Hezký den, 10.2 odlétáme na Sumatru a mě se nedaří nalézt žádné přínosné cestopisy, itineráře. Najde se tu někdo kdo se podělí?  Moc děkuji 🍀   .

Sumatra

Založila ve fóru Cestopisy

4 reakce

Hezký den, 10.2 odlétáme na Sumatru a mě se nedaří nalézt žádné přínosné cestopisy, itineráře. Najde se tu někdo kdo se podělí? 

Moc děkuji 🍀 

0

Ještě bych chtěla poprosit nezná někdo web na dálkové a noční přejezdy autobusů pro Sumatru?

Něco jako je třeba 12goasie pro Malajsii?

Děkuji 🙂 

0 Citovat

O mé návštěvě Sumatry jsem ti tu už psal a na západě jsem nebyl. Pokud jde o přejezd nočním busem, mám zkušenost jen s Medan - Banda Aceh a zpět. Nebyl vůbec problém koupit na místě pár hodin před odjezdem, bus byl komfortní (sedadla 2+1, ale byla asi i levnější možnost 2+2) a silnice byla kvalitní. Nevidím důvod kupovat lístky na webu. Pokud chceš vědět dobu jízdy jiné trasy jako např. populární mezi hard core low cost cestovateli Toba - Bukittinggi a nenajdeš takový web, bude lepší najít cestopis třeba i v angličtině. Asi bych stejně bral údaj o čase z webu s rezervou. Jestli hledáš bus do Singkil k ostrovům, předpokládám, že tam žádné dálkové busy nejezdí a že se dá jet asi nějakými minivany s přestupy, které žádný jízdní řád nemají, ale nezjišťoval jsem to.

0 Citovat

Zdravim, strávili jsme tam 2 týdny v listopadu, tak můžu napsat náš itinerář

1.den - přílet do Medanu, z letiště rovnou do Bukit Lawang

2. - 3. den - dvoudenní trek do džungle

4. den - odjezd do Berastagi

5. den - Berastagi - výstup na sopku, horké prameny, město

6. den - odjezd do přístavu Singkil

7. - 8. den - Palau Banyak

9. den - odjezd na Samosir (jezero Toba)

10. - 14. - jezero Toba

15. den - odlet z Medanu

Byli jsme teda skupina 4 osob, takže jsme využívali soukromé transfery, chtěli jsme ušetřit čas na cestách a nepotřebovali jsme jet úplně low cost. Ze začátku jsme měli i štěstí na řidiče. Ale i tak cesty vždycky trvaly déle než ukazoval google. Bohužel ale Palau Banyak nám nevyšel ,jak jsme si představovali (nějak se to semlelo skrz lidí, počasí atd.) a nakonec jsme se rozhodli odjet dřív, což bylo opravdu štěstí, protože další den po odjezdu byl Singkil pod vodou. Druhý týden jsme už strávili na Samosiru, kde jsme si půjčili skútry a pokud počasí dovolilo, tak vyráželi po okolí. 

Před příletem jsme měli domluvené pouze ubytování v BL, kde nabízeli i trek a dopravu z letiště, zbytek jsme domlouvali za pochodu. 

Za mne musím říct, že to byla jedna z nej dovolených, byli jsme tam mimo sezonu, takže opravdu pár turistů, místní (až teda na Singkil) velmi přátelští, co se domluvilo, platilo, překvapilo mne, že spousta lidí uměla anglicky. Ceny jídel a ubytování neskutečně levné. 

Pokud by Vás ještě něco zajímalo, tak klidně napište. Manžel má na svém youtube nějaké záběry ze Sumatry, tak se můžete podívat @BretaTraveler

3 Citovat

Paráda, moc děkuji oběma za postřehy 🍀

My máme zatím v plánu 

Medan - Bukit Lawang - Sibayak-Sipiso Píší - Banyaky - Toba - Bukittingi - Padang 

Je to jen nástřel a samozřejmě musíme brát v potaz že do toho můžou dorazit teploty u dětí, špatné počasí a pak uvidíme co ty záplavy a silnice. 

Ale věřím že se to povede na pohodu 🍀

1
4 reakce