Ahoj, chci se zeptat, zda jse někdo bookovali auto přes stránky RyanAiru. Zkoušel jsem tam naklikat auto na Sardinii na 10 dní a to nejlevnější vychází cca o 2500 Kč levněji než přes rentalcars. Jde teda o půjčovnu GoldCar - tu jsem tuším na rentalcars neviděl. Pokud bych porovnal stejnou půjčovnu Locauto vs Locauto nebo Sicily By Car, tak ten rozdíl už není tak patrný. Nějaké zkušenosti s rezervací přes RyanAir případně konkrétně s půjčovnou goldcar?Ještě jeden dotaz obecně k půjčení auta a pojištění nulové/snížené spoluúčasti. Po rezervaci ať už přes ryan nebo rentalcars lze se spojit přímo s půjčovnou a doptat se kolik stojí toto pojištění přímo u nich? Když nad tím přemýšlím, přijde mi vhodnější toto brát přímo u nich a nemusím se potom s nikým hádat, kdyby k něčemu došlo nebo tahat peníze z 3. strany. Je mi jasné, že přímo u půjčovny je to dražší, otázka je o kolik, jestli to za to pohodlí stojí nebo ne. Jako druhou možnost bych bral vzít si to pojištění u zprostředkovatele (rentalcars, ryan), čímž si zase ale nesnížím depozit. Až jako poslední možnost bych bral pojištění u nějaké 3. strany .

Půjčení auta přes RyanAir - zkušenosti

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

24 reakcí

Ahoj,

chci se zeptat, zda jse někdo bookovali auto přes stránky RyanAiru. Zkoušel jsem tam naklikat auto na Sardinii na 10 dní a to nejlevnější vychází cca o 2500 Kč levněji než přes rentalcars. Jde teda o půjčovnu GoldCar - tu jsem tuším na rentalcars neviděl. Pokud bych porovnal stejnou půjčovnu Locauto vs Locauto nebo Sicily By Car, tak ten rozdíl už není tak patrný.

Nějaké zkušenosti s rezervací přes RyanAir případně konkrétně s půjčovnou goldcar?

Ještě jeden dotaz obecně k půjčení auta a pojištění nulové/snížené spoluúčasti. Po rezervaci ať už přes ryan nebo rentalcars lze se spojit přímo s půjčovnou a doptat se kolik stojí toto pojištění přímo u nich? Když nad tím přemýšlím, přijde mi vhodnější toto brát přímo u nich a nemusím se potom s nikým hádat, kdyby k něčemu došlo nebo tahat peníze z 3. strany.

Je mi jasné, že přímo u půjčovny je to dražší, otázka je o kolik, jestli to za to pohodlí stojí nebo ne. Jako druhou možnost bych bral vzít si to pojištění u zprostředkovatele (rentalcars, ryan), čímž si zase ale nesnížím depozit. Až jako poslední možnost bych bral pojištění u nějaké 3. strany

0

Od goldcar som auto nemal, ale co si pamatam z minulosti, tak slo o jednu z tych horsich firiem (rozne skryte poplatky a kadejake ochcavky ako z teba vytiahnut dalsie a dalsie peniaze, pri vracani auta kadejake spekulacie atd...). Ale vravim toto mam len z netu info a par rokov dozadu

Co sa tyka poistky priamo od firmy, tak staci ist priamo na ich stranku a pozriet to tam, kolko si beru za pripoistenia... ake su tam rozdiely si musis fakt len zistit porovnanim. Ale ako priklad male auto na 5 dni v portugalsku cez rentals + to ich dopoistenie vsetkeho cca 145 eur. To "iste" auto priamo od firmy s ich dopoistenim (akurát sa mi zda ze tam mali este vynimku kolies, podvozku a skla) cca 200eur (udajne bez nutnosti depozitu)

Cize velmi zalezi aj na kolko dni beries auto, lebo samozrejme viac dni = vacsi rozdiel. Je to na tebe

0 Citovat

Přes Ryanair jsme si v minulosti auto půjčovali, vše bez problémů. Např.v Trapani byli v půjčovně ochotni čekat ještě hodinu po zavření, pokud měl Ryanair pozdní přílet a auto bylo rezervováno právě přes něj, takže jsme to brali, neb jsme jinou levnější možnost ani nenašli.

