Od dnešního dne doško k výraznému zlevnění jízdenek do Rakouska. Kamkoliv v Rakousku se lze dostat od 14,19,24 a 29EUR podle vzdálenosti v ČR, jedná se tedy o zlevnění i o více jak 100%. Možná by stálo za to tuto nabídku publikovat i na hlavní straně. Cenník, viz odkaz. Nákup jízdenek přes e-shop ČD. Zajímavé jsou i některé nabídky pro jiné státy, ale Rakousko mi vzhledem k místmím cenám vlakové dopravy přijde nejzajímavější. http://www.cd.cz/assets/mezinarodni-ces ... 2-2014.pdf .

Vlakem do Rakouska

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

SDAN napsal(a):

Při tomto počtu dětí to bude nejlevnější koupit na webu OBB. Nutné koupit nadvakrát vždy 1 dospělí a 3 děti (max. jde 5 osob). Děti cestují zdarma. Cena začíná na 19€/dospělá osoba/směr. ČD si účtují tuším 50% za český úsek pro dítě, proto tam pak v souhrnu jsou uvedeny ty mezinárodní jízdenky.

Dík, jen nechápu ty 3 děti. My máme jen 2 a jsme dva dospělí. Zásadní informace ale je ignorovat ČD a kupovat u Rakušanů.

0 Citovat

mirjur: Pozor, děti musí být na jízdence uvedené - nutno vyplnit, nelze předložit jen jízdenky pro dospělé. Děti jízdenku mít tedy budou, byť za 0Kč/€. Žádnou vychcanost v tom nevidím, jen využiju pro nákup jízdenky OBB, které mají v dané situaci výhodnější podmínky.

Edit: Koukám, že se jedná o nedorozumnění způsobené mojí chybou, viz níže.

Leoš Literák: Omlouvám se, špatně jsem si to přečetl a myslel sem , že pojede 6 dětí. V tomto případě tedy navolíte všechny cestující najednou.

Jinak obecně nelze říci, že se vyplatí ignorovat ČD. V některých případech jsou levnější, zejména pokud cestujete dále za Vídeň. Vyplatí se vždy ceny předem porovnat.

0 Citovat

přesně jak píše SDAN, já jel v červenci Budějce - Bregenz za 768 RT, což na OBB nekoupíš ani OW

0 Citovat

SDAN: V tom případě ano a beru zpět svou poznámku o vychcanosti :-)

ČD jsou dost často levnější - zejména když vychytáš včasnou jízdenku a pokud vás nejede víc (tam zase vítězí Sparscheine či co to tam mají). Ovšem zásadní nedostatek ČD je, že neumí udělat rezervaci pro bicykl od nás do Rakouska. Z toho důvodu jsem byl nucen s kolem nejprve dojet s jízdenkou ČD na hranice, ty přejet na kole a za hranicemi pokračovat s jízdenkou OBB. Takže místo nějakých 400-500 Kč mě stála cesta do Salzburgu ve výsledku asi 1500.

0 Citovat

Díky, koupené lístky na svátky v září: 4 lístky po 19€ + 12€ za místenky z Vídně přes OEBB, a 320 Kč za místenky z Prahy přes ČD. Proč tak komplikovaně? Ani jedna společnost nedokázala rezervovat místenky v opačném směru. U OEBB mi to 2x zamítlo transakci až po zadání karty a potvrzovací sms, nakonec jsem musel odejmout místenky směr Vídeň a prošlo to. Koupě jízdenek přes ČD by byla asi o pětikilo dražší.

0 Citovat

Zdravím místní diskutéry a znalce a poprosil bych o tipy či rady. Potřeboval bych se nějak rozumně (cena/výkon) z Moravy (ZLK) dostat vlakem do Hermagoru (Nassfeldu). Na stránkách ČD jsem našel né moc dobré spoje. Není pro mě problém vyjet z Brna, Břeclavi, Otrokovic, případně Trenčína. Kdykoliv v termínu 26.2. - 1.3. Za případné rady předem děkuji.

0 Citovat

Dobrá stránka na vyhledávání dopravního spojení po světě je www.rome2rio.com. Zadáš odkud kam, a vyjede ti to busy, vlaky, letadla atd.

Pak už si to naklikáš u konkrétních dopravců.

0 Citovat

Díky to už chvíli znám, nějak jsem opomenul, zkusím ;-)


0 Citovat

Nebude vhodné kúpiť niečo cez CD do Villachu a potom separátne cez OBB do Hermagoru

0 Citovat

Cena do Villachu i Hermagoru je stejná: 369 Kč, koukám na odjezdy z Otrokovic. Nevím, co myslíte těmi "né moc dobrými spoji", ale lepší než toto rozhodně nenajdete :) 



hermagor.png

0 Citovat

Tak to luxusne

0 Citovat

Ty jo, tak se omlouvám. Otrokovice jsem ani nezkoušel, jen Brno a Břeclav. Toto je pecka. Díky moc. 

0 Citovat

Zdravím,  chtěl bych se dopravit v rakousku z Schwechat na letiště vlakem. Na nádraží by měl být automat, kde zakoupím lístky. Jen bych chtěl vědět jak je to s dětským jízdným, (slevněné, plné, apod,)

Díky, pokud bude někdo věděti.
0 Citovat

kupte si to tady dopředu a máte to jednoduší ... :) pro dítě to dává 50% slevu ... https://tickets.oebb.at/en/ticket

1,8e adult a 0,9e child

0 Citovat

Do 6 let jsme neplatili nic.

0 Citovat

Vždy mi to napíše cenu 2,40E zdražili, bo sem něco opomněl?


0 Citovat

A co zadáváš? Dospělí 1,80 EUR, dítě od 6 do 15 polovinu a dítě do 6 let zdarma.

0 Citovat

asi problem u vas



tzwmi9y.png

0 Citovat

Potřeboval sem lístek na 21.5.2019.  do 19.5. je lístek za 1,8 a od 20.5. je lístek již za 2.40E. Tak bud se  akorát zdražuje, nebo je to tím, že je objednávka více jak 2 měs předem. Jinak moc děkuji, všem za rady.

0 Citovat

Bohužel to je tady takový folklór, napsat polovinu informací a chtít přesnou odpověď... Jde o to, že když si kupujete lísek hodně dopředu, tento je dražší, ale univerzální... Když si koupíte lístek do 19.5. je to lístek, který platí od zvoleného odjezdu konkrétního vlaku 2 hodiny. Pokud Vám třeba ten konkrétní spoj ujede... Ale ten dražší lístek platí celý den, resp. do 3 h následujícího dne, proto je logicky dražší, ale s větším užitkem.

0 Citovat

Koľko človeko-hodín strávených nad 60 centami :)) už sa tu cítim ako v korporácii :D

0 Citovat

Stačilo napsat, jedu 21.5. ze Schwechatu na letiště s dítětem X let... Kolik zaplatím  a jak ideálně koupím lístky.

0 Citovat

.... uznávám, nepřesně položená otázka. Sorry :-)

0