Ahoj, Chceme se poprvé vydat do Afriky a podniknout hlavně výlet na safari. Nějaké zkušenosti s cestováním po vlastní ose máme (Kuba, Vietnam, USA). Poradíte, který stát je podle Vás pro první cestu ideální? Děkujeme, Honza&Lucka  .

Poprvé do Afriky

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

10 reakcí

Ahoj,

Chceme se poprvé vydat do Afriky a podniknout hlavně výlet na safari. Nějaké zkušenosti s cestováním po vlastní ose máme (Kuba, Vietnam, USA). Poradíte, který stát je podle Vás pro první cestu ideální?

Děkujeme,

Honza&Lucka


0

Asi Jižní Afrika. Civilizovaná, vyspělá země s rozvinutou infrastrukturou a potřebným zázemím pro (individuální) turistiku.

0 Citovat

Souhlas, Jižní Afrika je pro cestovatele začínající s tímhle kontinentem naprosto ideální destinací. Tady bych asi nic moc jiného nevymýšlel, v JAR máte všechno :)

0 Citovat

Z Afriky mám projetou jen JAR a Keňu, JAR je pro individuální cestovatele po všech stránkách mnohem jednodušší. Neskutečně krásná země. 

0 Citovat

Díky, za tipy...my teda spíš uvažovali o Tanzanii, ale z příspěvků chápu, že to asi nebude nejlepší volba :-) 

Lucka

0 Citovat

pagonje napsal(a):

Díky, za tipy...my teda spíš uvažovali o Tanzanii, ale z příspěvků chápu, že to asi nebude nejlepší volba :-) 

Lucka


Pokial viem, v Tanzanii je niekolko typicky turistickych miest s dobre rozvinutou infrastrukturov a s ludmi zvyknutymi na turistov (napr. Zanzibar). Zvysok krajiny moze byt horsi, co sa infrastruktury aj pristupu obyvatelstva k cudzincom tyka.

JAR je urcite menej narocna. Mne osobne sa celkom pacilo aj Zimbabwe, oproti JAR sa clovek prenesie o 100 rokov dozadu. Infrastruktura je znacne horsia, no krajina je o dost bezpecnejsia. Viktoriine vodopady celkom stoja za navstevu.

0 Citovat

Ja by som odporucal Namibiu alebo Botswanu... Pacili sa mi viacej ako JAR a hlavne su bezpecnejsie...

0 Citovat

Priatel bol s kamaratom (ani jeden nebol nikdy predtym v Afrike ) v Tanzanii a zvladli to. Ale nedokazem povedat ci je to navhodnejsi stat, nikde inde v Afrike nebol. Inak sa mi mari, ze na safari su lepsie (z hladiska ceny) skor tie juzne staty nez Tanzania a okolie. Alebo sa mylim?

0 Citovat

Mám dojem, že v Tanzanii, Keni apod. je nutno mít průvodce, tím pádem je to drahé. V JAR si člověk může jezdit sám, kde chce - zadarmo, jen zaplatí denní poplatek za vstup, nic závratného.

0 Citovat

JAR je hodně podobné jako cestování po západu USA. Za doporučení stojí také Botswana (víc Afrika), a zajímavá je i krátká návštěva Svazijska a Lesotha po cestě. Kdo chce trochu víc legrace navštíví Zimbabwe - je to hardcore, ale zase vidíš vodopády a víza vyřídíš na hranicích. 


0 Citovat

V Tanzanii jsem nebyl, ale co vim, jsou tam hlavne hodne drahe vstupy do NP, zvlast tech popularnich a lepe dosazitelnych. A neni tam zdaleka tolik nosorozcu jako v JAR nebo Svazijsku. Kruger v JAR vyjde asi levneji i pri vyuzivani pruvodce. Pokud nejsou vyssi naklady problem, klidne jedte do Tanzanie. Mistni CK se o vas postaraji od prijezdu na letiste, pokud budete chtit. JAR (i Svazijsko) take doporucuju, ale pro nektere do Afriky zamilovane cestovatele je to tam v parcich prilis civilizovane (asfaltky, v kempech obchody, bazen atd.) Z meho pohledu byla JAR vyborna krome zvirat (videli jsme vsechny velke druhy za celkem kratkou dobu bez velkeho hledani) i na krasnou krajinu v horach nebo peknou plaz na Cape Vidal:

https://www.zonerama.com/liborst...um/3898555

Zdravim z ostrova Ay, kde jsem jediny cizinec. Pritom jsou tu krasne plaze, snorchlovani, mili lide, hezke pocasi a za pekne ubytko platim 160 Kc na den s 3 jidly, vodou, cajem a kavou.

0
10 reakcí