Ahoj, v termínu 2.-7.11.2018 se chystáme s rodinou do Valencie. Máte nějaké zkušenosti, tipy a triky - co vidět, kde se dobře najíst, co nevynechat a co naopak za návštěvu nestojí? Letíme z Vídně, složení posádky 2 dospělé osoby a jedno dítě v době letu 10 měsíců. Děkuji :-) .

Valencia a vaše zkušenosti a tipy k návštěvě

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj, v termínu 2.-7.11.2018 se chystáme s rodinou do Valencie. Máte nějaké zkušenosti, tipy a triky - co vidět, kde se dobře najíst, co nevynechat a co naopak za návštěvu nestojí? Letíme z Vídně, složení posádky 2 dospělé osoby a jedno dítě v době letu 10 měsíců. Děkuji :-)

0

Nuž, s desať mesačným dieťaťom v novembri do Valencie... to bude z toho mať skutočne hlboký kultúrny zážitok... niečo podobné, ako sa trepať s desať mesačným batoľaťom na festival Pohoda, čo Colours of Ostrava.... Inak, pre dospelých toho Valencia ponúka nespočetne veľa, stačí sa pozrieť na Top things to do na Tripadvisore, to isté sa týka i reštaurácií - pomerne lacno sa tam najete i v Michelinovských.

0 Citovat

No, každopádně jsi k tématu moc nepřidal :D

0 Citovat

Ako tak pozerám,  tak viac než ty, Dávid

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

No, každopádně jsi k tématu moc nepřidal :D


Asi tolko, kolko pridal do temy o cestovani so psom. 

0 Citovat

Slečna Andrejka, po vychovaní viacerých detí ,sledovaní viacerých vnučiek a odchovaní viacerých psov som len vyslovil názor, že ani malým deťom / batoľaťom /, ani psom dlhé cestovanie vôbec, ale vôbec neprospieva.

Mimochodom, mám to aj v rodine - dcéra po výlete do NY a Bostonu s 1,5 ročnou vnučkou sama povedala, že podobnú hlúposť by už nikdy neurobila.

Mladí by urobili lepšie, keby nechali také malé bábo u babičky a Valenciu spoznali bez neho. Aj oni, aj dieťatko prežijú určite bezstresový čas. 

0 Citovat

Ve Valencii nevynechejte tu moderní část plnou futuristických budov a parků. Pak tam máte klasickou historickou část, kde je zajímavé navštívit Mercat Central (krytý trh), pokud je otevřený a určitě nevynechat katedrálu. Plus kousek od ní začíná směrem na jih Costa Blanca s bílými plážemi a jemným pískem.

Jinak k té druhé části - cestování s tak malými dětmi bývá utrpení pro všechny spolucestující okolo, pokud ne přímo pro vás. Ze svého vlastního příkladu vím, že si nic prakticky nepamatuji z věku před čtyřmi pěti a být jako takto malý v NY nebo Číně by mě spíš dodatečně štvalo, že si z toho vůbec nic nepamatuji.

0 Citovat

Mispi, ale ja vobec nerozporujem tvoj nazor na cestovanie s detmi. Snad som to niekde pisala, ze s tym nesuhlasim? Nahodou v tomto s tebou suhlasim, ale o tom sa mozeme pobavit spolu na pive a nie pod postom, kde to nikoho nezaujima.


Nesuhlasim s tvojim nazorom na cestovanie so psom. Ked ideme autom, na dlhu dobu a do prirody, nepride mi to ako zly napad. Hlavne ked viem, ze nas jediny "dogsitting " nie je moc spolahlivy, neda jej dostatok pohybu a este ju obcas necha priviazanu pred krcmou. Vadi mi, ked predpokladas veci, o ktorych nic nevies (napr. ze s nou chodime po kulturnych pamiatkach a pod.). To je cely moj point.


Michal, dieta si nepamata do 3 rokov. Vola sa to detska amnezia :)

0 Citovat

Mispi, mohu taky jednu nevyžádanou radu, když jste jich u dělil několik? Zkuste si je nechat pro někoho, kdo o ně žádá :)



0 Citovat

[citace="andula"]

Mispi, mohu taky jednu nevyžádanou radu, když jste jich u dělil několik? Zkuste si je nechat pro někoho, kdo o ně žádá :)

ďakujem za radu, väčšinou odpovedám konkrétnou odpoveďou na otázku /viď môj príspevok v dnešnom inom vlákne./ Keby pôvodná otázka tohto vlákna bola formulovaná inak, odpovedal by som inak - Valenciu a Alicante mám veľmi rád, keďže som ju ale pochopil tak, čo robiť vo Valencii v Novembri s 8 mesačným dieťaťom, odpovedal som tak, ako som odpovedal.

