Ahoj, s přítelem letíme do Portugalska, města Faro - termín 21.8. - 4.9. 2018. Rádi bychom si tam půjčili auto na celý pobyt, ale nemáme s tím žádné zkušenosti. Kreditní kartu si do té doby zařídíme.  Přítel bude mít řidičák teprve 1 rok, chceme tedy plné pojištění. Můžete nám prosím poradit nejlevnější nabídku auta i s tím pojištěním. (auto může být i bez klima) Nerozumím totiž, jestli  se pojistit u třetí strany, nebo přímo u pojišťovny..? Předem díky za odpověď :)  .

Půjčení auta - Portugalsko - Faro

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Ahoj, s přítelem letíme do Portugalska, města Faro - termín 21.8. - 4.9. 2018. Rádi bychom si tam půjčili auto na celý pobyt, ale nemáme s tím žádné zkušenosti. Kreditní kartu si do té doby zařídíme.  Přítel bude mít řidičák teprve 1 rok, chceme tedy plné pojištění. Můžete nám prosím poradit nejlevnější nabídku auta i s tím pojištěním. (auto může být i bez klima) Nerozumím totiž, jestli  se pojistit u třetí strany, nebo přímo u pojišťovny..? Předem díky za odpověď :) 

0

Zkuste Centauro.

My s nimi máme jen dobré zkušenosti. Mají dobré ceny s full insurance a o nic se nestaráte, ani vám nebloknou peníze na kartě.

Vezmou si jen ekvivalent 1 nádrže, cca 60-80 EUR, podle typu vozidla. Když pak vrátíte auto s plnou nádrží, peníze vám zase vrátí.

Výhoda je taky v tom, že mají jen nová auta. Snad jsme neviděli auto starší 2 let, spíš jsou to kusy s jen několika tisíci na tachometru.

Zrovna před týdnem jsme se vrátili z Portugalska a zase spokojenost.

Každopádně bych auto nezamlouval hodně dopředu. Zbytečně si připlatíte.

Na začátku července bych si sednul k PC a prohlídnul si ceny na různé termíny a podle toho zjistíte jak se asi bude cena vyvíjet a kdy je nejlepší auto zamluvit.

Ještě je dobré vědět kolik je přítelovi. Minimální věk pro půjčení auta je u nich 21 let a minimálně 1 rok musí mít řidičák.

Navíc pokud je mu mezi 21-24, připlatíte si dalších 70 EUR.

0 Citovat

Podívejte se ještě na tipy zde: https://www.cestujlevne.com/disk...tni-kartou

0 Citovat

Nějaký další tip kromě Centauro a klasických půjčoven, které jsou všude?


U centauro mi trošku komplikuje život, že auto lze vrátit pouze v době otevření pobočky (07 - 23), což se příliš neshoduje s mým ranním odletem v 06:35. Jedině vrátit o den dřív a poslední noc trávit někde poblíž letiště. Navíc kancelář ani nemají na letišti. Odvezou nás po vrácení na letiště/do centra?

0 Citovat

Vsechny pujcovny v takovychto pripadech odvezou na letiste a z nej dojedes busem. Zrovna jsem takto na letisti v Malaze, ackoliv z nej neletim, ale pokracuju do Portugalska bez auta.

0 Citovat

Ako pise Libor. Z Centaura nas (po asi 10 minutach cakania) zobrali na letisko, z letiska sme nasledne sli "primestskym" busom na vlakovku do Fara (ale bolo tam viacero zastávok). Cele to zabralo myslim nejaku hodku z bodu A (Centauro) do bodu B (vlakovka Faro), pricom je to blizko, ale prestupovanie atd zabere nejaky cas  

0 Citovat

V tento termín jsme měli před rokem od Drive in holiday přes Ryanair SUV Opel Captur za  2000,-Kč.

Půjčeno na vlastní spoluúčast (jištěno přes icarhireinsurance), deposit  900,- eur.

Vše v pohodě, půjčovna je dostupná jejich transfer busem cca 10 minut jízdy od letiště, na letišti čeká jejich pracovník a informuje, kde stojí bus.

S tím věkem a řidičákem asi budete mít příplatek.

Jinak Cetauro jsme měli před rokem (2017) v Portu a za 40,- eur jsme měli v červnu SUV Nissan Qashqai.

Taky bez problému.

0 Citovat

toncek napsal(a):

Nějaký další tip kromě Centauro a klasických půjčoven, které jsou všude?


