Ahojte, chcem Vas poprosit o radu. Potencialne sa chystam okolo vikendu 20.-22.2.2015 do Berlina z Prahy. Pozeral som ceny, keby sme dvaja tak je akcia 1+1 Eurolines resp. Student Agency; samostatne mi podobne vychadza cenovo Meinfernbus (Flixbus) resp. StudentAgency resp. Eurolines, co sa mi ako pre jednotlivca javi najlacnejsie, suhlasite alebo viete o niecom lepsom? Druha vec, chcel som nejaky tip na budget ubytko v Berline (booking.com ide v centro centre od 20-25 Eur/noc/osobu). Vdaka za vsetky tipy a rady. Andrej. .

Praha-Berlin: doprava+ubytko

Založil ve fóru Autobusová doprava

4 reakce

Ahojte,

chcem Vas poprosit o radu.
Potencialne sa chystam okolo vikendu 20.-22.2.2015 do Berlina z Prahy. Pozeral som ceny, keby sme dvaja tak je akcia 1+1 Eurolines resp. Student Agency; samostatne mi podobne vychadza cenovo Meinfernbus (Flixbus) resp. StudentAgency resp. Eurolines, co sa mi ako pre jednotlivca javi najlacnejsie, suhlasite alebo viete o niecom lepsom?
Druha vec, chcel som nejaky tip na budget ubytko v Berline (booking.com ide v centro centre od 20-25 Eur/noc/osobu).

Vdaka za vsetky tipy a rady.
Andrej.

0

Porovnáním cen těchto 3 dopravců skutečně dostaneš nejnižší cenu. Ještě snad jezdí Orangeways, ale to je zbytečné z hlediska kvality.

Ubytko sepíši nějaký návod jak na něj . obecně platí booking.com, hostelworld.com a hotelscombined.com

0 Citovat

Pro cestu jednoho pasažéra vychází dlouhodobě nejlépe Meinfernbus, mají pěkné busy, po německu použitelné wifi, cena za jeden směr začíná na 18 EUR (je nutné rezervovat týden až dva dopředu). Občas (v nízké sezóně - podzim a zima) se objevují akce německých Eurolines (Touring) za 9 EUR trasa Berlin-Praha a naopak.

Co se týče ubytování - v Německu/Berlíně jsou obecně velmi kvalitní hostely (zvlášť v porovnání s jinými velkoměsty jako Paříz nebo Londýn). Osobně ale doporučuju zrovna v Berlíně AirBnb, dají se tam najít opravdu zajímavá místa v zajímavých čtvrtích, naposledy jsem spal třeba v loftovém bytě v předělané fabrice. Doporučuju hledat ve čtvrtích Kreuzberg, Neukolln, Wedding, výhodou je pokud hostitel nabízí na půjčení i kola. Airbnb nabízí na první rezervaci (pro nové uživatele) 25 USD slevu na ubytování v ceně nad 75 USD - http://goo.gl/iYNtCc

0 Citovat

Ahojte,

vdaka Vam obidvom, teda doprava mi je jasna, jedine keby sa nahodou niekto nasiel na 1+1 tiez sam smiley
@Dave: Co sa tyka booking, hostelworld mam skusenosti a pouzivam, skor som chcel ci niekto nema nejaky kontakt na nejake napriamo ubytko.
@Skrblik:Airbnb nepouzivam, len som o tom pocul. Ako to funguje?
Mozno otazka do plena: Cez hostelworld, nemam skusenost mat noclah napr. v Basic 8 Bed Mixed Dorm ako jednotlivec.Viete o tom nieco?
Totiz potrebujem ubytko na 2 noci, ale 1.noc budem sam, 2.noc uz budeme dvaja.
Dakujem.

0 Citovat

1) Airbnb je platforma pro pronájem pokojů nebo celých bytů v soukromí, funguje to velmi dobře, je to bezpečné, často finančně výhodné a lze díky tomu bydlet v takových lokalitách, které bys jinak finančně neutáhl - já takto bydlel třeba v Los Angeles u moře za 50 USD / noc, nejlevnější hotel v té samé lokalitě 150-200 USD. Detaily ve článku zde: http://www.skrblik.cz/cestovani/ubytova ... omi-jinak/

2) Hostelworld.com, případně Hostelbookers.com jsou doporučeníhodné rezervační portály, důležité je kontrolovat kvalitu / recenze hostelu třeba přes Tripadvisor nebo Hostelz.com. Ty velké sdílené ložnice jsou asi nejlevnější a celkem bezpečný způsob ubytování ve velkých městech, na přespání je to v pohodě, sám jsem spal jako student v desítkách hostelů, nevýhodou je minimum soukromí a občas nevychovaní spolunocležníci (zvlášť z USA!!!), kteří dělají binec a moc se kvůli nim nevyspíš. Faktem je, že jsem zažil max. 2-3 noci, které stály fakt za prd, jinak to bylo v pohodě. Nezapomeň si vzít visací zámeček, aby jsi mohl zamknout své věci do skříňky. Pozor taky na lokalitu hostelu, občas jsou velmi levné hostely na okrajích měst, to co ušetříš za ubytování, to ale utratíš za dopravu, např. v Berlíně stojí lístek na MHD 2,70 EUR za jednu cestu, v Lodnýně to může být klidně 5 liber, nehledě na ztracený čas dopravou.

0
4 reakce