Ahoj,letos se chystáme do Thajska a máme v plánu navštívit tyto 3 ostrovy. Byl někdo na všech třech ostrovech a může mi říct, jaké jsou v porovnání např. s Koh Samui, příp. s ostrovy v Andamanském moři? Myslím např. pláže, ceny - jídlo, ceny za půjčení skútrů apod.? Za každou informaci týkající se těchto ostrovů budu vděčný.Díky a přeji hezký večer :) .

Thajsko - Koh Kood (Ko kut), Koh Chang a Ko Mak

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Ahoj,


letos se chystáme do Thajska a máme v plánu navštívit tyto 3 ostrovy. 


Byl někdo na všech třech ostrovech a může mi říct, jaké jsou v porovnání např. s Koh Samui, příp. s ostrovy v Andamanském moři? Myslím např. pláže, ceny - jídlo, ceny za půjčení skútrů apod.? Za každou informaci týkající se těchto ostrovů budu vděčný.


Díky a přeji hezký večer :)

0

Ahoj, byli jsme v loni únor/březen, z BKK domluvený odvoz VANem, který nás vyzvedl v noci po zavolání kde jsme chtěli a ráno kolem 7:00 kdy jel první ferry jsme byli na Koh Changu.


Koh Chang je velkej na můj vkus ne moc pěkný pláže a moře, na výlety na motorce je to celkem fajn ale nakonec jsme pobyt tady zkrátili o 3 dny a přesunuli se domluveným člunem na Koh Kood.

Doporučuju tuhle variantu v cestovce jsme domluvili člun jen pro nás, jeli jsme brzo ráno celý den nás vozil mezi ostrovy, zastávky byly kde jsme si řekli, oběd na pláži fakt super, cena 12.000B ale bylo nás 6 takže když se to spočítalo oproti klasickému přesunu jsme vydělali. 

Koh Kood to už je jiná paráda, není zde 7ELEVEN takže taková poučka není 7ELEVEN = méně turistů. Některé nádherné pláže přístupné pouze mimo silnici. Ostrov mi hodně připomínal Koh Phangan před nárůstem turismu jen v menším provedení. 

Můžu srovnat s ostatními ostrovy, které popisuješ a cenově bych neřekl, že zde není  velký rozdíl Koh Chang je určitě stejná cenová kategorie jako Samui - motorky 180-200B podle domluvy, jídlo je stejné, ubytko v pohodě.

Na Koh koodu jsme ubytko vyřešili až na místě a super nový bungalovy za 800B. Motorky stejné zase 200B cca. Jídlo zase srovnatelné podle toho kde se stravuješ. 


Celkově Koh Kood určitě lepší, čistější než Samui, s Koh Phanganem srovnatelné jen jak řikám menší a čistější bez davů.

Koh Chang je srovnatelnej se Samui jen nemá tak hezké bílé pláže ale zase je tu spousta fajn barů, restaurací a kopců na projížďky. 

Koh Mak jsme vynechali podle lidí co tam byli je to opravdu na odpočinek a z těch tří ostrovů nejdražší. 


Snad jsem trochu pomohl. 



0 Citovat

Skvělé, moc děkuji za tak obsáhlou odpověď. Tvůj příspěvek mi dost pomohl.

0 Citovat

Mi taky moc pomohl :) takhle věcné a praktické připomínky mi tu občas chybí.


0
3 reakce