Zdravím, existuje takové pojištění? Řekněme že bych chtěl odcestovat do zahraničí, za koncertem či jinou kulturní události, na které bych měl utracené lístky. Co když nastane situace, že letecká společnost zpozdí/zruší/nedovolí nástup do letadla, či jiné důvody, které budou mít vliv na to, že mi pak vznikne ztráta na tom, že se na tuto událost nebudu moct dorazit kvůli chybě na straně letecké společnosti. Peníze mi pořadatel nevrátí. Ručí za to nějak letecké společnost? Existuje takové pojištění na můj specifický problém? Na jedinou nejbližší věc co jsem zatím narazil byla ta, že pokud bych onemocněl. e: ale to nijak nesouvisi s mym problemem  .

Pojištění za zkaženou dovolenou?

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

12 reakcí

Zdravím, existuje takové pojištění? Řekněme že bych chtěl odcestovat do zahraničí, za koncertem či jinou kulturní události, na které bych měl utracené lístky. Co když nastane situace, že letecká společnost zpozdí/zruší/nedovolí nástup do letadla, či jiné důvody, které budou mít vliv na to, že mi pak vznikne ztráta na tom, že se na tuto událost nebudu moct dorazit kvůli chybě na straně letecké společnosti. Peníze mi pořadatel nevrátí. Ručí za to nějak letecké společnost? Existuje takové pojištění na můj specifický problém? Na jedinou nejbližší věc co jsem zatím narazil byla ta, že pokud bych onemocněl. e: ale to nijak nesouvisi s mym problemem

0

Zdravím, řešila jsem podobný problém a bohužel je to tak, že na to není úplně jednoduché řešení. Letecká společnost ti sice v případě zpoždění nebo zrušení letu může dát kompenzaci nebo zaplatit náhradní věci (jídlo, hotel apod... doporučuju mrknout na článek: https://www.axa-assistance.cz/no...prava-a-j/ ) ale za následné škody typu propadlý koncert nebo vstupenky většinou neručí. Zrovna v mém případě byla letenka dražší, než lístek na koncert, tak to tak nebolelo.. ale co se týče pojištění, klasické cestovní pojištění tohle většinou nekryje – maximálně nějaké drobnosti při zpoždění (jídlo, nocleh), ale ne vstupenky. Pojištění storna zase řeší spíš nemoc nebo vážné důvody, ne zpožděný let. Existují sice i nějaké pojištění vstupenek, ale ty taky většinou kryjí jen tvoji neúčast ze zdravotních důvodů. Reálně se to dá obejít spíš tak, že přiletíš o den dřív nebo si necháš větší časovou rezervu. Není to ideální, ale zatím asi nejjistější varianta, jak nepřijít o zážitek i peníze.

0 Citovat

ono je to tak, ze (pokud jenvina na strane aerolinky), tak prave ta kompenzace ma slouzit k pokryti techto vedlejsich skod.

pokud je ale pricinou vyssi moc, nemuze clovek seriozne po aerolince chtit nejake dalsi nahrady.

1 Citovat

Tak samozřejmě skrytá reklama na nejshitovější pojišťovnu axa tady nesmí chybět. Hlavně nebrat pojištění u nich, je to scam.

3 Citovat

Když jsme u toho, má ČSOB Premium cestovní pojištění v sobě právní ochranu cestujícího nebo ne? Ve VPP to je, ale jinde jsem o tom nic nenašel ani žádné limity. Pokud by to bylo součástí tak by se přes to mohlo dát vymáhání kompenzací bez nutnosti použití vymahačů za provizi. Zrovna by se mi to hodilo stran těch zmrdů z Menzies. 

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

ono je to tak, ze (pokud jenvina na strane aerolinky), tak prave ta kompenzace ma slouzit k pokryti techto vedlejsich skod.

pokud je ale pricinou vyssi moc, nemuze clovek seriozne po aerolince chtit nejake dalsi nahrady.

ad kompenzace - nemá, už jsme to mnohokrát probírali ..... 

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Když jsme u toho, má ČSOB Premium cestovní pojištění v sobě právní ochranu cestujícího nebo ne? Ve VPP to je, ale jinde jsem o tom nic nenašel ani žádné limity. Pokud by to bylo součástí tak by se přes to mohlo dát vymáhání kompenzací bez nutnosti použití vymahačů za provizi. Zrovna by se mi to hodilo stran těch zmrdů z Menzies. 

co to znamená? uhradí mi tato pojištovna takovou škodu?

0 Citovat

Karle, Matěj se ptá ohledně něčeho jinýho :-)

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Pojistení pravni ochrany u CSOB si platim extra, mnohonásobně už se to zaplatilo. stoji to par Kč.

0 Citovat

Dneska je to fakt hodně variabilní a některý cestovka to kryjou, ale musí to být vyloženě v podmínkách, není to automatika. Za mě nejlepší je si to prostě projet přes srovnávač, ať máš rychlej přehled, co která pojišťovna kryje a za kolik. Já už delší dobu řeším cestovko přes Klik
https://www.klik.cz/cestovni-poj...alkulacka/ Hodíš tam pár údajů a ono ti to vyplivne víc nabídek vedle sebe, takže hned vidíš, kde mají třeba i tyhle speciální situace. Navíc člověk zbytečně nepřeplácí a máš to za pár minut hotový. Dá se to tam pak i rovno sjednat. Za mě lepší než se přehrabovat v nabídkách jednotlivejch pojišťoven zvlášť. 

0 Citovat

Klik je scam.

A reklama sem nepatří.

5 Citovat

Tvůj scénář (zpožděný/zrušený let → nestihneš koncert → propadne ti lístek) se řeší kombinací dvou věcí: odpovědnost aerolinky + cestovní pojištění (tzv. trip interruption / travel delay / missed event cover). Aerolinka ti totiž obvykle neručí za návazné ztráty typu koncert nebo hotel – její povinnost je hlavně tě dopravit do cíle nebo vrátit peníze za letenku, případně poskytnout kompenzaci podle pravidel (např. EU261).   https://www.experiancredit.com.co

0 Citovat

Cestujlevne by asi mohlo niekoho zamestnať len na mazanie týchto AI spamov. Je tu toho viac a viac 

5
12 reakcí