Sice  je  tu uz o Thajsku more  informaci,ale presto zalozim nove  tema,za coz se omlouvam. Zacinam chystat cestu na  unor  a rad  bych znal nazor na  par otazek .Prilet mame do Bangkoku a  zvazoval jsem, ze  bychom mesto nechali az  pred  odletem a  tak mi logicky vyplyva , ze bychom nemuseli na druhe letiste, ale mohli odletet  rovnou  s toho,na ktere priletime.  Je tam mozny  primy transfer, nebo se musi do haly  pres kontrlu a zase zpet  a kolik casu je dobre  nechat  na prestup na Krabi ? Koukal  jsem na odlety, na Krabi. je tam vice  leteckych spolecnosti , je lepe se radeji nekterym vyhnout  nebo je  to jedno  ? Dalsi plan zvazuju  takto,  mame  15 noci  chtel bych je rozdelit mezi provincii Krabi. Ko Phi Phi . Ko Lantu a ted zvazuju jestli jeste  Ko Lipe  a  pak se  vratit  do Bangkoku z Langkawi  nebo do toho uz Malajsii necpat nebo vynechat  Ko Lipe  a presunout se na druhou stranu a  dat jese  Ko Samui  Cetl jsem nazor, ze je lepe zustat na jedne strane , nez se snazit udelat obe  strany, priklanim se  k  tomu nazoru  a pak si tedy rikam kdyz uz bychom byli na Ko Lipe,  proc  neudelat  i to Langkawi , no a asi nez  se vracet pak lodi, je mozna  lepsi uz letet s  Langkawi do Bangkoku rovnou. Je mi jasne ze, pak by na Bangkok uz  zbyla jen 1 noc  a  i tak je  to asi moc  nahustene,  nebo to jde  zvladnout  ? Kdyz to shrnu  tak to vidim asi  tak ze  4 noci Krabi , 2 noci  Phi Phi  , 4  noci  Kho Lanta  a kdyby 3 noci  Ko Lipe   a  1 Bangkok  tak zbude  na Langawi   1 noc  , nebo pak  bud v Krabi  nebo  na Lante  1 noc  ubrat , nebo radeji neco s  to tak nehrotit a byt  nekde vice  noci ? Jeste se zeptam k ubytovani, koukal jsem ze  pres booking,com je toho k vyberu  hodne,  o cene mam tak nejak jasno , ale tapu trosku jakou oblast toho ktereho ostrova  vybrat  a ani u toho Krabi  si nejsem jisty kdyz nebudeme mit  tentokrat  urcite  auto .Diky za ino   .

Thajsko itinerar

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

@Jakub Langer Tak vidím, ze Padrino to ma taky v plánu, tak se k tomu snad vyjádří. Ja si myslim,ze levněji to bude přes Satun, ale muzu se plést.Ja jel ze Satunu do Trangu 4 hodin dodávkou pro 12 lidi. Nabídky byly různé, takže zalezi,jak se orientuješ a umíš smlouvat. Do Kuala Perlisu jsme je-li z autobusaku taxíkem, takže zaplatíš i za to. Pravda neměli jsme čas hledat nějaký místní spoj,pac jsme potřebovali chytit loď na Langkawi.

@Padrino Nejak nechápu, proč do toho Trangu jedes přes Hat Yaiu. Místo nemáš mezi oznacenymi, takže dle mě je to pěkná zajížďky.Ale ty rad cestujes,tak možná proto

@Brandy Tvůj itinerar nechápu stejně jako Libor. Proč přelévat do KL abys pak valil na sever Thajska. Jinak je ale pravda,ze KL se mi líbí mnohonásobne víc,než smradlavý, propoceny Bangkok. Ale to je věc názoru.Kdyz jsem tam byl poprve, tak jsem byl ale nadšený. Jinak jestli se bojis, tak zůstaň doma. Na komáry používám kombinaci vitamínu B, repelentu Predátor a permanetniho alkoholu v krvi. To zažene spolehlivé každého komára. V noci ale použij moskytieru :) jinak KL bych si taky nechal na další cestu, pac Malajsie, případně Indonésie přes KL je taky fajn. Možná víc než to Thajsko 
0 Citovat

