ahoj, chystam se brzo na island a budeme mít na 4dny půjčený malý auto od půjčovny sixt, přemejšlim jak s pojistkou, máme v plánu jen ty nejznámější turistický cíle (lagunu, thingvelir, gejzír, gulfoss a tak nějak co je do hodiny od reyjkaviku, jak s pojištěním? připlatit za plný krytí, je to na islandu častý něco řešit s půjčovnama? díky .

Island půjčení auta x pojištění

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

ahoj, chystam se brzo na island a budeme mít na 4dny půjčený malý auto od půjčovny sixt, přemejšlim jak s pojistkou, máme v plánu jen ty nejznámější turistický cíle (lagunu, thingvelir, gejzír, gulfoss a tak nějak co je do hodiny od reyjkaviku, jak s pojištěním? připlatit za plný krytí, je to na islandu častý něco řešit s půjčovnama? díky

0

Ahoj, pokud nemáte v plánu nic jiného, není třeba nějaké extra pojištění, neboť tato "islandská klasika" je dostupná po normálních asfaltových silnicích. Jinak na Islandu ti bude každá půjčovna nabízet připojištění čelního skla, spodku auta atd., pokud budete mít v plánu jezdit i po šotolinových cestách.

0 Citovat

vezmu pro jistotu pojištění od http://www.insurance4carhire.com/guides ... in-iceland sou na to dobrý recenze, měl sem to i předloni na sardínii, doufám že by to fungovalo kdybych to potřeboval, od sixtu na islandu brát pojištění nebudu, risknu to takhle

zhruba tyhle výlety bysme rádi absolvovali, +-, co myslíš?

0 Citovat

ještě sem dam odpověď sixtu na můj dotaz na pojištění, třeba se to bude někomu hodit:

With our 2WD cars, you can‘t enter any F-roads (that includes the highlands). All other marked roads are fine.



Regarding insurance, we offer many options.

1. Top Cover LDW
This insurance lowers your self-risk from €1500 to €300.

2. Gravel Protection
This insurance lowers your liability on any damage from stone chipping to €0.

3. Sand and Ash Protection
This insurance lowers your liability on sand and ash damage to €1500. When a damage of this nature occurs, the cost is drastic, ranging from €2000 - €9000, so having this insurance is good in the summer.

4. Super Top Cover

This is our best insurance – it includes Gravel Protection and Sand and Ash Protection, AND lowers your liability to €150.



For your three days, I would recommend the Super Top Cover. It is expensive, but for three days, it‘s better to pay a bit more and get the comfort of mind knowing that you‘re insured for as much as possible. The price is €29 per day and this is bookable on the counter.



If you have any further questions, please don‘t hesitate to contact us again.

0 Citovat

Tu cestu na sever od Reykjavíku bych vynechal, ale to je samozřejmě věc názoru. Raději bych pokračoval od Seljalandsfoss po jedničce dál až k Jökulsárlonu, po cestě je Vík a mys Dyrholáey, Skalní jehly Reynisdrangar, dále zastávka ve Skaftafellu u splazu největšího ledovce Vatnajökullu atd.

0 Citovat

Měl jsem půjčené auto u http://www.geysir.is/, naprosto jednoduché a jasné pojištění, žádné blokace kreditky apod.

0 Citovat

My sme pri ceste na Island vyuzili poistenie https://www.worldwideinsure.com/car-hir ... urance.php Chodili sme tiez takmer len po asfaltovych cestach no i tak sa nam podarilo dostat defekt. Nastastie to uz bolo posledny den pred odchodom z Islandu a tak sme to len na pumpe dofukali a vratili, v pozicovni to neriesili tak sme to poistenie nakoniec nastastie nemuseli vyuzit. Este znamym sa stalo ze im odskocila skalka z okoloiduceho auta a rozbila celne sklo. Pripoistenie nemali a tak museli platit za sklo.

0 Citovat

ok, to znamená že ste od půjčovny nebrali žádné příplatkové pojištění? "pouze" ste měli to jak si dával odkaz?

0 Citovat

Presne. Od pozicovne sme mali iba to zakladne co uz bolo v cene + sme si dali to od worldwideinsure.

