Zdravím CL, jsme v Chiang Mai a původně jsme chtěli jet do Siem Reapu (vlak+bus přes Bangkok). Trochu nás odradilo, že se nedá dohledat žádné spojení od hranic do města. Napadlo nás, že bychom využili současné polohy a vydali se do Kambodže přes Laos, ale jak jsem se díval, přechod Laos/Kambodža je snad ještě horší. Nezažil někdo ideálně v posledních měsících tento přesun? Dá se využít veřejná doprava, případně na kolik vyjde taxík do nejbližších měst od hranic, kde nějaký autobus jede? Novou destinací by se nám taky zkrátil čas. Jsou 4 týdny dostatečně dlouhá doba na návštěvu Kambodže i Laosu?  .

Kambodža-pozemní přechody

Založil ve fóru Autobusová doprava

19 reakcí

Zdravím CL, jsme v Chiang Mai a původně jsme chtěli jet do Siem Reapu (vlak+bus přes Bangkok). Trochu nás odradilo, že se nedá dohledat žádné spojení od hranic do města. Napadlo nás, že bychom využili současné polohy a vydali se do Kambodže přes Laos, ale jak jsem se díval, přechod Laos/Kambodža je snad ještě horší. Nezažil někdo ideálně v posledních měsících tento přesun? Dá se využít veřejná doprava, případně na kolik vyjde taxík do nejbližších měst od hranic, kde nějaký autobus jede?

Novou destinací by se nám taky zkrátil čas. Jsou 4 týdny dostatečně dlouhá doba na návštěvu Kambodže i Laosu?

1

Do Siem Reapu vždycky letět, i s přestupem na DMK tam budete za 4 hodiny ;)

1 Citovat

Vím, že letadlem je to rychlejší i pohodlnější, ale ceny letenek jsou více než vysoké. Jsme 2 a každý máme velký a těžký batoh, takže ta nejlevnější letenka pro jednoho vycházela snad na 4k (z Bangkoku to bylo méně, ale taky se tam nějak musíme dostat). Možná se to bude někomu zdát hloupé, ale při cestách letadlem už se vytrácí to kouzlo. 

0 Citovat

Netuším, co vás na Kambodži tak láká, já tam byl v létě na dva dny a stačilo. Nic zajímavého tam není. 

0 Citovat

:) ten predosly komentar, by sa hodil do vlakna: https://www.cestujlevne.com/disk...otazy-z-fb

4 Citovat

Přecházeli jsme hranici pěšky na cestě vlakem z Bankoku do Siem Reap. Na hranici haldy taxikářů a cena dle domluvy. V roce 2018

1 Citovat

Skutečně kromě Angkor vát a okoli   na 3 dny i do nejvzdalenejsiho chrámů tam není co dělat. Jídlo levné a hotely levné a luxusní 

1 Citovat

Absolutně nesouhlasím, já tam byl měsíc a rozhodně jsem se nenudil. Dá se jít na několika denní trek do džungle (Virachey NP), Phnom Penh má skvělej noční trh. V battambangu je jeskyně ze které každý večer vyletavaji statisíce netopýrů. Koh rong sam loam je parádní tropický ráj. 

4 Citovat

V BKK je na khaosan ,spústa predajcou dopravy do Siem Reap

0 Citovat

janicek napsal(a):

:) ten predosly komentar, by sa hodil do vlakna: https://www.cestujlevne.com/disk...otazy-z-fb

Děkuji bačovi za komentář a posílám klíčenku. Asii mám docela procestovanou a Kambodža je zcela po právu jedním z nejchudších států na světě. Země kromě Angkor Vat nemá co nabídnout. Jídlo je v pohodě, ceny také, ale tím to končí. Pobývat tam déle, než je nezbytně nutné, je prostě ztráta času. V Asii jsou zajímavější destinace. 

 

0 Citovat

Predsa všetko je od uhla pohľadu , za mňa skvelá krajina , ale ja na krajiny hľadím cez ľudí .

2 Citovat

V Kambodži jsem nebyl (kromě ostrůvku těsně za hranicí při kajakování na Mekongu v souostroví Si Phan Don), ale strávil jsem měsíc v Laosu včetně asi 2 týdnů v jižním Laosu a bylo to tam moc pěkné, příjemné a v některých ohledech jedinečné. Bylo to pro mě asi nejlepší ježdění na malé motorce, co jsem kdy měl (2 krátké okruhy v jižním Laosu z měst Pakse a Thakhek, z Pakse tam a zpět na Vat Phou).

