Realne ziskane benefity s Accor All Gold
Tyjo Davide, když koukám na tu recenzi Mercure na Samui, tak jsem celkem v šoku. Byl jsem tam dva roky zpět, když otvírali novou část a ta stará vypadala, že už ji otvírat nebudou. Ani ve snu by mě nenapadlo, že to otevřou a budeš tam muset takhle přebíhat. Já byl tehdy naprosto spokojenej, nové pokoje a služby na úrovni 5 hvězd, fantastický jídlo (jsem dost náročnej co se jídla týče), takže mě to mrzí, protože jsem se tam plánoval vrátit. V rámci bookingu sis mohl vybrat do jaký části půjdeš nebo nikoliv? Díky
V té nové části předpokládám budou pokoje vyšší kategorie. Tím, že jsem to nevěděl, mě to ani nenapadlo řešit.
Má prosím někdo ALL PLUS Voyageur a mohl by mi checknout cenu Pullman Maldives 26.1. - 1.2.? Díky
Angsana Velavaru, Maledivy (únor 2025)
Status: Platinum
Zkusím to v krátkosti, neboť rozepsat se chci později do chystané sekce reviews.
Ubytování vč. hydroplánu (500 USD) se hradí předem. Po příletu na Male na vás čeká personál resortu, který za vás udělá check-in, postará se o zavazadla a doprovodí vás k terminálu pro hydroplány, kde se čeká v obrovském salónku. Těch je tu několik, na každém patře cca 3.
Zhruba hodinový let včetně mezipřistání u jiného resortu probíhá dle mého gusta.
Po příletu proběhne malý ceremoniál s obdarováním pleteného náramku s želvičkami (Velavaru = želví ostrov) a welcome drink v podobě ibiškového čaje se skořicí, k tomu uzený tuňák a kokosové koule.
Status ignorován . Na dotaz o upgrade je prý plno, čemuž jsem i věřil a zbývají jen basic vily. Žádný salonek či jiné benefity se tu nekonají.
Ostrov je veliký, respektive tak malý, že ho obejdete asi za 15 minut. Pokud to vezmete napříč, počítáte kroky, nikoliv minuty.
I přesto tu cítíte na každém rohu neskutečné soukromí. Je to dáno i tím, že nadmořská část vil je tu oddělena od pevniny a musí se využívat lodní shuttle. Nicméně jsem neviděl nikoho, kdo by plul tam nebo sem.
Máme polopenzi a na místě doplácím 168 USD za dospělého za all-inclusive / den. Což možná bylo zbytečně hrrr, neboť alkohol nepijeme a teoreticky by vstup na oběd stál o dost méně, ale co už. Součástí all-inclusive je i denní doplnění minibaru, který tedy nijak neoslnil.
Celý resort působí takovým zvláštním zastaralým dojmem, ale na komfortu to nikde neubírá. Obsluha v restauracích by na můj vkus mohla být o poznání profesionálnější.
Jídlo podávané v bufetové restauraci bylo chutné, rozmanité, ale zase celé takové vágní. Prostě mi tu chybí ten punc 5* exkluzivity od Banyanu, který jsme čerpali v Garrye.
Co to všechno vystřelí do vesmíru je prostě lokalita . Pláž (strana k molu a nadmořským vilkám) je za mě ta nejlepší z celého ostrova. Písečná pláž je široká tak akorát, pozvolný vstup do moře vhodný pro děti a až o pozdní dál se hloubka zlomí, kde jsou vysazovány korály.
Denně resort pořádá v 11 hodin krátký šnorchl výlet na domácí reef, který 2x využíváme a vidíme želvy, žraloky, rejnoky a spoustu ryb.
I vzhledem k ceně bych příště vůbec neváhal a vrátil se na 4-5 nocí.
Swissotel Damian Jasná , Slovensko (květen 2025)
Full review: https://www.cestujlevne.com/rece...mian-jasna
Za Accor členství to bylo celkem bídné:
Check-in : bez rozpoznání statusu / poděkování za věrnost
Welcome gift : nuda (cookies, mléko, prosseco)
Welcome drink : zřejmě platí na celou nabídku, ale obsluha moc netušila a vytelefonovávala, jestli nám může dát domácí limonádu...
