Island Hopperom cez Pacifik

Založil před 1 dny cizy ve fóru Cestopisy

10 reakcí

Ahojte,

este na jesen minuleho roka som s @mirogiggs absolvoval cestu pacifickym Island Hopperom z Havaja cez Marshallove ostrovy a Mikroneziu na Guam.

Po tristvrte roku od navratu som sa konecne s vypätim vsetkych sil dokopal dopisat to a tak vam prinasam tento "anticestopis" plny osobnych reflexii, povzdychov nad teplom a snahy zistit, ci ma este nieco dokaze ohurit. 

Upozornujem, ze je to extremne dlhe: https://romanherda.com/cestopisy...ifik-2025/  

islandhopper.jpg

10

nejde ten proklik, tak když tak hoď nějaké základní info aspoň textem sem. Cena? Za míle nebo za cash? Výstupy a nějaké přestávky na cestě? atd.... zajímavé. 

0 Citovat

normalne to funguje a vsetko je tam spisane 🤷

1 Citovat

jj, uz se mi tam podarilo dostat :-) dik

1 Citovat

Pěkné. Přečetl jsem zatím jen o Pohnpei a část sousedních, protože to mě zajímá nejvíc. Dosud jsem neviděl cestopis (nebo video od Čecha či Slováka), že by někdo navštívil Nan Madol kromě hledačů záhad jako třeba autoři seriálu Vetřelci dávnověku. Poznámka, že to byla tvá první návštěva takového biotopu tj. tropické džungle, mi připomněla, že na vrchol Cotopaxi se mnou (a průvodcem) šel mladší Francouz žijící ve Španělsku, který šel poprvé ve sněhu. Tj. do poměrně běžného prostředí pro mnoho lidí jde někdo poprvé na jednom z nejmíň navštěvovaných míst (aspoň z těch míst, která jsou něčím velmi atraktivní).

1 Citovat

A ještě trochu rejpavá otázka. Ta opakovaně zmiňovaná zdravá kola je ironie? Nebo fakt myslíš vážně nějakou s umělými sladidly?

0 Citovat

my sme si tak nejak zvykli colu zero volat "zdrava" kvoli absencii cukru a tento oxymoron sa mi tak zautomatizoval, ze som si ani neuvedomil, ze by si ziadal aspon uvodzovky

1 Citovat

Umělá sladidla jsou často větší svinstvo než cukr. Zkus si změřit hladinu cukru po napití běžné coly a coly nebo jiného nápoje "bez cukru", občas je to překvapení asi i podle zcela konkrétního chemického složení daného nápoje. I pro lidi s cukrovkou je lepší při pohybové aktivitě často si dát klidně něco sladkého a pak to prostě hned "vychodit" než do sebe cpát ještě víc chemie. Zejména na turach není třeba se cukru bát (u cukrovkářů individuálně, tam by většina lidí měla vědět, co si může dovolit a v jaké situaci). 

0 Citovat

@cizy no to ti to trvalo :)

2 Citovat

@cizy díky za všechny tvoje cestopisy a práci, kterou jsi tomu věnoval!

3 Citovat

přesně, ty a GinTonic jste moje inspirace na destinace

2
10 reakcí