešli auto.

Proto mě to tak překvapilo - jezdili jsme s ním v poušti a skákali po dunách, ale nic nenašli.

 

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Také Avis loni v prosinci. V jiných půjčovnách vždy jen převzali klíče, max. obešli auto.

Proto mě to tak překvapilo - jezdili jsme s ním v poušti a skákali po dunách, ale nic nenašli.

 

Někdy to bude třeba osobou řidičky s vlaječkou SSSR na šátku ;)

0 Citovat

Tak auto si pujcume casto,vetsinou uzaviram nejake to pojisteni navic ,taky nebyly pri vraceni problemy ,jednou jsme meli na Rhodosu zanovni auto a projel jsem po ceste  kde po obou stranach bylo ostre krovi  ,sice  ty stopy zustaly vicemene jen v prachu ,ale vsimli si  a zkoumali jestli to neni hlubsi  ty ryhy ,ale kdyz videli pojistku tak to dal neresili 

Poprve byl ale problem na Mauritiu ,z protijedociho nakladaku odletel kus cukrove trtiny s hlinou a balem. nevenoval jsem tomu pozornost ,vrtatili jsme se potme zaparkoval jsem u ubytovani , stahovaly se tam za pomoci kusu zeleza i rolety restaurace, rano jsem nasel na aute vpredu dole skrabanec  co tam nebyl a i kousicel odstipnuteho skla z reflektoru

Premyslel jsem, zda do toho nekdo nenacouval taznym , nebo jestli to neposkodil nekdo jak stahovali ty rolety tou zeleznou tyci a jestlli si nestoupll na naraznik nebo jim nevypadl ten kus zeleza ,.pak jsem si uvedomil tu situaci  s tou trtinou , ze to mozna bylo tam 

Neresil jsem s nikym  nic .byl to posledni den jeli jsme odpoledne na letiste .udelal jsem si snimky toho poskozeni , na letisti to kontrolovali hodne peclive, takove prebirani jsem jeste nezazil. pricemz to auto melo sramu pomerne dost i orvany spojler , mel jsem vse nafocene ale v protokolu skrabanec byl kousek jinde a i ten odstepek z reflektoru tam nebyl

Chvili jsme diskutovali , ten co to prebiral nekam volal , nakoc odblokovali depozit .ale chteli  po me  90euro 

Nakonec jsem tedy zaplatil 90 euro , auto jsme meli pres economy car  a mistni pujcovnu Royals 

Po navratu jsem vse vykorespondoval s economy a oni mi 90 euro poslali na ucet

Takze doporucuju si to urcite nafotit a jest;li si vsimnou  ,tak si nechat napsat presny rozsah poskozeni ,to budou pak chtit  urcite pri reseni te pojistky  a zkontrolovat si hned vraceni depozitu 

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Proto mě to tak překvapilo - jezdili jsme s ním v poušti a skákali po dunách, ale nic nenašli. 

Možná právě proto to tak kontrolovali. V Dubaji je ježdění autem v dunách lidová zábava, tam nějaká škoda na podvozku vznikne jedna dvě. Předpokládám, že to bylo nějaké SUV protože se sedanem by jste asi v dunách moc neposkákali.

0 Citovat

Chtěla jsem Nivu, UAZ nebo alespoň Volhu, ale byl to nějakej japonskej křáp.

0 Citovat

Ať nezakladam nové (sry, určitě to tady je, ale mám omezený net a jen mobil)

Půjčené auto přes chech24, plné připojištění. 

Taky při parkování poškození laku nárazníku, rozlestit nepůjde. 

Ale nárazník byl už dost dodrbany před tím a v protokolu je zaskrkany i na místě nove vzniklé škody, ale jak to tak čtu, je to dost na libovuli půjčovny. 

Co mě ale překvapilo, že při půjčení si půjčovna nic nezablokovala na kartě, jen, jsem předlozil, že ji mám, PIN jsem nezadaval. 