0 Citovat

Ó jé... A je to opět tady. Cestování s dětmi a flame.

 Já bych to nějak nehrotil, mispi prostě napsal svůj názor a já s ním vcelku i souhlasím. Tedy s částí, že s takto malým dítětem to bude stres nejen pro ně a že by si to více užili sami. Tak to prostě je. A to říkám zodpovědně jako rodič, který také tahal svoje dětičky odmalička po celém světě, častokrát sám bez ženy. A ty naše mají anamnézu tak do 8 let:-) 

Pokud tazatel chce jet, ok. Já byl ve Valencii před 8 lety, tudíž aktuální radou nepřispěji, ale určitě ty známé památky, Oceanografic, pamatuji si tu skvělou tržnici atd. Restaurace bych spíš z jejich pohledu zkoumal  ty kid-friendly. Každopádně ať si to užijou, Valencie je fajn a také se tam v září chystám.

0 Citovat

mě tenhle flame vyloženě baví :)

Tak jednak je dost rozdíl mezi cestou po Evropě nebo za oceán a taky dost záleží na frekvenci těch cest, pokud jedu jednou za rok k moři a jednou na prodloužený víkend, pochybuju, že to to dítě omrzí. Nehledě na to, že tak malé dítě má být prostě u mámy a ne u babičky, už jen proto, že tak malé dítě by mělo být ještě kojené a to fakt drtivá většina babiček nedá :)


A asi jsem slepá, ale já tam opravdu nečtu Mispi, že by se tazatel ptal, co dělat s miminem ve Valencii.



0 Citovat

Dobrý den, děkuji za věčné komentáře k tématu "co vidět a navštívit ve Valencii". Jak zde byl zmíněno, tak se neptám na názor, zda sebou dítě brát nebo ne. Toto už je dávno rozhodnuto a kdybych si nebyl jistý, že to dítě zvládne, tak bych jej s sebou nebral. ... Podle mých informací by v té době mělo být v místě cca 20-25°C. Dle některých cestopisů, které dokonce píšou i o návštěvě Valencie s dítětem mladším, by se mělo dát v tomto období ještě i relativně v pohodě koupat v moři.

0 Citovat

No ja som bol v Andaluzii, co je este kusok juznejsie, koncom oktobra a voda bola uz dost studena, ale zase plaz ludoprazdna :) Na kupanie sa mi to uz zda neskoro.

0 Citovat

Tak pokud chceš mít z dítěte Venclovského, jde i tak... Byl jsem tam jednou koncem října, i jižněji v Calpe a tedy na koupání to moc nebylo. Resp. uspokojilo, nenadchlo. PS: Líbí se mi tvoje jistota, že to kojenec zvládne. Odváženému štětí peřeje.

0 Citovat

cali napsal(a):

Tak pokud chceš mít z dítěte Venclovského, jde i tak... Byl jsem tam jednou koncem října, i jižněji v Calpe a tedy na koupání to moc nebylo. Resp. uspokojilo, nenadchlo. PS: Líbí se mi tvoje jistota, že to kojenec zvládne. Odváženému štětí peřeje.

Myslim,ze nemá smysl to vůbec komentovat. Hlavně otcova jistota ze to kojenec zvládne je krásná. Jistě vychází z bohatých  zkušenosti s tímto kojencem. A to ze našel cestopis, kde někdo cestoval s ještě mladším prckem je přece jasný důkaz. Přeji hodně štěstí při koupání v listopadu. Jistě to bude krásný zážitek na cely život.

0 Citovat



A asi jsem slepá, ale já tam opravdu nečtu Mispi, že by se tazatel ptal, co dělat s miminem ve Valencii.



[/citace]

už som sa zaprisahal, že v tomto vlákne sa už neozvem, ale nedá mi.