U centauro mi trošku komplikuje život, že auto lze vrátit pouze v době otevření pobočky (07 - 23), což se příliš neshoduje s mým ranním odletem v 06:35. Jedině vrátit o den dřív a poslední noc trávit někde poblíž letiště. Navíc kancelář ani nemají na letišti. Odvezou nás po vrácení na letiště/do centra?


Toto jsem řešil v Portu -vráceno den předem a přepravy jsem řešil Uberem.

0 Citovat

@Audit:


Jo to je jedna z možností. Původně jsem chtěl bydlet v Albuferii. Vrácení den předem by znamenalo přesun na poslední noc do Fara nebo bydlet celých 5 dní ve Faru - asi je to jedno. Jen na první pohled mi přišla nabídka airBnB širší a levnější v Albuferii a okolí. 


Každopádně Tentalcars nabídl i některé půjčovny, které by měly umožnit vrátit auto mimo office hours. Mimo jiné je tam Alamo, Budget a Enterprise.  Jen cenově to vychází o cca 1500 Kč dráž (pojištění spoluúčasti u RentalCars).
0 Citovat

Jakou vyhodu ma pojisteni spoluucasti u Rentalcars, ktere je drazsi nez ta znama externi (asi podobne jako primo od pujcovny) a pritom ma stejne nevyhody jako ta externi (tj. depozit a pripadne slozitejsi reseni skod nez pri pojisteni primo od pujcovny)? Teda krome usetreni par minut pri zarizovani pojistky.

Bydlet celou dobu ve Faru znamena spoustu zbytecnych prejezdu navic.

0 Citovat

Nezjišťoval jsem cenu ani podmínky té známé externí, pokud je rozdíl v ceně výrazný tak samozřejmě to mění situaci. Výhoda je přesně těch pár minut - prostě bych to naklikal všechno při jednom. :-) Právě proto se mi celkem zamlouvá to Centauro, kde je nulový depozit i spoluúčast. 


Albuferia ti přijde jako lepší volba pro ubytování? Navrhoval ji mikir. Plán je projet tak nějak celé pobřeží, viz téma zde: https://www.cestujlevne.com/disk...evek-90714

0 Citovat

Kdyz je nulovy depozit a spoluucast, je to plne pojisteni primo od pujcovny, ktere lze nekdy sehnat jako variantu ke standardnimu pojisteni se spoluucasti na strankach Rentalcars. Je to drazsi, ale ma to sve vyhody 

Teprve tam pojedu, ale co vim, tak krome plazi u Faro je vetsina krasnych mist Algarve az zapadne od Albufeiry.

0 Citovat

Drive jsem bral auta pres economycar  a abych se vyhnul depozitu a  z dalsich duvodu , kdy jsem vedel ze budeme jezdit po horsich  silnich  ( ohrozeni skla , podvozku , pneumatik i  skrabancu na karaoserii ) .sjednaval jsem plne pojisteni u toho , kdo vlastne auto pujcoval , pozdeji jsem zacal pujcovat u mistnich  , protoze  u economy  jsem dopredy nevedel u koho to sjednali,  dokud jsem neobdrzel po zaplaceni male zalohy od nich voucher  a protoze nektere autopujcovny nechci , tak mi toto vadilo 

Nevim ted uz presne od koho jsme meli ve Faru pujceno ,ale vseobecne se da rict ze jsem drive doplacel asi 50 euro na tyden  k te pojistce  co jsem mel od economy  primo na miste , je to ale uz delsi cas  

A ano vetsina krasnych mist je az  od Albufeiry  smerem na Lagos ,u ni  je ale kousicek zpet  taky pekne misto  ,kam se da jit pesky pres mestskou plaz , proto jsem navrhoval ubytovani tam ,u Fara stoji spis za to ostruvek Ilha de Tavira 

Ono asi bude levnejsi pujcit auto na letisti ve Faru i kdyz by se tam clovek uz nechtel vracet   mezi letistem a Albuferii se da dostat  verejnou dopravou 

0 Citovat

Ve Faru jsme měli půjčené auto letos v lednu. Rezervoval jsem ho hned při rezervaci letenky u Budget, chtěl jsem "Fiat 500X or similar", dostal jsem Focuse s navigací, rok starý, s 20.000+ km na displeji. Vyzvednutí ve čtvrtek po páté odpoledne na letišti, vracel jsem v neděli ráno v půl sedmé také na letišti, kde si pracovník pojišťovny převzal a zkontroloval auto. Celková cena cca €120,- + €15,- jsem platil na BP za naftu (převzato s plnou nádrží, vracel jsem taky s plnou). V ceně zahrnuto plné pojištění bez spoluúčasti. Vše šlo přes kreditku. Za poplatek mi byla nabídnuta i aktivace krabičky pro elektronické mýtné na dálnicích, to jsem ale nevyužil, cestu na Cabo de Sao Vicente jsem vzal po okreskách. Upozorňuji, že jsem řidič 25 +, za nižší věk bude určitě příplatek. Auto je dobré vrátit čisté a vyházet z něj odpadky.

