Od dnešního dne národní dopravce výrazně upravil bodové ohodnocení svého věrnostního programu. Pro ty, kteří nevědí o co se jedná - za každých 10Kč při nákupu v eshopu https://www.cd.cz/eshop/default.aspx?cmd=cmdChange dostanete 1 bod (týká se to i nákupu Inkarty, měsíčních jízdenek na dojíždění do práce, apod, u mezinárodních jízdenek a rezervací je to většinou defaultně 10bodů za jízdenku nebo rezervaci, při cestování ve vybraných vlacích a dnech na trati Praha-Ostrava dostanete dvojnásobný počet bodů) Platnost bodů jsou 2 roky, takže to může být zajímavé i ty, kteří tolik nejezdí. Na jednu registraci můžete zakoupit více jízdenek nebo jízdenky pro známé - nemusíte jet s nimi. Pro ty, kteří dojíždí pravidelně vlakem do práce nebo do školy je věrnostní program velmi zajímavý. Přehled benefitů je zde: http://www.cd.cz/assets/vnitrostatni-cestovani/cd-body/aktualne/prehled-benefitu-vc-bodoveho-ohodnoceni_v14_01-05-2016_fin.pdf. Pro mě je nejzajímavější Skupinová víkendová jízdenka celostátní za 300 bodů a doplatek 68Kč (bežná cena je 679Kč) Na kterou lze cestovat v sobotu, neděli nebo o státním svátku neomezeně po celé ČR, na jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti. .

České dráhy

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

Bezna cena w rakouskych zeleznicech za usek Viden - Bregenz, takhle nejdlouhsi - s vorteilscard (inkarta obb) je 38,60€. 800 Kc je 30€.
Prepacte, ale pre mna ceny "od" 800 (a je taky nekolik spoji po 2300 Kc) jsou znamenem konce akce VJE smiley (pres Breclav)

Kazdopadne este jizdne pres Budejovice jde vyuzit smiley
Dodatecne v smere tam do Salcburka, Linec, Villach a Innsbruck resp. Graz staci koupit jizdenku na Hellobus v akce (prikl. prave ted 9,90€/usek) a vystoupit na nase zastavce.

0 Citovat

Bez Vorteilcard stojí jízdenka Vídeň - Bregenz 77,10€, Vorteilcard na rok stojí 99€. Také je třeba uvažovat cestu z ČR do Vídně. Nemyslím si, že 800Kč za jízdenku např. Brno-Bregenz (926km) je nějak moc. O konec včasné jízdenky se rozhodně nejedná, stále se jedná o výhodnou nabídku, i když v některých případech už ne tolik jako dříve. Ceny přes 2000Kč jsou pouze na noční vlak z ČR a na ten neplatila včasná jízdenka nikdy. Na denní spoje vidím i v tomto týdnu běžně ceny 800-1049Kč.
Salcburk, Linec, Villach a Graz lze stále i přes Břeclav zakoupit od 386Kč, tam ke zdražení nedošlo.

0 Citovat

Ale 19 € pre lidi pod 26 rokov smiley
Praha -> Villach, Gradec, Linec, Salcburk a Innsbruck jsou docasne za 270 Kc u Hellobusu, u CD stoji to 524 Kc.

Myslim jen, ze pre mna ta nabidka neni vice zajimava. Pokud pro teba je - je fajn.

A ano, Hellobus po zruseni zastavky v Brne je pre moravan kus cesty...

0 Citovat

Uváděl jsem ceny dostupné pro většinu lidí, kteří chtějí cestovat náhodně, uznávám že v některých případech může být pro někoho výhodnější nabídka. Ceny co jsem uváděl platí po celý rok a je v nabídce více časových variant během dne. Proti Helloebusu nic nemám, ale již z principu je jedná lowcost dopravu, která nemá primárně konkurovat vlaku, ať už pohodlím, četností spojů nebo jízdní dobou. Třeba pro mě není nabídka žádné autobusové společnosti moc zajímavá, protože do měst, kde tyto autobusy zastavují to mám vždy přes 100km a podobně je na tom většina obyvatel ČR. Proto také fandím ČD, protože nikdo jiný nemůže podobný síťový efekt nabídnout.

0 Citovat

Do 2.4. mohou zákazníci O2 využít slevu na celodenní jízdenky (50% na celostátní a 25% na regionální), což může být zajímavé například pro jednodenní cestu do Brna nebo na libovolnou delší cestu - zpáteční jízdenka tak vyjde na 290Kč.
https://www.o2extravyhody.cz/cz/detail/ ... ku_cd.html

Dále byl spuštěn nový web. Za zmínku stojí nová služba ČD kredit, která značně zrychlí nákup jízdenky, v nejbližších dnech bude v rámci aktualizace doplněna také do aplikace Můj vlak. Nákup také zrychlí možnost vytvoření uživatelských profilů. Další vylepšení budou ještě doplněna průběžně.

V březnu je také možné zakoupit evropské síťové jízdenky Interrail se slevou 15%. Žádné terno to sice není, jedinou výhodou je, že lze zvolit první den platnosti kdykoliv až do konce září, tedy i během prázdnin. Pro studenty s větším batohem se tedy může jednat o relativně zajímavou nabídku, jak poznat na jeden zátah více míst v Západní Evropě.
https://www.cd.cz/assets/typy-jizdenek/ ... -cenik.pdf

0 Citovat

Asi momentálně není žádná akce, která by mi zlevnila jízdenky z Ostravy do Budapešti, že? smiley

0 Citovat

Ostrava - Ruzomberok jde nalezt u LE za 100 Kc, dal taky dostupne jsou jizdenky Lux Expressu Donovaly - Budapest za 30 Kc.