Upgrade : ten zafungoval o 3 kategorie nahoru do apartmá - max spokojenost (bohužel bez infa, že minibar je v ceně - to člověk zjišťuje během pobytu, ačkoliv na základě absence ceníku to tak nějak odhadne)
Early check-in / Late check-out : nevyužili jsme
Červen 2025 – Novotel Bucharest City Centre
Status : Gold
Po čtyřech letech, kdy jsem při cestách do Bukurešti dával přednost Garden Inn od Hiltonu jsem se vrátil do tohoto skvěle umístěného Novotelu.
Hotel otevřený v roce 2006 stojí na místě Národního divadla zničeného za 2. světové války a ponechal si jeho historickou fasádu. Fotka hotelu je stažená z webu.
Rezervace : Rezervoval jsem nejlevnější Superior bez snídaně (€120) a dostal upgrade na Executive. V nabídce jsou vedle Superior jen kategorie Executive a apartmán. Nejvyšší tři patra jsou Executive (10-12). Ty, co mají rádi výhledy potěší pokoje směrem na Parlament.
Welcome drink : S úsměvem předán při check-inu. Možno využít v lobby baru na pivo / víno.
Dárek na přivítání : Asi nejlepší, jaký jsem kdy dostal - poloviční lahev červeného, řemeslná čokoláda, malá kazeta rituals se sprchovým gelem a vůní na polštář. K tomu přidejte naplněný minibar zdarma.
Souhrn
Teď, když už nemám Hilton Gold se budu vracet sem. V Bukurešti jsem ještě nevyzkoušel Pullman, ten je ale vždycky výrazně dražší a navíc mimo centrum (u výstaviště). Nově Accor otevřel ve městě taky hotel z kolekce “Handwritten”, který by si rovněž zasloužil recenzi.
Červen 2025 – Raffles Europejski Warsaw
První fotka je z Wikipedie a zachycuje hotel před 1. světovou válkou.
Moje první setkání se značkou Raffles. Po hotelu jsem pokukoval už dříve, ale nejlevnější noc se zde pohybuje standardně přes 10 tis. Kč, což je bohužel nad můj budget. Před prázdninami se dala vychytat i cena kolem 7 tis. Kč, což v kombinaci s 5000 body získanými za loňskou Black Friday akci na ALL Signature a nasyslenými body za jiné pobyty, stáhlo cenu na pro mě akceptovatelnou úroveň. O hotelu se někdy hovoří jako o tom nejlepším v Polsku, takže očekávání byla vysoká.
Hotel Europejski byl otevřen 1. ledna 1857 podle návrhu významného polsko‑italského architekta Enrica (Henryka) Marconiho a rychle se stal jedním z nejluxusnějších hotelů. Během druhé světové války byl silně poškozen, přejmenován pod německou okupací a po válce využit jako vojenská škola, než se v roce 1962 znovu proměnil v hotel pod značkou Orbis. Po 12leté restituci se objekt vrátil původním majitelům v roce 2005 a po rozsáhlé rekonstrukci v letech 2013–2018 obnovil svou někdejší podobu a v květnu 2018 znovuotevřel jako pětihvězdičkový hotel pod prestižní značkou Raffles.
Rezervace : Hotel nabízí dvě kategorie pokojů – Deluxe a Raffles, které jsou téměř totožné, s tím že Raffles má navíc malou místnost „knihovnu“ a nespočet kategorií Apartmánů. Rezervoval jsem Raffles room, protože „když už tak už“ a tajně doufal v upgrade na Suite. Upgrade bohužel neproběhl.
Welcome drink : Předán na recepci, v Long baru jsem jej vyměnil za Singapore Sling.
Dárek na přivítání : Na pokoji čekala mísa ovoce, sušenka a petite fours. Žádný extra dárek se nekonal. Na památku jsem si odnesl domů koupelovou sůl v plechové krabičce s logem Raffles.
