Ahoj všichni, vzhledem k aktuálnímu vývoji (rostoucí inflace, nejistota ohledně cen ropy a celkové zdražování vstupů v letectví) by mě zajímalo, jak se změnil váš přístup k plánování cest. Dříve se často vyplatilo čekat na "last minute" akce nebo chybové tarify pár měsíců předem. Teď mám ale pocit, že se karta obrací. Nakupujete teď letenky s mnohem větším předstihem (třeba 9–12 měsíců), abyste si "zafixovali" dnešní ceny? Zajímá mě: Máte strach, že letenky v horizontu roku skokově podraží? Dáváte přednost flexibilním letenkám, nebo prostě risknete pevný termín za dobrou cenu? Všimli jste si už teď u svých oblíbených tras výrazného zdražení oproti loňsku? Budu rád za vaše postřehy a strategii, kterou teď volíte.  .

Nakupujete letenky s větším předstihem kvůli inflaci a cenám ropy?

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Ahoj všichni,

vzhledem k aktuálnímu vývoji (rostoucí inflace, nejistota ohledně cen ropy a celkové zdražování vstupů v letectví) by mě zajímalo, jak se změnil váš přístup k plánování cest.

Dříve se často vyplatilo čekat na "last minute" akce nebo chybové tarify pár měsíců předem. Teď mám ale pocit, že se karta obrací. Nakupujete teď letenky s mnohem větším předstihem (třeba 9–12 měsíců), abyste si "zafixovali" dnešní ceny?

Zajímá mě:

• Máte strach, že letenky v horizontu roku skokově podraží?

• Dáváte přednost flexibilním letenkám, nebo prostě risknete pevný termín za dobrou cenu?

• Všimli jste si už teď u svých oblíbených tras výrazného zdražení oproti loňsku?

Budu rád za vaše postřehy a strategii, kterou teď volíte.

0

Letenky kupují pokud možno v akci. Akcí myslím cenu, která je pro mne v daném období zajímavá. V tuto chvíli nicméně žádné větší akce rozhodně nechystám, situace je hodně nestabilní. Jedinou jistotou jsou lety na západ.

0 Citovat

To není víno, že si nakoupíš na roky předem bedny do sklepa.

LM fungují jen u zájezdů CK a tam se nic nezmění, leda že by to panikáři vykoupili a nic na LM nezbylo.

Akce budou také a lowcosty mají jasně dané okno pro nejvýhodnější nákup.

0
2 reakce