Brandy napsal(a):


16.2. Phuket >> Koh Lanta - 4 noci (navsteva Phi Phi, Krabi, oddych na plazi, vylet po ostrove)
20.2. Koh Lanta >> Koh Muk - 4 noci ( navsteva Ko Rok, Ko Kradan, Ko Ngai - niektory mozno vynechame)
24.2. Ko Muk >> Trang >> Bangkok - 5 noci (prichod do trangu niekedy doobedu, prehliadka mesta nasledne presun na letisko smer Bangkok, chramy, ayuthaya, mesto)
1.3. Bangkok >> Kuala Lumpur - 3 noci (batu caves, obhliadka mesta, china town)
4.3. Kuala Lumpur >> Chiang Rai - 2 noci (prichod vecer, nasledujuci den prehliadka mesta, chramov, na dalsi den presun autobusom)
6.3. Chiang Rai >> Chiang Mai - 3 noci
9.3.  Chaing Mai >> Phuket - 1,5 noci
11.3. Phuket >> odlet domov v rannych hodinach

Z mého pohledu a k přihlédnutí,že cestujete do této destinace prvně  bych to i takto nechal jen prohodil KL s Bangkokem(co se týče počtu nocí) a z KL vyrazil na dva tři dny do Cameron Highlands (busem z KL cca 4h)

To ježdění po  po thajských ostrovech je zbytečné nic zvláštního tam vyjma koupání neuvidíte to bych zredukoval!


0 Citovat

@niemandos
KL je poblizku, letenka je za par korun a ist na sever thajska som planoval tak ci onak. Partnerka by rada navstivila KL, fascinuje ju ako mesto samotne.. mne sa paci taktiez a kedze viem, ze tak skoro sa tam nedostanem tak sme ho pridali do nasej cesty ako jeden z cielov - jedna sa nam uz len viac menej o korekciu straveneho casu. Nechcem stravit niekde viac a potom lutovat, ze som mohol navstivit este nejake miesto poblizku.

@lma
tie plantaze sme si prezerali no zdalo sa nam to daleko, zaroven je tam ako stravit cas, je co pozerat 2 dni? 

0 Citovat

Brandy napsal(a):

@lma
tie plantaze sme si prezerali no zdalo sa nam to daleko, zaroven je tam ako stravit cas, je co pozerat 2 dni? 

 

Dva dni se rozhodně nudit nebudete je tam plno turistických tras! Jeden den třeba z Brinchangu výstup "pralesem"(je to pohodové jen asi 1km je mírně náročnější) na MT.Brinchang o odtud okolo čajových plantáží zpět. Druhý den budhistický chrám Sam Poh Temple a nějaká trasa okolo či čajové plantáže Valley Tea House.

Z KL tam jezdí přímo luxusní autobusy(viz foto) za pár korun cesta asi 4h





img-4631.jpg

0 Citovat

Tak zalezi co se ti líbí. V KL toho co se týká chrámů a nějakých historických budov, ani jiných atrakci moc není. Nedokážu si představit, co bych tam dělal 3 dny. Priletis,podíváš se večer na dvojčata, ráno zajedes na Batu Caves, odpoledne china town. No a pak nevim. Jsou tam nějaké parky i nejaka prochazka v korunách, ale tomu se Ja vyhýbám. Na druhou stranu je to hezké město, zajdes si na dobre jídlo, večer na ulici, hotely i 5 * jsou tam levnoucke, takže se dá fajn relaxovat.

0 Citovat

V kl rozhodne doporucujem trek na Bukit Tabur (East).

