Zdravím, mám dotaz ohledně letecké společnosti eurowings. Sháním letenku na léto do Thajska a nejlépe mi vychází letenka právě od nich z Kolína nad Rýnem. Háček je ale v tom, že pokud jsem to správně pochopila tak v rámci letenky je pouze zavazadlo o váze 8kg. Pokud bych chtěla odbavit kufr o váze 23kg připlácí se dalších 60 euro. Z jejich stránek jsem ale přesně nepochopila, jestli je v ceně zavazadlo o váze 8kg a ještě jedna příruční taška, nebo pouze to 8kg zavazadlo. Předem díky za pomoc  .

Eurowings

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Toto nemyslím, to se musí vyfiltrovat a ignorovat. Teď jsme byli na Mallorce a tam přestup 1:30, zpátky 0:40. Podobné kombinace jsou i u Malagy. Kdybysme chtěli letět přímo (o den později), musíme vstávat ve 2:30 ráno na přímý let v 6:00 (a stálo by to víc). Do Malagy toho 21.9. to je taky odlet v 6:00. To je něco, čím nechci začínat dovolenou. 😄 Raději poletím v lidský čas s přestupem, když tím ušetřím skoro na jednu extra noc na místě. 

1 Citovat

Eurowings nasadil letní letový řád na 2024 (do konce 10/2024). Tedy alespoň na spojích, co si kontroluji: PRG-HER, DRS-PMI

0 Citovat

Má někdo zkušenost s Blindbooking u Eurowings? Nebooknul bych si sice letenku do destinace naslepo, ale pokud zadáte dostatečné množství podmínek, vypadá to, že se dá zaměřit na přesné lety a koupit je s výraznou slevou. Příklad, chci letět Praha - Funchal, odkliknu tedy všechny ostatní destinace z nabízeného seznamu, nechám jen Funchal, zadám rozmezí 5. - 14. 4., minimální pobyt 6 nocí, max 7 nocí. V druhém otevřeném okně vidím, že tomuhle zadání odpovídají lety 6. 4. tam, 13. 4. zpět za cenu 279 €. Odkliknu na Blindbooking, tam je pod touto přešrtnutou cenou uvedena částka 235 € (sleva se násobí počtem osob, při dvou lidech je to tedy již 90 €). Není v tom nějaký háček, který mi zatím unikl?


eurowings.jpg

0 Citovat

Tak ono se to dá ještě levněji, podle toho, na kolik dní to bude. Jinak to podle mě dopadne tak, že kdo potřebuje nejlevnější tarif, tak si najde potřebný let nejprve normálně a pak si to přes BB vyfiltruje tak, aby mu vyšel zase ten stejný let, jenom levněji.

0 Citovat

@floodland - jj, přesně tak to dělám,  vyfiltruju to tak, že by to mělo být na vybrané lety. Jen jsem si nebyl jistý, jestli to po zakoupení třeba nevyhodi nějakou bláznivou kombinaci letů s přestupem apod.

 

0 Citovat

To by se tady snad stávat nemělo. Na druhou stranu, sháněl jsem teď letenku do Lutychu a nejlevnější vyšel let se dvěma přestupy v Turecku (Antalya a Kayseri). No nekup to za deset tisíc.

0 Citovat

Mně to píše, že

All Blind Booking flights are nonstop flights.

1 Citovat

Mimochodem, když toto kdysi měla Lufthansa (jako Surprise Booking), tak si za každou škrtnutou destinaci účtovala 5 EUR a minimálně tam na konci musely zůstat 3 destinace. 

0