Souhrn
Bohužel jsem měl přehnaně vysoká očekávání. Pobytu nebylo co vytknout, ale v Raffles si z Gold-a nikdo na zadek nesedne. Řekl bych, že jediný bonus navíc díky statusu je drink v baru, protože nějaké přivítání nejspíše dostanete i jako nestatusový host.
Přesto návštěvu rozhodně doporučuji. Hotel je nádherný a pokoje úchvatné. Nelze nic vytknout ani servisu – potěší i drobnosti, jako když vám portýr nejen přivolá výtah, ale ještě před vaším vstupem rozpráší uvnitř interiérový parfém. Měl jsem pocit, že dostávám opravdu 5* servis od prostorných stylových pokojů, možnost výběru různých druhů polštářů (pillow menu) až po službu večerního stlaní.
Máte někdo koupené Signature a prošla platba z CZ bez problémů? Vždy jsem tomu nelogicky odolávat, ale v prosinci nakoupím roční s 30 % slevou https://all.accor.com/a/en/loyal...ature.html
Zisk 1 500 eur skrze bonusové body za 875 eur předplatného.
Kupoval som Signature v januari zo SK a bez problemov. Rataj ze body ti pripise az po par dnoch. Vstup do programu vobec nelutujem, pred mesiacom som sa vdaka nemu dosiahol Diamond. Od mojej poslednej recenzie vo vlakne mam navstivenych desiatky hotelov, len som total pracovne vytazeny, nestiham :(( snad sa k tomu niekedy dostanem. Popripade mozem tu hodit zoznam hotelov a ak niekto bude potrebovat info, tak hodim prioritne kratku recenziu k danemu hotelu.
Pripájam teda zoznam hotelov, kde som medzitým bol. Neviem, či sa niekedy dostanem k plnohodnotným recenziám ani nakoľko by po čase ešte boli relevantné. Ak potrebujete info o niektorom z hotelov, napíšte a skúsim tu niečo uverejniť:
Nemecko:
Pullman Dresden Newa
Pullman Munich
Pullman Berlin Schweizerhof
25hours Bikini Berlin
25hours Frankfurt The Goldman
25hours Cologne The Circle
Novotel Hildesheim
Mercure Frankfurt Airport
Mercure Bad Oeynhausen
Mercure Koblenz
ibis Munchen City Ost
ibis Bremen City
ibis Styles Bamberg
ibis Koln Messe
greet Hotel Darmstadt
Luxembursko:
Sofitel Luxembourg Le Grand Ducal
Taliansko:
MGallery Papadopoli Venezia
Emiráty:
Grand Plaza Movenpick Media City
S/O Uptown Dubai
Sofitel Al Hamra Beach Resort
Belgicko:
Le Louise Brussels MGallery
ibis Leuven Centrum
ibis Namur Centre
ibis Styles Hasselt City Centre
Francúzsko:
ibis Epernay Centre-Ville
ibis Bordeaux Centre Meriadeck
greet Bordeaux Airport
greet Marseille Aeroport
Maďarsko:
Tribe Budapest Stadium
Turecko:
MGallery Galata Hotel Istanbul - dvakrát
Chorvátsko:
Movenpick Zagreb
Slovensko:
Swissotal Damian Jasna - dvakrát
ibis Bratislava Centrum
Česko:
Mama Shelter Prague - minimálne 10x
A ešte plán na budúci rok, ktorý zatiaľ vyzerá takto:
Nemecko:
25hours Hamburg HafenCity
Česko:
Fairmont Golden Prague
Century Old Town Prague MGallery
Rakúsko:
The Hoxton Vienna
Malajzia:
Sofitel Kuala Lumpur alebo Pavilion Kuala Lumpur alebo Banyan Tree KL - ešte nie som rozhodnutý
Vietnam:
Premier Residences Phu Quoc
Movenpick Resort Waverly Phu Quoc
Legacy Yen Tu MGallery
Sofitel Legend Metropole Hanoi alebo Fairmont Hanoi - ešte uvidím
Azerbajdžán:
Fairmont Baku Flame Towers
Turecko:
Fairmont Quasar Istanbul
Jen chci upozornit na přístup zákaznické podpory při řešení problému, který se nám stal se členstvím Signature. V červenci strhli 2 platby a trvalo celé 2 měsíce aktivního urgování získat peníze zpět a další téměř 3 měsíce čekám na omluvu za jejich jednání, neochotu a nulovou komunikaci. Při převodu bodů minulý týden jsem požádal o kontakt na eskalaci stížnosti a údajně to stále řeší…
Listopad 2025 – Pullman Phuket Panwa Beach resort
Phuket nabízí štědrou nabídku Accor - od směšně levných Ibisů po high end nepočetné značky Banyan Tree či Angsana. Na Phuketu jsou rovněž tři resortové Pullmany a já vybral ten na poloostrově Panwa na jihovýchodní straně ostrova.