Ale nie po dazdi a nie pre neskusenych turistov

0 Citovat

Z Brinchangu na Gunung Brinchang to není zrovna pro začátečníky viz tyto příspěvky:

https://www.tripadvisor.com.my/A...ahang.html

Já jsem tento trek šel v dubnu 2017 po jeho uzavření na doporučení místních (o uzavření jsem se dozvěděl dodatečně, nikdo jiný tam nebyl, jiná holka se tam den předem nedostala) a teď zas místní říkají, že je uzavřený, ale dle recenzí na tripadvisoru se dá jít, i když musí se najít jiný startovní bod. Nahoru se dá vyjet i oklikou po silnici okolo plantáží (šel jsem pěšky dolů, ale jen kvůli plantážím bych asi na Cameron Highlands cestu nedoporučil, na ně je třeba Srí Lanka mnohem lepší) až na Mossy Forest, ale teď je tam poničená dřevěná stezka a musí se okolo blátem a přes kořeny. Snad tam jsou ale i jiné cesty na nižší vrcholy s výhledy.

Jinak bych doporučil zeptat se, jestli náhodou nekvetou raflézie (rafflesia). Pokud ano (jako v dubnu 2017), je to unikátní možnost, jak vidět tyto největší květy na světě (v jiných oblastech JV Asie existují ale i větší druhy raflézií) celkem snadno na výletě s místní CK.

0 Citovat

KL bych nezatracoval a doporučil bych ho úplně každému jako vstupní místo pro první návštěvu Asie - nebude to na první setkání tak velký kulturní šok jako třeba ne úplně vhodně vybrané místo v Bangkoku. A stále platí že fotkou městského panorama vč. Petronasu z infinity pool na Regalia Residence jsem naštval vůbec nejvíce lidí (kterým tady tou dobou sněžilo za krk) ;-)

Nechci se nikoho dotknout ale nerozumím tomu proč někdo kupuje letenky s příletem i odletem na stejné místo (třeba zde propíraný Phuket). V podstatě vždy se dá najít OJ kombinace s jiným letištěm v regionu, která je +/- za stejnou cenu (třeba přílet na Phuket, odlet z Chiang Mai) a ušetří to peníze i čas za jeden zbytečný transfer. 

Celkem dlouhodobě má takové použitelné letenky Quatar.

0 Citovat

Oni plánují KL ale po Bangkoku. Ani ten není moc velký kulturní šok třeba oproti Indonésii. U KL bych vůbec o kulturním šoku nemluvil. Tam je to leckdy modernější než v ČR, např. metro bez strojvedoucího, mrakodrapy a třeba méně žebráků než v centru Prahy. Jedině ceny služeb jsou příjemně "jihovýchodoasijské". Cestujeme často (kromě odpočinku) ale proto, abychom viděli i něco jiného. Já jsem měl první zkušenost s jižní a JV Asií v Káthmándú v Thamelu a taky jsem to ve zdraví přežil. Pokud si to ale přeje partnerka, tak klidně jeďte.

0 Citovat

Ten kulturní šok záleží taky na jedinci. Známí, trošku konzervativnější, za námi přiletěli do KL a já je hned po příletu vzal někde k Jalang Petaling a šok to byl dost (samý čmoud, povalují se na ulici, prostě to nevypadalo jako místo v "superomderním" městě). Problém byl i jídlo - po prvním dnu to vypadalo, že zbytek pobytu budeme chodit do jedné vyzkoušené Thajské restaurace v blízkém shopping mallu a že bychom šli do nějaké pouliční restauračky na Jalan Alor (klasika plastové stoly, židle, gumový ubrus) tak to vypadalo jako úplné scifi. 

0 Citovat

[citace="Brandy"]16.2. Phuket >> Koh Lanta - 4 noci (navsteva Phi Phi, Krabi, oddych na plazi, vylet po ostrove)

Neviem ci to spravne desifrujem, ale 16.2. priletite na Phuket a odtial chcete ist rovno na Koh Lantu na 4 noci a z Lanty potom vylety na Phi Phi a Krabi? Ak ano tak mne osobne to pride trosku nelogicke, pretoze sa vlastne budete vracat na smer, z ktorého ste prisli a takymto cestovanim "stratíte" dost casu 

0 Citovat

@Kilecko

myslel som to tak, ze si tam urobime vylet na otocku, mozno navštívime len phi phi, uvidime.. rano tam poobede spat, aby sme sa nestahovali vela...