Jaký je správný postup, pokud budou škodu nárokovat. Vím, že ji můžou strhnout a já ji pak budu uplatňovat u zprostředkovatele. Ale můžou teď po mě při vrácení chtít kartu znovu? 

Vím, že dodatečně můžou strhnout pokuty, ale u škody jsem čekal, že je tam právě proto blokace, aby se to řešilo hned a na místě. 

Děkuju 

0 Citovat

A odkud mas plne pojisteni ? Primo od pujcovny ?

0 Citovat

Popravdě nevím, jak jsem psal, vše sjednané přes check24.de s výběrem plného pojištění. Na voucher jsem to nenašel a v pokynech je uvedené, že případné škody se řeší pak, ale je to samozřejmě universální,takze nevím, jestli se to liší půjčovna od půjčovny.

Minule jsem si auto pujcoval stejně, ale tam deposit strhly a ještě nabízeli připojištění, tady nic z toho 

0 Citovat

ak ti to ztrhnu tak potom to ries s check24 . pri plnej poistke by nemal byt problem.


Prikladam moju skusenost z Martiniku. Auto sme prebrali uz dost pochrumane , velmi vela si zapisoval , bolo vela poskodeni pri sebe a pri preberani ma zacali obvinovat z jednej preliacini ze sme to spravili my. ale asi po 5 minutach konverzacie mavol rukou a podpisal nam papier ze auto prebrali take ako ho odovzdali
0 Citovat

Tak zbytečný stres, auto jsem vrátil vypulirovane jak asi ještě nebylo, ale v organizaci práce obvyklý bordel, takze na příjem a výdej jeden důchodce, který to u mě už radši zabalil, opsal kiláky a nádrž a sbohem. A nebo už tu jebku znal, že je otlucena, že všech stran a kaslal na to. Ale i tak dík

0 Citovat

Mne sa na rentaloch najviac paci ze ked nieco tuknem, tak ma skasnu, ale opravu neurobia.

Minule ma tak skasli o 100eur, a bol som tam znovu a moj skrabanec(ok bol velky), stale neopraveny.

Zaujimavy biznis plan.

0 Citovat

ved na tom zarabaju ... na poistkach a potom kasirovani tych co nemali poistku. kamos takto rok vozil auta pre Hertz v UK, uplne rovnaky pristup ako nejaky Goldcar pomaly. 

0 Citovat

Zas na druhej strane je fakt, že ak by tie strhnuté peniaze reálne ďalej zaplatili za opravu (a nenechali by si ich ako bonus), asi by sme ťažko našli cenu za požičanie auta pár eur na deň... 

0 Citovat

presne tak, je to taka hra :))

0 Citovat

Máte všichni tři pravdu, ale čas od času některé půjčovny opraví některé škrábance. Půjčil jsem si u Wiberu v Malaze auto a hned po podepsání smlouvy mi poslali mail s 5 fotkami škrábanců. Některé tam byly, ale některé jsem na autě neviděl (a bylo z fotky jasné, kde přesně mají být). Na můj dotaz, jak je to možné, řekli, že tyto jsou opravené.

0 Citovat

Proto při přebrání si to auto vyfotím ze všech stran. Ano, vypadám jako blbec u toho, ale jistota, že při případné reklamaci mám něco na obranu. 

0 Citovat

Já fotím i natáčím, vypadám jak exot, hlavně v Usa úplně, to jsem pak pochopil při odevzdání v garážích v SFO, kde jsem sotva viděl toho, kdo přebíral auto😁

Ale třeba na Azorech měli hoši jinou strategii, vše ukázali, já nafotil a natočil, oni hm, to děláte dobře. Zastavil jsem u prvního obchodu, zaparkoval úplně na kraji parkoviště, kde nikdy nebyl a po 5min v obchodě promáčklý nárazník... Věděl jsem, že je to plast a bude stačit horkovzduška a je to. V první dílně to udělal frajer za 10€ a ok. Říkám mu story a jen se tak pousměje, jako že běžná praxe... hoši koukali při vrácení na nárazník, že je ok😁

0