Od dnešního dne národní dopravce výrazně upravil bodové ohodnocení svého věrnostního programu. Pro ty, kteří nevědí o co se jedná - za každých 10Kč při nákupu v eshopu https://www.cd.cz/eshop/default.aspx?cmd=cmdChange dostanete 1 bod (týká se to i nákupu Inkarty, měsíčních jízdenek na dojíždění do práce, apod, u mezinárodních jízdenek a rezervací je to většinou defaultně 10bodů za jízdenku nebo rezervaci, při cestování ve vybraných vlacích a dnech na trati Praha-Ostrava dostanete dvojnásobný počet bodů) Platnost bodů jsou 2 roky, takže to může být zajímavé i ty, kteří tolik nejezdí. Na jednu registraci můžete zakoupit více jízdenek nebo jízdenky pro známé - nemusíte jet s nimi. Pro ty, kteří dojíždí pravidelně vlakem do práce nebo do školy je věrnostní program velmi zajímavý. Přehled benefitů je zde: http://www.cd.cz/assets/vnitrostatni-cestovani/cd-body/aktualne/prehled-benefitu-vc-bodoveho-ohodnoceni_v14_01-05-2016_fin.pdf. Pro mě je nejzajímavější Skupinová víkendová jízdenka celostátní za 300 bodů a doplatek 68Kč (bežná cena je 679Kč) Na kterou lze cestovat v sobotu, neděli nebo o státním svátku neomezeně po celé ČR, na jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti. .

České dráhy

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

Nejsmutnější je, že většina těch výluk ve výsledku provoz nezrychlí - jsou to jen opravy špatnýho stavu těch tratí. Něco jako "modernizace" D1. Takže nějaká vyhlídka, že třeba 200 km vzdálenost Praha-Brno se bude jezdit pod 3 hodiny tu pořád není a pro většinu lidí zůstane výhodnější auto nebo bus.

3 Citovat

A ted si vemte, že je rozdíl mezi Českými drahami a Správou železnic. Přičemž za některé problémy nemohou ČD (viz třeba mnohá zpoždění), ale právě SŽ, či jak často šotouši říkají, Zkáza železnic.

0 Citovat

Ono to je ve výsledku jedno, kdo může za zpoždění. Pro mně to jde za ČD, protože si to nedokázali ohlídat.

0 Citovat

@floodland - ono to právě není jedno, kdo za zpoždění může. Nechci se zastávat ČD (nedostatek vagonů apod. je výsledkem jejich špatného hospodaření. Ale vedení SŽ je prostě banda diletantů, které to pravděpodobně má úplně na salámu. ČD i další dopravci upraví na rekonstruovaných tratích své jízdní řády, ale není týdne, aby nebyl na páteřních tratích několikrát přerušen provoz kvůli "Poruše zabezpečovacího zařízení" - přeloženo, dělník bez pořádného stavebního dohledu někde překopl kabel a všem je to tak nějak jedno. Kromě cestujících, kteří trčí hodiny někde v polích...

3 Citovat

Tak si to mají ve vztahu CD vs SŽ domluvit. Takhle se zjevně žádné penale nekoná a nikoho to netrápí.

0 Citovat

Problem je, ze jsou jak CD, tak SZDC statni podniky..tam proste neni nikdo motivovany k tomu, aby to fungovalo a vydelavalo. Na nejakych provoznich pozicich se asi najde spousta vlakovych nadsencu, kteri by se i chteli snazit to zlepsit, ale ve statnich podnicich to bohuzel vetsinou nebyva tak, ze na veouci pozice se posunuji ti nejlepsi.

I kdyz treba ve Francii nebo Nemecku to ma take pod palcem stat a celkem to funguje.

0 Citovat

SŽ souhlas, to je bída, tam by si to zasloužilo reorganizaci. Nicméně si nejsem jistý, jestli by bylo vůbec možné, aby se o infrastrukturu staral někdo jiný, než stát.

