Mám v USA přes Rentalcars zamluveny vůz, dnes jsem našel výhodnější nabídku a uvažuju nad ní. Rentalcars má ve smlouvě bezplatné odstoupení od smlouvy, pokud je to dříve, než 48 hodin - máte s tím někdo zkušenosti? Mám na mysli, když bych se rozhodnul rezervaci zrušit, do kdy vrátí na účet strhnuté peníze a případně, zda si půjčovna (v mém případě Alamo) může něco strhnout navíc za zrušení. Díky za info, s půjčováním aut nemám zkušenosti. .

Rentalcars

Založil ve fóru Půjčení auta

Tak hlavně v 7 tam nikdo nemusí být a budeš platit mastné fee za vrácení mimo otevírací dobu. To si ošéfuj...

edit: Pokud máš jejich plné pojištění, nemusel by to být problém, klíče jim jen někam hodit...

0 Citovat

Vrácení není problém. Je otevřeno od 7,00. Mě jen zaráží, že mi ta pojistka končí v 6,00 přitom Rentalcars ví, že auto vracím až v 7,00. To může být při převzetí problém, jelikož v 7,00 již nebude platná. A v půjčovně rádi objevují při vrácení nějaké ty škrábance. Ales

0 Citovat

Zdravím všechny cestovatele. 19.6. jsem si vytvořil rezervaci na zapůjčení auta a také ji zaplatil. Když jsem přiletěl 28.6. na Sardinii, v půjčovně byl požadován další poplatek ve výši 510 EUR ( půjčení na 10 dní) s odůvodněním, že nemám kreditní kartu, ale pouze debetní. To jsem odmítnul akceptovat a telefonicky se spojil s Rentalcars. Tam jsem jim sdělil, že si auto nepřeberu a půjčil si auto u jiné společnosti bez těchto požadavků. Po návratu do ČR jsem ale zjistil, že rezervace dosud nebyla zrušena. Po tel. urgenci mi přišlo potvrzení o zrušení rezervace a informace o výši stornopoplatku 3600,- Kč. Domnívám se, že pokud je možné, že se na místě cena zhruba zdvojnásobí, mělo by to být při vytváření rezervace zřetelně klientovi komunikováno. Nikoliv pouze zpětný odkaz na Všeobecné podmínky. Proto, že jsem ve stejné chvíli u stejné přepážky nebyl sám, kdo řešil tento problém, domnívám se, že se jedná o model zcela záměrný - obrat lidi o peníze. Spoléhají na to, že rodina přiletí po nočním přesunu s dětmi a potřebuje se přesunout do místa ubytování - a tak asi někdo kývne na tyto nehorázné podmínky.

0 Citovat

Pri vyhľadaní auta na Sardínii cez Rentalcars mám v podmienkach prenájmu výrazne uvedené toto:


Hlavní řidič musí vlastnit a předložit Kreditní Kartu na své jméno při vyzvednutí vozu. Kreditní Karta musí obsahovat dostatek prostředků k pokrytí spoluúčasti / depozitu (který bude blokován na Kreditní Kartě po dobu pronájmu). Kreditní Karta bude také potřeba k zaplacení lokálních poplatků, extra doplňků a čehokoliv dalšího zakoupeného u autopůjčovny. Hotovost a debetní karty nejsou akceptovány.

V případě, že se nedostavíte ve smluvený datum a čas, neposkytnete všechny nezbytné dokumenty nebo nebudete mít k dispozici kreditní kartu s dostatečným disponibilním zůstatkem, může vám být ze strany autopůjčovny pronájem vozu zamítnut. V případě, že dojde k takové situaci:

pokud nám při jednání u přepážky zavoláte, bude vám vrácena uhrazená částka snížená o cenu za 3 dny pronájmu.


Ak teda tých 3600 Kč je cena 3 dní prenájmu, nevidím tam žiadne pochybenie zo strany Rentalcars.

0 Citovat

Nikdy Rentalcars nebrat!!!! máme osobní velice špatnou zkušenost. Za původně půjčení auta  

cca za 15000 si již strhli téměř 40000. Zprostředkovali pujčení přes polečnost Dollar. Rentalcars si po vrácení strhla dalších přes 20 000 za různé poplatky /dětská sedačka, vracení na jiném místě, místní daně/, měsíc po vrácení strhli 1449 a další měsíc 760kč. Po několika výzvách odmítají dodat doklad důvodu stržení dalších plateb a tvrdí, že to není jejich věc, ať si to řešíme se společností Dollar. Jenže peníze jdou však vždy na účet společnosti Rentalcar!!!!