0 Citovat

Já měl přes Ryanair auto před měsícem ve Španělsku (CENTAURO). Full pojištění přes web Ryanairu vyšlo na 5 dní na 41€ (zajišťuje AXA) , na místě pak Centauro nabízel za 100€. Jiné zkušenosti nemám, žádný problém jsem neřešil. Vlastně jo. Neměli pro mě mnou rezervovaný malý auto, tak nabízeli upgrade na větší a silnější vůz za 30€. Odmítl jsem, tak mě to větší dali grátis (fungl nový Peugeot 308 SW).

0 Citovat

ahoj, ryanair mi nabizi pujceni auta v portugalsku na unor z mnoha ruznych pujcoven od cca 50kc na den po 100kc na den.. je to error nebo se jen zblaznili v Irsku? Nasel jsem hodne pujcoven, od kterych davam ruce pryc (goldcar, cantauro, turisprime, firefly, rent a star atd.) ale zahlid jsem i VW UP na tyden za 1000kc od SIXTu...

0 Citovat

Bežná cena mimo sezóny, budú sa ťa snažiť zodrať na poplatkoch za palivo, poistenia, airport fee, location fee, out of hours fee, poplatkoch za prípadné pokuty alebo mýtne a keď ani to nebude stačiť, tak si už nájdu nejaký ten nenápadný škrabanček ;) A hlavne treba mať kreditku, ak máš debetku tak si v prdeli a donútia ťa k všetkým poisteniam, inak ti auto nedajú.

Treba si zajednať kvalitné poistenie od tretej strany, byť otrlý, paranoidný, všetko odmietnuť, predtým ako hocičo zaplatíš alebo podpíšeš si 4 krát overiť, čo vlastne robíš a všetko si podrobne nafotiť. Jednoducho pristupovať k nim ako k podvodníkom. Pretože za 2 eurá na deň to skutočne nemôže rentabilné a tých minimálne 30 eur na deň sa budú snažiť zo všetkých síl z teba dostať..

0 Citovat

mezi tema no name pujcovnama ale je i SIXT, tam se mi uplne nechce verit, ze by k tomu pristupovali tak, jak pises..

0 Citovat

Půjčení přes Ryan jednou v Malajsii - v naprosté pohodě. Podruhé na Slovensku v Košicích a také v pořádku. Většinou vychází nejvýhodněji a navíc zpravidla umožňují vyzvednutí a vrácení auta v nestandartní časy.

Výhodnost pojištění nevím, nepřiplácel jsem si ho.

0 Citovat

Zde jsou slova meho kamarada Vlada ze Slovenska s pujcenim auta na Malte a hraje v tom roli i Goldcar. Cituji jeho slova, jelikoz neni na CL:

"Osobná skúsenosť s požičaním auta na Malte.

Nie je to síce prvé auto z požičovne, skôr tak štyridsiate a možno aj oveľa viac...

Prvý raz /2012/ s klasickou spoločnosťou /Avis, Hertz/ všetko v poriadku, nejaký upsell ale v rámci slušnosti, dokonca ani predĺženie prenájmu o jeden deň priamo na pulte nestálo výrazne viac.

Druhý krát, /2015/ som bookoval cez brookera. Bol z toho spomínaný Goldcar. Asi je najlacnejšia na letisku lebo bola na kiosku celkom fronta. Po obligátnych papierovačkách som dostal ponuku na "free mind" poistenie za cca 200€ na týždeň. Samotné požičanie stálo nejakých 80€ na týždeň. Pretože dlhodobo používam svoje nezávislé poistenie som úžasnú ponuku odmietol. Potom nastalo intenzívne presviedčanie a argumentácie. Bol som neoblomný, tak si vypýtali depozit. Tým zlomili všetkých zákazníkov v rade predo mnou. Depozit bol cca 2000€. Neberú všetky kreditky, takže ak nemáte dostatočný kredit ste v pasci. Ja som mal, tak si pekne stiahli z karty uvedené peniaze. Potom nasledovala cesta na parkovisko. Dostal som Peugeota 1007, ktorý mal tak seknuté koleso, že v plechovom disku bolo 5 cm véčko a na pneumatike sa robila bublina lebo bola poškodená bočnica. Nechcel som riskovať defekt niekde na Goze tak som ho odmietol. Nasledovala cesta späť na terminál a znova papierovačky. Takže prvých pár hodín bolo tour de parkovisko a letisko na ostrom slnku. Aspoň sme sa opálili. Potom sme dostali Fabiu, takže aspoň to bolo lepšie, že sme zmestili bagáž do kufra. S autom neboli problémy žiadne. Vrátenie tiež prebehlo v pohode. Dokonca aj spomenutý depozit sa vrátil cca za týždeň po návrate z Malty. Na kiosku strašili zákazníkov s mesiacom.

