Ahoj, chci se zeptat, zda ma nekdo zkusenost s pujcenim auta v Dubaji a naslednym cestovanim po Omanu. Budu rad za jakekoliv poznatky (delam si hrubou kalkulaci cele dovolene), ale predevsim mi jde o orientacni cenu - na kolik tak vyjde auto pujcene v UAE, na rekneme cca 10 dni, s pojistenim do Omanu? A rozdil mezi klasickym sedanem a SUV? A hodi se ono SUV do Omanu nebo je to zbytecny prepych (to je asi blba otazka, je mi jasne, ze hodi, ale zda byste to doporucili a nebo z hlediska financi je to moznost, jak usetrit nejaky penize)? Uz delsi dobu nosim v hlave myslenku na opravdu velky poznavaci trip po Omanu - rekneme nejakych 3000-4000km dohromady (nicmene musim jeste neco precist, zda to neni zbytecne jet tak hluboko dolu z Muscatu..?). Kdyz uz bych tam jel, tam bych chtel opravdu toho projet co nejvice a videt vse, co za videni stoji - nepredpokladam totiz, bohuzel, ze se tam z financnich duvodu budu moci v brzke dobe vratit.. moc diky za jakekoliv postrehy! .

půjčení auta v Dubai pro cestu do Ománu

Založil ve fóru Půjčení auta

8 reakcí

Ahoj, chci se zeptat, zda ma nekdo zkusenost s pujcenim auta v Dubaji a naslednym cestovanim po Omanu. Budu rad za jakekoliv poznatky (delam si hrubou kalkulaci cele dovolene), ale predevsim mi jde o orientacni cenu - na kolik tak vyjde auto pujcene v UAE, na rekneme cca 10 dni, s pojistenim do Omanu? A rozdil mezi klasickym sedanem a SUV? A hodi se ono SUV do Omanu nebo je to zbytecny prepych (to je asi blba otazka, je mi jasne, ze hodi, ale zda byste to doporucili a nebo z hlediska financi je to moznost, jak usetrit nejaky penize)? Uz delsi dobu nosim v hlave myslenku na opravdu velky poznavaci trip po Omanu - rekneme nejakych 3000-4000km dohromady (nicmene musim jeste neco precist, zda to neni zbytecne jet tak hluboko dolu z Muscatu..?). Kdyz uz bych tam jel, tam bych chtel opravdu toho projet co nejvice a videt vse, co za videni stoji - nepredpokladam totiz, bohuzel, ze se tam z financnich duvodu budu moci v brzke dobe vratit.. moc diky za jakekoliv postrehy!

0

loni na vanoce jsem byl dubai + oman, chtel jsem to co ty ale nakonec jsem na miste koupil letenku dubai - muscat ze swiss za cca 3000 Kc zpatecni a to kdybych nebyl pomalej, mohl jsme letet i za 1800 a air asia

jinak auto jsem pujci zde http://lanavilla-oman.com/
asi nejlepsi cena co sezenes, ale na me se neodkazuj, trochu jsem jim zavaril predovku smiley

TH

0 Citovat

Díky za info. Nicmene mam par poznamek. 1.) momentalne se zpatecni letenky dubai - muscat pohybuji okolo 140Eur (na brezen), coz mi prijde zbytecne hodne. 2) kdyz porovnavam na rentalcars nabidky aut v Dubaji a v Omanu, tak v Dubaji jsou vicemene polovicni ceny. Nekde jsem se docetl, ze vyjet do Omanu z UAE dovoluje jen Hertz, ktera je o neco drazsi nez konkurence, nicmene i tak mi to vychazi jako hodne velka uspora, zvlast pokud se bavime o autech SUV. To me dostava k otazce - obejde se podle tebe clovek bez toho SUV ci 4x4 (s prihlednutim k tomu, ze planujeme pomerne velky okruh Omanem)?

P.S. o prevodovce mi ani nemluv, pripomina mi to, jak jsem takto temer zruinoval noveho golfa na Rhodosu pri pokusu vyjet na nejvyssi vrchol smiley (asi 1200m.n.m). Nastesti jsem mel tento blby napad prvni den, takze spojka stihla trochu vycichnout za ten tyden, ale i tak se divim, ze me nikdo po vraceni auta neshanel smiley

0 Citovat

já koupil zase letenku s Rotanou , ale až na jih Ománu z AUH do Salalahu (to je tak 1200km) a bral auto až tam, cena zpátečky také cca 3000 Kč (taky Vánoce)

0 Citovat

Auta pro vyjezd do Omanu nejsou v UAE problem ani u jine pujcovny. Ani u mensich ... lokalnich, co nejsou ve velkych souhrnnych vyhledavacich, ty ale asi budes tezko hledat. Dulezity je pojisteni ... krome "povinneho ruceni" si pohlidat "full" havarijni a jeho podminky. Prave toto pojisteni s cenou umi pekne zacloumat, ale to jiste vis. K povinnemu ruceni ... bez teto pojistky a potvrzenim na nem, ze auto muze s dovolenim pujcovny do omanu neobdrzis vizum. Je to podminka na hranicich ... toto svoleni. Na povinnem ruceni jsme meli primo razitko (v arabstine) ... nepovolen vyjezd za hranice. Nastesti pujcovna jednala rychle a za cca 3h smiley celnici obdrzeli mejlem dokument, ze muzeme prekrocit hranice. Pak jsme za tuto ochotu zaplatili 170 dirhamu smiley Ale auto jsme meli levny. Takze pokud si auto budes pujcovat v UAE ... hned na miste si over, kde je svoleni k vyjezdu a pripadne si ho nech vystavit. Bez toho to fakt nejde.

0 Citovat

A na kolik vas tedy vyslo to auto i s tim pojistenim, jestli se mohu zeptat? Diky

0 Citovat

Zkusím oživit. Situace se očividně vyvíjí ze dne na den, protože v říjnu ješte cestu za hranice Avis povoloval, nyní už nepovoluje. Výše zmíněný Herz již nikoliv. Jediné jasně stanovené podmínky jsem našel u Budgetu (printscreen), dále povoluje Dollar, nikoho dalšího jsem nenašel. Že jediný použitelný přechod je Hatta se opakuje napříč internety. To mi ale nevadí, beztak tam 2 noci zůstanu. https://www.visithatta.com/en/

Pokud je zde někdo, kdo přejezd absolvoval v roce 2019, případně plánuje 2020, budu rád za každý tip. Klidně Direct Message. Např., jestli proběhla Dubai/Oman Common visa bez problému, s jakou půjčovnou to bylo, jak složitý bylo to papírování atd. Já jedu přelom březen/duben 2020.

Díky! ;)


snimek-obrazovky-2019-10-14-v-7-49-01.png

0 Citovat

Z Dubaje jezdi do Muscatu autobus a auto se dá půjčit sž tam


0 Citovat

Jo, to vím. Ale já přijedu od Al Ajn a budu 2 noci v Hatta, jak píšu. Autobus pro mě není řešením ...

0
8 reakcí