Možná to bude pro někoho zajímavé, Flixbus prodává jízdenky po Itálii pro cesty od 18.8 do 16.9. za 1 EURO. Možná pro někoho tip  .

Flixbus

Založil ve fóru Autobusová doprava

Je to perfektní akce : KV i LB koupeno!!

0 Citovat

kopecky napsal(a):

Už jsem žhavil kreditku a koupil cesty do KV a ČB po 50 Kč zpáteční. Termín se dá v pohodě vybrat.

jen přijeď do Budějc, zajdi do masných krámů kousek od náměstí na "kroužek" nebo přímo do Budvaru na pivní exkurzi ;)

0 Citovat

OK tak dnes :)

0 Citovat

Dávám to pro jistotu i sem, v příspěvku o akci se to dá přehlídnout

K aktuální akci:

Kdo máte ISICa tak na jednu kartu lze vygenerovat až 4 kody s 3 eurama slevou (cca 80 Kč), takže v rámci současný akce máte zpáteční jízdenky úplně zadarmo.

Jde o tyhle odkazy (z každého odkazu se dá získat jeden kód na jednu kartu) :

http://benefits.isic.org/FlixBus_EUR3

https://benefits.isic.org/flixbusdesose2017

http://benefits.isic.org/flixbuschsose2017

http://benefits.isic.org/flixbusatsose2017

Vše vyzkoušeno a je to funkční, na webu flixbusu to pak nechce ani zadat údaje o kartě jenom přijde jízdenka do mailu. Krásný výlety po ČR zadarmo :D

0 Citovat

Dobře ty :)

0 Citovat

Dneska jsem využil Flixbus na trase Praha - České Budějovice. Návrat přes Tábor byl příšerný. Do Budějovic jeli zelení z Krumlova. Už z něj dorazili s hodinovým zpožděním. Ó zpoždění informovala SMSka s příšernou češtinou. Na autobusovém nádraží nebyly Flixbusy začleněny do informačních tabulí. Nikde napsané číslo perónu. Na infolince mluvili jen anglicky a taky nevěděli (a nejdřív nedokázali ani najít mou rezervaci). Regiojet ze stejné trasy přijel na čas.

Po dobu další jízdy nabral bus ještě půl hodiny zpoždění. Těšil jsem se na Praha Roztyly, kde měl stavět, že si trochu zkrátím cestu domů. Jenže bus tam nezastavil (asi tam nikdo neměl jízdenku). Řidič poprvé a naposledy ohlásil stanici v Praze na Florenci. A v půlce cesty v autobuse povinně rozsvítil. Za 25 Kč se to dalo, ale za plnou flixbusí cenu? Ani omylem.


p-20170820-213218.jpg

0 Citovat

to su tie zaciatky..pred par mesiacmi tu tiez boli "hororove" story s Leosom na Ukrajinu :D

0 Citovat

Flixbus je spoločnosť nemeckých železníc založená na začiatku liberalizácie železničnej dopravy a straty monopolu železnice na diaľkové spojenia v Nemecku aby slúžila cestujúcim, pre ktorých je vlak drahý. Flixbus aby bol lacný, musí šetriť kde sa dá. A za málo peňazí veľa muziky nebude. Flixbus sa nezlepšuje ani nezhoršuje, je stály rovnaký.

Pri ceste s flixbusom je treba mať vždy záložný plán. Išiel som s ním dva krát, vždy meškal tak do pol hodiny, ale 9€ z Mníchova do Prahy bolo OK. Takisto aj 19€ z Bratislavy do Mníchova. Ale v obidvoch prípadoch som mal ešte v zálohe vlak.

0 Citovat

Flixbus ale ne ma nic spolu s DB!!!!

0 Citovat

@hugonovak: Ceny po ČR jsou určitě lowcost, ale zrovna ceny do DE bych teď za nízké neoznačil ani náhodou. Ale třeba se pletu. Mezinárodní jízdenky s nimi kdysi za 9 € byly fajn (a dokonce jeli i na čas). Ty po ČR za 1 € jsou taky fajn, ale ten dojem ze služeb je na úrovni ČSAD...

0 Citovat

Volali jste někdo na jejich hotline? Mně se nedávno nepodařilo přepnout na angličtinu, mačkám jedna a nic. Na německé lince samozřejmě odmítali mluvit anglicky a hlavně pochopit, že na tu anglickou se nejde dostat (že by třeba přepojili, to už vůbec). Zkoušel jsem ze dvou mobilů...