0 Citovat

p.brezina napsal(a):

Když jsem přiletěl 28.6. na Sardinii, v půjčovně byl požadován další poplatek ve výši 510 EUR ( půjčení na 10 dní) s odůvodněním, že nemám kreditní kartu, ale pouze debetní....

Proto, že jsem ve stejné chvíli u stejné přepážky nebyl sám, kdo řešil tento problém, domnívám se, že se jedná o model zcela záměrný - obrat lidi o peníze. 

Dokonce o vás psali i článek... o finančně negramotných Češích, kteří ani 30 let po revoluci neumí rozlišovat kreditní a debetní karty.

"Tento problém řešíme u 80 procent lidí, kteří přiletí z Česka," řekla Aktuálně.cz pracovnice autopůjčovny na letišti v sicilském Trapani.

https://zpravy.aktualne.cz/ekono...tni-v-ne/r~957627ae8deb11e9b6a9ac1f6b220ee8/

0 Citovat

Pokud odmítají doložit za co peníze strhávají, tak kontaktovat banku a žádat o reklamaci.

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes http://hespac.com/rentalcars.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.  

0 Citovat

chikakachinji70 napsal(a):

Máme také velmi špatnou zkusenost. Rezervovali jsme si ve Valencii auto....

V tomto prípade ale je zlá skúsenosť nie s Rentalcars, ale s Eurocars Valencia.

chikakachinji70 napsal(a): Mám u Rentalcars uzavřené Komplexní pojištění auta, ale z Eurocars mi napsali, že se na tato poškození pojistka údajně nevztahuje

Poistenie spoluúčasti u Rentalcars (resp. u akejkoľvek tretej strany) funguje na princípe, že požičovňa Vám strhne z karty spoluúčasť, vy si to uplatníte z poistenia tretej strany a Rentalcars (alebo 3. strana všeobecne) vám strhnutú sumu refunduje. 

Čiže požičovňu naozaj nezaujíma Vaša poistka u rentalcars.


0 Citovat

Sa mi vždy páči ako niekto nevie rozlíšiť sprostredkovateľa, externú poistku a pod., ale už by to pomaly dával na rokovanie bezpečnostnej rady OSN

0 Citovat

woe :-))) Když děti mají děti...

0 Citovat

jako nebudte(nebudme) tak ostri. nejsme vsichni Einsteinove. samozrejme rozdil debit/credit, zprostredovatel a externi pojistka jsou neznalosti zasadni, ale setkavam se s nimi velmi casto i u chytrejsich jedincu nez jsem sam, coz je vlastne kdokoliv. Svym navstevam vzdy zaslu velmi podrobny itinerar i s velmi podrobnym navodem jak pujcit v NI/ROI auto, bold pismem napisu kreditni, do zavorky pridam nerovna se debetni. A vysledek? Nic moc, vetsinou si  musi koupit komplex. pojisteni na prepazce aby jim auto pujcili na debetni kartu.

0 Citovat

Ahoj, mám dotaz, který souvisí s Rentalcars. Má, prosím, někdo zkušenost, pokud ve správě rezervace změním třeba čas převzetí o půl hodiny, jestli se to nějak dotkne ceny a případně, jestli dopředu vidím, že třeba změna času mě bude stát o tolik navíc a budu se moct rozhodnout, jestli chci nebo nakonec nechci provést změnu? A ještě jeden dotaz, půjčuju si poprvé přes Rentalcars a pobočka Avisu v Catanii nemá zrovna dobrý hodnocení (chtěj poplatky navíc, atd atd). Mám nějaké zastání v případě, že po mě budou na místě chtít další peníze, ikdyž mám rezervaci už celou zaplacenou?  Díky moc za odpověďi.

0 Citovat

Twe, to je jak dopis pro Sally... Chápeš, že se půjčuje v nějakém cyklu, a že půl hodiny může znamenat teoreticky další den platby, tedy od kdy do kdy...  A od koho to zastání v půjčovně v Catanii čekáš? Komisaře Cattaniho?  Proč si půjčuješ od subjektu,  který nemá dobré hodnocení?  Na netu je dost recenzí a zkušeností, těmi bych se doporučoval řídit, případně jezdit místním busem.

0 Citovat

Nevím hlavně proč řešíš změnu času převzetí o půl hodiny, nikdy se mi nestalo, že by někdo v půjčovně řešil, že jsem přišel pro auto o půl hodiny dřív nebo později, pokud to bylo v otvírací době. Jinak půjčovné se účtuje po dnech, takže pokud ta půl hodina načíná další zpočatý den, tak to bývá účtováno jako další den půjčení. 