Problémy začali cca 3 mesiace po vrátení. Jedného dňa som mal kreditku chargovanú cca 80€ platbou. Keď som zistil, že ma chargoval Goldcar, tak som ich kontaktoval telefonicky aj mailom viackrát a bez odozvy. Tak som na to šiel cez banku. Po dvoch mesiacoch po reklamácií cez banku a kartovú spoločnosť sme dostali odozvu, že to bolo za pokutu, za parkovanie. V tomto momente som nad tým mávol rukou aj keď som si nebol vedomý, že by som niekde nesprávne parkoval. Kašlal som na to. Našťastie som si ďalší deň opäť pozrel mail a policajný protokol od Goldcaru a ajhľa! Pokutu dostal Peugeot a nie škodovka. Keďže Goldcar nereagoval, znova som začal kolotoč reklamácie cez banku. To už som napísal aj mail brookerovi, cez ktorého som rezervoval auto. Po ďalších dvoch mesiacoch sme dostali nový policajný protokol, tentokrát, že som nesvietil v tuneli. ŠPZ už sedela, čo však nesedelo bol dátum spáchania priestupku - cca 3 mesiace po návrate z Malty. Čerešničkou na torte bolo, že Goldcar opäť chargoval moju kreditku ďalšími 70€. To už som bolo veľa asi aj na kartovú spoločnosť, takže po ďalších 2 mesiacoch /na konci roka/ mi boli obe sumy vrátené. Neviem, či Goldcarom alebo bankou. Každopádne Goldcar asi chce byť verný svojmu menu a je to dosť podivná zlatokopka.

Takže pokiaľ chcete šetriť svoje nervy, čas a kreditku, tak Goldcar radšej nie."

0 Citovat

Varování ohledně Goldcaru a jejich nekalých praktikách už tu bylo nespočet. Příště prosím do správného vlákna https://www.cestujlevne.com/disk...35-goldcar

0 Citovat

Ahoj, mam dotaz ohledne pujceni auta pres Ryanair v Maroku. Nasel jsem tam nabidku za super cenu, chci se zeptat, mate nekdo zkusenost? Neni v tom nejaky hacek typu skryty podminky? Pres Ryanair by nas to vyslo cca na 70€ 5 dni, jinak to vsechno zacinalo 80 a vic.

Druha a klasicka evergreen otazka: Jak na to, kdyz nemam kreditku? Pisou, ze rezervace je mozna pres debetku, na miste ale musi byt kreditka. Maji vubec sanci to na letisti poznat, kdyz mam dost penez na karte, ok limit, je na ni logo mastercard a je embosovana?

Pokud to fakt nejde, mate nekdo tip, jak ziskat do dvou tydnu kreditku? :D Podotykam ze jsem student, cimz jich pro me asi spousta pada...

Diky moc!

0 Citovat

mmm napsal(a):

Druha a klasicka evergreen otazka: Jak na to, kdyz nemam kreditku? Pisou, ze rezervace je mozna pres debetku, na miste ale musi byt kreditka. Maji vubec sanci to na letisti poznat, kdyz mam dost penez na karte, ok limit, je na ni logo mastercard a je embosovana?

Ono hlavně na té kartě je napsaný jestli je debetní nebo kreditní.

0 Citovat

@mmm - zodpověz si sám na otázku, jaký má Ryanair zájem, abys měl nejlevnější půjčení auta?:-) I kdybych byl totální lolek, asi by mě vyléčilo toto https://ie.trustpilot.com/review...yanair.com

I pokud na kartě nic uvedeno není, záleží, jestli to místí Ahmed bude chtít poznat, pokud ano, pozná to i offline.

0 Citovat

Ryanair Car-Hire je len obrandovaný RentalCars t.j. PriceLine group t.j. spoločnosť stojaca za Booking.com, Kayak, Agoda, Momondo, CheapFligts, PriceLine, OpenTable... inak povedané spoločnosť, ktorá pohltila asi tak 70% trhu s letenkami, ubytovaním a autami. Vpodstate nech objednáš hocikde hocičo, s najväčšou pravdepodobnosťou to aj tak ide cez nich.

