Nežli otázkou, jak se co nejrychleji dostat k nejvyššímu statusu, se pojďme zabývat tím u koho jsou benefity nejlepší. Vyplatí se více HHonors nebo LeClub od Accoru? Nějaké další? Accor se mi líbí nejvíce tím, že pokrývá značnou většinu hotelových řetězců a tak člověk není nucen přespávat pouze v jednom. .

Hotelové řetězce - jaký věrnostní program?

Založil ve fóru Tipy na ubytování

16 reakcí

Nežli otázkou, jak se co nejrychleji dostat k nejvyššímu statusu, se pojďme zabývat tím u koho jsou benefity nejlepší.

Vyplatí se více HHonors nebo LeClub od Accoru? Nějaké další?

Accor se mi líbí nejvíce tím, že pokrývá značnou většinu hotelových řetězců a tak člověk není nucen přespávat pouze v jednom.

0

Ahoj,

sbiram Marriott Rewards a Carlson club body. U Marriottu je fajnovka vstup do Excutive lounge od nizkych statusu.
Carlson jsem jeste nevyuzil...

V cem jsou nejvetsi vyhody HHonors nebo LeClub od Accoru?

KK

0 Citovat

Osobně stejně jako u leteckých programů vidím výhodu jen v jídle, resp. loungi.

0 Citovat

Máme kartu od Accoru a minulý týden jsme dělali rezervaci na hotel v Goteborgu a v nabídce byla sleva pro "věrnostní zákazníky". U nás to dělalo slevu asi 500 Kč.

Le Club Accorhotels Travel Deal

Save additional 10%* at Sofitel, Pullman, Mgallery, and additional 5%* at Novotel, Suite Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles (*view the therms and conditions for this rate)

0 Citovat

Klasika. Čím vyšší status, tím větší výhody. Mohu hovořit za Marriott, kde jsem platinový. Výhody kromě vstupu do salónku, zdarma upgrade pokoje , snídaně zdarma,atd. ale pozor ne u všech hotelů. U hotelů v řetězci zahrnutých, ale nižšího levelu, nemají salónek, není snídaně zdarma.
Prostě jako všude, cílem je abyste nechodili nikam jinam než k nim.
Nicméně Marriott mám vcelku prostudován, s jeho benefity mohu poradit.

0 Citovat

A vyplatí se vůbec něco takového, pokud nejedete "za firemní" peníze? Přece v každým městě může vycházet líp cenově jiný hotel, nehledě na zvyšování ceny např. kvůli obsazenosti. Navíc snídaně zdarma? Však u hotelů jako je Hilton nebo Mariott je to často běžná věc, ne? A welness bývá pro hosty často zdarma také.

0 Citovat

Ja sbiram Mariott a IHG, mam jeste HHonors, Hyatt a cerstve Melia, nicmene do HH & Hyattu uz neplanuju jezdit..

Ja to delam tak, ze si vzdycky vybiram primarne hotel do kteryho chci jet, neresim moc co to je za groupu - jediny co me v podstate zajima je nasbirat body na noci zadarmo.. Zatim me zadny hotel nepresvedcil, ze by klubove "vyhody" byly nejake extra super smiley Nedavno me pani v Interkontiku v Rime rozesmala, kdyz u hotelu za 400e / noc mi s usmevem na tvari sdelila, ze jako clen mam narok na wifi zdarma smiley A nebyla k tomu v cene ani snidane smiley

Treba u Mariottu neni od veci nasetrit na Ritz Carlton NYC, kdyz clovek jezdi tak 1x mesicne na sluzebku, tak je to za chvili hotovy smiley

0 Citovat

Jak sbíráte body u hotelových rezervacích? Mě vždy říkali, že pokud neplatím já, nemůžou mi body za noc připsat smiley (stejné jak přes firmu, tak přes booking atd.)

Jinak je to spíše o tom, že člověk sbírá kdeco a až později se začne profilovat, pokud tedy vůbec začne.

0 Citovat

To sbírání bodů je bohužel ( nebo bohudík) hodně závislé na tom konkrétním hotelu. Ano, existuje u každého řetězce pravidlo, že na připsání bodů musíte být osobně vy v hotelu a vy sám si to i platíte. Tedy faktura ( hotelový účet) zní na vás.
Pokud tedy za Vás bude platit CK ( nebo i podnik) vy osobně se ani k účtu nedostanete ( ani byste správně neměl vědět, kolik CK nebo podnik v hotelu platí), není kam vepsat rewards číslo. Můžete zkusit na recepci jim říct, aby vám připsali body na vaše konto, ale upřímně pochybuji, resp. nesetkal jsem se s tím.
Druhá varianta je obrácená, vy tam nebydlíte, ale platíte, faktura jde na vás. Tady se zase neshoduje jmeno hosta s majitelem rewards karty, ale občas se stane, ze neproběhne dusledna kontrola a body vam pripisi, ale jak pisi na zacatku musí se to zkouset a uspech není dopředu nikdy zarucen.

0 Citovat

ahoj, prosim jakou mate osobni zkusenost se spoluprace M&M LH a Marriott Bonvoy? Ucty jsem si propojil, preferenci na sbirani mili nastavil, ale pri 2 nocich krome 500mil zadnych 40 points do statusu M&M neziskavam. Poradite co delam spatne?

