Ahoj cestovatele, chtel bych se zeptat jestli mate zkusenosti s timto letistem. V lete sem letime a mame cca 1,5hod na prestup na vnitrostatni let. Rad uvitam jakykoliv tip nebo postup jak usetrit co nejvic casu aby jsme v klidu stihli nas prestup  .

Istanbul Sabiha Gokcen

Založil ve fóru Letiště

@beata, no tie ceny vo fastfoodoch sú smutné, neviem kedy ste tam boli naposledy, no treba rátať so 180-200 lídrami za "blbý" burger king, čo by u nás stál tretinu. pide tiež okolo 80-100

0 Citovat

Vlastimil B. napsal(a):

@Beáta - dá se tam na letišti koupit místní SIM karta za normální cenu, nebo má smysl koupit si ji až v centru Istanbulu? Ceny se údajně i v jednotlivých obchodech stejného operátora liší.

Cena je tam tak hodně přepálená, že já kupuji vždy až v centru. 

0 Citovat

V Turecku by měla taky fungovat e-sim. Na podzim chci vyzkoušet. Pojedu Kastamonu a okolí.

 

0 Citovat

Zrovna jsem to chtěl psát, nejjednodušší řešení pro mobily s eSIM je v Turecku Airalo nebo jiná podobná aplikace. Nejrychlejší, nejlevnější, bez papírování. (Platí pro Turecko, jinde to nejlevnější být nemusí.)

0 Citovat

Souhlas. Turecko je jedna z mála zemí, kde se eSIM vyplatí, protože snad nikde jinde se místní operátoři nerozhodli dojit turisty jako v Turecku.

0 Citovat

vacsi problem ako ceny jedal (predsa len je to letisko a zazraky sa cakat nedaju) je to, ze stale nie je otvorena druha draha a ta existujuca jednoducho nestiha. v piatok nam to od pushbacku o prichod na ranvej trvalo hodinu.

0 Citovat

Díky, eSIM a Airalo mě také napadly, ale koukám, že ani jeden z mých dva roky starých telefonů nepodporuje eSIM... nechápu. Holt budu muset v centru hledat nějaký krám, kde na prodloužený víkend něco za rozumné peníze koupím...

0 Citovat

vsak kup MTX Connect napriklad a budes mat travel sim aj do buducna

0 Citovat

@tonic - díky za nápad. do zítřka se to sice nestihne, ale do budoucna zajímavá alternativa k zahraničním simkám pro návštěvy "na skok";)

0 Citovat

Dan _S napsal(a):

Bankomaty Ziraat jsou bez poplatku za výběr. 

 

Mám vyzkoušeno, že poplatky neberou jeste bankomaty: Halk Bank, ING Bank (ty byly ale skoro všechny mimo provoz), Şekerbank a bankomaty Turecké pošty PTT. Vše na Revolut kartu.

1 Citovat

Nevíte zda ony automaty na jízdenky na metro berou karty? Budeme mít pár hodin volno a plánujeme někam popojet na jídlo, přičemž bychom to rádi celé zvládli bezhotovostně.

0 Citovat

Teoreticky by měly, ale často ty, co jsou na kartu nefungují. Ale rovnou před vychodem z letiště je právě bankomat Ziraat.

0 Citovat

A na některých stanicích jsou jen ty na hotovost. Nebo spíš ve většině.

0 Citovat

Byli jsme v unoru v Istanbulu, v metru na letisti automaty berou karty, vydavaji ale jen predplacenou jednorazovou karticku na 3 anebo 10 jizd v mhd. Lze cele bezhotovostne, do centra je to 50 minut metrem.

0 Citovat

My tedy automat na Istanbulcard na karty v metru na letišti hledali marně, u vchodu do metra byly také pouze na hotovost. Karty bral jediný vydávající nějaké dražší turistické karty...

1 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

[citace="Dan _S"]

Bankomaty Ziraat jsou bez poplatku za výběr. 

 

Mám vyzkoušeno, že poplatky neberou jeste bankomaty: Halk Bank, ING Bank (ty byly ale skoro všechny mimo provoz), Şekerbank a bankomaty Turecké pošty PTT. Vše na Revolut kartu.

[/citace]

AKBANK si za výběr účtuje 6 %, kdyby to někoho zajímalo.

1 Citovat

Mělo by to být v pohodě. Sabiha je oproti novému letišti v dobré. Problém bude na tom novém letišti v Evropské části, tak se mým známým povedlo prošvihnout let i se 4 hodinovým přestupem - prý neskutečné fronty.

0