0 Citovat

A není zbytečné platit 1 cestu navíc? A taky ten čas... My jsme též jeli z Phuketu na Lantu, cestou jsme se stavili na 1 noc na Phi Phi, pohoda... proč se vracet?

0 Citovat

Tak ako pise mirjur by som to navrhol a spravil aj ja a presne k tomu som smeroval. Z Phuketu cez Phi Phi (tu bud len ako denna zastavka alebo mozno aj jedna noc) na Lantu, na Krabi by som sa uz ja osobne vykaslal. Ak by si to spravil ako planujes ty tak platis cast cesty 2x a rovnako sa ti aj zbytocne cas straveny na ceste predlzi, tym ze pojdes v podstate +- rovnaky smer cast cesty

0 Citovat

Brandy napsal(a):

Partnerka by rada navstivila KL, fascinuje ju ako mesto samotne.. mne sa paci taktiez a kedze viem, ze tak skoro sa tam nedostanem tak sme ho pridali do nasej cesty ako jeden z cielov

Jen abyste nebyli zklamáni.  KL je takové sterilní, bez atmosféry a bez génia loci.

Jinak ten váš itinerář nedává moc smysl co se pořadí a návazností týče. Místo zmateného létání sem a tam, které zabere čas (a energii) jste si měli koupit letenku do BKK a vracet se z KUL nebo HKT.  Nebo obráceně. 

0 Citovat

@mirjur @kilecko

viem, ze phi phi je cestou aj ze to neje logicke sa vracat ale cestujem takto prvykrat a neviem ako to zvladneme,najma partnerka. leteli sme najdelej do hurghady tak to neviem zhodnotit. zlozit sa na den potom zase stahovanie..naposledy som sa pytal tu na fore, ze ci si vobec mame trufnut a plavit sa na ostrovy alebo utratit den na phukete, viem ze to vyjde takym stylom drahsie.. este to zvazim..


@Petr76

tie letenky sme kupili kvoli cene a miestu odletu. Som z vychodneho slovenska (Snina) takze najlepsie je pre mna letiet z Kosic ak nechcem travit jeden den cestovanim po Slovensku v snehu. Cize dovod nelogickeho planu cesty je ten, ze sa rychlejsie a lacnejsie dopravim cez cele thajsko z kuala lumpur do chiang rai ako by som cestoval zo Sniny do Bratislavy/Viedne/Miskolca

Cas ktory mam radsej stravim vo svete presunom ako v horiacich vlakoch na slovensku alebo niekde na ceste v zavejoch.

0 Citovat

[citace="Petr76"]

Jen abyste nebyli zklamáni.  KL je takové sterilní, bez atmosféry a bez génia loci.

[/citace

Tak nevim, co Petr mysli tím bez atmosféry.Jestli ten smrad a dusno na ulici, jak je v Bangkoku, nebo krásné uličky KHAO SAN či RAMBUTTRI tak takovou atmosféru si nechám ujít. Možná řeka v BKK dela nějakou atmosféru. Je tam taky plno budhu v nejrůznějších pozicích, a chrámů, ale to ze omrzi po jednom dnu. pokud nejsi milovník historie. Pravda Čínská čtvrt v BKK je autentictejsi než v KL. Je pravda, ze KL není úplně typické asijské velkoměsto, stejně jako Singapur, ale oproti Singapuru je postatne levnější a když člověk večer vyrazi do uliček, kde se dá dobre najíst, tak tu atmosféru tam najde taky. A hlavně ja treba KL používám po příletu k regeneraci po letu a a na konci cesty pro odpočinek. A na to je úplně perfektní. 

