Denied boarding
Poradí někdo vymahače, kteří by vymohli kompenzaci za denied boarding? Důvodem bylo odmitnutí platných letenek jenom kvůli tomu, že byly prodány agenturou a ne přímo leteckou společností. Letecká společnost odmítla na check inu vydat potvrzení o denied boardingu a odkázala nás na prodejce. Celková cena letenek cca 35 tisíc. Mám pouze kopii stížnosti na aerolinku podanou přímo na letišti. Díky moc.
To úplně nevypadá, jako bys měl kvalitní důkazy. Co zkusit nejdřív německé ECC s tím, že ti Hahn Air nedodal, co sis zaplatil?
fits air dohodu s hahn air o prodeji letenek pres gds ma.
takze pujde bud u chybu nekoho ve fits air a nebo u hahn air, ze prodal neco, co nemel.
bez papiru z letiste … to bude tezke
No pokud to bude claim na Hahn v Německu, zkus https://www.kanzlei-irion.de/ bude to bez obvyklé provize agentur a mám osobní výborné zkušenosti.
Díky všem. Je mi jasné, že důkazní nouze je na mé straně, nicméně jak mám vymoci potvrzení o denied boarding, když mi ho aerolinka odmítá dát a jediné co mi dají, je email, kam si mohu napsat stížnost? Vidím za tím hrátky s overbookingem, protože všichni, co byli postaveni mimo frontu, byli cizinci a asi předpokladají, že v současné hektické situaci nad tím mnozí mávnou rukou a peníze prostě odepíšou. Platil jsem sice kreditkou, ale je mi to prd platný, protože agentura se bude bránit s tím, že oni svoji službu dodali a přímo s aerolinkou žádnou platbu nemám. Německý úřad rozhodně zkusím, vypadá to asi na jedinou možnost.
Bych si toho agenta klidně nahrál, jak mi to říká.
Agentura dodala něco, co nešlo použít, ne?
Jenže agentura bance doloží, že tickety vystavila a odeslala. Z jejich strany bude vše v pořádku. Vidím to na osobní návstěvu agentury a v případě, že odmítnou vrátit peníze, tak bude následovat návštěva policie.
Lítejte z Hahn! :-) Taky jsem chtěl tohle letiště ošotit, ale zatím koukám se to naštěstí nepovedlo :-)
Ona už jen vzdálenost od FRA je varující.
My víme, hlavně proto, že tam nejede vlak, tj. neplatí režijka.
Je ti jasný, že Hahn air má s letištěm společný tak akorát jméno?
floodland napsal(a):Díky všem. Je mi jasné, že důkazní nouze je na mé straně, nicméně jak mám vymoci potvrzení o denied boarding, když mi ho aerolinka odmítá dát a jediné co mi dají, je email, kam si mohu napsat stížnost? Vidím za tím hrátky s overbookingem, protože všichni, co byli postaveni mimo frontu, byli cizinci a asi předpokladají, že v současné hektické situaci nad tím mnozí mávnou rukou a peníze prostě odepíšou. Platil jsem sice kreditkou, ale je mi to prd platný, protože agentura se bude bránit s tím, že oni svoji službu dodali a přímo s aerolinkou žádnou platbu nemám. Německý úřad rozhodně zkusím, vypadá to asi na jedinou možnost.
Když si vzpomenu, jakou nálož jste s budkou dávali Matějovi, kterýho vyfakovali u ohrádky v Praze, a jak tady obecně soudíte koupi jinde než PŘÍMO u dopravce, to musí být karma :-D
Jsem myslel, ze pracovníci dopravce maj dycky pravdu, a dohaduje se s nima jen póvl, floodland by ti napsal, že nemáš šanci, nemáš tu plevelit fórum, a máš ty prachy prostě odepsat ve prospěch firmy ;-)
Trochu bych brzdil, protože podle všeho to zatím vypadá na ghost rezervaci od Hahn o které ale zjevně musela aerolinka vědět, proto nechtěli vystavit potvrzení. Všichni co nebyli připuštěni (cca 20 cestujících) byli cizinci. Jinak i Brum by mohl vědět, že Hahn letenky neprodává, takže nelze koupit napřímo. A agentura měla slušné hodnocení 4.6 hvězd. A jak nemusím Rusy, tak mi bylo líto stejně postižené rodiny, co měla koupené návazné lety přes Jerevan a v tu chvíli jim Emirates vyprodali poslední volnou kapacitu v economy. Takže buď nechat propadnout navazné lety, nebo vzít business. Pro 6 lidí každopádně zásek v řádu stotisíců.
floodland napsal(a):
Jinak i Brum by mohl vědět, že Hahn letenky neprodává, takže nelze koupit napřímo.
