Ahojte,chci letět do Thajska s přítelem,ještě nikdy jsme takto bez cestovky nebyli. Letíme do Bangkoku a pak bych se chtěla s Vámi všemi poradit co navštívit v Thajsku,co opravdu stojí za to,abych mohla naplánovat itinerář.A jak kdo jste po Thajsku cestoval na ruzná místa,čím nejlépe atd. děkuji Lucie .

Thajsko - na vlastní pěst

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahojte,chci letět do Thajska s přítelem,ještě nikdy jsme takto bez cestovky nebyli. Letíme do Bangkoku a pak bych se chtěla s Vámi všemi poradit co navštívit v Thajsku,co opravdu stojí za to,abych mohla naplánovat itinerář.A jak kdo jste po Thajsku cestoval na ruzná místa,čím nejlépe atd.
děkuji Lucie

0

Ahoj!
Thajsko je krásná a veliká země, bezpečná, přátelská, cenově dostupná a určitě skvělá k návštěvě. Hodně záleží v jakém období jedete, na jak dlouho, s jakým rozpočtem a co vás zajímá, podle toho se dá sestavit nejlepší itinerář a všichni tady ti rádi poradíme. Inspiruj se nějakými cestopisy, co už jsou tady na fóru, nebo třeba na Hedvábné stezce nebo Orbionu. Bangkok je samozřejmě super, pokud poletíte k moři tak si budete vybírat z desítek ostrovů, na severu je zase nedotčená příroda a málo turistů... Každý kout má něco do sebe. Tak napiš nějaké základní parametry...

0 Citovat

precitaj si cestopisy a vyber si sama co uznas za vhodne

super cestopis
http://markoff.biz/pivot/entry.php?id=1601

resp. moj ale to je uz starsie (thajsko zacina 46.dnom a potom 91.dnom)
https://www.travelblog.org/Bloggers/baca12/Trips/22377

0 Citovat

Ale pozor na motyku- http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... ajsku.html

0 Citovat

Zatím jsem se nikde necítil bezpečněji než v Thajsku => na článek z Blesku bych nějak ohled nebral smiley Mimochodem, místní to zřejmě neudělali, osobně jsem byl svědkem toho, že bordel a problémy dělali akorát ožralí cizinci, kteří si pletou Thajsko s levným bordelem a nálevnou (tím nechci říct, že si Chang nedám smiley ). Vůbec bych se TH nebál a v pohodě tam kdykoliv jel (a taky opět v budoucnu pojedu, možná už příští rok). Jak napsal borshop - ujasněte si, jaký máte rozpočet a podle toho si naplánujte cestu. Osobně preferuju místní dopravu (využijte alespoň na část delšího přesunu máístní nízkorozpočtové aerolinky), ale klidně můžu doporučit i místní cestovky (netvrdím, že všechny - je třeba si to obejít), které často nabízí pružnější přepravu do cílové destinace a za srovnatelnou cenu jako bus/vlak. Místní doprava je v TH dobrá a spolehlivá. Když jsem tam byl poprvé, využíval jsem z neznalosti cestovek, později už hlavně kvůli zábavě místní dopravu. Pokud má člověk bágl a není náročný, tak třeba taková 3. třída ve vlaku je zážitek na hodně dlouho smiley

0 Citovat

Ahoj, moc bych se chtel zeptat, co mi doporucite jak resit dopravcu zletiste v Bangkoku na Khao San, priletame v 00:20 a to jiz airtrain nefunguje. Jaka je nejsnazsi moznost? A jak je to finance, treba v pripade taxiku? moc dekuju Lucka

0 Citovat

Přesně tak, po půlnoci vemte každopádně taxi. Jednou jsem kolem půlnoci použil s kámošem zdarma letištní bus na bus terminál (chtěli jsme ušetřit smiley ), odkud v noci v tu chvíli žádný bus do centra nejel a brali jsme sdílený minivan za 150/osoba - takže ve finále cena jako za taxi, ale delší čas smiley
Taxi berte na "odletech", tuším 4. patro. Jinak dobrá stránka na plánování přesunů po Bangkoku je tady:
http://www.transitbangkok.com/

0 Citovat

to ještě stihnete na KS pěkný mumraj smiley smiley

0 Citovat

Skrblíkovský tip na taxi na letišti v Bangkoku (funguje i v jiných destinacích) - jděte před odletovou halu a ptejte se taxikářů, kteří právě někoho přivezli na letiště na odvoz do města - lze si domluvit lepší cenu, pro taxikáře je výhodné, že nemusí čekat a má hned kšeft smiley

0 Citovat

Do Thajska jedině s báglem, jinak si to ani nedokážu představit. Na vlastní pěst, je TH jako dělané.

0 Citovat

Jinak asi nejlepší online průvodce Thajskem potažmo sevou JV Asií je http://www.travelfish.org (mají i nějaké placené appky pro telefony, ale je v nich obsažen content, který je na webu k dispozici zdarma). Pomocí Travelfishe si lze naplánovat celou dovolenou, ubytování (které často není v žádných rezervačních systémech), atd.

0 Citovat

Takže kufr brát nemám pokud chci na jedno místě trávit max 3 dny? Menší bágl nebo krosnu? Co doporučujete?

0 Citovat

Krosnu, určitě si tam nakoupíš nějaký oblečení, který nemá cenu tam tahat, protože je tak levný.

