Od dnešního dne národní dopravce výrazně upravil bodové ohodnocení svého věrnostního programu. Pro ty, kteří nevědí o co se jedná - za každých 10Kč při nákupu v eshopu https://www.cd.cz/eshop/default.aspx?cmd=cmdChange dostanete 1 bod (týká se to i nákupu Inkarty, měsíčních jízdenek na dojíždění do práce, apod, u mezinárodních jízdenek a rezervací je to většinou defaultně 10bodů za jízdenku nebo rezervaci, při cestování ve vybraných vlacích a dnech na trati Praha-Ostrava dostanete dvojnásobný počet bodů) Platnost bodů jsou 2 roky, takže to může být zajímavé i ty, kteří tolik nejezdí. Na jednu registraci můžete zakoupit více jízdenek nebo jízdenky pro známé - nemusíte jet s nimi. Pro ty, kteří dojíždí pravidelně vlakem do práce nebo do školy je věrnostní program velmi zajímavý. Přehled benefitů je zde: http://www.cd.cz/assets/vnitrostatni-cestovani/cd-body/aktualne/prehled-benefitu-vc-bodoveho-ohodnoceni_v14_01-05-2016_fin.pdf. Pro mě je nejzajímavější Skupinová víkendová jízdenka celostátní za 300 bodů a doplatek 68Kč (bežná cena je 679Kč) Na kterou lze cestovat v sobotu, neděli nebo o státním svátku neomezeně po celé ČR, na jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti. .

České dráhy

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

Já myslel že ČD už mě nemůžou ničím překvapit ,ale tento pátek při otočce ČB - Praha - ČB to zase stálo za to.

EC 337 - místo bistro vozu první třídy řazeno staré áčko bez wifi ,klimatizace i zásuvek tj. si připlatíte 150 Kč a za odměnu jedete v nejhorším voze celé soupravy. Kompenzace - 3x30 Kč o které si musíte ještě poníženě říci ..

R 714 - usadíte se do  první třídy a průvodčí vám sdělí ,že z důvodu vysoké obsazenosti první třídu ruší a může tam každý tj. ve Veselí tam nastoupilo asi 35 uječených harantů. Kompenzace 30 Kč plus vyjela papírek ,který musíte ofotit/naskenovat a poslat přes web ČD jako reklamaci a měli by vám vrátit rozdíl mezi první a druhou třídou.

Tady sem to tedy nevydržel a průvodčí poslal jednoduše někam ..

To jsem tedy ještě neslyšel ,že průvodčí má právo zrušit první třídu. První třída má snad zajišťovat určitý komfort navrch mezi ČB a Prahou jezdí dva vlaky do hodiny.

2 Citovat

Aj deutsche bahn su experti.

Trasa kodan - hamburg. Kokoti poslali o jeden vozen menej a kedze rezervacia miest sa robi automaticky od najnizsieho vozna, chybajuci komplet vybookocany vozen chyba a ludia cul jak sardinky po celom vlaku.

0 Citovat

Jojo, v tomhle jsou Němci experti. Stačí, když občas nepošlou vagon s první třídou. Pak následují bitky, čí místenka má větší váhu, zda ta z jedničky, nebo ta správná z dvojky. 

0 Citovat

To se asi naučili od ČD, které jsou schopny při změně řazení nechat místenku na neexistující sedadlo nebo vydat 2 místenky na jedno sedadlo. 😆 A jestli chcete banána, stačí si postěžovat na FB ČD.

Nedávno jsme jeli NJ 456, v prvních třech vagónech (zřejmě všechny maďarské) nešly otevřít dveře, tak jsme byli rádi, že jsme stihli doběhnout do čtvrtého (asi rakouského) s otevřenými dveřmi dřív, než vlak odjel z nádraží. Průvodčí se tvářil, jako by to považoval za standard.

Na zpáteční cestě IC 563 jedno WC nefunkční, druhé aspoň splachovalo, tak jsem nemusel hledat další nefunkční. 😂

Jaký národ, takový národní dopravce, neasi.

0 Citovat

lma napsal(a):

Já myslel že ČD už mě nemůžou ničím překvapit ,ale tento pátek při otočce ČB - Praha - ČB to zase stálo za to.

EC 337 - místo bistro vozu první třídy řazeno staré áčko bez wifi ,klimatizace i zásuvek tj. si připlatíte 150 Kč a za odměnu jedete v nejhorším voze celé soupravy. Kompenzace - 3x30 Kč o které si musíte ještě poníženě říci ..

R 714 - usadíte se do  první třídy a průvodčí vám sdělí ,že z důvodu vysoké obsazenosti první třídu ruší a může tam každý tj. ve Veselí tam nastoupilo asi 35 uječených harantů. Kompenzace 30 Kč plus vyjela papírek ,který musíte ofotit/naskenovat a poslat přes web ČD jako reklamaci a měli by vám vrátit rozdíl mezi první a druhou třídou.

Tady sem to tedy nevydržel a průvodčí poslal jednoduše někam ..

To jsem tedy ještě neslyšel ,že průvodčí má právo zrušit první třídu. První třída má snad zajišťovat určitý komfort navrch mezi ČB a Prahou jezdí dva vlaky do hodiny.

Má - v případě přeplnění nebo jiné nepoužitelnosti dvojky. 

0 Citovat

Ještě že ze zásady nekupuju první třídu. Z druhé totiž třetí udělat nejde. 🤣

3 Citovat

To jo :-D

Na Ukrajině je pekelná trojka, plackarta, čtyřka už by mohla být jedině drezína....

0 Citovat

Tam bych se bál spíš rakety než trojky, zato v takové Indii bych downgrade do nejnižší třídy zažít nechtěl.

0