Ahoj,Trochu narychlo jsem se rozhodl v listopadu odletět někam do tepla... Vzhledem k tomu, že to bude jen týden mi z toho tak nějak vypadly UAE.Plánuju to tak 50/50 pláž a výlety. Co se těch pláží týče, ty veřejný jsou OK ? Nebo mám podle toho vybírat hotel ? Např. 3 dny Hilton Dubai Creek a využívat pláž u Hilton Jumeirah ? Jinak bych se samozřejmě spokojil s podstatně levnějším ubytováním, nakolik nejsem moc náročnej - stačí mi vlastní koupelna, balkon a aby to bylo čistý.Dále jsem se  chtěl zeptat jaká část Dubaie by byla vhodná s ohledem na to, že preferuji spíš klid + rozumně dostupné pláže ? Pokud to jde dohromady ? Veřejná doprava / metro je použitelná nebo je pohodlnější půjčit auto ?Na výlety budeme mít tak 4 dny, přemýšlel jsem o:Návštěvě Mall of the Emirates + lyžování.Miracle Garden + večer fontána event. Burj Khalifa.Půjčit auto a vyrazit na výlet do Abu Dhabi a podívat se do mešity Zayed + nějaký zajímavosti okolo.Pouštní safari.Je to takhle OK, nebo jsou k vidění zajímavější věci ? Je to dost na rychlo, tak jsem bohužel nestihl důkladně naplánovat...Předem díky za rady a tipy. .

Dubai na jeden týden

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj,

Trochu narychlo jsem se rozhodl v listopadu odletět někam do tepla... Vzhledem k tomu, že to bude jen týden mi z toho tak nějak vypadly UAE.


Plánuju to tak 50/50 pláž a výlety. Co se těch pláží týče, ty veřejný jsou OK ? Nebo mám podle toho vybírat hotel ? Např. 3 dny Hilton Dubai Creek a využívat pláž u Hilton Jumeirah ? Jinak bych se samozřejmě spokojil s podstatně levnějším ubytováním, nakolik nejsem moc náročnej - stačí mi vlastní koupelna, balkon a aby to bylo čistý.


Dále jsem se  chtěl zeptat jaká část Dubaie by byla vhodná s ohledem na to, že preferuji spíš klid + rozumně dostupné pláže ? Pokud to jde dohromady ? Veřejná doprava / metro je použitelná nebo je pohodlnější půjčit auto ?


Na výlety budeme mít tak 4 dny, přemýšlel jsem o:


Návštěvě Mall of the Emirates + lyžování.

Miracle Garden + večer fontána event. Burj Khalifa.

Půjčit auto a vyrazit na výlet do Abu Dhabi a podívat se do mešity Zayed + nějaký zajímavosti okolo.

Pouštní safari.


Je to takhle OK, nebo jsou k vidění zajímavější věci ? Je to dost na rychlo, tak jsem bohužel nestihl důkladně naplánovat...


Předem díky za rady a tipy.

0

Zajimava je i stara Dubai.


Verejne plaze jsou zcela OK, metro/tram taktez.


Do Abu Dhabi by mel jezdit za par korun bus, mohlo by to byt vyhodnejsi nez auto, ale nebyl jsem.

0 Citovat

Na Mall of Emirates a Burj Khalifa je nejlepsi jet metrem. Bus do Abu Dhabi je taky v pohode a pro 2 lidi by asi tam a zpet vysel levneji nez auto, ale na velkou mesitu je to pak daleko z centra zpet stejnou cestou mistnim busem. Na 1-denni vylet by tedy vyslo lepe auto. Zvazil bych prespani v Abu Dhabi, kde se mi verejna plaz docela libila stejne jako parky a nejake mrakodrapy, takze na 1 den vcetne cesty je to kratke. Mesita je nejlepsi pred zapadem slunce a pak nasvicena vecer. Jdete na prohlidku s pruvodcem zdarma, podle me je to snad nejkrasnejsi budova na svete.

0 Citovat

inak to lyzovanie tam je celkom drahe , to kludne vynechat ak chcete niekde usetrit. Auto nam vyslo vo dvojici rovnako ako bus hore-dolu do Abu Dhabi a to sme sa este povozili vo vnutrozemi.