Příští měsíc letíme na sever a budu si také půjčovat auto. Zjistil jsem, že u Budget budu mít nějakou slevu ;o)

V Portugalsku doporučuji dodržovat rychlostní limity, radarů je tam požehnaně, často i na semaforech.

0 Citovat

Ve Faru jsme byli letos v lednu a půjčovali jsme si auto od drive4fun - místní menší společnost, komunikovali jsme přes mail vyzvednutí a vrácení auta bleskurychle. Mají i helplinku kdyby něco, kterou jsme využili a poradili na úrovni. Při vrácení na auto nekoukali, mrkli na benzín a čus. Projeli jsme celé jižní pobřeží a západní až do Setúbalu. Na víc již nebyl čas. Skvělých míst je tu požehnaně.  

0 Citovat

Zdravím. Ráda bych věděla,  zda máte někdo zkušenost s půjčením auta na jednom místě (např. v Portu na letišti) a vrácením na jiném místě (např. ve Faru na letišti). Děkuji :-)

0 Citovat

Da se to ,ale podle meho se to nevyplati ,  pujcil bych auto na letisti ve Faru na ubytovani zvolil  Albufeiru , projel si cele pobrezi  a pak z Fara letel letecky , pripadne bus, vlak  pres Lisabon do Porta 

0 Citovat

přesně takhle jsme to půjčovali v březnu - půjčení letiště Porto a vrácení letiště Faro. Bylo to super!! Chce to ale hledat půjčovnu, která si neúčtuje poplatky za vrácení na jiném místě. Nám vyšel nejlevněji Sixt, každopádně mrkni tady, píšu o tom v článku :)

https://www.nebudvorvan.cz/2019/...lskem.html

0 Citovat

Půjčení Faro a vrácení Lisabon - 07/2018. Součástí balíčku od zprostředkovatele, tj fee bylo nula. Nebo spíš za to nic autopůjčovna nechtěla. Půjčováno jako již několik let přes Zestcarrental (britové) - dříve economycarhire. Oproti billiger-mietwagen jsou podmínky v angličtině, velice často druhý řidič grátis a o dost lepší autopůjčovny (lépe hodnocené)- za stejnou nebo nižší cenu.

0 Citovat

Brát nebo nebrat krabičku z půjčovny na el. mýtné na dálnici? Budeme se pohybovat při pobřeží Algarve a na jihu, zda se vyplatí jezdit po dálnici, či postačí jezdit po okreskách (časově)....díky.

0 Citovat

stoji to par euro a nikdy nevies ci sa nepomylis a nahodou nenabehnes na plateny usek dialnice

0 Citovat

Stačí zadat do navigace mimo placené úseky.

Jih je velmi krátký cca 150 km a dá se jezdit mimo placené úseky.

Já jsem to nebral (konec srpna - začátek září) a bez problému

0 Citovat

Krabičku jsem bral a dálnice využíval i když jsem to původně neměl vůbec v plánu. Nakonec to hodnotím jako velice pozitivní. Výrazně to zkrátí přesuny mezi městy, ono totiž klasická okreska je plná aut a člověk jede pořád 50, ne-li pomaleji kvůli provozu, je to samý přechod, semafor. Po dálnici to utíká mnohem rychleji a aut je tam minimum.


Nakonec jsem tuším na poplatcích platil kolem 18 Euro asi za 4 dny, kdy jsme jezdili od Taviry až po Lagos. 

0 Citovat

na jihu už je těch placených úseků minimum...my jsme jeli Porto-Faro s tím, že jsme vraceli ve Faru a nejvíc těch placených úseků bylo při cestě na jih, dole v Algarve už nic moc... třeba něco pomůže :)

https://www.nebudvorvan.cz/2019/...lskem.html

https://www.nebudvorvan.cz/2019/...garve.html

0 Citovat

A cca kolik stoji ten pronajem, nevite?

0