0 Citovat

beru to jako minimalizaci rizika versus rozumná cena versus pravděpodobnost že nastane nějakej shit

1) vybral sem půjčovnu sixt, z toho důvodu, že její jméno je značný v případě handrkování by se šlo dovolat managerů, stěžovat si mezinárodně atd, beru to tak že dobré jméno pro ně má větší věhu než pro noname půjčovnu

2) řekněme, že mě nepoloží když mi zadrží peníze do nějakejch 60 000Kč i na několik měsíců než se situace vyřeší

3) externí pojišťovna z toho co sem čet, neni problematická, pokud ti nevadí řešení ex post

4) máme v plánu jezdit jen po asfaltu, pokud bude někde cesta na prd, tak to otočíme

5) nikdy jsem neměl problém s půjčením auta ani vrácením, nikdy jsem neměl žádnou událost s půjčeným autem (cca 6 pronájmů)

6) máme nejlevnější kategorii auta, což by snad v případě poškození mělo mít vliv na cenu opravy = minimalizovat pojistné plnění

kombinace výše zmíněnýho mi dává řekněme akceptovatelnou variantu pro mě, snad smiley

0 Citovat

7) pojištění od sixtu stejně neni na nulovou spoluúčast, ale na 150euro, takže v podstatě ta externí pojišťovna je výhodnější, tam je nula

0 Citovat

O půjčování auta tady bylo napsáno tolik, že snad ani víc e nejde:) Obecně a nejenom u nás panují představy, že jsme zrovna my kápli na super ideální půjčovnu, kde to všechno super a ideální pro nás. Což je jaksi laická nepodložená představa. Autopůjčovny jsou léty prověřený byznys a všechny jedou podle +/- stejného scénáře. Jen pro Lucx - ty jsi tam samozřejmě číslo karty musel zadat, máš to ostatně v Terms and conditions... (Přiznejme si, kdo je pořádně čte...) A věř mi, že by si Geysir dokázal peníze bez pardonu stáhnout, pokud by se třeba po 2 měsících objevila pokuta za špatné parkování nebo za rychlost z doby, kdy jste auto měli půjčené:) Od toho také je mj. to zadání karetních údajů a souhlas na smlouvě, kterou podepisuješ. A opět se zmíním o pojištěních typu insurance4carhire apod. (ne, že bych proti němu něco měl, ale hodně se ti zmiňuje).Nakonec úplně stejné nabízí třeba (chce se mně napsat obyčejná) AXA. Hřeší se na to, že se zpravidla v 95% případů nic nestane, ale řešit to pak zpětně s x subjekty je neskutečný opruz. Ve finále jde vždy o cenu, resp. poměr cena/výkon - na místě řešit pojištění nebo připojištění je vždy nejdražší, pokud to je předem a rozumně zvolené, je to zpravidla nejlevnější a dostačující pro spokojenou dovču. Samozřejmě, že do vás při předání auta budou chtít nahustit další zbytečnosti, protože prepaid vouchery těm zaměstnancům nenesou žádné možnosti dalšího výdělku.
PS k Islandu: V "tac" tam skoro vždy je, kam s autem nesmíte jezdit (platí tedy hlavně pro klasické dvojkolky), typu Kjölur, Sprengisandur atd. A pokud by tam došlo k nějaké škodě, jde to jen za vámi bez ohledu na uzavření třeba insurance4carhire ap.

0 Citovat

jen k tomu, že dojde k poškození na cestě kam nesmím, tak nepředpokládam znepojízdnění auta, proto by snad šlo uvést, že k oděrkám, rozbitýmu sklu atd došlo na asfaltce číslo 1 za dodržení všech předpisů, ne?

2cali a ty to řešíš jak když si půjčuješ auto? ideálně na islandu?

edit: k tomu zadávání kreditky, dvakrát jsem půjčoval auto (madeira a kréta) bez kreditky jen s cashem a řidičákem

0 Citovat

2Panzerdragon
ad 1) ano, samozřejmě, pokud není nějaká asistence, policie, svědci atd.
ad 2) srovnám nabídky a vyberu tu nejlepší:) Řeším to vždy předem a jezdím jen obvykle s prepaid voucherem, pokud to není něco operativního. Mám dobrou zkušenost s brokery, kteří zpravidla pustí kus své provize a tím je dosažena akceptovatelná cena s dobrým pojištěním. Také záleží kam jedu! Díval jsem se třeba na zmiňovaný Geysir Car Rental - to je pro mě neakceptovatelné, drahé...
ad 3) ano to je možné, ale smluvně tam tyto ex post nároky mají "nějak" rozhodně ošetřené. Nikdo není Mikuláš:) A karta je všestranně jednoduché řešení.

0 Citovat

Věřím ti, každý chceme to nejlepší:) Já jsem teď zkusmo vzal týden v červnu a dle stránek Geysir to v kategorii EDMR nabízí s nejdražším pojištěním, co nabízí za 646,- EUR a od Dollar/Thrifty prostřednictvím Argus s lepším pojištěním, bez spoluúčast atd.za 450.- ...

