Ahojte, již dvě hodiny na hotelu hledám společnost u které si půjčit v úterý auto Na letišti a vůbec se nevím rozhodnout, protože jsem Koukal na recenze a u většiny je to katastrofa 🙈 jako já sem Fanda AVIS - v USA depozit 100$ na 3 dni ale tu v Španělsku jsou nějako vysoké depozity a že vraj je problém s vracenim auta o 7:00 ráno. Víte poradit pretoze já už si nebudem rady :D  Ďakujem Vám veľmi pekne   .

Mallorca - Jakou společnost vybrat na letišti k půjčení auta ?

Založil ve fóru Půjčení auta

Hej, ceny vystrelili poriadne nahor, ale predsa sa naslo este cosi normalne (mimo rentalcars). Dnes sme bookli u Terrys koncom augusta na 7 dni, Group A za 225e (Group B za 245e), akceptuju aj debetne karty a sice full insurance neponukaju, ale to sa spravi externou poistkou. Este mi dnes poslali z EuroMax Cars obdobnu ponuku na Group B (Acko vraj vypredane) za 230, ale uz som nesriesil dalsie detaily, kedze Terrys ma aj ake-take referencie (kladne) resp. EuroMax je tiez len lokalna rodinna firma a co som nasiel detto bez staznosti. Skuste poslat dopyt. Nam vychadzal na rentalcars Goldcar za 370 a to bez poistenia.

0 Citovat

Zkušenost z půlky listopadu s půjčovnou Wiber + pojištěním spoluúčasti u AXA . Oboje přes HolidayAutos.

2 měsíce před odletem auto 10 € / den, AXA 12 € / den. Zarezervoval jsem auto + AXA za 88 €.

Týden před odletem auto 5,50 € / den, AXA 7 € / den. Původní rezervaci jsem zrušil a udělal novou za 50 €.

Na parkovišti letiště v Palmě čekání asi 15 min. na odvoz shuttle mikrobusem. Auto pak půjčené za 10 minut i s frontou. Své full pojištění nabídli, ale nevnucovali. Blokace na kreditce 700 € na škody a 62 € na benzín. Opel Corsa v automatu místo objednaného manuálu. Dalších 10 minut hledání/focení nezdokumentovaných šrámů.

Druhý den se nám pokusili vykrást auto. Zloděj se nedostal dovnitř, ale docela poničil střechu a dveře, viz fotky. Pro jistotu jsem se stavil na policii kvůli protokolu pro pojišťovnu.

Vrácení: oficiálně otevírá Wiber v 7, ale přijeli jsme v 6:55, bylo už otevřeno a nevraceli jsme první. Vrácení trvalo 5 minut, protože si fotili poškození od zloděje a já jim popisoval co se přihodilo. Před letištěm jsme z mikrobusu vystupovali v 7:15.

V mailu mi přistála faktura od Wiberu za 452 € a z karty zmizela stejná částka. Všechny podklady jsem nahrál na portál AXA, což byl trochu boj, protože portál má nějaké mušky. Měli se mi ozvat do 5 dnů. Nic se nedělo, tak jsem 6. den začal posílat mailové dotazy a stížnosti. Zafungovalo to, skoro obratem mi přišel mail že nárok uznávají a peníze do 10 dnů pošlou. Tak snad je pošlou...

Závěr: u Wiberu příště klidně zase, jejich přístup i auto byly v pohodě. Ušetřených ~56 € oproti full pojištění od Wiberu za to nestálo, obzvlášť když započtu čas co jsem tím vším strávil. Bylo to tak trochu nechci slevu zadarmo v tomhle konkrétním případě.

EDIT: peníze přišly na účet za 6 dní od uznání nároku pojišťovnou.


20211119-083222-large.jpg
20211119-083230-large.jpg
20211119-083242-large.jpg

0 Citovat

Já měla auto od Wbiber půjčené jak na Malorce, tak několikrát v Malaze, jak s all in tak bez jejich pojištění a vždy bez problémů.

0 Citovat

@Marketa_1987: Nějak jsem nepochopil, co jsi nám tím chtěla sdělit. Trošku mně to připomíná "Statistiku" od Holzmanna :-)

divan měl smůlu, že mu poškodili auto zloději a popsal situaci, jak se to řešilo. A také to, že pár ušetřených EUR za to nestálo. Cítím to podobně :-)

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.

0 Citovat

Tohle vlákno je o půjčování aut. 

0 Citovat

Půjčovna Gobycar má 20% výroční slevu po zadání kódu ANNIVERSARY. S ní je například na přelomu června / července Toyota Yaris za 22,29 euro na den, s plným pojištěním za 28,69 na den.

https://www.gobycar.com/en/booki...rices=true

S recenzemi na půjčovnu nemůžu sloužit, Google recenze dobré, trustpilot moc ne (ale tam má špatné recenze kde kdo). 

 

0