0 Citovat

Doktore, napis poradne co presne chces, jaky jsi cestovatel, co preferujes, co jsi ochoten snaset, jinak Ti tezko radit smiley Treba ja bych se nikdy s kufrem do Thajska (vlastne ani nikde smiley ) netahal, protoze to neni muj styl a jsem rad pohyblivy v ruznych dopravnich prostredcich. Kdyz jsem jel kdysi poprve do Thajska a Kambodze, mel jsem na mesic 35 l baglik a v nem jeste zastrceny 13" notas, protoze jsem potreboval obcas komunikovat - a vystacil jsem si. Pokud nejsi narocny, moc toho v Asii nepotrebujes, kdyz zjistis, ze neco ano, levne si to dokoupis. Na mnoha mistech funguji levne pradelny, pripadne si triko a tak preplachnes sam. Nekdo jiny zase poteebuje furu veci a doplnku, takze preferuje kufr.

0 Citovat

kreditku, maly batuzek, nahradni spodky a jed.

vse ostatni dokoupis na miste za zlomek ceny co u nas a jeste si neco pripadne dovezes jako suvenyr...

a tak to funguje ve vetsine JV Asie smiley

0 Citovat

Zdravim. Muzu se prosim zeptat? ma nekdo zkusenost jak to funguje v thajsku ve dnech kolem silvestra? 30,31,1,2. funguje vse jako v normalni dny nebo to maji omezene jako u nas? hlavne doprava me zajima teda... a co primo 31-1 noc v bangkoku? predem dekuji za odpoved a kazdou radu

0 Citovat

Z pohledu běžného turisty funguje vše (veškerá doprava, ubytování, stravování, otevírací doby památek, ..) normálně.

0 Citovat

Zdravím cestovatelé.

V prosinci odlétám do Thajska a mám v plánu procestovat jak severní tak jižní část Thajka. Z Bangkoku bychom to chtěli vzít šmahem na sever a navštívit jen to nezákladnější (Ayutthaya, Phitsanulok, Sokuthai, Chiang Rai) Tento úsek máme v plánu absolvovat vlaky nebo autobusy. Kdyby měl nekdo podobnou zkušenost z touto trasou, budu velice rád za jakékoliv typy a rady.

Z Chiang Rai přelet do Bangkoku a z Bangkoku na Krabi nebo Phuket. Máme na to 16 dní, tak snad toho uvidíme co nejvíce.

Kdyby někdo měl nějaké info a typy písněte sem nebo na z.slana@seznam.cz Děkuji

0 Citovat

Rozhodně bych nejezdil do Ayutthaya i Sukhothai, ale zvolil jen jedno místo, za pár dní budete mít chrámů plný zuby a bude Vám to připadat všechno stejný a z těch dvou míst rozhodně Sukhothai. Jinak v Phitsanuloku toho taky není moc k vidění, to bych mnohem radši, pokud jede na sever, navštívil Chiang Mai. V Chiang Rai stačí max den a k vidění hlavně Wat Rong Khun, kterej je tak 20 km mimo město.

0 Citovat

Pokud budete v Ayutthayi, doporučuji najmout si na půl dne auto s řidičem, který s vámi objede všechny hlavní pamětihodnosti. My jsme ho měli za 800 THB (usmlouváno z 1000 THB) na 5 hod. Případný pokus obcházet to pěšky v tom vedru hraničí se sebevraždou...

0 Citovat

Tak zrovna v Ayutthaya je auto s řidičem celkem zbytečný myslím, je to tam všechno relativně na malé ploše. Úplně v pohodě se dá objet na skůtru nebo pro sportovce na kole (skůtr tak za 300 THB, kolo 50 THB na den), případně, pokud si netroufáš sám do provozu, tak tuk-tuk. 800 THB je celkem ranec (na Thajsko), navíc tam 5 hodin podle mě není co dělat, ale dle vkusu...

Jinak ale pokud nejsi opravdu znalec historie a nevyžíváš se v jednotlivých historických etapách království, tak Sukhothai je výrazně lepší zážitek po všech stránkách.

0 Citovat

Trošku se mi komplikuje dovolená v zimě a tak přemýšlím, že bych vyrazil až v druhé půlce března nebo začátkem dubna. Byl tam někdo v tomto období? Počasí ještě ok nebo už je moc teplo/dusno? High season myslím končí na konci března, ne? Tak nevím, jak s trajektama a dalšíma službama, jestli člověk nebude omezený.

Otázka je, jestli by nebylo lepší to nechat až na listopad/prosinec, i když to se mi moc nelíbí.

0 Citovat

A kam chceš jet? V Thajsku je spousta turistů i mimo sezónu a tím pádem i dostatek služeb pro ně k dispozici celoročně. Snad jen s trajekty u Ko Lipe může být mimo sezónu trochu problém. Já bych naopak do Thajska v sezóně kvůli extrémnímu množství turistů ani jet nechtěl.

Každý snáší horko jinak, ale u moře by to snad nemělo vadit. Navíc nejde o čtyřicítky, ale např. o 32°C v dubnu vs. 29 °C v zimě - průměrná maxima třeba na Ko Samui.

0 Citovat

byl jsem 3.3. - 5.5. Bylo teplo a svítilo sluníčko. Až ke konci jednou na pár hodin lehce sprchlo na Ko Changu. Pros: zažiješ Songkran Cons: národní parky a hlavně vodopády jsou bez vody. Březen/duben je vpodstatě ideální ;)

0 Citovat

Přesný plán zatím nemám, ale původní myšlenka byla cca 3 týdny a místa Chiang Mai, Ko Samui, Ko Tao, Ko Lanta, Ko Kradan, Ko Lipe, Langkawi, na skok bych se chtěl podívat i do Singapuru.

Byl jsem letos leden/únor a s turistama to nebylo až tak strašný i když to vyšlo stejně jako oslavy Čínského Nového Roku. Jen Phi Phi okolo Ton Sai Pier byl masakr, ale tam jsem jen vystoupil/nastoupil na trajekt a jinak se tam nezdržoval.

0