Condor-zavazadla
Zdravím Vás a prosím o zkušenosti. :)
Máme koupený let přes společnost Condor do Vancouveru. Praha - Frankfurt (Czech Airlines), Frankfurt - Las Vegas (Condor), Las Vegas - Vancouver (Westjet). Koupili jsme za skvělou cenu necelých 14 tis. Premium class. Takže můžete mít zavazadla 32 a 10 kg. Můj dotaz zní, zda po nás budou ostatní dvě aerolinky požadovat doplatit za zavazadla, když s nimi poletíme v economy class? Mockrát děkuji.
Podmínky zavazadel platí vždy pro celou trasu, pokud je koupená jako jedna letenka. Takže po vás nikdo nic chtít nebude.
zdravím Kryštofe, koupil jsem si díky vám letenku do Los Cabos z Prahy s tarifem Economy Zero. Každopádně se nikde nemůžu dopátrat, jak si připlatím zavazadlo a jaká to je zóna. Nabízí mi to jen kabinové zavazadlo. Můžete mi poradit?
Tak stupidní možnosti jsem tedy neviděl.
Díky Jakub
Condor v tom má trochu chaos, ale i když jsem měl letenku koupenou v tarifu zero přes OTA, přidat odbavené zavazadlo mi šlo, jen jsem si s tím musel trochu pohrát, už přesně nevím, jestli pomohla aplikace, nebo to bylo přes pc, ale povedlo se, a stálo to i méně, než podle webu mělo.
Jinak batohy a jejich rozměry v Praze nekontrolují a ani v německu a tak jste vždy v pohodě :) Jen asi velké krosny mohou být problém :)
Zavazadla samozřejmě kontrolují a dokonce i kasírují - sama jsem to viděla. Rozhodně se na to nedá spolehnout.
Kouzlo Condora spočívá v tom, že do plážových destinací např. v Karibiku se dá sbalit do příručáku a letenka se dá sehnat z Prahy a okolí třeba už kolem 8k.
Condor systemy asi vyzaduji urcitou udrzbu.
Kdyz jsme zvazovali na zpatecni cestu k letence PRG-JNB prikoupit na zpatecni cestu zavazadlo, neslo to, protoze letenka byla zaplacena v CZK, na webu ta moznost neni a podpora na whatsappu to u lettenek koupenych v jine mene nez EUR neumi pridat.
Na druhou stranu, kdyz jsme zadali o vraceni letistnich poplatku za neproletenou letenku (kamarad Slovak nedostal vizum), vratili to za oba dva cestujici na te letence, i kdyz ten druhy normalne letel :)
Již se těším na cestu s Condorem se zavazadlem 40x30x10cm, to bude optimalizace. Naštěstí tam bude hic a tak zateplený, kožený tanga neberu.