0 Citovat

Petr76 asi není příznivcem Bangkoku a podobných měst. Já s ním celkem souhlasím ohledně KL, ale souhlasím i s tím, cos napsal ty, niemandos. Teda kromě toho, že já jsem v Bangkoku žádný velký smrad a většinou ani dusno nezaznamenal a to jsem na smrad celkem citlivý a chodil jsem hodně pěšky. Asi proto, že jsem tam byl poblíž Khao San v době, kdy více pršelo nebo bylo po deštích. Tam jsem spal týden v květnu 2017 (včetně 2-denního výletu do Hua Hin) a pak další dny v září 2017 (i 2013) asi 700 metrů od Rambuttri v klidném místě bez aut v pěkném kvalitním hostelu a chodil na Rambuttri jen na jídlo a někdy na masáže na Khao San a byla to i lepší regenerace než KL mezi jinými zeměmi na mé delší cestě. Když jsem měl v Bangkoku několikrát jen 1 noc, zvolil jsem ubytování u Phaya Thai nebo Sathorn Pier a bylo to taky bez problémů (venku horko, ale uvnitř klimatizace, úzká ulička bez aut).

0 Citovat

@Brandy: Přiletíš na Phuket, chceš jet na 4 dny na Lantu (kterýžto přesun je relativně drahý a poměrně dlouhý) a odtamtud chceš na Krabi  a Phi Phi. Den strávíš cestováním tam/zpět, dva dny výletama. Není zbytečné se trmácet až na Lantu?  Možná bych jel jen na Krabi odkud uděláš lodí stejné výlety jako z Lanty, nebo bych zůstal na Phuketu, anebo bych to třeba rozdělil 2 dny Phuket a 2 dny Phi Phi. 

Na FB je skupina o Thajsku, je tam Čech, který žije na Phuketu a organizuje různé super výlety, s jeho pomocí si krásně užijete i Phuket. 

0 Citovat

Brandy napsal(a):

@mirjur @kilecko

viem, ze phi phi je cestou aj ze to neje logicke sa vracat ale cestujem takto prvykrat a neviem ako to zvladneme,najma partnerka. leteli sme najdelej do hurghady tak to neviem zhodnotit. zlozit sa na den potom zase stahovanie..naposledy som sa pytal tu na fore, ze ci si vobec mame trufnut a plavit sa na ostrovy alebo utratit den na phukete, viem ze to vyjde takym stylom drahsie.. este to zvazim..

Kedy vlastne prilietate na Phuket? ak nejak poobede tak sa tam jednej noci asi aj tak nevyhnes (ak nezoberete privat transfer). Inak ak nebudete mat 30kg batoziny ktoru potrebujete zakazdym nutne vybalit a potom zase zbalit, tie jednonocne noclahy su v pohode.

0 Citovat

Brandy napsal(a):

neviem ako to zvladneme,najma partnerka. leteli sme najdelej do hurghady tak to neviem zhodnotit.

Tím spíš bych se nad itinerářem ještě zamyslel... abyste po týdnu nezjistili, že neustálé přesuny jsou na vás moc a vlastně vás to takhle vůbec nebaví.

Brandy napsal(a): Cas ktory mam radsej stravim vo svete presunom ako v horiacich vlakoch na slovensku alebo niekde na ceste v zavejoch.

Myslím že si to dost idealizujete, ale přesvědčovat o opaku vás nebudu.

0 Citovat

tak ked uz maju odlet z Kosic, co sa da robit, uz to len spravne namixovat. Mozno to co usetrite blizkym kosickym letiskom, stratite pri inych presunoch. 

0 Citovat

Dovolím si pokračovať v téme. V júli (červenec) ma čaká 22 dní v Thajsku. Ako to najlepšie naplánovať, hlavne kvôli počasiu? Určite nechceme vidieť iba pláže, ale kombináciu "všetkého". Prílet i odlet máme Bangkok.