Ľudia tam píšu skúsenosti s jednotlivými požičovňami, s ktorými Ryanair ani RentalCars nemá vpodstate nič spoločné. Ak to u Ryanu vychádza lacnejšie, bral by som. Aj tak sa vás pokúsia odrbať všetkými možnými spôsobmi na pobočke :))

0 Citovat

Opravil by som ťa - Ryanair Car-Hire je CarTrawler (t. j. holidayautos, carscanner, argus...); momentálne asi dvojka na trhu za rentalcars.

Ale pri Ryanair Car-Hire som si všimol jednu zvláštnosť - neviem, či je to pri všetkých destináciách, ale v niektorých destináciách okrem "bežných" výsledkov (t.j. tých, ktoré ti vyhodí aj rovnaké hľadanie napr. na holidayautos) sú vo výsledkoch aj nejaké neznáme miestne požičovne (samozrejme lacnejšie), ktoré v iných výsledkoch cez CarTrawler nie sú.

Čiže pozrel by som si najprv dodávateľa - pokiaľ je to relatívne normálna spoločnosť a vychádza cez Ryan lacnejšie ako napr. cez holidayautos, zobral by som ju bez obavy; aj tak na pobočke Hertz(Budget, Avis...) určite nikto riešiť nebude, či ste si to objednávali cez rentalcars, cartrawler alebo kohokoľvek.

Ale ak je to nejaký neznámy dodávateľ, ktorý inde vo výsledkoch nie je, asi by som sa najprv poobzeral po nejakých recenziách a skúsenostiach s týmto dodávateľom.

0 Citovat

Díky moc za odpovědi!

Je pravda, že je na kartě typ napsaný, i když jsem si toho nikdy nevšiml. Ve stříbrném proužku se blýská Debit. :( Je vůbec šance, že to vůbec někde půjde půjčit i bez té kreditky? Předpokládám, že do deseti dnů by mi ji těžko někde vydali...

Jinak po zhlédnutí recenzí Ryanair fakt asi nee... Půjčuju auto poprvé a za ty starosti mi ušetřených 10€ nestojí, stejně by to z nás nějak ještě sedřeli.

0 Citovat

Do deseti dnu bez problemu. Teda zalezi na tom, co mas za banku. Bezne se karty vydavaji do tydne.

Vcera sem si pujcoval ns Malte auto, zamluvene pres Ryan ;-) Uz pres Ryana sem si zaplatil pojisteni, na poboce mi ho nabizeli jeste jednoz, tak se nenechat ukecat ;-)

0 Citovat

Napíš jednotlivým požičovniam napr. na Facebook a opýtaj sa či berú aj debetky. Niektoré s tým nemajú problém, najmä ak si doplatíš u nich full insurance. Väčšinou to ale platí pre menšie, lokálne požičovne - takže si treba potom pozrieť aj recenzie, či to je úplne strašné, alebo len priemerne zlé :))

0 Citovat

Mám čerstvou odpověď k tomu jejich Price promise programu, kdy slibují, že bude půjčení zdarma, pokud to najdete napřímo levněji. 

Dear xxx,


Thank you for contacting us today about your Price Promise claim.


I would like to confirm that your claim has been successful and you will receive your 26.48(EUR) refund once you use your car hire booking. Please note you will be required to contact us once your booking has ended in order for the refund to be processed. 



Thank you for booking through Ryanair Car Hire and we look forward to assisting you in the future.


Kindest Regards,

Ryanair Car Hire Support Team


Upřímně jsem to vůbec nečekal. Jedná se o RecordGo, kde je to levný i tak. Levnější než Ryan to bylo i včera. Dnes jsem se nedíval. Nejsou levnější ve všech třídách. Zkusil jsem samozřejmě tu nejdražší možnou.




0 Citovat

Ahoj, booknul jsem auto přes Ryanair u Budget Irsko. Spoluúčast přes Ryan air je 1300 euro. Když jsem na stejný auto koukal přes rentalcars vyšlo mě s plným pojištěním na 2800, přes Ryanair s full pojištěním na 1800, což je celkem rozdíl.


