V některých případech vyjde levněji rozdělit jízdenku a koupit dvě jízdenky místo jedné jízdnky při cestování vlakem (příklad: jízdenka Praha - X a druhá jízdenka X - město v zahraničí). Markantní je to tam, kde České dráhy nenabízejí tzv. Včasnou jízdenku.Je to možné uplatnit v případě, že cestující sedí ve stejném vlaku? Hrozí nějaké pokuty nebo vyloučení z přepravy ze strany průvodčího ve vlaku?Děkuji .

Rozdělení jízdenky pro cestu vlakem

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

12 reakcí

V některých případech vyjde levněji rozdělit jízdenku a koupit dvě jízdenky místo jedné jízdnky při cestování vlakem (příklad: jízdenka Praha - X a druhá jízdenka X - město v zahraničí). Markantní je to tam, kde České dráhy nenabízejí tzv. Včasnou jízdenku.


Je to možné uplatnit v případě, že cestující sedí ve stejném vlaku? Hrozí nějaké pokuty nebo vyloučení z přepravy ze strany průvodčího ve vlaku?


Děkuji
0

Proč by mělo, když jsi nikomu s místenkou nezasedl místo? Ideálně měj ty jízdenky s mírným časovým odstupem a řekni, že jsi potom chtěl ještě jet dál nebo že se to nedalo koupit dohromady.

0 Citovat

Proč by mělo?

0 Citovat

urcite nie. 

roky dozadu fungoval podobny "hack" aj na vnutrostatnej doprave na SK.

Myslim, ze rychlik bol lacnejsi na kratke useky, takze ak niekto cestoval z Bratislavy do Kosic, usetril nejake koruny tym, ze si kupil povedzme 10 listkov na vsetky useky tejto trasy.

0 Citovat

Taky nechápu. Když má platnou jízdenku, proč by jich nemohl mít třeba 10. 

0 Citovat

Můžeš, problém z toho nebude, ale v každé "přestupní" stanici se musíš postavit a znovu si sednout (nebo alespoň v sedačce nadskočit).

0 Citovat

Pokud jedeš stále v jednom vlaku, tak je to jedno, nic tím neporušuješ. Nicméně pokud bys třeba koupil jízdenku Vídeň - Praha,  rozdělenou na Vídeň-Brno a Brno - Praha, s tím že bys nejel přímím Railjetem, ale ostravským EC s přestupem v Břeclavi na Metropolitan z Budapešti. A nestihl ten přestup, tak můžeš mít problém, jelikož ty nejlevnější jízdenky jsou vázané na daný vlak. Ve stanicích i ve vlaku pak nejsou moc ochotní vydat potvrzení o zpoždění, když to máš rozdělený na 2 jízdenky,

0 Citovat

Zrovna v neděli jsem jel Vídeň - Ostrava. Jízdenka koupená na části Vídeň - Břeclav a Břeclav - Ostrava. Úspora cca 200 - 300 Kč oproti tomu, kdy bych to koupil jako jednu jízdenku.

Celou cestu jsem absolvoval v jednom vlaku, žádný přestup. 

0 Citovat

Taky jsem udělal v neděli cestou z BTA 333,- student koupil jsem BTA-Břeclav 150,- a Břeclav- Prg 80,- 

0 Citovat

Ja takisto pravidle trasu Praha - Bratislava delím na Praha - Brno a Brno - Bratislava. Úspora cca 200 kč :)

A kto chce ušetriť viac, tak tú časť Brno - Bratislava sa oplatí kúpiť cez stránky slovenskej železnice, je to o cca 30 kč lacnejšie :)

0 Citovat

I ČD se umí chovat tržně a hezky to je vidět na vlaku Praha - Mošnov na dny NATO, tam je úspora fakt velká. 

0 Citovat

S tim Mošnovem mi to pripomelo, ze je levnejsi si koupit 2 jizdenky (Mošnov - Studenka a pak Ostrava - Brno) nez jednu jizdenku Mošnov - Brno. Zrejme kvuli relacni sleve mezi Ostravou a Brnem. Kazdopadne z Ostravy (OSR) uz toho moc neleta, takze vyuziti tohoto train-travelhacku se blizi nule.

0 Citovat

toncek napsal(a):

Zrovna v neděli jsem jel Vídeň - Ostrava. Jízdenka koupená na části Vídeň - Břeclav a Břeclav - Ostrava. Úspora cca 200 - 300 Kč oproti tomu, kdy bych to koupil jako jednu jízdenku.

Celou cestu jsem absolvoval v jednom vlaku, žádný přestup. 


Děkuji za potvrzení, že to funguje.


Všem ostatním děkuji za jejich připomínky.
0
12 reakcí