Od dnešního dne národní dopravce výrazně upravil bodové ohodnocení svého věrnostního programu. Pro ty, kteří nevědí o co se jedná - za každých 10Kč při nákupu v eshopu https://www.cd.cz/eshop/default.aspx?cmd=cmdChange dostanete 1 bod (týká se to i nákupu Inkarty, měsíčních jízdenek na dojíždění do práce, apod, u mezinárodních jízdenek a rezervací je to většinou defaultně 10bodů za jízdenku nebo rezervaci, při cestování ve vybraných vlacích a dnech na trati Praha-Ostrava dostanete dvojnásobný počet bodů) Platnost bodů jsou 2 roky, takže to může být zajímavé i ty, kteří tolik nejezdí. Na jednu registraci můžete zakoupit více jízdenek nebo jízdenky pro známé - nemusíte jet s nimi. Pro ty, kteří dojíždí pravidelně vlakem do práce nebo do školy je věrnostní program velmi zajímavý. Přehled benefitů je zde: http://www.cd.cz/assets/vnitrostatni-cestovani/cd-body/aktualne/prehled-benefitu-vc-bodoveho-ohodnoceni_v14_01-05-2016_fin.pdf. Pro mě je nejzajímavější Skupinová víkendová jízdenka celostátní za 300 bodů a doplatek 68Kč (bežná cena je 679Kč) Na kterou lze cestovat v sobotu, neděli nebo o státním svátku neomezeně po celé ČR, na jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti. .

České dráhy

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

ČD tedy letos naprostá ,ale naprostá katastrofa !!

Od února si dělám poznámky a z celkem 41 jízd došlo ve 24 případech ke změně řazení - nejvíce mezi Prahou - CB a Lincem ,kde je to prakticky na denním pořádku (hlavně každou chvilku nejede bistro vůz první třídy) .Ale nejen tady třeba u IC z Prahy do Plzně taková první třída nebyla vůbec řazena u EC do Budapešti místo velkoprostorové první třídy přijel oddílový šrot atd. atd. Nefunkční wifi či toalety to už ani nepočítám ..

Při příchodu na perón se vždy třesu co bude přistaveno a co zase nebude fungovat ..

Zpoždění to ani nechci moc rozebírat ,ale třeba z ČB do Lince jsem jel celkem 8x a jen jednou to přijelo na čas (zpoždění vždy vzniklo na území ČR a pak se to nabalovalo a bylo z toho nakonec od 5 minut do 80).

Jen tak pro srovnání 17x jsem cestoval vlaky rakouského dopravce ÖBB (railjety a IC)  a 22 vlaky maďarského dopravce MÁV (EC IC) a ani v jednom případě nedošlo ke změně řazení !!

0 Citovat

Naprostý souhlas. Dneska jsem jel Západním Expresem. Končil ve Furthu. Bohužel informace o tom, že je mezi Plzní a Schwandorfem náhradní autobusová doprava se objevila na info tabuli ve vlaku až ve chvíli, kdy vlak vyjížděl z Plzně. A pořád tam zůstala informace, že jede vlak až do Mnichova. Ten kdo nastoupil až v Plzni a chtěl jel do Německa, tak musel mít radost.

0 Citovat

Jel jsem před měsícem z München a EC 363 jaksi nevezl část do Prahy, takže v největší odpolední špičce jely z München Hbf. 3 vozy. Proti tomu ČD zas nejsou takový zlo, kdo chce, aspoň ty mimořádnosti zjistí. V M. ani slovo, jen průvodčí všem říkala, že to bude čekat ve Schwandorfu. Předtím mezi Mittenwald-GaPa a Weilheim-Tutzing taky výluky (+Ersatzbus), o kterých nevěděl ani DB navigator...

Ve srovnání s tím pak v ČD soupravě i průvodčí hlásil aktuální zpoždění a omlouval se....

0 Citovat

Jasně německá strana je ještě horší. Tam nejede ani WiFi a s těmi vagony je to taky pokaždé jinak. Jenom tedy nechápu, proč musí náhradní spoj kvůli výluce na německý straně vyjíždět už z Plzně, když to jede přes Domažlice.

0 Citovat

Tipuju rychlost. Plzeň-Schwandorf je po dálnici o dost rychlejší než Plzeň - Domažlice (vlak) + Domažlice - Schwandorf (bus). Z Plzně to tam bude nejspíš rychlejc než by byl původní vlak a nevznikne zpoždění.

0 Citovat

Pokud by měl někdo zájem frekventovaněji a levněji využívat ČD, mohu poskytnout promo kód (-200 Kč) na nákup roční IN25 karty.

Nechť se ozve soukromou zprávou do 17.9.2023, kdy končí platnost tohoto promo kódu.

 

0 Citovat

Ahoj, prosim znale co se tyce tarifu CD o radu. Pojede nas 5 dospelych a 2 mimina (obe maji 1 rok) do Vidne z Pardubic. Chceme jet bez prestupu vlakem RJ 73 Vindobona 13.3. a zpet 19.3. vlakem RJ 78 Vindobona.

Mel by nekdo tip, zda se da koupit nejaka skupinova jizdenka? Ci vyjde nejlevneji koupit klasicky 5 jizdenek pro dospele (vcasna jizdenka po Evrope za 378,-/osoba/jedna cesta). Existuje nejaka vyhodna zpatecni varianta?

Predem diky za tipy!

0 Citovat

Skupinova jízdenka Brno - Vídeň 600 Kč/ osoba v predprodeji cca 200 Kč. Někdy je výhodnější koupit přes oebb.at sice v eurech ale levněji. Je potřeba vyzkoušet.

0 Citovat

existuje ještě nabídka ČD pro zpáteční jízdenku až na letiště Vídeň, ale musí to být zpáteční.

First minute europe vychází lépe, ale pokud kupujete na poslední chvíli, ceny jsou poloviční a ještě v tom máte i vlak z letiště na Hbf.

Jinak first minute do zahraničí neplatí skupinové jízdenky, tak se může vyplatit kombinace pardubice-brno jako skupina a brno-viden jako first minute.

případně usek do vidně zkusit i na oebb, někdy vyjde levněji než ČD.

2 Citovat

Nabidku pro zpatecni jizdenku na Letiste Viden od CD jsem nasel zde: https://www.cd.cz/typy-jizdenek/...ky/-36762/

Nicmene nikde neni popsany, jak lze jizdenku koupit pres internet, byt se tam uvadi, ze to lze.. neporadi nekdo, prosim?

0 Citovat

Klasicky v Eshopu přes výběr spojení - nejdřív naklikáte cestu tam (potvrdíte cenu), vyberete spojení zpět a nabídne vám to zmiňovanou jízdenku (5 dospělých osob Brno - Flughafen Wien a zpět 3025 Kč). Jednu jízdenku pro 7 cestujících zakoupit nejde, musíte nákup vždy rozdělit (nebo batolata neřešit).

Připočteme-li skupinovky Pardubice a zpět, nevyplatí se to s porovnáním se včasnými jízdenkami (nějak nevím, kam níž by to ještě mělo jít, pod 4 stovky/os. z Pardubic do Vídně je podle mě velmi slušná cena).

0