Ahoj, máte někdo zkušenost se zrušením letu ze zdravotních důvodů? Mela bych letět s KLM do Ria, ale bohužel z osobních důvodů nemůžu. Zrušení letu je možné pouze ze zdravotních důvodů, ale nevím, zda mají nějaké omezení, jaké zdravotní důvody akceptují a co konkrétně je potřeba doložit. Má s tím někdo zkušenost?   .

Zrušení letu že zdravotních důvodů

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

10 reakcí

Ahoj, máte někdo zkušenost se zrušením letu ze zdravotních důvodů? Mela bych letět s KLM do Ria, ale bohužel z osobních důvodů nemůžu. Zrušení letu je možné pouze ze zdravotních důvodů, ale nevím, zda mají nějaké omezení, jaké zdravotní důvody akceptují a co konkrétně je potřeba doložit. Má s tím někdo zkušenost? 

0

nejlepsi bude zavolat na klm (nebo jim napsat pres messenger nebo facebook) a zeptat se, co od vas budou chtit, a hlavne jestli to podminky vaseho listku umoznuji.

v T&c nic o zruseni listku v pripade zdravotnich duvodu nemaji a pro rezervace udelane nekdy od poloviny roku 2022 tam uz ulevy take nezminuji.

to, ze non-refundable listek je levny je diky tomu, ze je nerefundovatelny - a jeho nerefundovatelnost je prave dani za nizkou cenu.

3 Citovat

Též si myslím, k letence si beru (pokud si vzpomenu vcas) pojištění storna, jinak ocekavam, že mi to propadne

0 Citovat

KLM bych neodepisoval. Když byl Covid, tak známému vyšel v den odletu pozitivní test, takže nemohl letět a dostal zpátky vouchery. Stačil jim jen doklad o pozitivním testu a přitom měl nejlevnější economy tarif bez pojištění. Jasně Covid, ale za zeptání nic nedáte a šance je.

0 Citovat

Taky bych to zkusil. Mám jen zkušenost s easyjetem. Kdy mamka nemohla letět kvůli zdravotním problémům. Vyžádali si lékařskou zprávu a pak mi poslali voucher na hodnotu její letenky. 

0 Citovat

Zrušení ze skutečných zdravotních důvodů je v pohodě - prostě pošlete lékařskou zprávu a když stav brání v cestě tak dostanete typicky voucher, peníze zpět nebo možnost zdarma změnit termín. Někdy jen pro sebe, někdy pro celou skupinu, někdy nějakej mix. S KLM zkušenost nemám.

Pokud vám zdravotní stav reálně v cestě nebrání a chcete vědět, jaká nemoc by už stačila a kdo vám ji může doložit ...

0 Citovat

Turkish jsem poslal lékařskou zprávu se zraněním dítěte, takže jsme s manželkou nemohli letět a udělali akorát dlouhý nos :-(

0 Citovat

Pak jedině pojištění storna. Dcera den před odletem musela na operaci slepého střeva. Volal jsem na Lufthansu, že nemůžeme odletět. Změna termínu nešla. Takže jsme to zrušili a pojišťovna mě plnila. 

0 Citovat

Měli jsme letět s airBaltic v nejnižší třídě (green), ale manželka měla úraz. Požádal jsem o zrušení, kde jsem napsal o úrazu. K mému překvapení mi vrátili asi půlku ceny (ve fare conditions píšou, že vrátí jen taxes). O zbytek jsem zažádal ČSOB pojišťovnu v rámci pojistky na kreditní kartě.

1 Citovat

puketapu napsal(a):

Pak jedině pojištění storna. Dcera den před odletem musela na operaci slepého střeva. Volal jsem na Lufthansu, že nemůžeme odletět. Změna termínu nešla. Takže jsme to zrušili a pojišťovna mě plnila. 

Tyjo, to já jsem nemohla odletět, protože jsem měla hroznou reakci na očkování (vysoká horečka atd). Volala jsem jim v den odletu a termín mi změnili bez problémů. Asi to Lufthansa dělá podle nálady :D 

0 Citovat

Bez podrobnějších znalostí daného případu (zejména toho, v jakém roce se to odehrálo) se to takhle nedá srovnávat.

V průběhu roku 2020 řada aerolinek kvůli covidu zavedla flexibilní možnosti i pro ty nejlevnější letenky (a bylo je možné měnit prakticky kdykoli, jakkoli, z jakéhokoli důvodu, a stejně tak i vracet). Až v průběhu loňska se to pak začalo vracet do "normálu" (rozuměj původního stavu).

4
10 reakcí