Na cd docasne nic :/

0 Citovat

Ostrava - Budapešť lze při nákupu dopředu a vhodném rozdělení zakoupit 400Kč nebo 390Kč s IN25, na jednu jízdenku pak za 442Kč. Na této relaci bych akci moc nepředpokládal, když uvážíme vzálenost 480km, tak mi současná cena přijde celkem rozumná. Jinak cena mezinárodních jízdenek je vázána na kurz Eura, takže k určitému zlevnění by mohlo dojít asi jen tímto způsobem.

0 Citovat

400 Kc je vic nez RJ z Brna a taky volanbusz (340 Kc). Neni to zadni specjalni nabidka.

0 Citovat

Myslel jsem, že se bavíme o Ostravě. Z Brna stojí jízdenka s ČD 331Kč. Nižší cena je logická - z Brna je cesta o 125km kratší, než z Ostravy.

0 Citovat

9Kc slevy = specjalni nabidka?? smiley
Tak RJ daje este 1 Kc vic smiley smiley

0 Citovat

Od prosince dojde k navýšení spojů z Prahy do Mnichova na 7 denně (2h interval). Také budou nasazeny lepší vozy a mírně se zkrátí doba jízdy.

0 Citovat

Od pátku bude možné bezplatně stornovat vnitro jízdenku 15 minut před odjezdem vybraného vlaku. Konečně tak budou ČD nejvíce user-friendly dopravcem u nás. Ještě udělat něco s mezinárodkou a bude to super.

http://zdopravy.cz/storno-jizden...zari-1438/

0 Citovat

V čem budou nejvíc user-friendly dopravcem, jestli se můžu optat? V tom, že nabídnou po x letech to, co nabízejí oba soukromí dopravci už od začátku svého fungování jak naprostý standard?

0 Citovat

Zkuste jet s kolem někam dál za hranice do Rakouska, naprosto bez šance... kupodivu zpět to jde bez problémů.

0 Citovat

Například v tom, že pokud zvolený spoj nestihnu, tak mohu jízdenku použít pro jakýkoliv následující spoj v daný den, tohle konkurence neumí.

mirjur: Však píšu, že na mezinárodce je potřeba ještě zapracovat.

0 Citovat

ČD mají velký náskok ve věrnostním programu, který pro časté cestovatele skutečně dává smysl a je taky důvodem, proč by mě ani nenapadlo dokonce i na trase Praha-Ostrava použít LE nebo RJ.

0 Citovat

Co se týče využití jízdenky, to neplatí u těch včasných na konkrétní spoje, tedy ty, které jsou opravdu cenově konkurenceschopné. Jinak u konkurence je možné jednoduše přerezervovat online, byť uznávám, že u LE jsou ceny, pokud se kupuje těsně před odjezdem nesmyslné.

Co se týče zákaznicekého programu, tak tam LE se svým cashbackem myslím je celkem velmi štědrý, pro pravidelného cestovatele není nereálné dosáhnout ani na 10%, což už je velmi slušné, takže bych se neodvážil tvrdit, že ČD mají jediný smysluplný zákaznický program.

0 Citovat

I včasné a akční jízdenky platí celý den. Akorát superakční jízdenka je vázána na konkrétní vlak, ale není problém s ní jet jiným vlakem a ve vlaku doplatit rozdíl do klasické akční jízdenky. Přerezervace u konkurence sice možná je, ale existují situace kdy mohu být zaneprázdněn, spoj mi ujede před nosem nebo prostě jen zapomenu. Prostě nemusím na nic myslet a nic řešit.

Co týče zákaznického programu, tak to je individuální, ale dá se ušetřit i okolo 25%.

0 Citovat

Já nezpochybňuji, že ČD se posunuly za poslední roky o neskutečný kus dopředu, jejich mobilní appka třeba je to nejlepší, co mezi dopravci je, jen si nemyslím, že by byli nejvíc user-friendly. To, že jde zrušit jízdenku do 15 minut před odjezdem je dnes už, díky soukromým dopravcům, naprostý standard.

Pro mě už je ale vítězství, že se ČD programově nevyhýbám, jako dřív, ale jsou pro mě na stejné úrovni jako další dva dopravci.

0 Citovat

Na ČD nedám dopustit (Beroun–Freising), ale nevylučuje se ta novinka s tím, co píšeš? Zrušení 15 minut před odjezdem vs. využití na libovolný vlak ten den?

0 Citovat

Tak samozřejmě se to hodí, když člověk z jakéhokliv důvodu nepojede/bude chtít jet s někým jiným a už nebude muset čekat měsíc na to, než mu vrátí prachy za stornovanou jízdenku + si navíc sráželi nějakých 10 nebo 15% storno poplatek.

0 Citovat

Podle starých podmínek jízdenka platila celý den. Nově bude platit až od času odjezdu zvoleného vlaku po zbytek dne. Ale bavíme se o vnitrostátních jízdenkách. U mezinárodních zatím k žádným změnám nedochází.

0 Citovat

Ahá, tak teď mi to dává smysl :) díky.

0 Citovat

Podzimni akce na Vcasne jizdenky Evropa.

http://www.ceskedrahy.cz/tiskove...vy/-29656/

0