Tento resortový Pullman jsem si vybral díky soukromé pláži a okolí hotelu nabízejícím restaurace a obchody, ale bez hluku Patongu nebo jiných velkých letovisek. Kousek od hotelu se nachází Phuket aquarium a po cestě se dá za pět minut do 7-11 i na místní „promenádu“ s restauracemi, masážemi a kavárnami. Specifikem je, že pláž u hotelu ovlivňuje příliv a odliv, takže v závislosti na fázi měsíce můžete mít koupání v moři jen pár hodin. Během odlivu ale hotel pořádá „marine walks“ a ukazuje vám podmořský život na mořském dně (nevyzkoušeli jsme). Na webu uvádí vzdálenost od letiště 45 minut, ale v reálu to bylo Boltem vždy 80 minut.
Rezervace : Hotel nabízí 211 pokojů včetně 28 apartmánů (junior / deluxe) a 29 vil s vlastním bazénem. Rezervoval jsem Deluxe sea view (50 m2 za cca 4500,- Kč/noc bez snídaně) a dostal upgrade na Deluxe suite (115 m2). Ten se prodával za zhruba dvojnásobek. Apartmá má soukromou terasu, velkou vanu a sprchovou místnost větší než můj poslední hotelový pokoj v Hong Kongu.
O upgrade jsem se dozvěděl už den před příjezdem, když jsem měl možnost ještě bidovat na upgrade ze Suite (který se tvářil v aplikaci jako potvrzen) do vodní vily (za cca 700,- Kč/noc, nevyužil jsem).
Recepční na checkinu aktivně zmínil upgrade a že se jedná o jeden z nejhezčích výhledů v resortu (čemuž věřím). Navíc nebyl ani problém s pozdním check-out bezplatně do 15:00.
Welcome drink : Použil jsem kód z aplikace. Přehled drinků v nabídce přikládám. Tom Collins byl fajn.
Dárek na přivítání : Na pokoji čekala mísa s dvěma makronky a čokoládovými bonbony.
Souhrn
Krásný resort a skvělý upgrade. Perfektní dodržení všech statusových benefitů a proklientský přístup na všech frontách. Nevyzkoušeli jsme snídani, která mi přišla předražená (880 THB za osobu) a chodili do restaurace naproti hotelu za čtvrtinu.
Předčasně jsem skočil do Diamond statusu a mám k dispozici bezplatný Gold. Je tu někdo, kdo by ho smysluplně využil a nechce se mu podnikat speed run nákupem placený kartičky?
má někdo zkušenost s koupí akcie a pak registrace do Shareholders Club? Vidím to jako nejlevnější možnost ke Gold členství, ale asi trochu složitější... ale zase na skoro dva roky (při koupi v lednu)...
vl k napsal(a):Vietnam:
Premier Residences Phu Quoc
Movenpick Resort Waverly Phu Quoc
určitě pak prosím o porovnání.
Byl jsem za poslední rok 3x v Movenpicku na PQC a zajímalo by mě, jestli je čas na změnu:)