0 Citovat

K jinemu programu - IHG - jen sdilim vybornou zkusenost, jak po Evrope, tak v USA - vsude dost hotelu, pridali dost znacek, hotely opravdu ve velkem mire zrekonstuovane nebo uplne nove, skoro v kazde lokalite velky vyber. Treba v USA opravdu temer vsude odpovida rust ceny i rustu kvality, vyplati se cist recenze. Bezne rezervuji nekolik hodin, ale treba i jen par minut pred check-in, az podle toho, kam v dany den dojedu. Skoro vsechny rezervace beru za body (cash vyjimecne) a predem kupuju jejich body v ruznych nabidkach, kdy davaji treba o 100% bodu navic (jinak se to nevyplati). Timhle postupem se clovek dostane na vyraznou slevu oproti aktualni cene v aplikaci. 

1 Citovat

dedik77 napsal(a):

ahoj, prosim jakou mate osobni zkusenost se spoluprace M&M LH a Marriott Bonvoy? Ucty jsem si propojil, preferenci na sbirani mili nastavil, ale pri 2 nocich krome 500mil zadnych 40 points do statusu M&M neziskavam. Poradite co delam spatne?

já jsem použil už 2x. Poprvé přišlo automaticky po cca 1 týdnu. Druhý hotel jsem musel nahánět, ale nakonec se to připsalo taky. Těch 40 points za 2 nocí je opravdu dobrý za předpokladu, že jedeš služebně. Takže bych se rovnou přes stránky Marriot obrátil přímo na hotel. Letos dával Best Western v DE, AT v promo 1500 mil do MM za pobyt - super. 

1 Citovat

Mě plošně připadá věrnost jednomu řetězci nesmysl ,který silně omezuje výběr ve finále akorát vytáhne z kapsy více peněz !

To se snad vyplatí nějakému obchodnímu cestujícímu ,který stráví na cestách 100 a více nocí.

Já strávím ročně na hotelích něco okolo cca 60 nocí a lepší cenu mi většinou nabídne Agoda.

Také mám registraci např. u Accoru ,Marriottu  či Hiltonu ,ale jen kvůli nižší ceně hned po rezervaci. 

Vyšší status jsem splnil jen jednou u Accoru (bronze) a výsledkem byl uvítací nápoj.. 

U toho Accoru to ještě trošku pochopím jelikož pod to spadá Ibis ,Novotel ,Mercure tj. širší výběr a tady opravdu zprostředkovatel nabídne maximálně stejnou cenu ,ale třeba Hilton či Marriott má ve městě pár hotelů někde vůbec a z vlastní zkušenosti tady většinou nabídne lepší cenu už zmiňovaná Agoda.

1 Citovat

No, hlavně s tou Agodou nechtějte nic řešit. Pak je to naprostá tragédie. Ale ceny má často o něco nižší nebo lepší podmínky, to ano 

0 Citovat

Jo s tím souhlas ,letošní zkušenost v Maďarsku - nakonec jsem to vzdal ,ale je to má jediná negativní zkušenost na cca 200 rezervací s Agodou tj. nemám důvod měnit.

0 Citovat

lma napsal(a):

Mě plošně připadá věrnost jednomu řetězci nesmysl ,který silně omezuje výběr ve finále akorát vytáhne z kapsy více peněz !

Jako někdo kdo dává každej rok u hiltonu přes 60 nocí a mám nejvyšší status (diamond) mi to ušetřilo už tolik peněz. Tolik early check-inů a late check-outů - nejlepší třeba v Madridu když jsem přistál v 5:30 ráno po letu z Mexika a Hampton mě ubytoval hned v 6:30 po příchodu na hotel. Společně s mojí partou s 3 pokojema. Normálně bych musel platit předchozí noc navíc. 
Pak výhody jako jsou hotelové salónky, kde je jídlo a pití zdarma skoro celý den. 
Samozřejmě to není výhodný pro každýho, ale určitě se necítím omezenej nebo že by mi to vytahalo peníze z kapsy.
A to nemluvím o upgradu.. třeba Conrad Bali standard room za 2500kč a dostal jsem na 3 noci zdarma upgrade do nejvyšší Conrad Private pool villa v hodnotě 7k na noc. Člověk v tom samozřejmě musí umět chodit a vědět ci od toho očekává. Znám kámoše kteří udělají flexible bookingy v Dubaji na čtyři hotely najednou a od rána zkouší jakej hotel nabídne nejvyšší upgrade zdarma a zbytek rezervací pak zruší :D

1 Citovat

Lukas888 napsal(a):

K jinemu programu - IHG - jen sdilim vybornou zkusenost, jak po Evrope, tak v USA...

Já jsem měl nevím kolik let IHG platinum, ještě loni mi běžel gold a po Evropě to bylo dost k ničemu. Ve střední a východní Evropě se dá počet hotelů spočítat na prstech, mnohé země nemají vůbec žádný a i v mnoha státech na Západě je mimo hlavní města výběr dost omezený a spousta hotelů má poznámku, že se členské výhody na hotel nevztahují. Upgrady a bonusy žádná sláva (o tom, že mi zrušili už potvrzený upgrade v den příjezdu ani nemluvě).  V reálu tak měly výhodu jen nějaké ty early/late checkiny a užil jsem si nějaké noci zdarma, resp. za body, ale mnohem častěji, než bych chtěl, byly pokoje za body nedostupné.

V USA, kde jsou Holiday Inny na každém rohu asi OK, ale pokud jezdíte primárně Evropu, tak za mě IHG nedává moc smyl.

2
16 reakcí