Z mých informací o Kambodži a zkušeností s cestováním musím souhlasit s @Jan Vidim a @Peter_15. Předpokládám, že ten ostrůvek (případně jiné) je spíš pro lidi nehledající luxus, ale naopak klid a nepříliš civilizace a nízké ceny.

1 Citovat

Killing Fields. Muzeum genocidy Tuol Sleng.

Kdo na to nemá žaludek, tak třeba chrámy v Battambangu, plavba po jezeře Tonle Sap. Z Phnom Penhu po Mekongu do VietNamu.

Nudné mi to nepřišlo.

1 Citovat

[/citace]

Děkuji bačovi za komentář a posílám klíčenku. Asii mám docela procestovanou a Kambodža je zcela po právu jedním z nejchudších států na světě. Země kromě Angkor Vat nemá co nabídnout. Jídlo je v pohodě, ceny také, ale tím to končí. Pobývat tam déle, než je nezbytně nutné, je prostě ztráta času. V Asii jsou zajímavější destinace. 

[/citace]

 

Pravil evidentně sebezvaný asijský guru...To, že Vám nemá Kambodža co nabídnout, neznamená že ostatním taktéž :) trochu méně sebestřednosti by to chtělo...

9 Citovat

Navrhuji méně vzájemných útoků a více informací 

0 Citovat

Jsem rád, že nejsem jediný s tímto názorem. Děkuji za tipy na návštěvu, ty se hodí vždycky, ale většina komentářů byla naprosto mimo téma. Nicméně jsem kontaktoval cestovní agenturu SRL transport company, která nabízí jízdenky z Don Det do Siem Reapu za 40USD. Jak jsem četl o jiných cestovkách, po příjezdu na hranice a přechodu imigračního dost lidí marně čekalo na bus do své cílové destinace. Stalo se někomu něco podobného?

0 Citovat

My jsme jeli přímo po příjezdu z BKK metrem a pak vlakem až na hranice kambodže  za cca 60 Kč pěšky přešli hranice vyplnili vízum za 300 Kč a pak taxíkem za cca 200 Kč do siem reap. Letenky byly drahé a nechtěli jsme ztrácet čas na khao san. Popsala jsem cestu na konkurenčním webu před 4-5 lety. Vlak jezdil 2 krát denně 

 

0 Citovat

Ked ma tu uz niekto spominal, tak pridam aj ja svoj pohlad.

Cez bkk to mas najlepsie riesenie do kambodze.

Priamy bus v minulosti nebol problem a ak by aj nebol, dojdi len k hranici, prejdi pesi a na druhej strane na milion percent bude taxi abo iny pripoj.

Nechapem co sa na aktualne info neopytas turistov priamo na mieste, iste ich je tam kopa co absolvovala rovnaku trasu.

Ak by si siel cez laos a bral bus, tak sa nachystaj na jeblich nadopovanych soferov.

Jo a do laosu a aj do kambodze treba viza, len aby sa nezabudlo.

V laose bez severu som bol 2tyzdne, na kambodzu mi stacilo 12dni, s odstupom casu lutujem, ze som nenavstivil juzny ostrov.

Itinerar ale isto uz mas ked tam chces byt 4tyzdne.

0 Citovat

Zdravím, byli jsme v Kambodži v roce 2017 a hranici jsme museli přejít pěšky, jiná možnost nebyla. Tak jako po příletu do BKK čekají Vás na hranicích kontroly, otisky prstů... Rozhodně se v Kambodži nudit nebudete, je zde spousta chrámů (Angkor Vat, Angkor Tom, Krokodýlí vesnice), určitě stojí za to ji navštívit :-)

1 Citovat

Abych to vzal od začátku. Vyrazili jsme před 2 měsíci do Koreje a náš itinerář byl spíše orientační. Máme jenom pár bodů, kdy máme datum i destinaci (původně 4) v průběhu téměř 6 měsíců. Jinak se díváme na 1-2 týdny dopředu. A cestujeme stylem “můžeme jet o den déle, když na tom ušetříme”, samozřejmě s rozumem, proto jsem se ptal na cenu, na kterou zazněla jediná odpověď (tím rozhodně neříkám, že všechny ostatní komentáře nejsou užitečné). Laos jsme původně vůbec neplánovali a když se podívám na velikost země a informace o pozemním vstupu do Kambodže, jsou obavy na místě, tolik k tomu itineráři.

Nikdo, s kým jsme se dali do řeči, zrovna náhodou stejnou trasu neabsolvoval a nemám potřebu běhat za každým cizincem a ptát se. Očekával jsem, že se mi spíše dostane odpovědi ve zdejší komunitě. Chápu, že je to velmi specifická situace, takže není moc lidí, kteří by si to zažili a mohli poradit. 

0
19 reakcí