ČD by se teoreticky privatizovat daly, ale nejsem si jistý zda by to bylo ku prospěchu. Samozřejmě by se tam dalo zlepšit mnohé, ale současná úroveň ČD se za posledních 10-15 let neuvěřitelně zlepšila. Mnohdy mi přijde i na lepší úrovni, než ve zmiňovaném Německu či Francii, o to víc při uvážení ceny jízdného... Když to pak srovnáme se soukromou konkurencí u nás, tak třeba Regiojet jak se ze začátku tvářil jako o třídu lepší dopravce, tak nyní je to zejména v závazkových výkonech vyloženě bída. Ale podařilo se mu nakopnout ČD, za to mu patří velký dík. V potaz neberu nárůst zpoždění v posledním roce, protože to jde na vrub SŽ. Nicméně v příštím roce bude ukončeno více klíčových staveb, tak se to snad stabilizuje a vezmou si do budoucna ponaučení, že takto ne. Pokud se nepletu, tak MD už v reakci na to změnilo systém odměn pro manažery SŽ.

7 Citovat

To porovnání s Německem a Francií pobavilo ..

Jako s prominutím pokud z posledních 4 jízd (vše první třída kategorie EC,IC)) v jednom případě nejde toaleta ve dvou případech místo velkoprostorového bistro vozu jede jiný oddílový a v jednom vagón první třídy není zařazen vůbec ,tak je něco špatně ..

0 Citovat

Kdybych nebyl 24.9. zaneprazdnen, mozna bych se rozjel do Plzne s 33% slevou (funguje to i na odjezd z Plzne).

TIP: Vlakem na Den železnice se slevou 33 %
zadejte kód G4WI-N3PW-AJXQ na našem ČD e-shopu 

0 Citovat

floodland napsal(a): Ono to je ve výsledku jedno, kdo může za zpoždění. Pro mně to jde za ČD, protože si to nedokázali ohlídat.

Nezlob se, ale to je jako tvrdit, že si má easyjet nebo KLM "ohlídat" bordel, který momentálně panuje na Schipholu. 

Samozřejmě, že je problematické, že sankce ČD vůči SŽ se jen přelévají z jedné státní kasičky do druhé. 

 

0 Citovat

Slušný blábol. Takže podle tebe, pokud mi kvůli bordelu na Schipholu uletí letadlo, tak si mám stěžovat u provozovatele letišti??? To jako vážně?

0 Citovat

No a u koho? U aerolinky? Ta za nic nemůže, za bordel na letišti je odpovědný správce letiště :-) 

0 Citovat

Jasně a já mám snad se správcem letiště nějaký kontrakt? Nemám. Takže ano, mohu si na letišti pořídit potvrzení, ale stejně s tím budu muset za aerolinkou. 

1 Citovat

ČD to byl včera zase zážitek - speciální railjet dny NATO Mošnov - Praha ,když jsem se usadil přišel pán ,že má na mé místo místenku a opravdu měl (takže jedno místo prodáno 2x) - průvodčí na to koukala a zmohla se jen na "hmmmm", pán se dožadoval místa ,která ve vyprodané soupravě nebylo (nedivím se) ,takže paní průvodčí přišla z řešením ,že ho prý mám pustit jelikož si jí zakoupil dříve - to už jsem jí poslal natvrdo do pr....                                                                                                                                                   Vlak vyšvihnul ještě u Ostravy 85 minut zpoždění ,naštěstí to stáhl "jen" na 65 tj. v Praze o fous stíhám poslední rychlík do ČB ,hledám první třídu a ejhle ona nebyla opět vůbec zařazena ,navrch opět zpoždění a výluka (ta byla tedy plánovaná) - to jsou služby ,že by člověk blil ..

