- Fórum
- Co vidět a navštívit
- Tip na léto 2019
Tip na léto 2019
Ahoj,
Začínám pokukovat po letní dovolené na příští rok. Termínově kdykoliv od konce června až do půlky září.
Hledám destinaci, kde se můžu jak koupat v moři, tak jezdit po výletech, přírodě a památkách. Nestojím o hotel s all in.
Letos jsme byli na řeckém Rhodu a to byla naprostá paráda. Bylo kam se jet podívat, ale zároveň i koupačka. Líbilo by se mi zase něco v podobným duchu.
Do oka mi padlo Portugalsko. Resp. teda Madeira a Azory kvůli přírodě. Ta vypadá prostě fantasticky, ale co jsem se dočetl, tak na koupání to tam moc není.
Máte někdo tip na destinaci v Portugalsku, kde bysme mohli výletovat, ale taky aby nám v moři neumrzl zadek?
Budu moc rád i za jakýkoliv další tipy kamkoliv. Jen poprosím něco v podobné cenové úrovni jako třeba to Portugalsko - studenti :).
Předem díky!
Jih Portugalska - Algarve. Je tam nádherně, krásné pláže lemované skálami. Byl jsem tam v druhé půlce června a v moři mi zadek neumrzl. :-) Ale na koupání je to asi lepší až koncem léta.
Ano, zadek ti možná v druhé půlce prázdnin neumrzne, ale uhoří ti kebule ;) Letos v srpnu 40-45°C.
Doporučil bych v dané termíny jinou destinaci ( my máme rádi třeba Sicílii, Apůlii ) a nebo to posunout na září/začátek října ( loni jsme byli v Algarve první týden v říjnu a úplně TOP )
A ak sa chystáš do toho Portugalska na dlhšiu dobu tak určite stojí za to navštíviť aj na pár dní Porto a Lisabon. Sú to fakt krásne mestá a vzdialenosti v Portugalsku sú v pohode, lietadlom Faro - Porto za 40 minút za fajn ceny.
I ta Madeira by šla. Klasické písečné pláže tam sice moc nečekejte, ale určitě není problém se v oceánu vykoupat. Případně si dáte výlet na Porto Santo vedle, kde je písečná pláž dlouhá nějakých 10 km.
Jinak Algarve taky můžu doporučit, případně Lisabon, Ericeira a Peniche a pak klidně přes Coimbru do Porta.
Ahoj, minulý týždeň sme sa vrátili z Azorov a teplota vzduchu aj mora bola veľmi príjemná. Boli sme na štyroch ostrovoch a všade sme sa v pohode kupali v mori, buď na pláži alebo v prírodných bazénoch.
Návštevu odporúčam určite, krásna príroda, výlety a viac "kupacia" destinácia ako som si pôvodne predstavovala 😀. Ale pozor, pláže nie sú na každom rohu, keďže pobrežie je dosť členité.
Oproti Algarve sa mi páčilo, že tam je pomerne málo turistov. A ceny jedla aj ubytovania sú veľmi priaznivé 😊.
Vse co tu pisou vyse , muzu potvrdit , pobrezi Algarve vyborne , pujcenym autem jsme to projeli cele , vyborne jsou i uzke ostrovvy mezi Farem a Tavirou kam se jezdi lodi , je tam i kemp a chatky , jinak mnoho moznosti v Albuferii a samozrejme cele pobrezi mezi Albuferii a Lagosem, za videni pak stoji i majak Ponta de Sagres , v srpnu je tam ale vsude hlava na hlave letenky do Fara , a jak pisou pak z Fara Lisabon a Porto
Co se tyka Madeiry tam je vyborne letet na jare , v lete s tim nemam zkusenost , byli jsme i na Porto Santo , plavba lodi 2 hodiny a hezka plaz 10 km, voda byla na velikonoce jeste dost studena
Jinak Recko ma mnoho dalsich ostrovu , koupani bude urcite teplejsi a poznavani se da taky , Korfu , Samos , letos jsme byli Parga- Lefkada na konci cervna a zacatku cervence o Lefkade se rika ze tam jsou jedny z nejhezcich plazi Recka . hlavne na zapadnim pobrezi Lefkady , ovsem po zemetreseni v 2015 jsou porad ty nejhezci plaze dostupne jen lodi , konkretne plaz Eremni , konkurentem je plaz Milos kam je sice krkolomny ,ale pesi chodnik pres kopec vracet se pak je lepsi az k veceru , v tom vedru to vyslplhat pak nahoru je drina
Dalsi moznost poznavani i koupani je treba Kypr lertenky do Paphosu nebo do Larnacy zname jen reckou cast Kypru , ale i turecka cast ma pry fajn mista na koupani , v te recke casi jsou dobre hory na turistikuTak to Algarve vůbec nevypadá špatně! Jen mě trochu děsí jakobova zmínka o kebuli, jestli vezmu přítelkyni někam kde je 40°, tak mě zaškrtí :D termínově to jinak než konec června-půlka září nedáme, pak už začíná semestr... Mimochodem, jak v Algarve vůbec vypadá s turisty, bývá tam přecpáno?
@Liborek jak je to na Madeiře s tím koupáním, co mám čekat? Nemám rád vyvalování se na pláži, ale po nějakým tom výletu si rád lehnu k moři s knížkou a chodím se koupat.
Co se týče Lisabonu a Porta, tak určitě bych to chtěl vzít alespoň přes jedno, tak na den, dva. Trochu si taky pohrávám s myšlenkou 5 dní na Algarve a 5 na Madeiře, ale nevím jestli to pak nebude všechno a nic. A taky jestli by to vůbec šlo finančně.
Díky za tipy, ale do Řecka teď ne, chceme to zase prozkoumat jinde. To už spíš třeba tu Sicilii/ Apulii. Kypr je zase pro studenty moc drahý, ten bude muset počkat.
Zdravím, z Portugalska doporučuju Faro, je to tam prostě kouzelný a ještě nezkažený turismem. Krásná pláž plná obrovských mušlí a Portugalci, kteří žijí v miniaturních domečcích přímo na pláži. Navíc blízko je spousta možností výletů a samotné město je moc hezké a všude speciality ze sardinek :-)
Kromě Portugalska mě napadá, že by se vám mohlo líbit ještě Tenerife, je tam úžasná příroda, hora Pico del Teide s národním parkem, banánové plantáže, no a nejlepší jsou asi černé pláže - lávové :-) My byli s eTravel https://www.etravel.cz/spanelsko/tenerife a vyšlo to i za super cenu. Tak ať dobře vyberete, ale to Portugalsko je určitě dobrá volba a Kanáry taky, když už nechcete znovu na řecké ostrovy. Já se ještě chystám na Santorini, to bude myslím taky pecka :-)
Dobrý den. My tento rok přemýšlme o dovolené v ČR
Máte nějaké tipy, já narazila na článek o šumavě tu http://www.nadrybnikem.eu/nevite...je-reseni/
Byl jste někdo?
Přihlášení
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!