Ahoj vsem,v pulce zari jedu na sluzebku do Dallasu v Texasu a mam v planu si vzit 4 dny volna nez poletim zpet domu. Muzete mi pls doporucit co urcite nevynechat v Texasu? Prozatim mam v planu ukoncit cestu v Houstonu a podivat se do vesmirneho muzea, ale rad bych videl i nejakou prirodu. Planuju si pujcit auto na presuny a cestovani x hodin autem mi nevadi.Predem diky vsem za tipy ;) .

Texas 4 dny

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Ahoj vsem,

v pulce zari jedu na sluzebku do Dallasu v Texasu a mam v planu si vzit 4 dny volna nez poletim zpet domu. Muzete mi pls doporucit co urcite nevynechat v Texasu? Prozatim mam v planu ukoncit cestu v Houstonu a podivat se do vesmirneho muzea, ale rad bych videl i nejakou prirodu. Planuju si pujcit auto na presuny a cestovani x hodin autem mi nevadi.

Predem diky vsem za tipy ;)

0

Tu máš zoznam prír. zaujímavostí: https://www.nps.gov/state/tx/index.htm

Za seba môžem odporučiť Big Bend NP s Rio Grande, San Antonio Missions, Fort Davis. A samozrejme San Antonio s pevosťou Alamo. A nezabudni na Southfork ranch pri Dallase a miesto atentátu na prezidenta Kennedyho v Dallase. Zaujímavé je aj rodeo vo Forth Worth.

0 Citovat

@hugonovak diky za tipy, Big Bend NP vypada dobre a mozna by se to dalo za tech par dni zvladnout i s cestou do Housonu :)

0 Citovat

Ahoj, mne sa pacilo San Antonio. Okrem fajn prechadzky okolo rieky sme nahodne zabludili do Lulu's Bakery & Cafe, o ktorom sme potom zistili, ze je nejake slavne (maju tam obrovsku cinammon roll, ale ked budes sam, tak by si to jedol tyzden :) a mne chutil chicken fried steak). Potom sme isli do Padre Island National Seashore. Je tam doslova nic v tom dobrom slova zmysle. Ked konci cesta mozes prist s autom az na plaz a zostat tam spat. Ale ak si sam, tak zazivnejsi bude asi ten Big Bend, zalezi co mas rad :) Ak by si sa nahodou vybral na ostrov, tak bacha na komare (su v tych krikoch, takze sa drz skor na plazi) a hady (nechodit v noci cez kriky, su tam drevene mostiky od parkoviska k plazi). No neviem ci som ta od toho skor neodradila nez nalakala :D 

0 Citovat

Síce je tam veľa komárov, ale hady sa o ne postarajú : D

0 Citovat

Ridim se heslem kdo se boji nesmi do lesa (na plaz s hady), takze jsi me neodradila ;) Uvidim co se mi do toho velmi omezeneho casu vejde, zajimavych mist probyva, ale porad budu mit 4 dny :( Rad poznam mistni prirodu aspon kouskem, nejake pamatky a laka me vesmirne muzeum v Housotnu. 

0 Citovat

Souhlas s Big Bendem, taky jsme vyráželi z Dallasu a celkem to zabralo dvě noci s návratem přes San Antonio a Austin. Obecně bych San Antonio i Austing vidět už nemusela. Resp. pevnost  Alamo dobrý, Capitol v Austinu taky, ale jinak města nic moc.

Na Southfork taky určitě zajdi, je to kousek z Dallasu a slušnej bizár :)
0 Citovat

Byli jste nekdo v Palo Duro Canyon SP? Premyslim co bude hezci jesli Big Bend nebo toto.

0
7 reakcí