Ved lestis az v novembri, tak mas nejaku tu dve-tri hodiny na naplanovanie :))

0 Citovat

O setreni ani nepise. Stoji za to se tam ale kdyz tak podivat aspon zdarma pres sklo (na ten bizar) a navic tam jsou videt tucnaci:

http://skidubaipenguins.com/m/

0 Citovat

Cauko, jedeme v listopadu taktez na tyden do Emiratu, nakonec jsme ale vyhodnotili, ze nas tam az tak moc nic nezajima a jedeme autem do Omanu, jsou to asi 4h z Dubaje do Maskatu, tak mozno to stoji za zvazeni bo Oman ma viace co nabidnout podle me. :)

0 Citovat

Levným bydlením bych se v Dubaji netrápil, když 5* hotel pro dva se dá sehnat za 60 EUR/noc :-)

Stará Dubaji je hezká, pokud budete bydlet okolo Creeku, určitě si projděte al-Fahidi a případně nějaké "heritage house" buď v Bur Dubai nebo Deiře a taky se svezte lodičkou (abra). Dubajské muzeum ušlo, ale za 3 AED to není problém. Zklamaly mě trhy s kořením, šátky a tradičními výrobky (v tomto u mě vede Káhira), ale pokud jste nic podobného před tím neviděli, tak vás to asi trápit nebude. Hindi Lane je dobrá. Zlatý trh za nakouknutí stojí.

Burj Khalifu doporučuju připlatit i za to 148 patro. Počítejte s tím, že vám to sebere tak dvě až tři hodiny a je lepší bookovat předem, jinak jsou nejzajímavější časy (západ slunce) vyprodané. Bez problémů to ale i s fontánou stihnete za večer. Místo lyžování v MoE bych šel raději v Dubai Mallu do akvária.

Bus z Dubaje do Abu Dhabí stojí 25 AED (101 z Íbn Battúty, ale myslím, že stejně stojí i 100 z Ghubaiby), ale je nezbytné mít stříbrnou NOL kartu. Z nádraží v AD k mešitě to pak je taxíkem 30-40 AED, podle toho, kudy taxíkář pojede. Stejně jako výše doporučuju okruh s průvodcem (zadarmo). Taky bych doporučil zůstat v AD aspoň jednu noc, protože pokud bude chtít navštívit mešitu a třeba si užít nějaké horské dráhy ve Ferrari World a navštívít Emirates Palace hotel a případně se ještě někde podívat na nějakou pláž, tak to do jednoho dne nenarvete. Auto na dva dny výjde v Dubaji na nějakých 350 AED, takže by pro ten dvoudenní výlet už dávalo smysl. Na jednodenní spíše ne.

Zvážil jednodenní výlet do Dibby a následně výlet lodí, koupání a šnorchování s delfíny. To by vám měl umět zajistit každý hotel, případně místní cestovka.

A určitě nějaký místní akvapark.

Pro znalce jsou pak zážitky typu velbloudí dostihy nebo velbloudí trhy a pokud se chce rozšoupnout, tak samozřejmě desítky aktivit typu vodní skútry, motorové čluny, skoky s padákem, výlety helikopterou nebo hydroplánem a další, omezené jen vaší peněženkou.


0 Citovat

Veronika Mawi napsal(a):

Cauko, jedeme v listopadu taktez na tyden do Emiratu, nakonec jsme ale vyhodnotili, ze nas tam az tak moc nic nezajima a jedeme autem do Omanu, jsou to asi 4h z Dubaje do Maskatu, tak mozno to stoji za zvazeni bo Oman ma viace co nabidnout podle me. :)

Oman nabizi mnohem vice prirody a pamatek, ale plaze na severu asi nic moc (soude podle Maskatu). To az Sur a Al Hadd. 4 h. to jsou spis az od okraje Dubaje po okraj Maskatu a jeste plus hranice. Bus to jezdi kvuli zacpam v Dubaji a cekani na hranicich asi 7-9 h. Pro vas jiste vhodnejsi, ale pro kajumarika spise ne.

0 Citovat

Prý jsou super pláže v Mamzar Beach Park (vstupné 5 AED). Jen jsme tu byli v pondělí, kdy byl „ladies day only“ :D

Pěkná veřejná pláž je La Mer, v okolí postavenou spoustu krámků, restaurací i barů. Na pláži čisté veřejné záchodky, sprchy...

0 Citovat

My jsme dorazili pred tydnem a hodne se nam libilo na plazi u ctvrti Jumeriah Beach Residence (pojmenovana jednoduse The Beach). Zachodky, prevlikarny, sprchy a v okoli kavarny, restaurace, obchudky. Kousek tramvaj i metro. 

Burj Khalifa je povinnost, my vyuzili moznost videt svitani, ktere je dostupne v patek a v sobotu a je v cene i snidane. 

Jinak metrem to bylo od plazi docela daleko. Mozna jsme jenom blbe jezdili, ale kdyz jsme vystoupili, tak jsme byli cca 5km od plaze. Takze jsme uz potom brali od zastavek taxiky, vetsinou jsme platili kolem 15 AED

Trosku vam zavidim cestu, hned bych se vratil zpatky ;-) 

0 Citovat

Navstivili ste niekto dubai frame? porovnatelne  s burj khalifa?