Zřejmě jsi myslel, že FitsaAir neprodává přímo? Protože přes Hahn jsi to koupil, ne? Každopádně dopravce (FitsAir) tyhle lety na svém webu prodává.
"floodland napsal(a):
Trochu bych brzdil, protože podle všeho to zatím vypadá na ghost rezervaci od Hahn o které ale zjevně musela aerolinka vědět, proto nechtěli vystavit potvrzení.
PNR tam nebylo? Zkoušels omrknout Manage my booking na webu dopravce po koupi? Nebo si koupíš letenku s lehce obskurním Sri Lanka dopravcem od Kohouta, a doufáš, že o tebe bude na letišti dobře postaráno?
Doufám, že sis aspoň udělal na checkinu fotky (lépe videa) s těmi novými kamarády, ať máš v ruce aspoň něco. Zkusil bych to řešit s Kohoutem, jestli vrátí peníze (kompenzaci bys na Lance chtěl na základě čeho?), když ne, tak dokumentaci z letiště a komunikaci s Hahnem postoupit bance v rámci žádosti o chargeback. Služba nebyla dodána, prodejce nereaguje/odmítl vrátit peníze.
Tak update. Nejprve info pro Bruma. U Kohouta nelze kupovat napřímo, stejně tak jako u něj nelze nic reklamovat. Ve své podstatě je to nicméně úplně jedno, protože Kohout slouží pouze jako schránka k vytvoření letenky. Samotný scam je jinde a je docela chytře vymyšlený.
Dnes jsem navštívil sídlo online prodejce letenek, abych se domohl refundace. Nikdo jiný totiž peníze vrátit nemůže a v případě, že se bude cukat, tak musím mít dost důkazů pro banku pro chargeback. Což jsem stále neměl. Letenky vystavili, rezervaci provedli, peníze poslali letecké společnosti. Udělali prostě vše, tak jak měli. Na základě těchto informací banka nikdy chargeback neudělá. A stejně tak mi nikdo další peníze vracet nebude, protože s nimi žadnou smlouvu nemám.
U prodejce jsem strávil 3 hodiny, než jsem je dotlačil k tomu, aby provedli refund a dali mi k němu potvrzení. Do čehož se jim vůbec nechtělo. Pomohlo až vyhrožování udáním na policii. To by mi jako podklad pro úspěšný chargeback už stačilo. Přiznali, že letecká společnost vědomě prodává více letenek a pak ty jejich kohoutí letenky vyřazuje jako nevalidní.
Pokud není overbooking, probíha vše normálně. Když je prodáno více letenek, dávají si bonitní cestující (z Emirátů, Rusku, Evropy...) s kohoutí letenkou stranou s tím, že jejich rezervaci nevidí v systému. A na konci check inu je prostě pošlou pryč s tím, ať si to vyřeší s prodejcem. Potvrzení o overbookingu nedají, protože v tu chvíli by cestujícího museli kompenzovat a přebookovat. Potvrzení o neexistující rezervaci taky nedají, protože by se agentura a kohout ozvali kvůli poškození dobrého jména. Cestujícímu zbyde Černý Petr. A letecké společnosti a agentuře peníze za neproletěné letenky. Z cestovního pojištění nic nedostanete a z banky při pokusu o chargeback taky nic. Pokud odletíte ze země, agentura s vámi přestane komunikovat a smolík. Docela chytře vymyšlené a v zásadě neprůstřelné. Mám toho nalítano dost, ale s tímhle jsem se ještě nesetkal. Jinak o tom, kolik lidí včera neodletělo, měli v agentuře slušný přehled. Jak se k němu asi dostali?
Když jsem se ptal, proč nepošlou aspoň informací do mailu, jak postupovat v případě denied boardingu, tak mi bylo řečeno, že čekají, až se zákazníci ozvou sami. Takže tak.
Takže po těch třech hodinách a vyhrožování policií jsi nakonec refund dostal? Není to z toho úplně jasné.
Jinak ten popis zní už jako propracovaný systém podvodu, to už by si asi trestní oznámení skoro zasloužilo (někdy jsou účinnější novináři) - a skoro se divím, že už z toho není aféra, když takhle obírají o tisíce eur asi docela hodně lidí.
Mě hlavně pořád není jasné, proč jsi to nekoupil přímo od té aerolinky na jejich webu. Že by snaha ušetřit? Kdyby to sem napsal kdokoliv jiný, tak ty budeš ten první, co na to napíše jaký ten člověk je debil a že to měl koupit napřímo.