Od dnešního dne doško k výraznému zlevnění jízdenek do Rakouska. Kamkoliv v Rakousku se lze dostat od 14,19,24 a 29EUR podle vzdálenosti v ČR, jedná se tedy o zlevnění i o více jak 100%. Možná by stálo za to tuto nabídku publikovat i na hlavní straně. Cenník, viz odkaz. Nákup jízdenek přes e-shop ČD. Zajímavé jsou i některé nabídky pro jiné státy, ale Rakousko mi vzhledem k místmím cenám vlakové dopravy přijde nejzajímavější. http://www.cd.cz/assets/mezinarodni-ces ... 2-2014.pdf .

Vlakem do Rakouska

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

Od dnešního dne doško k výraznému zlevnění jízdenek do Rakouska. Kamkoliv v Rakousku se lze dostat od 14,19,24 a 29EUR podle vzdálenosti v ČR, jedná se tedy o zlevnění i o více jak 100%. Možná by stálo za to tuto nabídku publikovat i na hlavní straně. Cenník, viz odkaz. Nákup jízdenek přes e-shop ČD. Zajímavé jsou i některé nabídky pro jiné státy, ale Rakousko mi vzhledem k místmím cenám vlakové dopravy přijde nejzajímavější.

http://www.cd.cz/assets/mezinarodni-ces ... 2-2014.pdf

0

Zaujímavé. Chápem teda správne, že Brno - VIE = 9 eur v prvom cenovom stupni? a BRN - hocičo v AUT = 14 eur v prvom cenovom stupni?

0 Citovat

Nevim no ale studentagency stoji 210kc Brno - Viden(v pripade el. jizdenky) a vlak prijde na 255kc dle eshopu CD.

0 Citovat

davidII - je to tak.

twik - Výhodou vlaku (především nových Railejetů) je bezpochyby větší pohodlí, busy SA Praha-Brno-Vídeň jsou nabouchaný.

Co je ovšem bomba, že si lze nově online na eshopu ČD rezervovat lístky (včasnou jízdenku Evropa) prakticky do všech vlakových zastávek v okolních státech, od malých obcí po velké (které ale v online nabídce doposud nebyly) - třeba Brno - Krems an der Donau nebo Praha - Lipsko.

Všechny změny u ČD jsme dnes shrnuli na Skrblíkovi: http://www.skrblik.cz/blog/velke-zmeny- ... rogram-cd/

0 Citovat

Výhodou je cena hlavně do vzdálenejších míst. Například Brno-Villach, Brno-Graz, Brno-Innsbruck, Brno-Bregenz...vše za bezkonkurenčních 396Kč.
K té Vídni...cena je vyšší z důvodu současného kurzu EUR, ale rozdíl mi nepřijde nijak dramatický. Navíc vlak poskytuje větší pohodlí oproti autobusu SA, doba jízdy je o 20 minut kratší a pro návštěvu centra je i poloha nádraží výhodnější. Pro cestu na letiště ve Vídni vlak stojí stále stejných 255Kč a SA už 360Kč...
Při cestě z Prahy se vyplatí rozdělit jízdenku v Brně. Normální cena do Vídně je 538Kč, s rozdělením v Brně bez slevy potom 444Kč, se slevou IN25, která se vyplatí každému kdo občas jede vlakem, pak dokonce 414Kč.

0 Citovat

sdan) souhlas, díky za tip s dělenou jízdenkou praha/brno vídeň

Nesouhlasím jen s tím, že meidling je blíž centru - on je blíž k mariahilfe str., ale U2 Stadion je zase blíž Stephansdomu, takže je to šul nul smiley

0 Citovat

no ale na skrblikovi to hodnotíte celkom negatívne tú zmenu => ako zdraženie.
pritom som sa teraz díval do eshopu čd a fakt do Bregenzu na bodensee výjde lístok z brna na 396,- Kč, to je fantastické; akurát nechápem, že z tých 5 spojov, čo mi to vyhodilo sú 3 za tých 396,- Kč a dva za 2547,- Kč smiley smiley

edit: zmiatlo ma, že tie drahšie spoje boli horšie ako tie tri lacné. preto mi to nedávalo zmysel; ak tak naopak. Ale pre spiatočnú cestu je už vačšina lístkov drahá a lacné sú len tie horšie, čo dáva logiku

0 Citovat

Skrblik:
Ve Vídni je již otevřeno Wien hbf. v místě bývalého Wien Süd., které je podstatně blíže centru, než Meidling.

Nabídka nejspíše neplatí na noční spoje v Rakousku v kategorii EN.

0 Citovat

A hlavne nesmirnou vyhodou CD od 14.12 je nehorazne zvyseni cen na nekterych usecich. Treba Plzen - Regensburg ktera stala pred zmenou 255kc, stoji nyni 385kc (ano stale se da koupit jizdenka pro prihranici za 275kc celodenni, nicmene az v den odjezdu). No pardon ale to si muzou strcit za klobouk... Nevim teda co ti prijde v SA nepohodlny, telka, kavicka noviny... co dostanes ve vlaku smiley

0 Citovat

Tahle diskuse se týká Rakouska a hlavně možnosti se dostat za super cenu kamkoliv v Rakousku. Co se týká Vídně, tak zde nyní ČD skutečně předčily SA. Nabízí nové soupravy RailJet, kratší dobu jízdy a lepší polohu nádraží ve Vídni, v některých případech i lepší cenu. Vlak je pohodlnější svým prostorem, instantní kávu zdarma neberu jako výhodu, jinak mi přijde, že wi-fi ve vlacích ČD je na daleko lepší úrovni než u SA/RJ.

