Mám v USA přes Rentalcars zamluveny vůz, dnes jsem našel výhodnější nabídku a uvažuju nad ní. Rentalcars má ve smlouvě bezplatné odstoupení od smlouvy, pokud je to dříve, než 48 hodin - máte s tím někdo zkušenosti? Mám na mysli, když bych se rozhodnul rezervaci zrušit, do kdy vrátí na účet strhnuté peníze a případně, zda si půjčovna (v mém případě Alamo) může něco strhnout navíc za zrušení. Díky za info, s půjčováním aut nemám zkušenosti. .

Rentalcars

Založil ve fóru Půjčení auta

Na rezervace u Rentalcars se mi nechytá kreditka od ČSOB, jede mi kreditka od Monety, nebo debetka u Erste. Pokud platba neprošla tak není ani objednávka v systému.

0 Citovat

Rentalcars má do okamžiku zaplacení "cenovou nabídku", která není závazná a ani se nedá nijak zrušit. 

Já si pro letošek všiml, že přestali účtovat v korunách a začali v eurech. Z karet mi ani asi na 12 pokusů neprošla crypto.com, neprošla mi revolut. ČSOB premium prošla asi na druhý pokus. Moneta eur karta prošla pokaždé napoprvé.

Tím neprošla myslím, že jsem i potvrdil 3DS, ale platba se nestrhla. 

0 Citovat

Mne prosla mkarta svet z mbanky.

0 Citovat

Rentalcars je silene nespolehlivy posledni dobou. Mne nesla ani jedna z asi 5 karet.. cely jim to nejak blbne mam pocit. 

0 Citovat

Spíš je otázka, proč jim je banky blokují.

0 Citovat

MCWE od ČSOB mi taky na Rentalcars nefunguje. Je to poprvé, co se mi s touhle kartou někde nepodařilo zaplatit... Nakonec jsem kvůli tomu musel zabookovat jiné auto, i když o něco dražší, přes Holidayautos.

0 Citovat

@divan: tam musi byt neco spatne u Tebe. Mne ta karta normalne funguje i na blokace i na prime platby (letos vyzkouseno 2x)

0 Citovat

@Jakub S: nevím co by u mě mělo být špatně. Je to jediný případ, všechny ostatní platby kdykoliv kamkoliv normálně procházejí. A když čtu příspěvky od Audit, tmx a dalších, tak jsou na tom stejně jako já, příp. i s dalšími kreditkami než MCWE. Spíš je něco špatně u Rentalcars.

@ostatní: Nezkoušel jste někdo z těch, kterým to kartu nebere, řešit to s ČSOB nebo svou jinou bankou nebo s Rentalcars? Díky.

1 Citovat

Řešil jsem s ČSOB, proč mi ignorovali kreditku v ubytování na depozit. Výsledek - obchodníkův terminál nerespektuje směrnici PSD2. 

0 Citovat

@divan: Já právě taky nevím, ale tahle karta je jediná, která mi vždycky fungovala naprosto všude, tak mě to překvapilo. Ještě mě napadá, že já objednávám zásadně přes appku, nikoliv přes prohlížeč. Samozřejmě nejsem ajťák a třeba střílím úplně slepýma, ale teoreticky by to mohlo mít vliv ... 

0 Citovat

@Jakub S: zkusil jsem přes appku - taky bez úspěchu.

EDIT: volal jsem na podporu karet ČSOB (což je psychicky náročný proces ...), kde mi potvrdili, že problém je na straně obchodníka a karta je OK. Což jsem tak nějak předpokládal.

0 Citovat

@divam ja to resila s Rentalcars, volala mi nejaka Slovenka z Anglie, ze od te doby, co meli ty velke zmeny, tak se to zakaznikum deje, ze o to vi. Naknec jsem to udelala tak, ze jsem si ulozila nabidku a zaplatila to pres aplikaci, tam mi to proslo. Pres web ne, jinak v aplikaci mi to hazelo vyssi ceny jak na webu, proto jsem ulozila nabidku s cenou z webu.

0 Citovat

@Mandre: mě nejde zaplatit ani v appce, ani na webu, ani z uložené nabídky, ani když začnu znovu od začátku.

0 Citovat

Jen tak pro info, nemá karta expiraci v měsíci výpůjčky nebo dřív? To mi taky nefungovalo. Jakmile přišla nová, vše bylo ok. 

Jinak co se cen týče, doporučuji zkusit vyhledat z více zařízení, případně normální a anonymní okno, cena se liší klidně o 10 %. Případně nejlepší ceny jsem asi měl na zařízení, kde jsem k nim šel přes skyscanner. 

0 Citovat

Je to pravda, PC, mobil, appka, anonymni okna, vsude jina cena +- kolem 5-10%.

0 Citovat

@tmx: expirací to určitě nebude. Taky obvykle dostávám nejlepší ceny přes Skyscanner, ale tentokrát by to bylo (pokud bych to dokázal zaplatit...) kupodivu nejlevnější přes Ryanair nebo přes Booking.com.

Napsal jsem dotaz na Rentalcars, ale nic kromě rad typu zkuste jinou kartu, o problému víme a řešíme ho, ... si od toho neslibuju . Volal jsem i na podporu, ale nikam to nevedlo.

