Ahojky, Nějak jsem v šoku.  Budu na Sicílii od 10.7. do 24.7.2021 a budu nutně potřebovat auto. Zkoušel jsem např. na rentalcars.com a cena mi připadá extrémně brutální. Je to chyba nebo realita dnešního dne? 31 tis Kč za malé auto? Ještě nikdy za pár dnů jsem toto neviděl. Děkuji za rady  .

Půjčení auta na Trapani–Birgi Airport

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

15 reakcí

Ahojky,

Nějak jsem v šoku. 

Budu na Sicílii od 10.7. do 24.7.2021 a budu nutně potřebovat auto. Zkoušel jsem např. na rentalcars.com a cena mi připadá extrémně brutální. Je to chyba nebo realita dnešního dne? 31 tis Kč za malé auto? Ještě nikdy za pár dnů jsem toto neviděl. Děkuji za rady

0

Letosni realita v mnoha destinacich, a zejmena po 1.6. narust i 100%.

0 Citovat

Bohužel je to tak. Půjčovny téměř všude brutálně zdražily. 350 eur a více na 7 dní je teď v koupacich destinacích běžné. 

0 Citovat

7.5. jsem rezervovala auto na srpen-zari na 14 dni za 263€ a ted stejny termin od 580€.

0 Citovat

580 € je ešte fajn cena. Momentálne Neapol na júl - 14 dní od 1000 € vyššie... :D To už sa pomaly oplatí taxík.

0 Citovat

To není normání. Nějak tomu nerozumím. Logicky musí vzniknou jiné alternativy.

0 Citovat

@jery Madeira, ale třeba na červenec stojí 800E na 2 týdny

0 Citovat

Zřejmě je to důsledek aktuální poptávky a nabídky. Je pravděpodobné, že tam půjčovny navýší kapacity, ale je otázka, jestli to bude tak rychle.

Osobně bych to řešil změnou plánu, abych se obešel bez auta. Např. přesun busem do Milazza (třeba s návštěvou Palerma nebo i jiného místa cestou) a trajektem na Liparské ostrovy, kde auto není třeba. Pokud bych chtěl navštívit místo, kam nejezdí bus, zkusil bych autostop nebo taxi.

0 Citovat

Na Tripadvisore prebehlo o tom viacero diskusií - hlavný dôvod je ten, že autopožičovne (na rozdiel od cestoviek a pod.) nedostávali poväčšine žiadnu štátnu pomoc a ako záchranu pred krachom riešili v minulom roku tým, že rozpredávali časti svojich flotíl. Tým pádom nejako ten brutálny pokles tržieb za minulý rok prežili, ale v súčasnosti to znamená, že je výrazný nedostatok automobilov v požičovni a tým pádom (malá ponuka, veľký dopyt) sa zvyšujú ceny.
(a samozrejme, aj požičovne, čo tie autá majú k dispozícii v dostatočnom počte, sa zvezú na tejto vlne a snažia si aspoň čiastočne nahradiť covidový výpadok príjmov a zvyšujú ceny tiež).

0 Citovat

Půjčovny logicky ve velkém nenakupovaly nová auta, když ještě před 2 měsíci nebylo jasné, co v létě bude. A na nová auta se čeká snad nejdéle v historii, takže jsou dost bez šance s tím něco na rychlo doplnit ve větším počtu. Nyní tedy poptávka ohromně překračuje nabídku, tak je vysoká cena. Bohužel si nemyslím, že se to v Evropě ještě o prázdninách zlepší, asi až v září,možná poslední týden v srpnu, kdy už turistů ubývá... 

0 Citovat

Relativně normální ceny v porovnání s loňskem se ještě drží v Řecku a některých částech pevninského Španělska. V Itálii je to komplet tragédie, na pevnině ještě více než na ostrovech.

0 Citovat

ja neviem co sa tu vsetci cuduju nad cenami pozicovni v Europe .. v takom Anchorage nemate na toto leto uz sancu vobec nic najst.  Dopyt je taky obrovsky, ze sa pozicovne nemusia utiekat k tahom aerolioniek a ist pod cenu. 

0 Citovat

Tak zase kdo si to pujci za ty ceny, lidi taky nejsou ochotni zaplatit jakoukoliv castku, to si to poresi jinak. Alternativně.

0 Citovat

mozno vy nie ste ochotni zaplatit, nie kazdy je koumak a heker z CR/SR/Polska, ktory ked ma platit za auto s plnou poistkou viac ako 10 euro na den tak uz vola na Strasburg :), ale ved preto tu sme na CL :)

0 Citovat

No tak to jsem zvedava, co se tu vykouma.

Je pravda, ze letos jedeme vyjimecne v sezone a to jsem se podivovala nad cenou 18€/den s excesem. Takhle “draho” jsme auto jeste nemeli😂.

Nevim, ale ani Anglani a Nemci nejsou blby, vedi, jak pujcovali auta pred tim, urcite ne za 500€/tyden atd. Jsou taky skrti, jako my😅.

0 Citovat

Tak tady 😂https://www.seznamzpravy.cz/clan...ich-152489

0
15 reakcí