0 Citovat

Ahoj, my si auto půjčili přímo od místních, je to nejlevnější a nejpohodlnější varianta. Odkazy, cestopis a další rady na cestu na mém webu http://fijalka.cz/island-tipy-rady-na-cestu/

0 Citovat

Větší provoz je kolem Reykjavíku, jinde je to podstatně řidší. Spíš než množství aut mi jako problém připadaly jiný věci - občas dost nepříjemný počasí, kdy při dešti nebo mlze bylo dost špatně vidět na cestu, pak v některých částech trochu náročnější úseky (serpentýny, stoupání/klesání) a hlavně po setmění zvěř (ovce, ptáci). Párkrát jsem jel i nezpevněnou cestu a tam jde asi hlavně o to, jak je člověk zkušený řidič, bývá to tam samý hrbol, díra a kameny. Rozhodně se nepovažuju za dobrýho řidiče a bylo to moje první půjčení auta, takže jsem si pro klid duše zaplatil excess insurance za 600CZK/týden, ale všechno kupodivu proběhlo bez problémů. Byl jsem tam před měsícem.

0 Citovat

Byl jsem na Islandu před měsícem. Přesně jak píše lemming46, mimo okolí RKV je provoz mírný, na severovýchodě a severozápadě ostrova budete rádi, když potkáte auto. To se samozřejmě netýká ring road 1. I ta, neb je v mapách vedena jako hlavní okružní silnice, místy není vyasfaltovaná, např. úsek na východě ostrova od města Breiðdalsvík - několik kilometrů hlíny/štěrku.

Objeli jsme celý Island a poslední den, kdy jsme vraceli auto, nám protijedoucí kamion těsně před RKV flusnul kamínek na přední sklo a bum, dírka byla na světě. Takže připojištění předního skla bych si na Islandu po zkušenosti už asi příště rozmyslel. A to jsme zrovna jeli po asfaltce. Kamínky jsou však všude a během hustého provozu tomu člověk neunikne.

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://goo.gl/ZrKu7x zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.

0 Citovat

Ahoj, já mám zkušesnosti s rentalcars i s guidetoiceland, mrkněte na článek http://fijalka.cz/pujceni-auta-na-islandu/, mám to tam sepsané s dalšími info ohledně pojištění atd. :) Bára

0 Citovat

Zdravim, ma prosim niekto cerstve(jsie) skusenosti so spolocnostami SADcars, Geysir, Lotus alebo Nordic? Ide mi hlavne o to, ci slo o ferove jednanie z ich strany. Napriklad SAD ma totiz dost nelichotive recenzie, co som tak zbezne googlil. 

Budeme na Islande v polovici oktobra, takze by sme si chceli pozicat nejaku stvorkolku (Duster, Vitara a pod.) s tym, ze by sme sa radi pozreli aj do vnutrozemia, samozrejme ak budu este F-roads spristupnene.  


Vdaka vopred za vecne komentare. 

0 Citovat

Ahoj, měl bych dotaz na pojištění. U půjčovny Lotus základní BASIC pojištění zahrnuje CDW i SCDW, ale spoluúčast (Insurance Deductable) je 150 000 ISK (nějakých 28 000 kč). Tuhle částku si tedy strhnou z mého účtu a pak jí vrátí? A když dojde k nehodě, tak si nechají peníze podle rozsahu nehody (maximálně těch 28 000 kč)? Díky

0 Citovat

Stačí si přečíst faq na jejich webu, konkrétně otázku Can I use a debit card?

https://www.lotuscarrental.is/about-us/faq

Kdybys měl kreditku, z účtu si nic strhávat nebudou.

 
0 Citovat

No i s kreditkou se nám teď naposled stalo, že v půjčovně strhli celou spoluúčast, kterou pak vrátili, rozdíl v kurzu -80Kč.

0 Citovat

andreko napsal(a):

No i s kreditkou se nám teď naposled stalo, že v půjčovně strhli celou spoluúčast, kterou pak vrátili, rozdíl v kurzu -80Kč.

To by bylo, myslím, dost nestandardní. V tomto případě píšou: "However, if customers pay with a debit card we will charge 150.000 ISK in deposit upon arrival. The deposit will be refunded when the car is returned in the same condition as it was rented out. If you have a valid credit card we will not charge any deposit upon arrival."

Vzhledem k tomu, že rozdíl v kurzu je cca 2x2,5%, tak 80 Kč odpovídá depozitu 1600 Kč. Spoluúčasti bývají mnohem vyšší. To vám asi strhli depozit na nádrž benzínu, což se mi stalo s kreditkou ve Španělsku taky s podobnou kurzovou ztrátou.


0