0 Citovat

Pokud chcete jet ve skupině po Rakousku a nechvátáte, stačí vám regionální vlaky (včetně rychlých regionálních - REX), můžete využít nabídku einfachraus ticket - http://www.oebb.at/en/Tickets/Groups/Ei ... /index.jsp

je to jízdenka pro 5 osob, platí celý den o víkendu a v pracovních dnech od 9:00.

jak na to v idosu:

v nastavení spojení nechce jen "modré" vlaky a vyhledávejte. Regionálkou se dá dostat přímo až na vídeňské letiště.

0 Citovat

MartinStach: zrovna na letiště ve Vídni se tato nabídka asi nevyplatí. Při ceně 36EUR a platnosti až z Břeclavi, navíc s nutností přestoupit v Břeclavi na regionálku.
Včasná jízdenka stojí z Brna 9EUR a platí v dálkových vlacích.

Při cestě z Prahy lze ušetřit nezanedbatelnou částku rozdělením jízdenky v Brně. Bohužel to v příspěvcích nebývá uváděno a je uváděna cena 19EUR. Viz:

Jízdenka Praha-Brno:

Nebo se slevou IN25, která se vyplatá každému, kdo jede i párkrát do roka vlakem:


Je tedy zřejmé, že se lze dostat na ceny z Prahy do Vídně na 444Kč bez slevy a s IN25 na 414Kč. Jedná se tedy o rozdíl i více jak 100Kč. Na tyto ceny se lze dostat zhruba 10 dní před odjezdem. Při koupi 3 dny předem platí ceny 465Kč zakladní a 430Kč se slevou IN25. I tak je rozdíl stále výrazný.

Znovu dotaz na adminy: Nestálo by za to vytvořit příspěvek o nové nabídce na možnost cestovat kamkoliv v Rakousku za ceny od 14EUR? Myslím si, že tato nabídka je například pro cestu do Innsbrucku, Bregenzu, Villachu, apod. bezkonkurenční.


0 Citovat

Super diky za ten tip na cesty do Rakouska jsou ty ceny opravdu super! Brna kamkoliv do rakous je fakt super cena... smiley

0 Citovat

Bregenz už jsem měl také v merku, škoda že jediný vlak zpátky za stejnou cenu jede už v 5:47. Vtipné je, že rakouské dráhy nabízí úsek Summerau - Bregenz od 29 do 71 eur smiley Určitě někam na Včasnou jízdenku vyrazím.

0 Citovat

Nemá někdo zkušenost jak dlouho zabere reálně městskou dopravou přesun z nádráží Wien Hbf na nádraží Wien Franz-Josefs-Bahnhof ?

0 Citovat

přehled vlaků Praha/ Brno - Vídeň vč. spojení na vídeňské letiště Schwechat + ceny jízdenek jak od ČD, tak rakouských ÖBB http://www.vysokorychlostni-zele...rno-viden/

0 Citovat

Jak nejlépe nakoupit zpáteční lístek pro rodinu z Prahy do Vídně? Na eshopu Českých drah mi nabízejí kombinaci 3 včasných lístků po Evropě a 5 mezinárodních lístků za 4 tisíce. Je lepší zajít do mezinárodní pokladny na nádraží? Na eshopu Rakouských drah jsem dostal nabídku 39 € za jeden směr, zpáteční jsem nedokázal naklikat.

0 Citovat

Kup lístek Praha Budějce a Budějce - Schwechat, když dám 2 dospělí a 1 dítě do 9 let 403 + 792 OW ;)

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Jak nejlépe nakoupit zpáteční lístek pro rodinu z Prahy do Vídně? Na eshopu Českých drah mi nabízejí kombinaci 3 včasných lístků po Evropě a 5 mezinárodních lístků za 4 tisíce. Je lepší zajít do mezinárodní pokladny na nádraží? Na eshopu Rakouských drah jsem dostal nabídku 39 € za jeden směr, zpáteční jsem nedokázal naklikat.

Záleží na detailech... počet osob, termín cesty... např. 2+2 25.-28.8. na eShop CD jsem dostal za 3222 Kč, na OBB při stejném zadání tam za 48EUR, zpět za 38 EUR. Pro zpáteční nutno zadat Praha hl.n., nikoliv jen Praha.

0 Citovat

Mě zarazilo, že pro osm člověkocest mi to dalo lichou kombinaci 5+3 jízdenek.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Mě zarazilo, že pro osm člověkocest mi to dalo lichou kombinaci 5+3 jízdenek.

Pravděpodobně na daný termín už byly jen 3 včasné jízdenky, takže místo čtvrté máš standardní mezinárodní. Mně v uvedeném případě to vyhledalo 4 mezinárodní a 4 včasné.

Na pokladnu asi nemá smysl chodit, tam jsem byl 2x asi před měsícem, když jsem kupoval jízdenku do Salzburgu, a neuspěl jsem, paní mi nic lepšího nenašla, navíc na pokladně je to dražší.

0 Citovat

Napiště kolik dospělých a kolik dětí (také věk) pojede. V mnoha případech se vyplatí jízdenku rozdělit.

0 Citovat

2 dospělí, děti 6 a 10 let. Nejrychlejší spoj, což přes Budějovice nebude. Díky

0 Citovat

Při tomto počtu dětí to bude nejlevnější koupit na webu OBB. Nutné koupit nadvakrát vždy 1 dospělí a 3 děti (max. jde 5 osob). Děti cestují zdarma. Cena začíná na 19€/dospělá osoba/směr. ČD si účtují tuším 50% za český úsek pro dítě, proto tam pak v souhrnu jsou uvedeny ty mezinárodní jízdenky.

0 Citovat

SDAN: Super, takže až průvodčí ve vlaku uvidí 2 dospělé a 2 děti a k tomu 2 jízdenky pro celkem 2 dospělé a 6 dětí, tak si jen potvrdí svůj názor na vychcané Čechy... :-(

0