Máte někdo zkušenosti s cestováním po Maltě autobusy?  .

Malta - autobus

Založil ve fóru Autobusová doprava

8 reakcí

Máte někdo zkušenosti s cestováním po Maltě autobusy?

0

Řekl bych, že z pohledu cena/výkon rozhodně nejlepší způsob přesunů po ostrově. Jinak nevím jaký zkušenosti myslíš.

0 Citovat

Zejména jednorázová jízdenka. Někde jsem četl, že na ni lze přestupovat v rámci dvou hodin. Je to pravda?

0 Citovat

Tady máš všechno, co potřebuješ, přestupovat na ni můžeš.

http://www.globestudios.co.uk/maltabybus/

0 Citovat

Díky

0 Citovat

Byli jsme na Maltě v květnu a cestování busem můžu doporučit. Podle našich zkušeností je dobré bydlet na konečné autobusů (my bydleli v Buġibbě), protože tam jezdí busy na čas. Jinde třeba vynechávají zastávky, takže pak se nedá moc řídit jízdními řády... V létě bych tam ale nejel, autobusy jsou totálně přeplněné a v tom případě vám ani nezastaví.

Jinak koupili jsme celotýdenní jízdenku za 21 € (platí i na Gozu).

0 Citovat

Já byla v září a ty busy mi přišly jak z hororu. Přeplněný, někde na zastávkách už ani nenabírali lidi. Ten systém mají divně udělanej - pokud se chce člověk dostat z jednoho města do druhýho, tak není žádnej expres (X busy za to opravdu nepovažuju) a staví to strašně často na každý zastávce... Rekord asi byl když jsem jela z ferry terminal na Gozu do hotelu, který byl cca 5 kilometrů vzdálený asi 30 minut (nikde nebyla zácpa, jenom ten autobus objížděl půlku ostrova) Několikrát se mi stalo, že jsem zvonila a bus nezastavil...

0 Citovat

Tak Malta má "istá kulturná špecifika", které k ní patří a busy jsou pořád rozhodně nejlepší způsob dopravy po ostrovech. Určitě sis všimla, že tam jsi prakticky stále v obci a rovné dálnice tam taky nejsou, takže ani autem tam ty přesuny nijak výrazně neurychlíš. A na jednu stranu si stěžuješ, že pořád zastavovali a na druhou, že Ti nezastavili několikrát, když jsi zvonila, tak vystoupit o pár metrů dál asi nebyl takovej problém, ne? :)

0 Citovat

Za me autobusy super, pokud tedy neni zacpa. Jedno specifikum kde sem nikde jinde nevidel. Autobus prijede na zastavku s jinym cislem nez odjizdi.-) Tzn. na zastavku prijede napr. jako cislo 25, zastavi, zmeni cislo na 7 a odjede.-) Rikam proto, ze se mi stalo, ze jsem cekal na zastavce a ujeli mi 2 autobusy nez jsem na to prisel.-)))

0
8 reakcí