Prosím které autobusová společnost je lepší pro cestování v Peru, primárně pro dálkové trasy: Cruz del Sur nebo Excluciva – Civa? Cruz del Sur má lepší recenze, ale Excluciva - Civa má údajně lepší sedadla 180° než Cruz del Sur pro noční přejezdy. Dále se chci zeptat: - jak je to se zdravotními přestávkami (zastavuje autobus na toaletu a pro malý nákup nápojů / snacků - jak moc striktně hlídají limit 20 kg v odbaveném zavazadle.   Děkuji.  .

Peru - cestování autobusem

Založil(a) ve fóru Autobusová doprava

5 reakcí

Prosím které autobusová společnost je lepší pro cestování v Peru, primárně pro dálkové trasy:

Cruz del Sur

nebo

Excluciva – Civa?

Cruz del Sur má lepší recenze, ale Excluciva - Civa má údajně lepší sedadla 180° než Cruz del Sur pro noční přejezdy.

Dále se chci zeptat:

- jak je to se zdravotními přestávkami (zastavuje autobus na toaletu a pro malý nákup nápojů / snacků

- jak moc striktně hlídají limit 20 kg v odbaveném zavazadle.

 

Děkuji.

0

Cruz del Sur +/- před 5 lety. Žádné pauzy nedělá. Záchod je na palubě. Součástí bylo i nějaké jídlo na palubě. Připadal mi drahý. Asi jako po teď ČD po několika zdražení při kupování na ten samý den. Máš v tom ale navíc celkem citelný palubní servis.

Sedačky byly myslím v rozložení 2+1, dost místa na nohy a daly se celkem dost sklopit.

0 Citovat

S Cruz jsem jel před 5+ roky z Limy do Cuzca. Sedadla nešla úplně sklopit. Kromě pár zastávek jel nonstop. Nějaká toaleta byla na palubě. Tuším i občerstvení.

0 Citovat

Cruz del Sur servíruje jídlo jako v letadle, akorát porce byla o něco menší než by se mi líbilo. Záchody na palubě, skoro bych řekl, že i dva. Srovnatelně dobrý bylo ještě něco, co mělo nejspíš zelený logo ... :)) Nejsem fanda busů, kde je sdílenej filmovej program, protože tam obvykle řve něco ne moc zábavnýho dost nahlas skoro celou noc.

0 Citovat

Děkuji.

0 Citovat

Já jsem si vybral první patro a sedačku v první řadě. Měl jsem skvělý výhled. Pokud mě měl řidič svým stylem jízdy zabít, tak ať to mám z první ruky. Občas bylo docela děsivé koukat, jak vjíždí do začátek a kola má na kraji srázu.

1
5 reakcí