0 Citovat

Moc děkuju za všechny rady :-)


Jsem rád, že veřejný pláže jsou OK, to trochu zjednodušuje výběr ubytování. Zaměřím se teda na Mamzar Beach Park, Le Mer a  Jumeriah Beach (těch je povícero co jsem se díval na mapu).


Co se rozpočtu týče,  já cestuju většinou tak, že ušetřím na letence + ubytování a další výdaje na místě už tolik neřeším...


Ještě ohledně dopravy, v rychlosti jsem se koukal billiger-mietwagen.de a auto vychází vč. pojištění okolo 20€ / den, takže jestli 2x jízda taxi např. na pláž a zpět k metru vychází +- 10€ + něco za veřejnou dopravu, není lepší si prostě půjčit auto ? Nebo je tam průšvih s hustotou prvozu a parkovaním a metro + taxi je lepší volba (v rámci Dubaie) z hlediska pohodlí ?


Omán zní zajímavě, ale spíš bych to dal samostatně, do jednoho týdne bych to asi nevmáčknul. Ale o rozdělení pobytu na Dubai + Abu Dhabi přemýšlím... Na tu Dibbu se podívám, díky za tip.


Co se ubytování týče, nejvíc (z toho co by mi vyhovovalo) nacházím v oblasti Deira. Je to OK ? Jediný riziko vidím v blízkosti letiště... Má smysl hledat ubytování i jinde než na bookingu ? Potom co se týče věcí jako např. safari apod., poměrně často jsou doporučovány stránky https://www.groupon.ae, vypadá to jako nějakej ekvivalent slevomatu, takže nějakou slevu vyloženě nečekám, ale je fajn, že je to tam takový pěkně utříděný. Máte někdo zkušenosti ?


Ještě co se týče Burj Khalifa, byť o pár řádků výše uvádím, že peníze zase tak neřeším, stejně bych se rád ujistil, že to 148. patro opravdu stojí za to ? Přes den, nebo spíš v noci ? Já jen, že mně to příjde jako poměrně drahej špás :-D 125€ za jednoho mezi 9:30-18:00, případně 90€ po 19:00...

 
0 Citovat

kajamarik723 napsal(a):

 Já jen, že mně to příjde jako poměrně drahej špás :-D 125€ za jednoho mezi 9:30-18:00, případně 90€ po 19:00...

 


Za ty prachy máš půl letenky do NY, kde jsou skutečné mrakodrapy...

0 Citovat

kajamarik723 napsal(a):

Potom co se týče věcí jako např. safari apod., poměrně často jsou doporučovány stránky https://www.groupon.ae, vypadá to jako nějakej ekvivalent slevomatu, takže nějakou slevu vyloženě nečekám, ale je fajn, že je to tam takový pěkně utříděný. Máte někdo zkušenosti ?


Tak s grouponem mám dobré zkušenosti z Austrálie a Nového Zálandu,ale v SAE jsem narazil - zrovna u safari - tři hodiny před vyzvednutím poslali email(to už neposílal tedy groupon,ale ta cestovka) ,že vyzvednutí bude na jiném místě než bylo avizováno....na to jsem samozřejmě nemohl zareagovat,ten email jsem si přečetl druhý den. Na reklamaci poslanou na groupon nikdo neodpověděl,takže minus nějakých 200 AED .

0 Citovat

kajamarik723 napsal(a):

Ještě co se týče Burj Khalifa, byť o pár řádků výše uvádím, že peníze zase tak neřeším, stejně bych se rád ujistil, že to 148. patro opravdu stojí za to ? Přes den, nebo spíš v noci ? Já jen, že mně to příjde jako poměrně drahej špás :-D 125€ za jednoho mezi 9:30-18:00, případně 90€ po 19:00...

 


https://www.youtube.com/watch?v=po4Y7mX8P2A

0 Citovat

Či to za tých 90-125e stojí.. ako petr76 poznamenal, nedá sa to zrovnať napr. s Rockefeller, alebo Empire v NYC, kde to nie je tak umelé

0 Citovat

lma: Díky za info. Tak to budu asi jen využívat jako "katalog"...


Díky, mně pravda mohlo napadnout kouknout se na YT... No, vypadá to pěkně a na živo ten výhled bude určitě ještě hezčí, ale za ty peníze mi to asi nestojí a spokojím se s fontánou... Na tu je dle pár příspěvků na TA pěknej výhled z Joe's Cafe v Dubai Mall ? Nebo by bylo nějaký lepší místo ?