Žiadateľ v texte napísal, že cestujú s 8 mesačným dieťaťom. Odpoveď - s osem mesačným dieťaťom v NOVEMBRI sa dá vo Valencii robiť veľmi málo. Keby napísal, že cestujú s 8 ročným dieťaťom - odpoveď by bola , že sa dá vidieť a robiť veľmi veľa. Osem mesačné dieťa potrebuje režim, pravidelnú stravu a POKOJ.

Predstavme si novembrové sychravé počasie vo Viedni. Dážď, vietor a kopec kýchajúcich ľudí s červenými nosmi. A jeden z nich si sadne k žiadateľovi do trojky v lietadle Vueling /predpokladám, že žiadateľ poletí Vuelingom na akciovú letenku/ a celú cestu presmrká a prekýcha. Pre kojenca skutočne ideálna situácia


0 Citovat

Ja pod Valencii zil skoro rok a nekolikrat jsem tam byl na prodlouzeny vikend. Pokud nejsi otuzilec tak se v novembri uz nevykoupes. Maximalne 10sekund ve vode jako poza na instac 😊

Valencia samotna je na 3 dny. Silne doporucuji si pujcit za par €kolo a projet si celou vyschlou reku a centrum mesta na kole. - ano dite nekde upnes nebo povesis, nevim jak to chodi. Oceanografico je na den a treti den si projdes male benatky, kouknes na plaz, kouknes do trznice a do mariny treba ... a pak doporucuji na Valencia nord nasednout na vlak a zajet na dva dny do maleho mestecka Gandia. Je to hodinka vlakem a je to takove male miami ve spanelsku. Krasne male primorske letovisko. A nebo vlak zamenit za auto a krasne si costa blanku projet az do Benidormu .. tam je vyspat a vratit se zpatky. Javea, denia, calpe apod jsou moc pekne mestecka.

0 Citovat

Rob Foxx: díky. Kola máme v plánu, už nám je doporučilo více lidí. Co jsou "malé Benátky"?


Dále se chci zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s nákupem vstupenek na fotbal CF Valencia? (pro "rypače" - sem bych šel sám).

0 Citovat

Port Saplaya - jedná se o luxusní část Vale :) hezká procházka. 

Vstupenky ? Normálně na stadioně. Pokud si pro lístek půjdeš třeba den před zápasem, určitě budeš mít na výběr.  

To vyschlé koryto, ze kterého udělali ooobrovský park je na kolo jako dělané a je to úplná idýlka a v Listopadu Vás to ani tak nevyčerpá.

0 Citovat

Taky si přihodím.

S takto malým dítětem je to nezodpovědné vůči tomu dítěti, ale taky vůči ostatním cestujícím. Opravdu bych chtěl sedět v tom letadle někde blízko...

Můj syn už má 22 let, ale nikdy mi nevyčítal, že před 21 léty se mnou někde nebyl.

A teď mě ukamenujte :-)

0 Citovat

Já ale vůbec nechápu proč se tak staráte o cizí .... proč to tu máte potřebu všichni psát .... Maximálně to bude dojeb, budou nasraní a za půl roku a na další 3 eurovíkendy pojedou sami ... třeba je malý klidný a usměvavý a prostě nebude řvát .... i takové děti jsou ( ano je jich málo )

Roman založil profil a napsal tento shit a pak se překlikne na booking vlákno a jebne tam svou 10% slevku ;) pecka

0 Citovat

Rob Foxx napsal(a):

Já ale vůbec nechápu proč se tak staráte o cizí .... proč to tu máte potřebu všichni psát ....

Asi už každý z nás někdy seděl s pěkně uřvaným infantem v letadle... Jeden loni, naštěstí docela daleko ode mě, se choval jako Damien ze Satan přichází.

0 Citovat

He he he. První kámen letí od Roba Foxxe.

Jenom jsem chtěl dodat, že tady všichni řeší to dítě, ale nikdo to, že je to útrapa i pro cizí lidi, kteří cestují ve stejném letadle. Nevím, kolik jsi zažil klidných letů s takto malým děckem. Asi mám smůlu...

Vůbec nechápu, co to meleš o té slevě. To jako jen ty můžeš mít profil?

0 Citovat

Roman napsal(a):

Jenom jsem chtěl dodat, že tady všichni řeší to dítě, ale nikdo to, že je to útrapa i pro cizí lidi, kteří cestují ve stejném letadle. Nevím, kolik jsi zažil klidných letů s takto malým děckem. Asi mám smůlu...

To už se tady taky řešilo stokrát, nic nového pod sluncem.

0