V Avisu v Catanii jsem měl půjčený auto (mluvím o tom ve městě, ne na letišti) a za mě naprosto v pohodě. Určitě ti nabídnou plný pojištění a nějakou tu možnost předplatit si benzín, pokud nebudeš chtít tankovat před vrácením, ale není problém to odmítnout. Každopádně vzhledem k dotazu pro jistotu ještě poznamenávám, určitě po tobě budou chtít kreditní kartu (v Avis karta musí být kreditní) na jméno řidiče na které budou blokovat depozit, plus něco na benzín, pokud bys vrátil auto nenatankované.

Jinak na Sicílii ale silně doporučuji pojistit spoluúčast, případně mít pojistku bez spoluúčasti, jelikož provoz tam je hodně "hektický" a parkování ve městech dost natěsno a v případě nehody se tě ani komisař Cattani nezastane.

0 Citovat

Cali > Chápu, že to je v nějakym cyklu, chápu i že se třeba dostanu do dalšího dne. Moje otázka byla, jestli když něco měním, tak dostanu třeba upozornění o kolik se cena změní. Ad2. Nevím od koho, třeba od Rentalcars, nemám s tím zkušenost, Na rentalcars píšou, co je a co není v ceně a stejně se najde spousta recenzí, jakej to byl rip-off a tak dále, že se dohadoval a stejně se nedohodl. Četl jsem spoustu článků o tom, jak někdo je a někdo neni spokojenej tam a tam, hrozně se to liší a vyplývá z toho, že stejně záleží dost na lidech. Takže jasně, můžu proto udělat maximum a pak nastane třeba problém, takže tím směrem směřovala moje otázka. Pokud nevíš odpověď, tak mi nemusíš odpovídat.

eremi > Nejde o půl hodiny, byl to prostě příklad, zda uvidím změnu před potvrzením. Jinak díky za konstruktivní odpověď. Kreditku mám a budu si dělat pojistku u třetí strany. Díky.

0 Citovat

to qapca7, pokud zadáš změnu u rezervace Rentalcar, zobrazí se ti rozdíl - pokud jej Rentalcar požaduje.

Může se ti stát, že ti částku dokonce sníží - protože se ceny neustále mění.

Na vše tě předem před potvrzením změny upozorní.

Jinak pojistku třetí strany doporučuji  u Icarhireinsurance.

0 Citovat

Díky moc za vyčerpávající odpověď. Ano, přesně tam si ji hodlám udělat.

0 Citovat

Ahoj.

Máte někdo zkušenost, jestli je možno dodat druhého řidiče během pronájmu?

=

První řidič odletí a druhý, by doplatil pro zbytek smlouvy doplatek druhého řidiče.

0 Citovat

Takovou zkušenost asi moc lidí nemá, ale dovedl bych si představit doplnění druhého řidiče k původnímu, že by to některá z půjčoven akceptovala po příjezdu obou na pobočku. Nejlepší bude zeptat se předem dané půjčovny. Z té nejasné formulace ve 2. větě to ale vypadá spíš na výměnu 1. řidiče, což pochybuju, že by šlo.

0 Citovat

Ne, jedná se o to, že bude smlouva na cca 20 dnů, po 18 dnech odletí hlavní řidič.

Druhý, který bude rovněž v destinaci, by se doplnil na ty zbývající 2 dny, aby se nemusel platit poplatek na celou dobu pronájmu.

Ceny za druhého řidiče se pohybuji cca 8,- eur na den. To mi připadá zbytečné platit, když bude těch 18 dnů řídit jenom jeden.

0 Citovat

V Agadiru bylo auto nedávno půjčeno na mě, já zůstával v zemi, kamarád (nebyl hlášený jako druhý řidič) s autem dojel na letiště a bez problémů vrátil... což ale neberte jako návod. Kdyby se mu cestou něco stalo, asi by to dopadlo jinak.

0 Citovat

To je samozřejmě další varianta, u té ale hrozí v případě pojistné události, kompletní náhrada škody pro porušení smlouvy.

0 Citovat

Jednou v Calgary při půjčení u nadnárodní půjčovny jsem byl hlavní řidič a příplatek za druhého řidiče jsme si hned v úvodu dali jen na některé dny, kdy jsme měli v plánu dlouhé přejezdy na Aljašku. 2. řidič byl přítomný. Takto šance bez rizika porušení smlouvy je, ale ověřil bych si to předem.

0 Citovat

Ahoj, zarezervoval jsem si auto u rentalcars, ale nešlo mi zaplatit. V bance mi řekli, že platby u rentalcars kartou přes email nepodporují. Tak bych tu rezervaci chtěl zrušit, ale vůbec nemůžu najít na stránkách jak. A když se tam snažím dovolat, tak mi ve středu v 10 dopoledne říkají, že už mají zavřeno...

0