0 Citovat

Tak na Khalife se da dostat na vyhlidku ve 124. patre za 135 AED (kdyz koupis v predstihu na netu). To vyssi patro bude asi lepsi, ale cenovej rozdil mi za to teda urcite nestal. 

Safari jsme vyuzili taky z Groupon. Za ty penize dobry, ale organizace trochu vazla, prijeli jsme do pouste uz skoro za tmy, protoze se posunul cas odjezdu a navic bylo cely mesto klasicky ucpany. Pak nas vyhodili v pousti, nic nerekli a nikdo si nas nevsimal. Az po docela dlouhy dobe se objevilo auto, ale to uz zapadlo slunko. Na dunach se s nama teda jen rychle projel, ke konci uz jsme jeli normalne za tmy. Vecerni program byl ale peknej, takze nakonec jsme byli docela spokojeni. 
0 Citovat

z tychto teras podnikov na poschodi

https://goo.gl/maps/YUKqJ2ruocw


Inak ja vlastne idem o mesiac na 5 dni do Dubaja s rodicmi a sestrou, ktori tam este neboli. Ja som navstivil Dubaj pri prestupoch vzdy na 1-3 noci styrikrat. Takze dame nejake tie "must see"

Auto planujeme na cely pobyt, apartman mame v oblasti Deira/Rigga.

Tak co asi dame - stara Deira s plavbou na tych ich lodkach po Creeku za par dirhamov musi byt

Fontany jednoznacne a to spojene aj obhliadkou Burj Dubai, hore nepojdeme, zase 400 euro uz je celkom overkill :D pojdeme asi na Frame, tam som este nebol

kupacka Mamzar beach a asi aj pri plachetnici, tiez pozrieme Marinu

Na jeden den urcite Abu Dhabi s Corniche a mesitou, ak vyjde cas tak po ceste aj Quadra lakes

jeden vecer obetujeme aj na to desert safari, pre styri osoby to vychadza cez groupon okolo 60-70 euro


Ak vyjde cas , tak v Abu Dhabi Saadiyat, alebo Al Bateen beach.

Ajman beach v Ajmane tiez nevyzera zle

Nechcem to nahanat, tak uvidime ako to pojde


0 Citovat

Ja by som na Abu Dhabi auto nepoziciaval (pri 2 ludoch), dopravu maju v Emiratoch celkom slusnu. Intercity 100 ide tusim kazdych 20 minut, 101ka rovnako kazdych 20, takze vpodstate ti ide od 5 rana az do 10 vecer kazdych 10 minut bus :) V Abu Dhabi na centralnej stanici kde ta vyhodia si kupis v pokladni dobijatelny listok za 10 AED, ten ti bude stacit na cestu k mesite a spet. Okolo mesity idu vsetky busy okrem 2 liniek. Sme to vsetko stihli vklude od 7 rana a o 16:00 sme uz boli spet na letisku DXB.

0 Citovat

Zdravím. Mám v plánu Dubai na oslavu nového roku. Ale vůbec nevím kde nejlíp hledat letenky a ubytování. Měl by prosím někdo dobrý tip ? samozřejmě jdu trochu po nízké ceně :)

0 Citovat

Mě auto čistě na Dubaj nedávalo moc smysl. V podstatě vše, co tam stojí za to vidět, je poblíž zastávky metra, tramvaje nebo autobusu a na pláže i do obchoďáků jezdí zadarmo hotelové shuttly. 

0 Citovat


Přesně tak... Na samotnou Dubaj je auto spíš na obtíž.

Jinak ve více lidech se pořád vyplatí někde na netu koupit byť i jednotlivé vouchery z Dubai Entertainer. Vstupy do těch hlavních lákadel typu Ferrari World, YAS Waterworld, Wild Wadi, Aquarium a třeba Ski Dubai jsou pak pro 2 za cenu jednoho  a s tím už to dá:-)


0 Citovat

Keďže my ideme štyria, tak aj keď auto bude jeden deň len standby, tak to bude ok. Deira je za rohom, tam sa aj prejdeme ku Creeku. Ale zišiel by sa tip na parkovanie pri Marine :)

0 Citovat

Já bych možná ještě doporučil výlet do pouště - odpoledne vás vyzvednou v hotelu, zajedou do pouště (s turistickou obchodní pastí po cestě), hodinku vás povozí v dunách a odvezou do pouštního campu, kde je nějaká zábava (čtyčkolky, velbloudi, ručně vyráběné suvenýry) a  večerní program (tance...) s večeří. Po skončení programu vás zase odvezou do hotelu. Určitě existují i varianty celodenní a varianty s přespáním v pouštním campu. Dá se to většinou najít i na zmiňovaném Grouponu. 

0