České dráhy
Já myslel že ČD už mě nemůžou ničím překvapit ,ale tento pátek při otočce ČB - Praha - ČB to zase stálo za to.
EC 337 - místo bistro vozu první třídy řazeno staré áčko bez wifi ,klimatizace i zásuvek tj. si připlatíte 150 Kč a za odměnu jedete v nejhorším voze celé soupravy. Kompenzace - 3x30 Kč o které si musíte ještě poníženě říci ..
R 714 - usadíte se do první třídy a průvodčí vám sdělí ,že z důvodu vysoké obsazenosti první třídu ruší a může tam každý tj. ve Veselí tam nastoupilo asi 35 uječených harantů. Kompenzace 30 Kč plus vyjela papírek ,který musíte ofotit/naskenovat a poslat přes web ČD jako reklamaci a měli by vám vrátit rozdíl mezi první a druhou třídou.
Tady sem to tedy nevydržel a průvodčí poslal jednoduše někam ..
To jsem tedy ještě neslyšel ,že průvodčí má právo zrušit první třídu. První třída má snad zajišťovat určitý komfort navrch mezi ČB a Prahou jezdí dva vlaky do hodiny.
Aj deutsche bahn su experti.
Trasa kodan - hamburg. Kokoti poslali o jeden vozen menej a kedze rezervacia miest sa robi automaticky od najnizsieho vozna, chybajuci komplet vybookocany vozen chyba a ludia cul jak sardinky po celom vlaku.
Jojo, v tomhle jsou Němci experti. Stačí, když občas nepošlou vagon s první třídou. Pak následují bitky, čí místenka má větší váhu, zda ta z jedničky, nebo ta správná z dvojky.
To se asi naučili od ČD, které jsou schopny při změně řazení nechat místenku na neexistující sedadlo nebo vydat 2 místenky na jedno sedadlo. 😆 A jestli chcete banána, stačí si postěžovat na FB ČD.
Nedávno jsme jeli NJ 456, v prvních třech vagónech (zřejmě všechny maďarské) nešly otevřít dveře, tak jsme byli rádi, že jsme stihli doběhnout do čtvrtého (asi rakouského) s otevřenými dveřmi dřív, než vlak odjel z nádraží. Průvodčí se tvářil, jako by to považoval za standard.
Na zpáteční cestě IC 563 jedno WC nefunkční, druhé aspoň splachovalo, tak jsem nemusel hledat další nefunkční. 😂
Jaký národ, takový národní dopravce, neasi.
lma napsal(a):Já myslel že ČD už mě nemůžou ničím překvapit ,ale tento pátek při otočce ČB - Praha - ČB to zase stálo za to.
EC 337 - místo bistro vozu první třídy řazeno staré áčko bez wifi ,klimatizace i zásuvek tj. si připlatíte 150 Kč a za odměnu jedete v nejhorším voze celé soupravy. Kompenzace - 3x30 Kč o které si musíte ještě poníženě říci ..
R 714 - usadíte se do první třídy a průvodčí vám sdělí ,že z důvodu vysoké obsazenosti první třídu ruší a může tam každý tj. ve Veselí tam nastoupilo asi 35 uječených harantů. Kompenzace 30 Kč plus vyjela papírek ,který musíte ofotit/naskenovat a poslat přes web ČD jako reklamaci a měli by vám vrátit rozdíl mezi první a druhou třídou.
Tady sem to tedy nevydržel a průvodčí poslal jednoduše někam ..
To jsem tedy ještě neslyšel ,že průvodčí má právo zrušit první třídu. První třída má snad zajišťovat určitý komfort navrch mezi ČB a Prahou jezdí dva vlaky do hodiny.
Má - v případě přeplnění nebo jiné nepoužitelnosti dvojky.
To jo :-D
Na Ukrajině je pekelná trojka, plackarta, čtyřka už by mohla být jedině drezína....
Tam bych se bál spíš rakety než trojky, zato v takové Indii bych downgrade do nejnižší třídy zažít nechtěl.