0 Citovat

kopecky napsal(a):

Dneska jsem využil Flixbus na trase Praha - České Budějovice. Návrat přes Tábor byl příšerný. Do Budějovic jeli zelení z Krumlova. Už z něj dorazili s hodinovým zpožděním. Ó zpoždění informovala SMSka s příšernou češtinou. Na autobusovém nádraží nebyly Flixbusy začleněny do informačních tabulí. Nikde napsané číslo perónu. Na infolince mluvili jen anglicky a taky nevěděli (a nejdřív nedokázali ani najít mou rezervaci). Regiojet ze stejné trasy přijel na čas.

Po dobu další jízdy nabral bus ještě půl hodiny zpoždění. Těšil jsem se na Praha Roztyly, kde měl stavět, že si trochu zkrátím cestu domů. Jenže bus tam nezastavil (asi tam nikdo neměl jízdenku). Řidič poprvé a naposledy ohlásil stanici v Praze na Florenci. A v půlce cesty v autobuse povinně rozsvítil. Za 25 Kč se to dalo, ale za plnou flixbusí cenu? Ani omylem.

Tak to jsme jeli stejným busem. Měl jsem na jedné jízdence koupenou cestu Tábor-Karlovy Vary s 30 minutovým přestupem v Praze. Plánovaný odjezd z Tábora (ve skutečnosti ze Sezimova Ústí) měl být v 18:40. Zhruba v 18:00 přišla SMS, kde očividně půlka sdělení zcela chyběla, o tom že autobus má zpoždění 55 minut. Jelikož bylo jasné, že přestup na další spoj se nestihne, vytočil jsem pražské číslo jejich zákaznické podpory. Po zhruba 15 minutách opakování hlášky jestli znám jejich mobilní aplikaci, telefon zvedla paní. Po otázce co tedy bude s mým navazujícím spojem, mi bylo odpovězeno lámanou češtinou prokládanou ukrajinštinou, že mám doufat, že řidič to zpoždění zmenší :D

Inu dle rady jsem začal doufat :D 55 minut po plánovaném odjezdu autobus pořád nikde. Nakonec dorazil se zpožděním zhruba 75 minut. Z autobusu vystoupili očividně překvapení cestující, divící se, kde že to vůbec vystoupili a že tohle rozhodně není Tábor a proč to propagují jako Tábor. Následující hádka těchto cestujících s ukrajinským řidičem opět prodloužila zpoždění. Po cestě do Prahy jsme ještě popojížděli v kolonách a i přes to, že na zastávku v Benešově ani Roztylech vůbec nezajížděl, jsme přijeli na Florenc ve 21:28, tedy zpoždění 88 minut. Mezi tím opět sms od flixbusu v nějakém podivném jazyce, že mi byl spoj do Karlových Varů přerezervován a že tedy dorazím místo ve 22:30 až v 2:05. Na to už jsem neměl nervy, takže ještě sprintem od výstupu na Florenci jsem stihnul poslední Regiojet ve 21:30 a v pohodě dorazil.

Na cestě z Prahy do Tábora v sobotu zpoždění 30 minut již na odjezdu z Florence, jelikož nejspíš nemají dost řidičů, tak řidič ještě měl povinnou přestávku. Podobný úkaz jsem viděl i při čekání v Táboře na bus do Prahy, kdy z protějšího směru přijel bus z Prahy směrem na Krumlov, dle čekajících taky přes hodinu zpožděný. Řidič zastavil, vypnul motor a s oznámením, že musí udělat 30 minut přestávku, si v klidu zapálil cigárko rovnou na zastávce :D Několik cestujících s toho busu vylezlo a rovnou brali taxíka na vlakové nádraží, jinak by asi jeli ještě dnes :D

Chápu, že začátky jsou těžké, ale přeci jenom tohle asi není úplně nejlepší promo na nalákání cestujících. Stačí se podívat na jejich facebook, kde je i pár fotek jejich nabouraných českých autobusů, jen za tento víkend a spousta komentářu o zpoždění.

0 Citovat

Za plnou cenu s nimi určitě nepojedu. Ještě mám jízdenky na dvě 25 korunová proma.

Pro pobavení připojuji obrázek textu smsky o zpoždění. Kdo jim to překládal? Tohle vypadá spíš jako scam než oficiální informace.


screenshot-20170821-122908.png

0 Citovat

A čemu na té zprávě nerozumíš?