A jinak z různých platforem, aplikací atd. ceny kolísají o 5-10 %, taky to mám vyzkoušeno.

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Řešil jsem s ČSOB, proč mi ignorovali kreditku v ubytování na depozit. Výsledek - obchodníkův terminál nerespektuje směrnici PSD2. 

Řešil jsem to stejné, akorát v Dublinu na letišti jsem si půjčoval auto na kreditku, blokace 1 000 EUR byla 2x zamítnuta (dostatečný limit jsem měl). Bez kreditky mi auto půjčili na debetku za pěkný příplatek 300 EUR za full insurance. Reklamoval jsem to u banky, ta řekla, že chyba byla na straně obchodníka nebo jeho banky, přes kterou má vedený platební terminál. Nyní zkouším reklamovat u Sixtu (autopůjčovna), ale ty zase tvrdí, že jsem měl špatnou kreditku. Nejspíš si budu muset zařídit nějakou další kreditku.

0 Citovat

Podpora v ČSOB mi upřesnila, že platba kartou neprošla proto, že platební brána Rentalcars není v souladu se směrnicí PSD2. Tedy že platba není dostatečně zabezpečená a proto je bankou zamítnuta.

Asi si vyřídím další kreditku. Jak tady čtu zkušenosti ostatních, nebylo by to vůbec od věci.

0 Citovat

Divan - přesně. Po odchodu z EU je UK mimo Evropskou jurisdikci. Jejich PSD2 pro některé banky nefunguje. ČSOB patří mezi ně. Někdy ale prochází - platby totiž odcházejí na různé účty. Například mi po dvojím zamítnutí prošla na účtu v Dublinu - Irsko. I tak mám pro jistotu další kreditku u Monety.

 

0 Citovat

@Audit: zítra vyplním žádost o kreditku. Ale i když mi ji schválí, bude vystavení trvat 2-3 týdny. Za tu dobu může stát auto které mám vybrané i 2x tolik... A navíc platba taky nemusí projít...

Soudruzi v rentalcars by se měli zamyslet nad platební bránou. Utíkají jim kšefty a nase*ou nejednoho potenciálního zákazníka.

0 Citovat

Pro zajímavost odpověď od Rentalcars.com na můj mail, že kreditní kartou MCWE nelze zaplatit.:

Děkujeme, že jste kontaktovali Rentalcars.com. Jmenuji se Natálie a ráda vám dnes pomohu s vašimi dotazy. 

Zobrazila jsem si vaši rezervaci a u té bohužel byla platba neúspěšná.

K platbě za rezervaci na našich webových stránkách můžete použít jakoukoli kartu, ať už kreditní nebo debetní. Takže to nebyl ten problém který jste měl. V poslední době jsme měli technické problémy s platebním systémem, kdy některé platby neproběhly. Myslím, že to je důvod, proč platba nemohla být potvrzena. Doporučuji Vám vyzkoušet platbu provést znovu nebo zkusit jinou kartu.
Pokud to stále nebude procházet a potřebujete pomoc, bude nejlepší, když nám zavoláte a společně se na to podíváme.

Nebo také můžete zkusit vytvořit zcela novou rezervaci od začátku, ale s tím, že ji vytvoříte prostřednictvím webu www.booking.com. Je to stejná společnost jako rentalcars.com, ale platby obvykle provádíme přes ni. Zkuste přejít na stránku www.booking.com, v horní části vyberte možnost rental cars a zkuste provést novou rezervaci.

Pokud máte jakékoli další dotazy nebo obavy, neváhejte nás kontaktovat a my vám rádi pomůžeme.
 
Jsme vám k dispozici každý všední den od pondělí do pátku mezi 9:00 a 16:45 na telefonním čísle +420 239 018 246 (česky mluvící linka) a e-mailu Reservations1-cz@rentalcars.com. Máme také nepřetržitou službu na naší mezinárodní lince +44 161 602 5400 - anglicky mluvící operátoři.

Radí mi všechno to, co jsem už bezvýsledně zkoušel udělat před tím, než jsem jim napsal dotaz/stížnost: jak novou rezervaci, tak rezervaci přes jiného zprostředkovatele, tak pokus o volání na obě info linky... S výjimkou platby debetní kartou, to jsem nezkoušel. Ale toho bych se bál vzhledem k možným problémům s depozitem v půjčovně při vyzvednutí auta.

0 Citovat

Ale to muzes zaplatit debetkou, nesouvisí to s depozitem u půjčovny. Taky to dělám, zaplatím za auto m karou svet VISA debit a v půjčovně k blokaci depozitu pak dám CSOB KK MCWE.

0 Citovat

Presne tak. Vzdy som u Rentalcars platil auto debetkou.  Kreditku som pouzil az v pozicovni na blokovanie depozitu.

0 Citovat

Já byl zvyklý vždycky platit auta kreditkou. Člověk se pořád učí. Debetní Visa od ČSOB to vzalo na první pokus...

0 Citovat

@Mandre: dneska mi taky volala nějaká Slovenka z UK, omlouvala se, že o problémech s platbami se ví už aspoň rok, ale že to Rentalcars neřeší. Prý nemá smysl volat ani na infolinku (v praxi jsem ověřil že nemá), ale nejlepší je poslat mail v případě problémů, že se ozvou.

1