Ahoj, na přelomu září a října se chystáme do severní části Kypru, proto prosím o doporučení autopůjčovny, která by měla plné havarijní pojištění již v ceně. Pokud přihodíte i pár typů na zajímavá v turistických průvodcích neuvedená místa, budu jen ráda  .

Tip na autopůjčovnu na Kypru

Založila ve fóru Půjčení auta

15 reakcí

Ahoj,
na přelomu září a října se chystáme do severní části Kypru, proto prosím o doporučení autopůjčovny, která by měla plné havarijní pojištění již v ceně. Pokud přihodíte i pár typů na zajímavá v turistických průvodcích neuvedená místa, budu jen ráda smiley

0

my sme bral auto cez economycarhire.com, s tym ze poistku sme mali cez economycarhire ako priplatok. Na letisku Ercab nas pockal typek s Hyundai Matrix automat (inak odporucam automat, aspon sa lahsie jazdilo po lavej strane). Severny Cyprus je maly, cesty su zvycajne super, tak za tri dni sme to pobehali cele. Byvali sme v Kyrenii a odtial sme kazdy den dali trip. Ten severovychod Dipkarpaz je paradny, boli sme tam v marci, tak krasna jar. A plaze od Kyrenie smerom tam su tiez super. Severozapadny cip Cormakitis je ako z ineho sveta, stoji to za navstevu, cesta vedie az na mys. A nedaleko je Caretta beach, tam ak ma clovek stastie najde riadne korytnacky. A na kebab jedine do Ozgulenu v Kyrenii:) http://www.gurmekibris.com/item/ozgulen-kebap-2/

0 Citovat

Půjčovali jsme si na základě dobrých referencí zde: http://www.pacific-rentals.com, fully covered. Vše naprosto bez problémů. Ve smluvený čas nám auto přivezli k domu a nechávali jsme ho před brzkým odletem stát před letištěm i s klíčky (dle domluvy).

0 Citovat

Ano to bolo ono, pacific rental mi sprostredkoval economycarhire. Tak skus porovnat ceny cez agregator a priamo pacific.

0 Citovat

pokusím se oživit. Osobní zkušenost s levnou a kvalitní autopůjčovnou v jižní části Kypru? Vyzvednutí ideálně Paphos Airport, kreditku mám :)

0 Citovat

James Blond napsal(a):

Koukni na skyscanner

nebo na google, že? Díky za kvalitní radu a osobní zkušenost. Více takových.

1 Citovat

Ja muzu doporucit economycar ,jen me na nich stve , ze dopredu nevim u koho mi to sjednaji , co se tyka pojistky ,tak jsem si na tyden vzdycky prikoupil za 50 euro pripojisteni a tim se vyhnul depozitu konkretne na Kypru jsme dostali vetsi auto nez jsme si objednali, cekal nas nekdo . ..bylo to 24.12 , -) vraceli jsme 1.1., vse bez problemu , ale bylo to v Larnace , v Recku jsem pak zacal vyhledavat mistni autopujcovny , rovnez v Omanu jsem vzal auto nakonec pres hotel a economy zrusil da se to do 48 hodin , pokud by jsi nechtel auto hned od zacatku , treba primo na miste bude nejaka rozumna pujcovna

0 Citovat

Zdravím, čeká nás desetidenní výlet do jižní části Kypru a zároveň první půjčování auta v životě :).  Půjčovat budeme přes economycarhire.com na letišti v Paphosu a tady si nejsem úplně jistá ... pokud si přímo u nich dokoupím to jejich připojištění, tak to znamená, že pokud jim to někde ťuknu nebo škrábnu, tak nic platit nebudu a depozit mi vrátí celý? Je to takhle jednoduché nebo je v tom nějaký háček? A stačí na projetí jihu nějaké "mini auto" s automatem nebo je potřeba něco silnějšího?  Díky za odpověď.

0 Citovat

 economycarhire.com nie je požičovňa, ale broker. Konkrétnu požičovňu máte uvedenú na voucheri.

Ak budete mať poistku uzatvorenú u brokera ( economycarhire.com) v prípade poškodenia auta si požičovňa stiahne škodu z vašej karty (depozitu) a vy si to následne uplatníte u poisťovateľa cez  economycarhire.com, ktorý by vám to mal preplatiť.

0 Citovat

Oživím toto téma. Víte o půjčovně na jihu, která nemá problém s navštívením severu? Zatím jsem rezervoval Aercar, která má super recenze, ale s odpovědí mě nepotěšili.

Hi ,

Going to the Turkish occupied area is not permitted. This is an area that is not controlled by the Cyprus government and none of your insurance covers you there. 

If an accident occurs even if it’s not your fault we will charge you the full amount for the whole damage.


To 30€ pojištění na "hranicích" k něčemu je, kdyby se tam stalo něco s autem z jihu? Ještě musím mrknout, co mi kryje Worldwideinsure. V nejhorším případě je varianta půjčit auto zvlášť na severu a na jihu, ale to se mi moc nechce.

0 Citovat

My sme prileteli do Larnaky a na tyzden sme boli v hlavnom meste prvu a poslednu noc + zvysok cely cas na Severnom Cypre a pozicali si zo severu auto cez Pacific privezene zadarmo na hranice v hlavnom meste a tak vyriesili tento problem s autom z juhu na sever. Z Larnacky do Nikozie busom. Ale neviem, ci to riesi Tvoj pripad. 

0 Citovat

Ridder napsal(a):

...

Going to the Turkish occupied area is not permitted. ...

...

 Ještě musím mrknout, co mi kryje Worldwideinsure. 

Toto (čo kryje poistka worldwideinsure) sme riešili pri požičaní auta v Izraeli a prejazde do Palestíny (západný breh). Worldwideinsure kryje excess iba v prípade, že auto bolo používané v súlade s podmienkami požičovne. Teda ak požičovňa zakazuje prejazd do iného štátu a vy do toho iného štátu aj tak idete, poistka od worldwideinsure vám tam neplatí - lebo používate auto v rozpore s podmienkami požičovne.

0 Citovat

Přesně tak. Jediná možnost je 2 zápůjčky 

0 Citovat

Já měl půjčené auto z Paphosu od Car4You (převlečený Sixt) a neřekli nic o tom že bych tam nemohl, jen že se na to nevztahuje to pojištění a že pokud tam pojedu, že ani nemá cenu volat na jejich support linku, že tam pro mě holt nemůžou poslat nic, ani odtahovku, ani nějakou pomoc. Od toho je to pojištění 3.strany co platíš na hranicích 30€/7dní. 


nám se to v konečném důsledku nevyplatilo, hranici jsme přešli pěšky a na turecké častí si stopli Dolmuš a jeli dál...
0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes http://hespac.com/rentalhr.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.  

0 Citovat

Ahoj,

máte někdo osobní zkušenost s půjčovnou Kyprexxo nebo Irent? Tyto dvě společnosti mě zaujaly, ale rád bych znal hodnocení od někoho, kdo byl jejich zákazníkem. Díky za reakce.

0
15 reakcí