Zatiaľ mám takýto plán:

-po prílete do Bangkoku a letecký presun do Chiang Mai

-Chiang Mai 4 noci/3 dni

-letecký presun do Bangkoku, odtiaľ letecký presun do Surat Thani, tam 1 noc

-ďalší deň presun na Koh Phangan (prípadne Koh Samui, stále nie som rozhodnutý..), tam 7 nocí

-z Koh Phanganu presun vlakom smerom hore buď do Prachuap Khiri Khan alebo Hua Hin (medzi tým asi nie je moc reálne niečo rozumné nájsť), tam 3/4 noci

-následne presun vlakom do Bangkoku, tam zbytok nocí (3 dni rátam na Bangkok, 1 alebo 2 dni na Kanchanaburi a 1 Ayutthaya)

Čo si o tom myslíte?


Otázky k miestam:

1. Chceli by sme navštíviť Angthong National Marine Park, a) oplatí sa tam ostať aj na noc? b) koľko priemerne stojí celodenný výlet a oplatí sa radšej kúpiť už dopredu alebo stačí na mieste (na internete je priemerná cena 50€ čo mi príde celkom dosť)?

2. Vlak zo Surat Thani smerom na sever, je po ceste niečo zaujímavé čo by stálo za zastávku? Nič extra som neobjavil.

3. V pláne máme národný park Khao Sam Roi Yot, má zmysel sa ubytovať niekde v jeho blízkosti alebo zvoliť Prachuap Khiri Khan/Hua Hin? Preprava k parku/po parku vyzerá jedine na taxík/požičať vozidlo.

4. Pri Khao Sam Roi Yot Natial Park sa nachádza ja Kui Buri National Park, bol tam niekto? Prístup k nemu tiež asi jedine taxi/požičané vozidlo.

5. Chcel som vidieť aj nejaký väčší národný park, má to zmysel? Napr. na Borneu sa nám páčil NP Bako, kde sme sami mohli chodiť po vyznačených chodníkoch. Khao Sok - vzhľadom na počasie asi nie je dobrý nápad a ceny sa mi zdali tiež dosť vysoké. Erawan National Park - okrem vodopádu(ov) mi prišiel, že neponúka nič "extra".  Khao Yai - oplatí sa tam ísť z Bangkoku? Na mieste by bolo potrebné asi tiež zajednať nejakú organizovanú tour, kde ceny tiež nie sú najnižšie.


Uvítam i čiastkové odpovede či odporúčania, vďaka.

0 Citovat

Mnohe NP jsou v lete zavrene (na webu lze zjistit konkretne) a da se jit treba jen k vodopadum (byl jsem v Kaeng Krachan, jinam to v lete neslo). Vodopady v Erawanu stoji urcite za navstevu (a samy o sobe jsou dost extra vcetne cesty dzungli) v lete (pokud je dobra predpoved pocasi) a pokud mozno mimo vikend jako 1-denni vylet busem z Kanchanaburi, kde je pekny most a z K. bych doporucil puldenni vylet na skutru na Wat Ban Tham vcetne jeskyne pripadne i jine chramy a jeskyne v okoli (to by byl celodenni).

Jinak nevim, proc nekdo chce na Ko Samui. Asi ostrov pro urcity typ lidi vhodny je, ale kdyz uz tuto oblast, tak spis ten Ko Phangan (ale nijak nadseny jsem z nej nebyl oproti predchozimu Railay a okoli, a to jsem byl na 1 z nejhezcich mist na severu, odkud jsem sel na pekny vylet dzungli na Bottle beach). Navic se mi zda podle obcasnych zprav, ze na Ko Samui lidi casteji chytaji dengue (mozna ale proto, ze tam jezdi nejvic lidi) a v lete tam podobne jako na Ko Ph. obcas nekdo zemre po setkani se ctyrhrankou (box jellyfish), ale to se stava i jinde, i kdyz mene casto:

https://www.thethailandlife.com/...h-thailand

https://www.hedvabnastezka.cz/di...ost-345329

0 Citovat

Vďaka Libor. Ktoré NP sú zavreté si naštudujem. 


Koh Samui/Phangan sme zvolili kvôli najlepšiemu počasiu, kam inam sa za morom & plážam vybrať v tomto období?


Dengue sa obávam, snáď repelenty budú stačiť. Box jellyfish tiež, to som sa prvý raz dozvedel práve tu od Teba.



0