0 Citovat

Té zprávě rozumím, ale je jako od Tatara. Spousta chyby přebývajících slov a připomíná mi spamy " drahoušek zákazník".

0 Citovat

Ja mam s Flixbusom 3 skusenosti: Pariz->Bordeaux, Verona->Benatky a Praha->Pariz. Prve dve trasy za 1€, tretiu sme museli kupit kvoli zrusenemu letu. Vsetky tri boli uplne v pohode akurat do Bordeaux nefungovala wifi. Ocividne sa im ta invazia na CR trh moc nepodarila a viac ludi odradia nez nalakaju. Som zvedava ako to bude pokracovat :)

0 Citovat

Já mám s flixbusem projeté dvě červnové jízdy (Praha-Wroclav a zpět) a obě byly katastrofální. Díky nim je pro mě Flixbus zavržený dopravce, což se mi i díky zdejším reakcím a reakcím na fb potvrdilo. Řidiči absolutně neznají trasy, jezdí se pouze dle navigace, a to ještě podle té pro osobní auta.

Na cestě tam (noční jízda) dva čeští řidiči, odjezd z Prahy včas, po zastávce v Liberci následovala zastávka až ve Wroclavi, těsně za hranicemi ho navigace navedla do slepé silnice, která po 7 km končila zátarasem, následovalo couvání několik set metrů zpět po úzké silnici, než se podařilo najít místo pro otočení. Tato zkušenost však řidiči nejspíš nestačila, a tak jsme pokračovali nejkratší možnou cestou po silnicích III. tříd směr Wroclav, trefit na dálnici se řidiči podařilo až kousek před Wroclaví. Po takovém úspěchu se mu však asi nechtělo z dálnice znovu sjíždět, a tak přišlo přejetí dvou dálničních sjezdů do města a zdlouhavé vracení se zpět. Výsledné zpoždění 120 minut na příjezdu do Wroclavi (čistě z neznalosti trasy).

Na cestě zpět pouze 1 český řidič, který se měl střídat s jiným v Liberci. Vlivem nehody na dálnici za Wroclaví jsme nabrali zpoždění 40 minut, díky kterému by řidič nestačil dojet do Liberce. Proto se s kolegou telefonicky domluvil na střídání už v Zittau, kde měl tento spoj také zastávku. Střídající řidič na nás už v Zittau čekal. Ten však dle svých slov nikdy neřídil takový autobus, proto mezi řidiči proběhla na nádraží 15 minutová instruktáž řízení a ovládání autobusu. Po vystřídání řidičů původní odjel autem a my se vydali na cestu. Co horšího může ještě nastat, než neznalost řízení autobusu, uklidňovali jsme se. A přišlo to hned v zápětí - opět neznalost trasy. Trefit se na správný výjezd ze Zittau trvalo okolo 15 minut vč. tří otáčení. Na počtvrté se naštěstí trefil a pokračovali jsme směr Liberec. Tam se řidiči podařilo správně sjet z dálnice, nikoli však už trefit odbočku na autobusové nádraží, kterou jsme přejeli. Po neúspěšných couvacích a otáčecích manévrech u vlakového nádraží jsme se tedy vydali na vyhlídkovou jízdu po Liberci. S pomocí cestujícího se podařilo řidiče odnavigovat zpět a úspěšně zastavit na autobusáku. V Mladé Boleslavi (kde byla další zastávka) jsme nebloudili jen díky zásluze daného cestujícího, který znal cestu z dálnice i na zdejší nádraží. Třešničkou na dortu byla uzavírka na Balabence v Praze, díky níž jsme absolvovali již nespočítaněmožný otáčecí manévr a hledání jiné cesty na Florenc. Výsledné zpoždění 100 minut (z toho 60 z neznalostí řidiče).

0 Citovat

Níže připojuji odpověď ze zákaznického centra na mou zprávu o zpoždění a chování řidiče. Mou zprávu očividně ani nečetli a vložili template. A to jsem psal v angličtině na evropskou centrálu, aby se tomu aspoň někdo věnoval:

Hi,

Thank you for sharing this experience with us. It is really important for us to read your feedback regarding this topic and apologize for the inconvenience caused.

Please be assured that we try our best to develop schedules in a way that allows our guests to reach their destination in a comfortable and reliable way. We regret that this was not the case for your connection.