Spoluúčast je na obou 1300 euro, ale v rezervaci u Ryanair nevidím to, kolik budu platit když ho zbořím. U Rentalcars rovnou píšou, že "Výše spoluúčasti u vašeho pronájmu je CZK38779,44 . Pokud vám Budget bude účtovat poplatek za opravy, vaše výdaje vám vrátíme."

https://central.szn.cz/s/zELi9mkpAHXgar7

tady je info k pojistný smlouvě z Ryanairu ve spolupráci s axou. Může mi to prosím někdo dovysvětlit?

0 Citovat

To co jsi poslal nemá s půjčením auta jako takovým co dělat. To je jen popis a zákonné informace + pojistné podmínky pojištění spoluúčasti od AXA Assistance (resp. upsané u Inter Partner). Nic víc. Tedy ty můžeš mít u zápůjčky přes Ryan větší, menší nebo stejnou spoluúčast jako Rentalcars. Ale to by jsi měl mít ve smlouvě od Ryanair.

Jen slovy klasika, aby Vás ta koruna ušetřená na marce nepřišla draho...
0 Citovat

jedinej důvod, proč sem to musel vzít přes RA je to, že mi 2 dny rentalcars nebere kreditku. RA ano. Proto o šetření nešetření nejde. U všech variant jsem bral komplexní pojištění, které tam u toho bylo. Nikde sem neviděl spoluúčast 0, kdyby ano, tak jí vemu.  Pro jistotu sem vzal ještě extra  pojištění od axa právě na toto, že mi případně při poškození vrátí zálohu.

0 Citovat

Ac jsem jak znamo  velky priznivec Ryanu ,tak jsem jeste auto pres ne nepujcoval ,ale hlavne pro vysoke  depozity ,ovsem jejich ceny  pronajmu jsou mi  podezrele

Jinak nemyslim , ze by bylo jezdeni  po Irsku az tak nebezpecne , samozrejme si musis zvyknout na  opacnoou stranu , ale to by nemel byt az takovy problem

Diky EU hodne buduji  slusne silnice a provoz  neni zase az tak velky ,krome prujezdy mest a mestecek  ,kde nejsou jeste obchvaty  tam je to katastrofa  , je si treba i zvyknout , ze mistni jezdi po  uzkych silnicich pomerne rychle a doporucuju vyhnout se jizde  s patku na sobotu v noci i z soboty na nedeli , kdy je nejvic nehod pod vlivem alkoholu  i kdyz uz snizili limit z 0.8 na 0.5

Ale jinak je jezdeni v Irsku mnohem prijemnejsi ,nez treba v CR ,slusnost a tolerance  je  na irskych silnicich na mnohem vyssi urovni nez v CR ,rovnez  v nekterych oblastech je minimalni provoz ,napriklad  v nedeli po ranu potkavam ze sveho bydliste  cestou na letiste  na prvnich  20 km tak 1-2 auta ,..maly provoz je taky v pondeli  ,naopak v patek  byva provoz  silenejsi

Takze moc bych si se spolucasti  hlavu nelamal ,samozrejme to plne pojisteni je  dobre , beru ho vlastne na dovolenych  vsude  i kdyz jsem ridic profesional
0 Citovat

Ridder napsal(a):

Mám čerstvou odpověď k tomu jejich Price promise programu, kdy slibují, že bude půjčení zdarma, pokud to najdete napřímo levněji. 

Dear xxx,


Thank you for contacting us today about your Price Promise claim.


I would like to confirm that your claim has been successful and you will receive your 26.48(EUR) refund once you use your car hire booking. Please note you will be required to contact us once your booking has ended in order for the refund to be processed. 



Thank you for booking through Ryanair Car Hire and we look forward to assisting you in the future.


Kindest Regards,

Ryanair Car Hire Support Team


Upřímně jsem to vůbec nečekal. Jedná se o RecordGo, kde je to levný i tak. Levnější než Ryan to bylo i včera. Dnes jsem se nedíval. Nejsou levnější ve všech třídách. Zkusil jsem samozřejmě tu nejdražší možnou.





Ano taky se mi zadařilo, ja jsem dostal zpět 175 EUR, jinak samotný pronájem zcela v pořádku

0 Citovat

Mozna vporadku ano ,ale nehorazne depozity  ,vyssi nez jinde ,vyhledavam zasadne pujcovny z nulovou spoluucasti a  nulovym depozitem  .ano je to drazsi ale je klid  a prakticky se o zadne skrabance nestaram

0
24 reakcí