3 Citovat

ČD opravdu nestačí překvapovat ,minulí týden nám ve Velenicích ujel přípoj do Vídně jelikož vlak odjel z ČB se zpožděním 25 minut ,protože se čekalo na strojvedoucího - to už fakt člověk neví jestli se má smát nebo brečet ..

0 Citovat

ČD pokaždé překvapí s něčím novým. Naposledy to byl Alex, který z Německa klasický přijel o 25 minut později, ale tentokrát jen se třemi vagony. To už měli smůlu i ti s místenkama, protože na jejich místě už seděli Němci, které tam sesadili z odpojeného vagónu s jedničkou. A ti se svých míst odmítali vzdát s tím, že je tam posadila průvodčí na německé straně.

1 Citovat

ČD by také mohly konečně zrušit svou konkureční nevýhodu, kterou je poplatek 3€ za storno mezinárodní jízdenky. Regiojet a Flixbus u storna nic takového nemají, proto je téměř vždy preferuju pro rezervaci cest do Vídně, Bratislavy, Budapešti apod.

2 Citovat

Tak ono u ÖBB u těch akčních jízdenek Sparschiene je storno 100% a u maďarského MÁV to samé ..

S tím zase úplně problém nemám ,jelikož ten cenový rozdíl mezi stornovatelnou a nestornovatelnou jízdenkou je propastný ..

0 Citovat

I ŽSSK má lepší storno podmínky - vše zpět jako kredit. Na druhou stranu oproti ČD vypadá ta jejich appka, jako by ji spáchali Matovič s Ficem osobně, Kotleba jim na to svítil a Mečiar točil klikou.

1 Citovat

To abychom se ještě letos řádně a levně projeli: 

https://www.novinky.cz/clanek/ek....seznam.cz

0 Citovat

Black Friday na celoevropskou síťovou jízdenku Interrail pro nákup v termínu: 24. - 29. 11. 2022 umožňuje libovolně cestovat po Evropě s 20% slevou ve variantách na 15 dní, 22 dní nebo 1 měsíc. Předprodej možný pro libovolný první den platnosti až do 1. 5. 2023.

Není to asi nabídka pro každého, ale třeba pro mládež do 26 let, která má další slevu se může jednat o zajímavou nabídku, tak těch 15 dní vyjde na 6666Kč, na rychlovlaky se připlácí za místenku (například Itálie 10€, Španělsko 6,5€, v Německu rezervace nepovinná), i tak se jedná o zajímavou nabídku jak relativně levně a flexibilně procestovat západní Evropu.

https://www.cd.cz/typy-jizdenek/...ky/-26729/

0 Citovat

Mozna nekdo take behem ruznych prochazek sbira vernostni body ČD pomoci aplikace „Vlakem na výlet“ .

Objevil se tam i jeden lenivy vylet, pri nemz nemusite ani opustit nadrazi. Ma nazev: Získejte slevu na závody Urban Challenge. (zisk 5 bodu)

0 Citovat

Nevím jestli se poslední dobou něco ohledně věrnostních bodů změnilo, ale ještě minulý rok za pár stovek bodů jsem byl schopen za body proměnit poměrně zajímavou trasu Ostrava - Františkovy Lázně, dneska už nevím kolik by za to chtěli, za ty body co mám mě tu možnost systém už nenabízí, dokonce ani u některých rychlíku do Prahy. Do zahraničí to stejně neplatí, aby se ti krkouni nemuseli dělit s cizími drahami. Další body, co se nevyplatí sbírat.

1 Citovat

@Miguelas - sice tu nabídky za body nějak osekali/zdrazili,  ale jednosmernou jízdenku dle vlastního výběru si pořídit za 300 b. můžeš.  Využívám to občas na pendolino a railjety, doplácím si jen místenku, nebo třeba relaci Břeclav - Vídeň...

https://www.cd.cz/eshop/vernostn...efault.php

0 Citovat

Hlavní mínus té změny je, že za mezinárodní jízdenky ponechali ubohých 20 bodů 😂

0