Ahojte, cestujeme do Vietnamu a planujeme par vnutrostatnych preletov. Na lety ktore by sme potrebovali najlacnejsie vychadza VietJetAir. Vyzera to ze zoberieme ich. Mate s nimi niekto skusenost? Na internete citam rozne recenzie ale to asi rovnako ako na vacsinu aeroliniek tak ma zaujima ci ma niekto osobnu skusenost. Dakujem za tipy. .

VietJetAir

Založil ve fóru Letecké společnosti

V Hanoji zkušenost nemám, ale v Ho Či Minově městě čekání na víza po příletu trvalo 30-60min, nikdy ne více (využil jsem cca. 5x). Navíc, pokud budeš mít na příletu odbavený kufr, tak větší část této doby bys stejně strávila čekáním na něj, reálné zdržení ve srovnání s vízem z ambasády tedy bude menší.

Snad někdo potvrdí, že doba trvání v Hanoji je podobná...

0 Citovat

Taky mám zkušenosti jen z HCM, ale myslim, že se dá ledasco ušetřit tim, že si ten formulář vyplníte už doma a ne až na letišti...to se tam pak lidi přetahujou o dvě propisky a zbytečně se ztrácí čas...podle mě je i tak 5h v pohodě, spíš bych si kousal nehty ze zpoždění příletu, než z imigračního.

formulář pro vízum https://www.vietnam-evisa.org/template/document/formxnc.jpg btw. možná bych pohledal nějakou solidnější kvalitu:)

0 Citovat

díky za ten formulář..................to se bude hodit........

0 Citovat

Já jsem vždy na visa on arrival vyplňoval ten první formulář, ale naposledy v roce 2014. Podle odkazu níže se zdá, že formulář v roce 2015 změnili na ten druhý:

https://www.vietnamimmigration.org/arri ... ation-form

Nezapomeňte si vzít s sebou spolu s formulářem pasové fotky a dostatečnou hotovost v dolarech...

0 Citovat

pasové fotky...............ten normální formát..............a ty přiložit

do Indie jsme museli netradiční formát 5x5 a ještě si to naskenovat na formulář........pro natvrdlé důchodce dost tvrdý oříšek

0 Citovat

A ten "normální" je tedy který? Mi příjdou normální oba smiley
č. 1 http://severni-vietnam.cz/wp-content/up ... a-form.pdf
nebo
č. 2 https://www.vietnamonline.com/js/ckfind ... rrival.pdf

0 Citovat

no........4x6 má být na vietnamské vízum.......to je" normální " formát

0 Citovat

Asi nerozumím...4x6 je formát pasové fotky, to je jasné (passport size) - ptám se, který formulář je ten o.k. pro žádost o vízum

0 Citovat

Pro žádost o vízum na ambasádě ani jeden. Pro obdržení předschváleného víza po příletu do Hanoje, Danangu nebo Ho Či Minova města zřejmě ten č.1 (č.2 je zřejmě starší verze), spolu s "approval letter", pasovými fotografiemi a odpovídající hotovostí v dolarech

0 Citovat

Samozřejmě se bavíme o "visa on arrival", ne o ambasádě smiley

0 Citovat

je to ten č. 1............................jsem si pohledala na netu

0 Citovat

Ahoj. Kupovali jste už někdo VietJet přes OTA (tj se slevou?) Zajímá mě, jestli se pak dá přímo na stránkách dopravce dokoupit zavazadlo (v nějakem manage my booking) ZA STEJNOU CENU jako při rezervaci (viz třeba Ryan jak to ma pak dražší mimo dobu rezervace). Protože samo OTA ma zas pak to zavazadlo dražší než na strankách dopravce a pak je ta uspora tedy minimální. Jestli to má vůbec cenu.
Btw 3h15min stačí na přestup v KUL mezi Vietjet a Air Asia (nevím jestli Vietjet taky lítá na KLIA2)?
Koukal jsem se na statistiku posledních 14 dní a max zpoždění 30 minut..
Právě se rozhoduji mezi tímto a nebo o hodinu dřívějším letem s Air Asia do KUL a tím paádem by tam bylo 4h15min na přestup. Je to let SGN - KUL. dik

0 Citovat

Pro zajímavost (může se mi brzo hodit), která OTA vám prodá let VietJetAir se slevou?

0 Citovat

Ahojte, já bych se chtěla zeptat jestli jste někdo měli problém s odmítnutím karty na VietJet. Pořád mě to vyhazuje u platby, zkoušela jsem to snad 10x.

0 Citovat

Vyzkoušej VISA kartu. Celkově byly teď karty Mastercard ve Vietnamu problémové a narozdíl od VISA byl vždy poplatek.

0 Citovat

Tak mi nejde ani VISA. Pořád mi to tu kartu odmítá. 


0 Citovat

Ahoj, přináším jeden tip - když u VietJetAiru vyberete jako měnu VND, zbavíte se convenience fee za platbu kartou. Když je jako měna zvolené USD, je u vnitrostátních letů 5,5 USD a u mezinárodních 5 USD (platí aspoň pro trasy, co jsem kupoval). Placeno kartou Revolut.

0 Citovat

Máte prosím někdo zkušenosti s taháním peněz z Thai Vietjet za zrušený domestic let? Měli jsme letět pozítří ráno, let zrušili a automaticky nás přehodili na večerní (dnes ohlášeno mailem). Vzhledem k tomu, že sedíme doma a nemohli bychom letět, ani kdybychom chtěli, jsem toho využil a čekám na odpověď na mail požadující refund. Už jen vzhledem k jejich skvělé pověsti čekám problémy. 😂

0 Citovat

Ahoj. Pozítří přelétám z BKK na KBV. Na jejich stránkách píší, že online checkin je možný, ale je třeba vytisknout boarding pass. Neletěl teď někdo s nimi z BKK a neví, zda je opravdu potřeba vytištěný. 

Díky za případné informace. 

0 Citovat

@cali letel vcera

0 Citovat

To letěl, ale do Vietnamu a ještě k tomu dělal checkin na letišti. Oni tam mají rozdíly jestli international nebo domestic, a aby to nebylo jednoduchá thajská odnož má na domestik vlastní pravidla :-)

0 Citovat

Na Krabi jsou blázni a BP chtějí vytištěný. Sice se všude dá projít na elektronický, ale u brány mě dusili, jak to že nemám papírový. To jsem letěl jen domestic. Nemyslím, že se něco za těch 5 let změnilo.

0 Citovat

Letím BKK-KBV. Z KBV letím AirAsii do KUL, takže to mě tak nebolí.

0