Máte někdo zkušenosti s autobusy v Norsku? V létě plánujeme letět do Bergenu, tam projet okolí půjčeným autem, poté se přesunout vlakem (nabídka Minipriss) přes Oslo do Bodo. Zajímají mě konkrétně Lofoty - jaká je zde četnost spojení a na kolik peněz by to tak asi vyšlo - cíl cesty by byl pravděpodobně Narvik. Dále mě zajímá, jak se dostat do ČR, zda se vyplatí jet vlakem Narvik - Stockholm, poté letadlem, nebo letět už ze severu? .

Norsko - autobusy

Založil(a) ve fóru Autobusová doprava

4 reakce

Máte někdo zkušenosti s autobusy v Norsku? V létě plánujeme letět do Bergenu, tam projet okolí půjčeným autem, poté se přesunout vlakem (nabídka Minipriss) přes Oslo do Bodo. Zajímají mě konkrétně Lofoty - jaká je zde četnost spojení a na kolik peněz by to tak asi vyšlo - cíl cesty by byl pravděpodobně Narvik. Dále mě zajímá, jak se dostat do ČR, zda se vyplatí jet vlakem Narvik - Stockholm, poté letadlem, nebo letět už ze severu?

0

Autobusy na Lofotech jezdí dost pravidelně cca 5x denně a dobře. Na lofotech je v podstatě jediná silnice, která vede přes téměř všechny města(vesnice). Absolvoval jsem v létě cestu ze zhruba 60Km vzdálenosti od Reine do Svolvearu ze zastávky v totálním zapadákově kde byl jeden dům a lososová farma s přestupem v Leknes (což je téměř u všech linek). Ceny jsou Norské tzn. není to levná záležitost ale s tim už se musí počítat. Zastávky jsou opravdu téměř všude nicméně jízdní řády na nich nenajdete.

0 Citovat

Jak říká docentkrtek, se spojema není opravdu problém, jezdí to celkem často a přesně.Ve vlaku je většinou k dispozici i free wifi.Ceny jsou poměrně vysoké a je jedno jestli si vybereš cestu vlakem nebo autobusem.Dá se říct že za stejnou cestu zaplatíš skoro to samé jak vlakem, tak busem.Liší se to třeba jen o 5 NOK nebo podobně.Za přiblžně hodinovou cestu autobusem jsme ve 4 lidech platili 680 NOK, takže 170 na hlavu.Jinak v autobusech se dá platit kreditkama,což taky určitě dost ulehčí, zvlášť pokud tě zaskočí nějakou pěknou částkou smiley

0 Citovat

Vlak na dlohou trasu je pomerne levny pri nakupu predem. Nasel jsem napriklad Bergen-Bodo za 399NOK nebo Narvik-Stockholm 421SEK. Jinak dekuji za odpovedi, spoju tedy jezdi dost, to je hlavni. Rozhodujeme na Lofotech mezi pujcenim auta nebo cestovani autobusy. U auta se nam nelibi nutnost vraceni na stejnem miste. Nevite na kolik by alespon priblizne vysla prerusovana cesta z Bodo pres Lofoty do Narviku? Jde mi o to, aby nebyla vyrazne drazsi, nez pujceni auta ve ctyrech cca na tyden.

0 Citovat

No, co se týče auta, tak je problém trajekt mezi Bodo a Moskenes (téměř úplný západní konec Lofot). Na trajektu tuším že se platí za auto+za lidi (nemám to ověřené, my cetovali pěšky). Pak už z Moskenes jede autobus až do Svolvearu (na osobu to tuším bylo klem 150NOK). Tohle je ale cca třetina vaší cesty do Narviku tzn. počítejte cca 3x tolik. Osobně mám Norsko moc rád a přijde mi to jako skvělá vyspělá země ale co se týče informovanosti o veřejné dopravě tak zlatej idos. Jak jsem psal výš, neexistuje zastávka s jízdním řádem a na internetu taky žádná sláva, takže je to malinko dobrodružnější smiley. Každopádně na tomhle odkazu jsou tak nak veškeré informace co se Lofot týče smiley http://lofoten.info/en/bus.

0
4 reakce