Delays are often caused by events we cannot control, such as traffic jams, road closings or weather conditions, so called ‘force majeure’. If a departure is more than 120 minutes late form the scheduled departure time, and a customer withdraws from the trip, a refund can be claimed. Once the transportation has taken place, i.e. the contract was fulfilled, refunding is not possible. When it comes to onward transportation from the point of arrival, refunds are also not possible.

We would like to convince you of our reliability and therefore would highly appreciate to have you aboard our green busses again soon.

Best regards,

Gezim from FlixBus

0 Citovat

Tak já jsem Flixem jel třikrát. Jednou Benátky-Verona. A pak zpáteční Ostrava-Katowice.

V Itálii pěkně včas, služby ve slíbené kvalitě, bez zpoždění a bloudění.

Ostrava-Katowice. SMS o hlášeném zpoždění o 20min, pak dalších 10........nakonec hodinka. Mohli napsat rovnou....Jinak vše OK

Katowice-Ostrava. Vše OK.

Flixbus volím jen pokud nemám návazný spoj, jestli se budu o hoďku míň courat po hospodách celkem vyjímečně přežiju :)

0 Citovat

Zelenáče nemá nikdo rád, ať už je to Alza nebo Flix. A nejvíc se protiví žlutým http://zdopravy.cz/chteli-abych-...dacky-779/

No, budu doufat, že nás zelený mor také nepohltí :) Zatím to jen přinese pokrok směrem k cestujícím a zlepšením služeb u SA.

0 Citovat

Žlutý mor potřebuje pořádnou konkurenci jako sůl. Už jen proto jaké praktiky vůči konkurenci sám používal a jak se proti konkurenci pan majitel vyjadřuje v médiích. Nehledě pak na čachry s korunovými dluhopisy, zacházení se zaměstnanci..

0 Citovat

Důležité je, aby tu nezůstal jen jeden dopravce, a to jak na vnitrostátní tak mezinárodní trase. O eurolines není moc slyšet, stahují se nebo se přebarvují?

0 Citovat

Jestli si někdo chce počíst menší cestopis z Budějovic s malou recenzí zpáteční jízdy: https://michal-na-cestach.blogsp...kazdy.html Abych je jen nekritizoval, jízda tam byla bezproblémová. U té zpáteční nejde ani tak o samotné zpoždění, jako o tu komunikaci a přístup.

Jinak přes českou FB stránku jsem jako odškodnění dostal voucher na 25 CZK (za 2 jízdenky).

Plus další poznatek: Podle rozhovoru s českým ředitelem Flixbusu na Aktuálně.cz (aspoň myslím), zelení vrací polovinu jízdného při zpoždění aspoň o 1 hodinu, které nezavinili (dokázat to bude obtížné, protože do SMSek píšou kvůli dopravní situaci). V opožděném e-mailu, který mi přišel z české podpory (asi emigranti někde v Německu, gramaticky fakt chabé a bez diakritiky), píšou. že odškodnění za zpoždění ve výši 50% vyplácí až při zpoždění větším než 2 hodiny (!). A samozřejmě opět nezaviněném. Tak si vyberte. Přepravní podmínky číst a studovat nebudu (nestojí mi to za to).

S Flixbusem na vnitrostátní linky ne-e. Jejich tolerované zpoždění je na většině úseků delší než sama běžná délka jízdy. Ať už to je 1 nebo 2 hodiny.

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Zelenáče nemá nikdo rád, ať už je to Alza nebo Flix. A nejvíc se protiví žlutým http://zdopravy.cz/chteli-abych-...dacky-779/

Zdopravy provozuje Sůra a ten byl v idnes Jančurův něco jako osobní roztleskávač. A to i v době před tím než idnes koupil Bureš. Takže to co píše je nutné brát v tomto kontextu a s rezervou.

Jančura je hodně zvláštní týpek s vystupováním na úrovni Milouš Zeman minus chlast, ale pokud by někdo měl zmizet z trhu vnitrostátní autobusové dopravy, tak je to mafián Kratochvíl z ICOMu.

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Důležité je, aby tu nezůstal jen jeden dopravce, a to jak na vnitrostátní tak mezinárodní trase. O eurolines není moc slyšet, stahují se nebo se přebarvují?

Ne vim jak je to v Evrope, na Slovensku ale bratislavske vozidla slovak lines pred ~rokem menily barvu s eurolines na cervene + znacku zelenych.

Dokonce taky nektere evropske linky z Blavy od 3? mesiacov obsluhuje Slovak Lines. Ty autobusy taky uz maji zelene :(

0